Ezeket mind reálisnak látom én is. Hiába a klasszikusabb buszok is, muszáj lenne az utasok érdekében újítani a flottán, ha így, az sem baj. Csak bennem mindig felmerül a kérdés, hogy annyi fordát hogy fog rövidebb, rugalmasabb idő alatt átvenni? Nem vagyok ellene, csak nem vagy biztos abban, hogy rugalmasan át tud venni annyi fordát.
vár magán befektetőket a VOLÁNBUSZ helyett, akkor nekem ebből Győr-Sopron volt a kakukk tojás, azt nem értettem.
De a Szabolcs és Hajdú megyét értem.
(Lett volna más ötlete is de az itt OFF)
Ami nem tetszett, hogy a májusi bejelentés után pár nappal a sajtósai már kezdték pontosítani azaz puhítani a bejelentést.
Mert a arról szól a történek, hogy X-Y.nal szerződés kötnek és Ő 4-5 év alatt 300-350 új busszal kiváltja, lecseréli a Szabolcsi Volánbuszokat akkor ok.
Jöhet a vígalom.
Nők, kártya, lóverseny.
De már pár nappal később jött a józant pontosítás egy-egy közleményben.
nem nincs szó az összes busz új buszokkal való cseréjéről.
hanem lesznek ugyan új buszok is, pár tucat de a buszok többsége max. 12 éves más busz lehet.
ez kijózanító.
Tehát ha valaki hoz valahonnan 80-100 db 7-12 éves használt buszokat (akár egyformákat, akár vegyesen) meg vesz hozzá 20-30 db gyári új IVECOT (vagy hasonlót) annak már majd örülnek.
Ha megyei szinten nézzük kb. 100 db jöhetne úgy tegnapra. De lehet, hogy még az is kevés lenne. Gyakorlatilag az Econelleken, Volvo 8900-asokon meg a csuklós MAN-eken kívül kukázásra érett a teljes megyei flotta, ez jó eséllyel több, mint a jelenlegi állomány fele. Az Inovelleket meg vigyék át az országba máshová. Nevetséges, hogy itt 20 km-es falujárón járnak, máshol meg bőven 100+ km-es járatokon Econell jár, mert nincs rá megfelelő busz.
Látom, nem jött le, amiről a fórum beszélget. Ezt a hozzászólást pedig jelenthetném, mert ez átment a személyeskedés szintre. Tessék visszaolvasni. Ki beszélt FIY-459 visszajövetelről? Rég kivonták! A JSZ, és a KUU? Adjuk az infókat, de semmi sem biztos, Te hiába gondolod, hogy egyből kivonják őket, mi sem akarjuk napi szinten használni, mert nem a kornak megfelelőnek, Nézz mögé, ezek még min. jövő évig mennek, mert nincs elég korszerű kocsi. Mint ahogy @Train79 kolléga is kifejezte, szeretnénk mi is újakat.
Bár. valóban, de mikor azt leírtam, ottani sofőr erősítette meg, mert rá volt kérdezve, ott mondták, hogy Szabolcsba kerülnének. Viszont, most, hogy variálás van, azt mondom, várjuk ki a végét, mert a MÁV-nál ismét előjött, hogy a megtörténtek sem biztosak. Ha túl durvának tűntem, elnézést kérek, nem letámadásképp írtam a hozzászólást, kérlek te se így vedd, csak olyan dolog változik, ami szinte biztos volt, viszont felnyomott leginkább az, hogy amit Nyíregy állít, hogy a fordákat kigazdálkodják. Most sem tudják, mert NWX-318 helyett 3 kocsi lett fordára kiadva 72 óra alatt, mert a többi vagy megadta magát, vagy másik fordára kellettek.
Én azért a helyedben nem írnék ehhez hasonlókat, hogy idézem "akkor írjunk valamit le, ha 90%-ban igaz"
A kollega számodra nem tudom kicsoda, de ha te is magaddal kívánsz beszélgetni, azt kérlek ne itt, ahol mások is jelen vannak.
A 978-as hozzászólásban te magad említetted, hogy átkerül a 3 kocsi, előtte senki nem írt ehhez hasonlóról.
