Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.29 0 0 60

" kirúgták a tapasztalt kikötői munkásokat, és helyükre képzetlen dolgozókat vettek fel, harmadakkora bérért"

 

Úgy tesz a cikkíró, mintha valami magasan kvalifikált, penge munkaerőt rúgtak volna ki a kínaiak, pedig alighanem a korábbi suttyók helyére pont ugyanolyan suttyó dokkmunkásokat vettek fel, csak a korábbi habzsidőzsis bérek helyett annyiért, amennyit az a munka ér.

Előzmény: lilaköd mámor (59)
lilaköd mámor Creative Commons License 2011.11.29 0 0 59

http://tagokvagyunk.blog.hu/2011/11/28/kina_bevasarol_es_kioktat

 

például a pireuszi kikötő konténertermináljának hasznosítási jogait 35 évre megvásárolta Cosco szállítmányozási óriáskonszern, és az athéni repülőtér 2026 és 2046 közötti üzemeltetési jogának elnyeréséért is ringbe szálltak a kínaiak. Az athéni és a pekingi kormány pedig egy olyan megállapodást is aláírt, amelynek értelmében a görög hajózási társaságok 4 milliárd euró hitelhez juthatnak, azzal a kikötéssel, hogy a pénzből kínai gyártmányú hajókat vásárolnak. Miközben a szorongatott helyzetben lévő görög politikusok sikerként könyvelik el a kínai források bevonását, a kínai kézbe került cégek alkalmazottai számára nem mindig ilyen rózsásak a kilátások. Az új tulajdonos ahhoz szokott hozzá otthon ugyanis, hogy sok mindent megengedhet magának az olcsó működés érdekében. Így például a Kína „európai kapujaként” is emlegetett Pireuszban kirúgták a tapasztalt kikötői munkásokat, és helyükre képzetlen dolgozókat vettek fel, harmadakkora bérért.

 

 

lilaköd mámor Creative Commons License 2011.11.26 0 0 57

http://mno.hu/vezercikk/haduzenet-1034113

A korábbi téves hitelminősítések után a glóbusz mindhárom nagy ügynöksége kinyilvánította, hogy „csak magánvéleményt” közölnek.

 

....

 

 A kormány időt akar nyerni, hogy kompromisszumra sarkallja a bankokat, és olyan eszközökkel védje a kiszolgáltatottakat, amelyeket a valutaalap aligha engedélyezne. A Moody’snál ezért nem várták meg, hogy leüljünk tárgyalni az IMF-fel. Féltik legjobb ügyfeleik, vagyis a bankok hasznát, ezért rákényszerítik az országot a kamatemelésre. Hogy miért jó ez nekik? Egyrészt a magyar államkötvények után már csaknem tízszázalékos hasznot tehetnek zsebre „a befektetők”. Másrészt a Magyar Nemzeti Bankban fialtatott pénzük után annál több pénzt kapnak a bankok, minél magasabb az alapkamat. A pénzintézetek nemcsak azt szeretnék megkeresni, amit elveszítenek a végtörlesztésen, hanem a bankadót is visszakérik.

lilaköd mámor Creative Commons License 2011.11.18 0 0 56

úgy tűnik minket levadásznak:((

amanita_phalloides Creative Commons License 2011.11.14 0 0 52

http://privatbankar.hu/makro/belgium-is-bukhat-242062

 

Belgium is bukhat

Görögországhoz és Olaszországhoz hasonlóan Belgium is elveszítheti a pénzügyi piacok bizalmát, ha nem alakul meg a hamarosan a kormány - véli az Európai Bizottság belga tagja. Karel de Gucht szerint Olaszország és Görögország "egyelőre megmenekült", mert mindkét országban új kormány alakult. A kereskedelempolitikáért felelős belga EU biztos szerint Belgium a lehetséges leendő áldozatok között van

 

lilaköd mámor Creative Commons License 2011.11.14 0 0 51

A cégek, akik a világot irányítják

Egy tudományos kutatás szerint a pénzügyi világ 20 százalékát mindössze 10 nemzetközi cég felügyeli. Tovább »

forrás: Index.hu

Diofa Szelleme Creative Commons License 2011.11.14 0 0 50

"Amíg a magyar gazdaság ennyire önálló, amíg nem vagyunk része az egységes EU-nak, addig bármelyik nap bekövetkezhet egy olyan gazdasági támadás, amit nem leszünk képesek kivédeni semmiféle titkosszolgálat segítségével"

 

Hihi.:) Ezt komolyan le tudtad írni? Mi van az írekkel akiket büntetésből döntöttek be (lisszaboni szerződés - népszavazás - miután ott ütött be legerősebben a válság kiírták újra a népszavazást ugyanarról rákényszerítve őket hogy fogadják el).

