Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.06.03 0 0 30

Az is lehet hogy hibás volt ez az egy HS30, másikat még nem néztem.

Előzmény: SchefferJ (29)
SchefferJ Creative Commons License 2013.06.02 0 0 29

Jól látod...

Előzmény: Törölt nick (28)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.02 0 0 28

Nekem csak ultrazoom jöhet számításba. Végül is az X-S1-et nem vettem meg, hiába volt olcsó. Azért nem vettem meg mert nagy nehéz, de főképpen azért mert a sok neten megnézett tesztkép alapján azt vettem észre hogy alig-alig különbözik a képminősége a HS10-től. Gondolom most csodálkozol, hogy lehet ez....

A helyzet a következő:

naplementés képeket hasonlítottam össze ettől a két géptől, azonos beállításokkal készülteket, tehát ISO, felbontás, idő-rekesz nagyjából azonosak, a kivágott részletek szinte teljesen egyforma "kásásságot" mutattak. Lehet hogy nem ez a módszer a tuti és bevált az összehasonlításra, de nekem ez elég volt, általában így szoktam összehasonlítani két gépet. Azt nem állítom hogy magas ISO-n nem jobb az XS-1, de én azt nemigen használom.

Van egy Canon 1000D-m is, tehát ne gondold hogy leragadtam a kompaktok világában...:)

és azzal is tisztában vagyok hogy mit mivel illik vagy nem illik összehasonlítani.

Kaptam egy HS30-at kipróbálásra, mert terveztem a HS10 lecserélését HS30-ra. Egyszerűen nem akartam hinni a szememnek, a HS30 sokkal rosszabb volt a HS10-nél. Főleg a jobb EVF miatt gondoltam a cserére; az odáig rendben is van hogy szép nagy és éles az EVF, de a valósághoz nem sok köze van. Egyszerűen annyira ki van világosítva a látómező, hogy semmilyen trükkel nem tudtam "használhatóvá" tenni. Az LCD is állítólag fejlettebb a HS10-esnél de nekem nem tetszett. Egyedüli előnye a 30-asnak az volt, hogy iszonyat jó képeket produkált magas ISO-n. Ezért nem cserélem le.

Már meg volt hirdetve a HS10-esem eladásra, viszonylag elég olcsón, de töröltem a hirdetést örülve annak hogy annyiért nem adtam oda. A szinek itt még tényleg Fuji színek, a HS30-nál már nem.

Szerintem ennek egyik oka az esztelen megapixel emelésben van (9 helyett 16 Mp, de mi a jó b. francnak....?) a többi okot nem tudom (nem a szín hanem a képminőség vonatkozásában).

Hogy nem a levegőbe beszélek, itt van két kép a két géptől, azonos beállításokkal, ugyanabban a módban (asszem P volt), 1:1 -ből kivágott részletek:

HS10

HS30

Remélem nem én állítottam vagy nem állítottam be valamit rosszul...minden alapbeállításon.

Úgy gondolom én itt megállok, (mármint a HS10-nél) mert ennél érdemben jobbat reális áron nem fogok kapni. Nagy-nagy "köszönet" neked Fuji...

Előzmény: SchefferJ (23)
SchefferJ Creative Commons License 2013.06.01 0 0 27

Ha a másik opikon visszaolvasol, a legtöbb kérdésre választ kapsz...

Előzmény: casy (26)
casy Creative Commons License 2013.06.01 0 0 26

"Szerintem többet is kihozhattak volna egy ilyen képességű gépből..."

Saját tapasztalat vagy netes visszajelzések?

Szabad tudni 1-2-3 indokot, ami miatt az FZ200 mellett döntöttél? (az S100fs után...)

Előzmény: SchefferJ (22)
casy Creative Commons License 2013.06.01 0 0 25

Kössz a visszajelzést.

Egyébként az FZ200 is a "látókörmben" van...

Előzmény: SchefferJ (22)
SchefferJ Creative Commons License 2013.06.01 0 0 24

Az ilyen jlellegű kérdéseket - javaslom - itt tedd fel:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9209028

Előzmény: casy (20)
SchefferJ Creative Commons License 2013.06.01 0 0 23

Szia, most olvasom csak a kérdést...

Nekem is ilyen kérdés volt a dilemmám sokáig. A HS10 rosszabb képminőséget produkált, mint az S100FS. Mindenki várt a HS20-ra, nem lett jobb. Aztán a HS30-ra nem lett jobb. Most a HS50-re várunk, én már láttam tesztképeket... nem lett jobb.

