Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Foxus Creative Commons License 2020.08.03 0 0 31

Sziasztok! Kíváncsi lennék, hogy produkált e másnak is már ilyet az autója. Menet közben 120-as tempó környékén kigyullad a stop-start lámpa. Villog és teljesítményesés következik be az autón. Semilyen hibakód nincs. Megálláskor érezni hogy erőtlen a motor. 5mp lekapcsolás után ujraindítás, és minden rendben működik. Vajon miért a zöld nyílacskát villogtatja?  Milyen szenzor lehet rossz? .....Egyébbkén még annyit hozzátennék a kiírásokra, hogy akkor sem állítja a stop-start rendszer a motort, ha a szélvédőre van irányítva a légáramlat. Párátlanításnak veszi, és balesetveszélyes lenne olyankor leállítania.

halaloszto Creative Commons License 2020.01.04 0 0 30

az első és legfontosabb: akku töltöttség. Ha nincs fullon az akku, nem fogja leállítani. A második, hogy a motor meleg kell legyen.

szóval mínuszban ha csak városon belül közlekedsz melóba meg vissza, akkor kb sohasem fogja leállítani.

menjél egy hosszút, hogy a vízhőmérő középreálljon, és akkor figyeld.

Vajk

Előzmény: skari73 (29)
skari73 Creative Commons License 2019.12.31 0 0 29

Szia Marci,

nekem is pont ez a problémám, nem működik a start-stopp rendszer azzal a különbséggel, hogy az enyém 1 hónapot bírta. Látom a bejegyzésed 2018.3. havi, mi lett a megoldás? Köszönöm!

Előzmény: Marton82 (25)
B0bek Creative Commons License 2019.05.27 0 0 28

Az én peugeot-om figyeli a kinti hőmérsékletet és 0 Celsius alatt letilt az Eco, vagyis a start-stop. Így jellemzően télen nem kapcsolgatja a motort. Egyébként jó dolog, remélem 10 év múlva is ezt mondhatom. Ja, ha kikapcsolom a biztonsági övet, vagy kinyitom az ajtót arra is azonnal bekapcsol. Okos

Előzmény: Cicmuruc (27)
Cicmuruc Creative Commons License 2018.12.02 0 0 27

nekem is ez a problémám; új autó és nem megy a start-stop; bemelegedett motornál sem; Clio Grandtour Elise

Előzmény: halaloszto (26)
halaloszto Creative Commons License 2018.03.03 0 0 26

Milyen hosszuakat mesz? Hideg motornal nincs start stop

Előzmény: Marton82 (25)
Marton82 Creative Commons License 2018.03.03 0 0 25

Sziasztok,

A suzuki sx-4 scross fórumba már írtam, mert 2 hete ezt a kocsit vettem zsír újan. A napokban lettem figyeltem fel, hogy a start/stop rendszer nem aktivizálja magát. Átolvastam a kezelési útmutatót, minden erre vonatkozó szabályt betartok és mégsem... HIbaüzenet nincs a kocsin. Ha van ötletetek mi lehet a gond, szívesen fogadom:

- felszereltég stimmel

- kikapcsolni ki lehet a start/stopot (épp csak bekapcsolva sem megy, de hibát nem ír ki)

- öv bekapcsolva 

- nem párátlanitok

- motorháztető lecsukva

- vezetoldali ajtó becsukva

- autó üresben

- nem terhelem a kocsit audi rendszerrel, szarrá fűtéssel

stb stb..

A start stop mégsem megy. 

Köszi előre is a válaszokat!

Marci

elemes2 Creative Commons License 2011.11.29 0 1 23

érdekesség az akkukról általában, és hasznos tudnivalók az AGM akkukról:

http://www.panelectron.hu/akkumulator_gyik.html

elemes2 Creative Commons License 2011.11.28 0 0 22

megpróbálhatom "szimulálni" a start-stop rendszert, de egy autó statisztikailag nem értékelhető, hiszen nem tudom ugyanazt a forgalmi helyzetet előállítani egyszer motorleállításokkal, egyszer anélkül... még hosszabb távon sem. a régi benzines autóval kis odafigyelés és "lágyabb" vezetés simán levitte a fogyasztást 8 literről 7-re, úgy, hogy start-stopot nem is játszottam.