 

Vagy mi van a görögökkel? Már évekkel ezelőtt a szigeteiket akarták megszerezni, kb. 2-3 éve olvastam, hogy olyan törvényeket szeretnének hozni amivel pl korlátozzák hogy milyen összeg cserélhet gazdát kp-ben és a határ elég alacsony kis összeg volt  (alig antidemokratikus) vagy pl az arany birtoklását.

 

Ennél bénább érvet még nem láttam a hagymázas EEÁ álom mögött.

Előzmény: nem sírunk (46)
Welcome on board Creative Commons License 2011.11.14 0 0 49

Pontosan erről van szó.

Lassú leértékelődés rutinosan, kell a bóvli piac.

Előzmény: Veszpremi (35)
Terra Kotta Creative Commons License 2011.11.14 0 0 48

 

Ja, ja, majd mi kitermeljük az arzént belőle... Mennyi munkahelyet lehetne vele teremteni!

Előzmény: Törölt nick (34)
lilaköd mámor Creative Commons License 2011.11.14 0 0 47

manipulálják a valutaárfolyamot, csalnak, ehhez támogatást kapnak a hitelminősítőktől

Előzmény: Veszpremi (35)
nem sírunk Creative Commons License 2011.11.13 0 0 46

"Nekünk is egy erős nemzeti titkosszplgálat kéne, tudnánk mit tenni."

 

Megmosolyogtató naivitás  :)

Hátrafelé nyilazó szittya förgeteg nem kellene? :)

A világon rengeteg olyan ember él, akik egyszemélyben képviselnek akkora gazdasági erőt, amivel szemben Magyarország csak egy porszem. Soros egymaga képes volt bedönteni az angol fontot (!!!), és jónéhány ilyen speki él még a világon, nem is kell ehhez valami nagyobb céghálózat. Amíg a magyar gazdaság ennyire önálló, amíg nem vagyunk része az egységes EU-nak, addig bármelyik nap bekövetkezhet egy olyan gazdasági támadás, amit nem leszünk képesek kivédeni semmiféle titkosszolgálat segítségével.

 

Előzmény: Psycho Dad (39)
nem sírunk Creative Commons License 2011.11.13 0 0 45

Mondjuk ha az én cégem uralná a világ gazdaságát, magasról tennék a részvényeim árfolyamára....

Előzmény: anticonstitutionelle (37)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.13 0 0 42

Ja igan ... s a folyamato elvárás a növekedésre ... ami miatt hiteleket "gyártanak" ... az miért igény ?

az emberrek száma, a felvevő piac  a csökken európában ... de nőni ... azt kell ....

 

 

Előzmény: Törölt nick (41)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.13 0 0 41

mindenből annyit kell gyártani, amennyit meg lehet venni ..., amennyit felvesz a világ ...

 

DE !

Hitel nélkül szívja fel ...

Amit hitelre szív fel, annak nincs ételme

 

az ide vezet

Előzmény: nincsparmezán (18)
Psycho Dad Creative Commons License 2011.11.13 0 0 39

Érdekes, hogy ezek a szemétláda hitelminősítők, egy arab ország ellen sem merik ezt eljátszani, mert tudják, hogy a következő napon a levegőbe röpülnek. Nekünk is egy erős nemzeti titkosszplgálat kéne, tudnánk mit tenni. Csak a komcsi-libsi azt is szántszándékkel lerombolta, mint minden mást ebben az országban.

anticonstitutionelle Creative Commons License 2011.11.13 0 0 37

Aha Tehát a Goldman Sachs uralja a világot. És akkor hogy lehet hogy a részvényeinek árai 2 év alatt 180 dollárról leestek 100 dollárra?

Előzmény: lilaköd mámor (19)
midnight coder Creative Commons License 2011.11.13 0 0 36

Igen, ott a gond hogy lényegében mindenre az van ráírva a boltban, hogy Made In China. Miért ? Mert ott még ma is _sokkal_ olcsóbb a munkaerő, az összes nagyobb tech cég odaköltözött már tizenév óta, sikerrel tették rá a kezüket az elektronika gyártásához szükséges ritkaföldfém készletek szinte 100%-ára, ott a tőke, és egyre inkább ott a technológia is. Ennek persze az az ára, hogy az egyszerű kínai még ma is szív mint a torkosborz, de mivel előtte Mao-ék olyan nyomort csináltak ott hogy a fal adja a másikat, az átlag kínai még így is a seggét veri a falba örömében hogy mennyivel jobban él mint a szülei, nagyszülei, akik milliószám haltak éhen az elcseszett mezőgazdasági reformok eredményeképpen. És persze ott van még végtelen olcsó munkaerővel India, Vietnam...