A Fuji magasabb osztályú gépei viszont szépen muzsikálnak, mondjuk azok nem ultrazoomok.

Ma egyértelműen a Pana FZ200 és a Canon SX50 jelentik a kompakt ultrazoomok csúcsát. Nekem az előző van, több ezer kép után azt tudom mondani, hogy nem csalódtam benne... számomra méltó utódja az S100FS-nek...

Előzmény: Törölt nick (19)
SchefferJ Creative Commons License 2013.06.01 0 0 22

Szerintem többet is kihozhattak volna egy ilyen képességű gépből... a konkurrensek hasonló képminőséget kihoztak 1/2.3-as szenzorokból (SX50, FZ200, FZ150)

A Fujinak kiválóak a szinei, a szenzorban a DR-tulajdonság, azonban a hátrány a zaj, a szenzorra visszavezethető nem túl kiváló képminőség.

Mindezekhez képest drága.

casy Creative Commons License 2013.06.01 0 0 21

Lehet, a HS50 EXR "beelőzött"?

casy Creative Commons License 2013.06.01 0 0 20

Üdvözlök mindenkit!

Azt szeretném megtudni, hogy miért ilyen "lapos" az x-s1 topik?

Valóban a szűk célközönség az oka?

Vagy valami egyéb oka van?... Túl drága és kevesen veszik meg? Vagy túl rossz képeket készít?

Az s100fs-t szeretném "beújítani" és szívesen olvasnák egy-két gyakorlati tapasztalatot a gépről...

A netet, természetesen már "feltúrtam", dei tt a fórum is jó lenne látni (olvasni) 1-2 véleményt róla...

Az is lehet, megejtem a cserét és kénytelen leszek saját magam véleményt alkotni róla? :)

Törölt nick Creative Commons License 2013.04.02 0 0 19

Szia! János, szerinted érdemes-e egy Fuji S9600-on felnőtt, jelenleg Fuji HS10-et használó pasinak X-S1-et venni használtan garisan kitűnő állapotban 100e ft-ért...?

(én lennék ez a pasi...:)

A HS10 -nél csupán a képminőség és csigalassúságú shutter-lag ami rettentően bosszant...

köszönöm a választ előre is...!

(tudom mindenkinek magának kell döntenie, de én konkrétan a te véleményedre lennék kíváncsi. Esetleg az S100fs-el való rövid összehasonlítás...? Az S100fs-ben túl nagynak találom a CA-t...)

Előzmény: SchefferJ (18)
SchefferJ Creative Commons License 2013.01.13 0 0 18

Szűk a célközönség...

Előzmény: Törölt nick (17)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.13 0 0 17

Nemnagyon rendíthetett meg semmit az X-S1, mert kb 1 éve semmit nem írnak róla itt.....

Előzmény: SchefferJ (16)
SchefferJ Creative Commons License 2012.01.29 0 0 16

http://www.neocamera.com/camera/fuji/xs1/review

Itt egy review... azt írják, hogy az első gép az S100FS óta, ami megrendítheti a MÁIG fennálló elsőségét...

SchefferJ Creative Commons License 2012.01.26 0 0 15

Már láthatók itt-ott happy userek által készített képek és első látásra tényleg nem rosszak:

http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1012&message=40415660

Bár a gép nagyon hasonlít az 5-éves S100FS specifikációjára... hasonló zoom, 2/3-os szenzor, bár a szenzor biztos jobb, igaz az S100 még nem votl EXR, ilyen módon 100%-osan nézve sem látszott a képben moire...

SchefferJ Creative Commons License 2012.01.01 0 0 14

Itt egy újabb review:

http://prophotos.ru/reviews/14675-fujifilm-x-s1?page=5

Igaz oroszul van, de a tesztképek érdekesek. Még az ISO1600-as képek se tűnnek rossznak...

Haldek Creative Commons License 2011.12.02 0 0 13

Svédeknél is kapható! 7500sek*33,5= :((

Haldek Creative Commons License 2011.12.02 0 0 12

Németeknél már kapható és teljesen elszomorított amit láttam! :(

jazd Creative Commons License 2011.11.25 0 0 11

Valószínűleg finomítanak még a gépen a megjelenéséig. Egyébként várható,ha valamelyik gyártó piacra dob egy jó képminőségű bridgét,azon bizony nem 100-120 ezres árcédula fog fityegni,pedig ilyen árral lemosná az egész konkurenciát. Várjuk ki a végét...