Előzmény: Pavel (21)
Pavel Creative Commons License 2011.11.28 0 0 21

A mondást ismerem, de mérni kéne inkább, mondjuk a pesti forgalomban. Biztos számít valamit, de kíváncsi lennék valójában mennyit.

Előzmény: elemes2 (20)
elemes2 Creative Commons License 2011.11.28 0 0 20

az a mondás (a gyártók katalógusai szerint), hogy városi forgalomban csökkenti a fogyasztást.

Előzmény: Pavel (19)
Pavel Creative Commons License 2011.11.28 0 0 19

Ez jó kérdés, le kéne mérni a fogyasztást, de még nem találkoztam ilyen teszttel, pedig valamelyik német lapban biztos volt már.

Előzmény: elemes2 (15)
elemes2 Creative Commons License 2011.11.28 0 0 18

a fogyasztása milyen volt ebben az időszakban...?

Előzmény: mogyika16 (16)
elemes2 Creative Commons License 2011.11.28 0 0 17

köszi a fédbekket :-)

Előzmény: mogyika16 (16)
mogyika16 Creative Commons License 2011.11.28 0 0 16

Mi fél évig nyúztunk egy alapjárat nélküli, 8 éves, céges Toledo-t.

Minden pirosnál indítózni kellett. Bírta.

A Focus nagyon durva, hogy már gurulásnál is leállítja a motort. Életveszélyes.

elemes2 Creative Commons License 2011.11.28 0 0 15

nekem meg nem is lesz, mert végül az S/S nélküli autót vettem meg. csak nagyon érdekel, hol tart a tudomány?

vajon csak földműves látásélesség-rontásról van szó, hogy a gyártók közelebb kerüljenek a szigorodó CO2/km kibocsátási normákhoz, vagy tényleg előrelépés?

Előzmény: Pavel (13)
quint Creative Commons License 2011.11.28 0 0 14

Kell a start-stop rendszer! Normális használat mellett túl hosszú lett a turbófeltöltők élettartama, ez majd megoldja a problémát :)

Előzmény: elemes2 (-)
Pavel Creative Commons License 2011.11.28 0 0 13

Olvastam, furcsállom is (a szervó hiányát és a gurulás közbeni leállítást egyaránt), de konkrétan Forddal nincs tapasztalatom.

Előzmény: halaloszto (11)
elemes2 Creative Commons License 2011.11.28 0 0 12
parkolóba beguruláskor leállította a motort a szoffer...?
Előzmény: halaloszto (11)
halaloszto Creative Commons License 2011.11.27 0 0 11

a totalcaron az uj focus tesztjeben benne volt, hogy parkolohelyre begurulaskor meglepte az ujsagirot a leallo motor miatt elmulo kormanyszervo . . .

vajk

Előzmény: Pavel (10)
Pavel Creative Commons License 2011.11.27 0 0 10

Csak kuplungra indít, mint mondottam elektromos vákuumszivattyú van bennük, ami a dízelekben eleve adott, benzinesbe meg beépítik. A kormányszervó is működik ilyenkor, hidd el. Ha merülne az akksi és nem bírná a sok elektronikát, beindul a motor.

Előzmény: elemes2 (9)
elemes2 Creative Commons License 2011.11.27 0 0 9

na ez is érdekelne, hogy ha a start-stop leállítja a motort, tényleg csak a kuplungpedál benyomására indítja be, vagy akkor is, ha az autó gurulni kezd?

mert amíg áll, addig nincs gond a vákuumos fékezéssel.

az elektromos kormányszervó tápellátása a fordban és a suzukiban egyaránt a motor üzemeléséhez van kötve, gondolom az áramfelvétele miatt (több tíz amper)...?

Előzmény: halaloszto (6)
elemes2 Creative Commons License 2011.11.27 0 0 8

nem arról van szó, hogy nehezen, csak egy üzemmeleg benzines és egy üzemmeleg dízeles indulása közötti különbségre gondolok.

ennek talán olyan oka is lehet, hogy a dízelesben az induláshoz a nagynyomású szivattyúnak is be kell gerjednie.

Előzmény: Pavel (5)
Pavel Creative Commons License 2011.11.27 0 0 7

Igen, egy elektromos vákuumszivattyú is kell a fékhez.

Nem "része" az indító cuccnak, ne egy külön berendezésként tekintsetek erre, hanem egy új funkcióra, amely rendkívül összetett és a jármű/motor számtalan paramétere befolyásolja - még ha ennél sokkal egyszerűbbnek is tűnik.