 

Ha anno, vagy 25-30 éve az okos liberális nyugati politikusok nem engedik meg, hogy a tőke átvándorolhasson Kínába, akkor ez a dolog nem történik meg. És kb. láthatták hogy mi lesz - ez a jelenség már lejátszódott kicsiben Japánban, csak az nem vágta haza csak az amcsi autóipart és az elektronikai ipar egy részét. Ez viszont az egész fejlett világ iparát hazavágja.

Előzmény: nincsparmezán (18)
Veszpremi Creative Commons License 2011.11.13 0 0 35

Amit a hitelminősítők egyes körök kontrollja alatt művelnek, az egy iszinyatos súlyos bűncselekmény. A magunk bőrén (is) érezhetjük, mi vagyunk a kiszemelt következő áldozat. Kellünk nekik. Csak ezen az országon tudnak 6-8%-ra lóvét kihelyezni, a nulla kamatra amerikában nem érdemes.

Előzmény: Családos, Dolgozó, Vidéki (21)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.13 0 0 34

A víz eladással itt már nem merne próbálkozni az IMF, mert megtelnének a lámpavasak...

Előzmény: Törölt nick (32)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.13 0 0 33

"„jelenleg az zajlik, hogy a periféria országaiban a megválasztott politikai vezetőket az EU lecseréli a saját embereire."

 

Igen, de nem... (-: ez most kb olyasmi mint anno oroszországban az az "ideiglenes kormány", de a végső szót úgyis más mondja ki:

 

https://www.youtube.com/watch?v=No9VIO7FQBU&feature=player_embedded

Előzmény: lilaköd mámor (2)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.13 0 0 32

Hát megeshet éppen, hogy ez posvány itt, ez a medence eseteleg néhány év múlva több értéket termel mint Quvait? Azt mondják a jelentősebb élelmiszerár emelkedés még ezután jön.

Érdekes, mert volt privatizációs csomag most a görögöknél is, 60mrd euroval csökkentette volna az államadósságukat, na de mivel elzárkóztak, hát csökkenteték azt a nélkül is. Elküldték a kínaiakat is mert azok meg kikötőt és repülőteret kértek volna a segítségükért.

Szerintem is, ha imf vagy akárki a termőföldekkel és vízbázisok használatával kapcsolatos jogokat firtatja, azt el kell küldeni.... inkább államcsőd.

Na meg nem ártana készülni olyasmire is.... olyasmire is.... mert van egy új divat. Az új szokás, hogy elindul valami flfegyverzett huligán banda, népes család és haverok társaságában és egyszerűen kipenderíti a kormányt az utcára, ha nem viselkedik rendesen. Ha meg ellenkezik, akkor meg a polgári lakosság megvédése címén romhalmazt csinálnak az országból...... Hülyeség? áááááá...! ....ez európa.... itt ilyen nincsen.... hát, jó, ne legyen igazam... )-:

beorn Creative Commons License 2011.11.13 0 0 31

Lehet, hogy igazad van, tényleg nem volt taggyűlés, és akkor a nekik a nemzetközi nőegyletet jelenti mégiscsak.

Előzmény: John Doe(520i) (30)
John Doe(520i) Creative Commons License 2011.11.13 0 0 30

Rajtad kívül senki sem "zsidrákozik".

Vagy a "nekik" automatice ezt jelenti?

Előzmény: beorn (29)
beorn Creative Commons License 2011.11.13 0 0 29

Asszem e za topik a bizonyték zarra, hogy nálunk kifinomultabban már nem is lehet zsidrákozni. Persze néha a magadfajták jól belerondítanak ebbe a stílusgyakorlatba a zefféle otromba kérdésekkel.

Előzmény: Mindfield (23)
nincsparmezán Creative Commons License 2011.11.13 0 0 28

Nem minden munka, ami annak látszik.

Előzmény: lilaköd mámor (27)
lilaköd mámor Creative Commons License 2011.11.13 0 0 27

http://zipp.hu/gazdasag/2011/08/29/egy_elemzes_szerint_a_magyarok_a_legtobbet_dolgozok_kozott_vannak_az_eu-ban

 

A magyarok a harmadik legtöbbet dolgozók az Európai Unióban, ..."

 

szerintem fejezd be a trollkodást.

Előzmény: nincsparmezán (12)
lilaköd mámor Creative Commons License 2011.11.13 0 0 26

a 19es videóban megnézhetsz egyet...

Előzmény: Mindfield (23)
nincsparmezán Creative Commons License 2011.11.13 0 0 25

Nem kötelező eladósodni.

Előzmény: lilaköd mámor (19)
nincsparmezán Creative Commons License 2011.11.13 0 0 24

Egy fórumon?

Előzmény: Családos, Dolgozó, Vidéki (20)
Mindfield Creative Commons License 2011.11.13 0 0 23

"Kellene nekik."

 

Ha valaki lenne szives ide leírni, hogy kik azok a "nekik"?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!