Keresés

Részletes keresés

Qqberci Creative Commons License 2012.01.13 0 0 226

A Szent Korona a jövőnk záloga.

Odaadjuk zálogba az IMF-nek?...

Előzmény: Hierro Nyh. (224)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2012.01.09 0 0 224

Egy kis vérfrissítés a topiknak:

http://fn.hir24.hu/interju/2012/01/09/wittner-maria-amerika-hallgasson!/~~fokusz

Ön decemberben azt javasolta, hogy január kilencedike hivatalos állami ünnepként legyen a Szent Korona napja. Lesz?

Úgy látszik, elkerülte a figyelmét, hogy tegnap megrendeztük a Szent Korona-ünnepséget.

Megrendezték, de egyelőre nem állami ünnepként. Lesz valaha piros betűs január kilencedike?

Leadtam a Viktornak az erre vonatkozó kérést, és kézzel írtam mellé egy levelet is.

Hogyan reagált a miniszterelnök?

Úgy érzem, nem idegenkedik a gondolattól. Tudni kell, hogy végül a Szent Korona fogja felemelni az országot, ő a nemzeti megmaradásunk záloga.

Akkor marad fenn a nemzet, ha tiszteljük a koronát?

Így van. Ide figyeljen! A Szent Korona nem egy múzeumi tárgy, hanem megszemélyesítője a magyar törvényeknek. Még a királyaink fölött is a Szent Korona-tan állt.

Az is szükséges a nemzet továbbéléséhez, hogy piros betűs ünnepet kapjon a Szent Korona?

Hogyne! Hiszen neki köszönhetjük több mint ezeréves fennmaradásunkat.

A frakciójuk megszavazná az ötletet?

Biztosan. Azt is megszavazták, hogy az új alaptörvénybe emeljük a Szent Koronát.

Megemlítették a preambulumban, de már ezt is kemény vita előzte meg a Fidesz és a KDNP között.

Mégiscsak győzött a mi álláspontunk. És egyszer majd megszületik az igazi megoldás is. Hiszek benne. Apró lépésekkel kell haladni. Látja, mekkora hisztériát vág ki most a Nyugat?! De kit érdekel! Milyen jogon szólnak bele a magyar belügyekbe? Azért, mert a hazaárulók innen kifelé lihegnek, ők meg visszalihegik a pofánkba?

Elveszítettem a fonalat.

Mi mikor szóltunk bele az amerikai törvénykezésbe? Mikor szóltunk bele, hogy Amerika több államában van halálos ítélet? Amerika hallgasson! Amerika a legkevesebbet mondhat vissza Magyarország felé. Ötvenhatban egy távirattal odalöktek bennünket az orosz tankok alá!

Kicsit elkanyarodtunk a témától.

Elkanyarodtunk, de minden út Rómába vezet, ezt maga is biztos tudja.

Kapiskálom. Hogy nézne ki január kilencedike, ha egyszer állami ünneppé nemesedne?

Először is egyszerűen állami ünneppé kell tenni. Ennyi. A többit elvégzi a folyamat. Nem tudok előre receptet adni. Egyet tudok: Szent István királyunk a koronát a Szűzanyának ajánlotta föl.

Ez kétségtelen.

És bizony akkortól a Szűzanya védelme alatt áll Magyarország.

Miért pont január kilencedike lenne az ünnep napja?

Mert vízkeresztkor hozták haza a Szent Koronát. Bár én éppen tegnap mondtam, hogy már nem is ragaszkodom semmilyen naphoz. Lehet máskor is, csak egyetlen napra ne tegyék.

Éspedig?

Június negyedikére.

Trianon nem fér össze a Szent Koronával?

De nem ám! Aztán ne tegyék november hetedikére sem. És április negyedikére sem.

Szóval a vörösökkel se keverjük a Szent Koronát.

Pontosan erről van szó. A vörös ünnepekkel semmiképpen. A Szent Korona a jövőnk záloga.

szan49 Creative Commons License 2011.12.16 0 0 223

Ezek szerint vallási ünnep lesz ez a koronás dolog?

Előzmény: javított állomány (216)
mociga2 Creative Commons License 2011.12.15 0 0 222

OFF

Az mindenesetre törvénybe (hivatali rendelet volt csak) lett iktatva, hogy külön hűtő kell a mellesleg amúgy is halálra tartósított és légmentesen  csomagolt tej- és hústermékeknek. Ortodoxok? (egyik magyar ismerősöm 50.000 Ft büntetésre bacták meg!!) Elkóseresíteni próbálták-e az egy az isten hívőink a mi is jobbára ebben hívő kis szívünk csücske közös országunkat?