Aztán már később rácáfolsz dunántúli kocsikkal is. Majd később megint felhozod a nógrádi kocsikat, akkor viszont már más verzióban, majd elhajtod magad a korábban írottakért. :D
Caladee korrektül válaszolt, azok a vonatpótlós kocsik, amik még nem fix fordán dolgoznak!
31 fórumra ideszarással (mert hozzászólásnak nem nevezném őket) kicsit nagy a pofád. Anyudnak ki kellene köttetnie a netet, mielőtt szeptemberben elkezded a sulit.
Vp-k = jelenleg a Balatonnál haváriahelyzetre készenlétben tartott új Credok. Ha azok felszabadulnak, akkor az általuk kiváltott rég(ebb)i kocsikból lehet szemezgetni.
Ezen mit kell rúgózni ennyit? Fogykos vagy? Ha ide jön ide jön, ha nem nem. Elhiszem, hogy egy sulinetes l'zer vagy, aki az Ikarusokban tömi magát, de el kell keserítselek, sem a KUU, sem a JSZ, sem az IUN, sem a FIY-459 nem jön már újra és még csak az újhelyi Ikarusokból sem fognak ide áthozni egyet sem, mert 2025-ben nincs helyük a közforgalomban, és ha tudni akarod miről beszélünk, akkor felnősz le rakod a D jogsit, és végigszenvedsz egy napot az egyikkel. További kérdések kapcsán szívesen felvilágosítunk, ha kell. Köszönöm szépen.
Illetve, központilag rendelik el az átcsoportosításokat, nem egyik telephely a másiknak, telephelyek ezzel nem tudnak mit kezdeni. Max, ha Tarjánnak azt mondják, hogy máshová kell mégis a kocsi, akkor máshová viszik, de amíg fentről úgy látják, hogy ide kell, ide is hozzák, bár ennél a MÁV-nál az sem biztos ami megtörtént, várjuk ki a végét.
Két kérdésem lenne: Vp-k alatt melyik kocsikra gondolsz?
A másik, hogy mikor voltak? Ezt a héten döntötték el, plusz most azért, mert Nyiregy hasraütésszerűen elutasítja, nem azt jelenti, hogy az a 3 kocsi nem Szabolcsban köt ki. Attól függetlenül, valószínűleg idehozzák a kocsikat, max. nem Nyiregy kapja. A fordákat illetve, azért a fordák nagyja ilyenkor is megy, csak egyes járatok nincsenek, meg nem hiszem, hogy Nyiregy pont szeptember elsején akar azzal szembesülni, hogy hopp, nincs mit kiadni. Akkor mondjuk biztosra a híreket, ha legalább 90%-ban igaz is. Amit múltkor a kolléga beírt, hogy itt áll a 3 C56 Nyiregyen, az se volt igaz, mert még mindig Salgótarjánban állnak, indulásra várnak.
Mai nap a nyíregyházi telephely megbízottjai lementek a Volán nógrádi telephelyére, hogy megnézzenek pár ott tartalékban dolgozó kocsit, amit esetleg át lehetne hozni ide a lejárt vizsgás buszok helyére. Arra jutottak a közel egész napos vendégeskedés után, hogy a kiemelten rossz műszaki állapotuk miatt nem hoznak egyet sem. Azzal indokoltak, hogy mivel nyáron áll számos forda, így még a jelen rendelkezésre álló készletből ki tudják gazdálkodni a kiadást, majd szeptembertől ha rendeződik a helyzet a vp-s kocsik által, elhoznak valami jobbat.
Egyébként Nyíregyházán az AE HD-877, mint Ikarus kocsi megvan állományban, év elején még visszahozták Miskolcról. Továbbá a társát sem vonták még ki papíron.
Szerintem inkább Kisvárda. Nyíregyen már nincs IK tartalékként sem (kivéve a nosztalgia helyiben) ha jól tudom, míg Kisvárdán igen, így logikusabb oda rakni őket.
Most kaptam a hírt. A nyíregyházi telepen van már három dunántúlról érkezett C56. Egymás mellett vannak és szemben egymással. Egyiknek rendszáma a HFF-762. Ők mennének akkor mégiscsak a JSZ, KUU és egy harmadiknak a helyére?