Előzmény: halaloszto (6)
halaloszto Creative Commons License 2011.11.27 0 0 6

miota a kormanyszervo nem olajos hanem elektromos, tulkepp lesz kormany is allo motornal. viszont mi lesz a fekkel? ha elmegy a vakuum, akkor is indit? innentol az inditocucc resze a fekrendszernek? ugyanis nemmukodese a fek csokkentett mukodeset okozhatja.

vajk

Előzmény: Pavel (3)
Pavel Creative Commons License 2011.11.27 0 0 5

Azért ha egy új, korszerű autó bármilyen körülmények között nehezen indul, ott már komoly gond van :)

Előzmény: elemes2 (4)
elemes2 Creative Commons License 2011.11.27 0 0 4

a Kia Rio 100 ezer felárat kér a start-stop rendszert tartalmazo ECO csomagért, ebben benne van a AGM akku és valami energiatakarékos "V-Let" abroncskészlet felára is, ez utóbbi nem tudom mit takar. a leírásból nem tűnik ki, hogy különleges indítómotor lenne az autóban, de gyanítom, hogy nem hétköznapi, mert dízelautókhoz is rendelhető az ECO.

a legújabb Ford Focusban, amit most ősszel kezdenek árusítani, kifejezetten a dízelmotorral szerelt változathoz kaphato ilyen start-stop rendszer, pedig nekem olyanok az emlékeim, hogy a benzinmotor az, ami melegen pöccre indul, a dízelek mindig nehezebben szánják rá magukat.... szóval nem értem, de szeretném érteni, hogy mi van a technológua mögött :-)

Előzmény: Pavel (3)
Pavel Creative Commons License 2011.11.27 0 0 3

A start-stopos modellek (újabban) egészen más indítómotorral készülnek, a hagyományos nem tudná elég gyorsan beindítani a motort, illetve a terhelést is rövidebb ideig bírná. Ez nagyon fontos elem, rendkívül érezhető, ha egy kevésbé kiforrott stop-startos autóból egy későbbi, fejlettebb típusba ülsz át. Fura, de bizony minden tizedmásodperc feltűnik.

Araszoló forgalomban érdemes kikapcsolni a rendszert, nincs értelme, hogy 10 másodpercenként indítson. Az akkut is figyeli a rendszer, nem fogja lemeríteni. A házi átalakítást megnehezíti, hogy álló motornál is működnie kell a biztonsági rendszereknek, és érdemes a kényelmieknek (pl. légkondi) is.

Előzmény: elemes2 (2)
elemes2 Creative Commons License 2011.11.27 0 0 2

gondolom gyártól, motortípustól függ, hogy mikor állítja le. például:

- autó áll

- motor üzemmeleg

- sebváltó üresben

- kuplung felengedve

azért gondoltam topict nyitni, mert korábban ez a start-stop eléggé ritkaság volt, most meg egyre több típusban vált megfizethető extrává -- de még nem elég gyakori ahhoz, hogy kiforrott volna. reggeli forgalomban simán lehet egy óra alatt ötven-száz indítás: mit szól ehhez az indítómotor? az indítómotort a főtengelyhez kapcsoló fogaskerékáttétel? a nagyobb terhelést elviselő akkumulátorról láthatóan minden gyártó gondoskodik (az AGM akkuk sok paramétere jobb a klasszikus autóakkumulátorokhoz képest). és a generátor? az akkutöltő? Ha start-stop nélküli autóba berakok egy combosabb AGM akkut, akkor a motorvezérlés átprogramozásával vagy "felülbírálásával" átalakíthatom-e start-stop autóvá? vagy ezzel megírom a többi érintett részegység halálos ítéletét? ilyesmik foglalkoztatnak, egyelőre persze elméleti szinten.

Előzmény: Családos, Dolgozó, Vidéki (0)
halaloszto Creative Commons License 2011.11.27 0 0 1

ha kell leallitja 5 masodpercre is, neha belefer. 

regebben ugytudom voltak tipusok, ahol az ujrainditast az intezte, hogy az egyik henger felso holtpontban allt meg. es megtartotta annyira a nyomast, hogy az lokte be a motort. masok inditomotorral integralt generatorral csinaljak.

vajk

Előzmény: Családos, Dolgozó, Vidéki (0)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!