ON

Előzmény: MayItBe (218)
mociga2 Creative Commons License 2011.12.15 0 0 221

Nomen est omen, a név kötelez alapon mondod? :-))

Előzmény: sügérliba (214)
mociga2 Creative Commons License 2011.12.15 0 0 220

Szerintem lassan erről az égészről kérdésről műbalhéról nem ártana itt a világ közepin népek átjáróházában e hazában esetleg eképpen is gondolkodni(unk).

Közös a koronátok.

szaunas Creative Commons License 2011.12.15 0 0 219

Ha ez a forradalmi múmia meg akarja ünnepelni, akkor ünnepelje békével!

De ez az ország oly mélyen van, hogy ezt megszavazni: merénylet a gazdaság ellen!

MayItBe Creative Commons License 2011.12.15 0 0 218

Oszt törvénybe van-e öntve, hogy a magadfajtának meg kell ünnepelnie a hanukát?

uhuru1 Creative Commons License 2011.12.15 0 0 217

Igen de ez a hivatalos ünnep pökhendien figyelmen kívül hagyja mindazokat, akik nem katolikus magyarok.

javított állomány Creative Commons License 2011.12.15 0 0 216

Neked.

Nekem viszon nincs mit ünnepelnem a hanuka alkalmából.

Azonban tiszteletben tartom hogy mások meg megünneplik.

Az Erec-ben meg valszeg hivatalos ünnep.

Itt meg ez lesz hivatalos ünnep.

Oszt kész.:-))

Előzmény: WYW (213)
kátyja Creative Commons License 2011.12.14 0 0 215

Itt nem arról van szó, hogy ki protestáns, vagy ki katolikus, vagy zsidó.

De mindegy....

Előzmény: Törölt nick (207)
sügérliba Creative Commons License 2011.12.14 0 0 214

:)) Még ekkora sötétséget!

Az csak egy korona a múltból, egy történelmi emlék és kész. 

A beszéd 4/5-e zagyvaság.

Nem szeretném az ATV-ben látni... 

Előzmény: mociga2 (205)
WYW Creative Commons License 2011.12.14 0 0 213

Maradjunk a tényeknél, a koronán nincs mit ünnepelni se január 1-én se 8-án. Semmikor sem.

Előzmény: mociga2 (206)
uhuru1 Creative Commons License 2011.12.14 0 0 212

Milyen rossz lehet neked! Amíg Vezéred be nem tilt minden ellenvéleményt...

Előzmény: mociga2 (208)
karaván Creative Commons License 2011.12.14 0 0 211

Ja az sötétben bujkáló mocsokos loncsos.... :((((

Előzmény: Törölt nick (209)
mociga2 Creative Commons License 2011.12.14 0 0 208

Ki a fészkes fackom kényszerít? Lehet protestálnod. Te ellenünnepelj! Vagy tüntess az új ünnepen. Bánom is én? Ilyen szempontból liberális vagyok méghozzá maximálisan.

Őszinte lehetek? Elegem ván már az ide az ollót logikai ideológiai, de politika motivált ökörködéseitekből!! :-((

Előzmény: Törölt nick (207)
mociga2 Creative Commons License 2011.12.14 0 0 206

Na de maradjunk a tényeknél.

Március 15-e úgy lett munkaszüneti nap, hogy -1 (április 4) +1 = 0 egyensúlya megmaradt. Két kompromisszumos módosítás lehetséges.

Ad 1)

A szentkorona ünnepe a mi egykor az átkosunkban legyen iskolaszüneti nap. Szerintem a gágogó ballibák ezt ideológiai erőszaknak vélnék gyermekeikre nézvést. (a mieinkre mi nem)

Ad 2)

Benyújtunk egy olyan módosítást, hogy legyen ez a nemzeti ünnep január első vasárnapja. (Kivéve, ha óévbúcsúztató szilveszter vasárnapra esik, mert akkor legyen a második.) Vagy csak az első vasárnap.

Külön érdekessége a történetnek, hogy idén jan. 1. pont vasárnapra esik. Így aztán a szentkorona nemzeti ünnep értelemszerűen jan. 8.-a lenne. Egy biztos. Jelen gazdasági helyzetünkben nem engedhetünk meg magunknak 1/365 napnyi GDP kiesést. (ez sem teljesen igaz. Rendelésállományoktól is függ.)

Melyik tetszene Nektek itt libukáim? Kertjeink alatt meg ne faggyatok! :-)) 

Előzmény: mociga2 (205)
mociga2 Creative Commons License 2011.12.14 0 0 205

Megszólalt az előterjesztő. Mert megkérdezték. ATV-be miért nem hívják? Szerintem elmenne. De ugye ott még a korona úsztatás meg az Orbánkirály maradt az örök téma. :-)) 

http://www.fidesz.hu/index.php?Rovat=10031&Media=12448

Vélemény?

szaunas Creative Commons License 2011.12.12 0 0 204

Jól van, na! (nem kell rögtön hisztizni!) A biznic az biznic!