Előzmény: Haldek (4)
SchefferJ Creative Commons License 2011.11.25 0 0 10

Igen, elég kérdéses a minőség a képeken... a moiré nem látszik, "csak" zaj van, de az látható módon... és még csak ISO100-ról beszélünk.

Reméljük, hogy ez még csak pre-production gép.

Előzmény: Salvataggio (8)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.25 0 0 9

Bemutató:

http://fujifilm-x.com/x-s1/en/

Itt is elég "homályosak" a képek. Vagy nem tudom mi van velük, de nem tetszenek. A gyík és az oroszlán pláne.

http://www.fujifilm.com/products/digital_cameras/x/fujifilm_x_s1/sample_images/

Előzmény: Salvataggio (8)
Salvataggio Creative Commons License 2011.11.25 0 0 8

Engem nem győzőtt meg:

http://fujifilm.jp/personal/digitalcamera/x/fujifilm_x_s1/sample_images/

Iso 100 és nézzétek meg az eget az első képen.

Illetve a kafferbivalyos képet, ott  vagy a fokusz ment el valahova vagy az objektív "nem az igazi".

Néztem Sony DSC-HX100V képeket, szerintem jobbak, illetve a Nikon P500, Canon SX30 IS (SX40 ISl), Olympus SP-810UZ sem gyenge versenyzők.

Előzmény: nord (5)
SchefferJ Creative Commons License 2011.11.25 0 0 7

Ennyiért esélytelen eladni... akkor nem ilyen gépet vesz az ember, hanem egy 4/3-os MILC-et két objektívvel vagy entry-level DSLR-t szintén két obival és MINDEN vonatkozásban megverik akármelyik kompaktot... reális ára mai áron 120-140 körül lehet (persze a mai HUF-EUR árakon)

Előzmény: Haldek (4)
vadmurok. Creative Commons License 2011.11.25 0 0 6

Nemrég úgy 160e-ért adták az E-PL1 + 14-150 kombót. A 260-ból emellé még egy 20/1,7 is belefér. Még több hasonló összeállítást lehet példaként felhozni, akár APS-C szenzorral is. A madarászok pedig csak addig villanyozódnak, míg tudnak 100-as isóval fotózni, mert afölött nyilván rohamosan zajosodik. A HS20 körüli áron valószínűleg kapós lenne, de így?

Előzmény: nord (5)
nord Creative Commons License 2011.11.25 0 0 5
Nagyon kíváncsi leszek, hogy a kereslet hogy fog alakulni... Mert ez, az igencsak méretes Nikon D300-nál is nagyobb gép ilyen áron kvázi csak a madarászokat villanyozhatja föl. Felmerül az emberben a kérdés, vajon nem jobban megérheti egy kisebb méretű váz nagyobb/jobb érzékelővel, ráadásul olcsóbban? Ugyan "csak" ekv.27-160mm átfogással bír, de ez szinte 100%-ban elég az általános érdeklődésű júzernek.
(A kérdés teljesen jóhiszemű, nem veszekedés szítására született: adott egy reményteli vásárló negyedmillióval a zsebében. Vajon mit érdemes vennie?)
Előzmény: SchefferJ (3)
Haldek Creative Commons License 2011.11.25 0 0 4

Akkor itt is feldobom a témát!

Ha lehet hinni ennek a cikknek, nem sokan fogják venni!

"kereskedelmi forgalomban februárban debütáló gép kezdőára mintegy 250 ezer forint lesz."

Nekem HS10-em van. Mikor kiderült, hogy lesz X-S1, elgondolkodtam a cserén.  Kiváncsian vártam a fejleményeket és legfőképpen az árat. Ahogy romlik a forint, simán el tudom képzelni ezt az összeget, de nem is lesz akkor új gépem!

SchefferJ Creative Commons License 2011.11.25 0 0 3

Ez már speckók alapján is elég tűrhető gépnek tűnik...

A 2/3-os szenzor reménykeltő, pláne ha az új technikákkal van megtűzdelve. Valahogy olyan S100FS retró feeling-em van a gép speckói alapján. Ott volt ugyanis hasonló méretű szenzor... látszik, hogy a ultrazoom-ban is visszavettek az agarakkal. Dicséretes, hogy maradt a 24 a nagylátó oldalon és visszavettek a tele-oldalon (gondolom a szenzor miatt)

Reménykedjünk a jó zajcsökkentésben és a moiré-mentes JPEG-képzésben... a HS10-20-nál ott szúrták el legjobban....

Előzmény: Törölt nick (2)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.25 0 0 2
Dumás Sanyi Creative Commons License 2011.11.24 0 0 1
Előzmény: SchefferJ (0)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!