Leszarom az 1998 HUF-os étkezési utalványt, bár - hogy őszinte legyek - ezzel életem értelméről mondok le - és a ruhapénz sem érdekel...

Utálom az olyan alattvalókat, akik a Tesco-gazdaságos molyirtóval akarnak forradalmat csinálni!!!

Persze, közben meg a nemrég privatizált naftalingolyó-adogatógépgyáram tönkre megy!

Visszaélésről beszélsz?... - hát már ne is haragudj: ez rosszul esett...:(

Be is zárom a maszek törvénykönyvnyomó vállalkozásomat - kibaszból!!!:(

Na, erre mit lépsz???:)))

Előzmény: mesterséges színezék (202)
amorall Creative Commons License 2011.12.12 0 0 203

Feszt csak királyt emlegettek, pedig azokkal csak a baj van. Legyen inkább királynő!

Ott van Mátrai Márta, Dávid Ibolya, vagy valaki...

Előzmény: mesterséges színezék (202)
mesterséges színezék Creative Commons License 2011.12.12 0 0 202

Tőlem bárki lehet, de azt szemét dolognak tartanám, ha azzal happolna el valaki jó kis teszkós árufeltöltői állást, vagy azzal brusztolna ki 2ezer forinttal több étkezési utalványt, hogy ő a király. A hivatali visszaélésnek is van határa.

Előzmény: szaunas (198)
mesterséges színezék Creative Commons License 2011.12.12 0 0 199

Nem fotogén... a Bözsi is csak a korához néz ki jól, oszt milyen jól elkirálynősködik.

Majd azt mondjuk, hogy ez a Jimmy-öcsi nem hogy a világháborúban szanitéckedett, de már a tatárjáráskor gyámolította a magukra maradottakat. Palota meg őrségváltás nélkül is turistalátványosság lesz.

Előzmény: Törölt nick (197)
szaunas Creative Commons License 2011.12.12 0 0 198

Én - ha megbíztok - el mennék királykodni...

Semmi pénzt nem kérek érte, mert egy király minden alattvalójától okosabb, tehát annyiból is megél, amennyiből az alattvalók éhen halnak...

Ettől jobb programmal ha valaki előáll, vigye a koronát...:)

Előzmény: mesterséges színezék (196)
mesterséges színezék Creative Commons License 2011.12.12 0 0 196

"Viszont egy bármilyen dinasztia fiát-lányát meghívni királnak"

Jimmynek van valami öccse.

Nem a Fülignek, a másik királynak.

Előzmény: susujka (195)
susujka Creative Commons License 2011.12.12 0 0 195

Nem is rossz ötlet ez a királyságosdi.

Mert politikusban itthon minőségi hiány vagyon.

A nemzetállamok létrejötte után egy külhoni miniszterelnököt elég nehéz lenne lenyomni a honfiúi érzelmektől duzzadó keblű polgártársaink torkán. Talán erre még nem is volt példa a világtörténelemben.

Viszont egy bármilyen dinasztia fiát-lányát meghívni királnak……

Előzmény: Morgó Sapiens (54)
Qqberci Creative Commons License 2011.12.12 0 0 194

Sőt: hogy ír alá?

Hejjesenn...

Előzmény: szaunas (185)
szaunas Creative Commons License 2011.12.12 0 0 193

Micsodaaaa????

Hogy te sörözöl, és a szaunában fetrengsz mindenféle meztelen naccságákkal,, miközben hazánk szemei-fényei, a nagytudású képviselőink éjt nappallá téve szinte éhbérért éjszakáznak azért, hogy nehogy azt hidd hogy Neked rossz, amikor meg: dehogyisnem!!! :)

Hát honnan szalasztottak téged polgártárs?

Ahelyett hogy a kloákádat trisóba áztatva csökkentenéd annak is az átmérőjét...:)

Az még rendben van, hogy összebeszélsz...

De azt nem tűröm hogy ha vissza is beszélnek!

Nahát!!!:)

Előzmény: a karaván halad... (192)
a karaván halad... Creative Commons License 2011.12.12 0 0 192

Jól van, bászki, csak kérdeztem, he! (Óvatosan körülnéz.) Akkor dobjá ide még egy sört és adj egy kis gőzt a szaunába. Mert beszélek itt mán össze-vissza.

Előzmény: szaunas (191)
szaunas Creative Commons License 2011.12.12 0 0 191

De kiváncsi vagy...:)

Magyarország lesz.

Nem lehet szavazni, kuss! - Itt demokrácia van!(?)

Még egy kérdés, s rádküldöm a NAV(rasics)-ot...:)

Előzmény: a karaván halad... (189)
a karaván halad... Creative Commons License 2011.12.12 0 0 190

Főméltóságú a teheráni hóhér, az!

Előzmény: Hierro Nyh. (188)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!