A magyar kormányfő a London School of Economics egyetem hallgatósága előtt tartott előadásában az MTI tudósítása szerint kijelentette azt is, hogy a magyar kormány a Nemzetközi Valutaalap (IMF) „nagylelkűsége” helyett a piaci finanszírozást részesíti előnyben. Ez „nagyon kockázatos döntés volt”, de helyes döntés is, amint az elmúlt egy év tapasztalatai mutatják – mondta Orbán Viktor.
A kormányfő a magyar államadósság-besorolások esetleges leminősítésének kockázatára vonatkozó kérdésre azt mondta: a magyar kormány szokványos és nem szokványos módszerek elegyét alkalmazza, és ezek között van olyan, amelyik nem nyeri el az elemzők és a hitelminősítők tetszését. Az eredmények azonban már jelentkeznek, tette hozzá.
A nemzetgazdasági miniszter szerint növekedési fordulat lehetőségét az teremtette meg, hogy sikerült rendbe tenni az állam pénzügyeit.
A nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Hódmezővásárhelyen egy lakossági fórumon kifejtette: a magyar gazdaság 2012-ben érte el a mélypontot, jövőre már növekedési és beruházási fordulat lesz.)
na, a két marha, a főmarha meg a zseniáli közgazdásza, aki még egy éjjelm-nappalit se tudan elvezetni ezt megint nagyon jól kitalálták.
nem baj, legfeljebb a főmarha majd elbőgi magát, a zsolti meg a volt munkásőr, a csicskái összerántanak megint egy 2-3 milliós menetet, amikor már nyilvánvalóvá váli, erre sincs pénz. ráfogják majd az elmúlt nyolc évre, a brüsszelitákra meg, ami még eszükbe jut.
hát ilyen mekkelek, kontár kormányt keveset baszott még az ég!
Az biztos, hogy az önkormányzatok adósságával valamit kezdeni kell, mert önerőből nem tudják visszafizetni és sokszor már a működést akadályozza.
Ezzel is sok probléma van, mert például az én falumnak nincs adóssága, de nincs is grandiózius térkövezés meg szökőkút a főtéren. Szednek viszont kommunális adót és a teljesítményadót is komolyan beszedik. nem lehet elsunnyogni.
Nem kell messzire menni, két település is határos, ebből a kisvárosnak országosan is előkelő helyen levő egy főre eső adóssága van, a másik hasonló méretű falunak pedig komoly adóssága van, de nem szednek kommunális adót és attól tudom, akitől a házat vettem, mert átköltözött oda, hogy mióta átköltözött nem fizet teljesítményadót. Utána pár évére súgta meg nekem, hogy pont ezért költözött oda, mert 2 autója van és talált egy hasonló házat ott és ezzel a költözéssel megspórolja a kommunális adót meg a 2 autó után a teljesítményadót. Számoljon utána, aki akar, de egyszerüen nevetséges.
Ezt sokkal komolyabban kéne venni a kormány részéről is, mert nálunk nagyon sokan fel vannak háborodva és olyanokat beugatnak a helyi közgyűlési fideszes képviselőknek, hogy az nem tűr nyomdafestéket, hogy szépen megcsinálta a pártotok. Eddig még volt is egy kicsi büszkeség bennünk, hogy igaz fizetjük az adót, de ha lassabban is mint a szomszédok, de fejlődik a falu és semmilyen adóssága nincs, sőt egy kis tartalékja is van. De ennek az az ára, hogy nálunk nincsen mindenhol még aszfaltos út és hogy keményen beszedik az adókat, meg nincsenek látványberuházások.
Erre jön a hülye fidesz és a tékozló pazarló szomszéd falut meg kisvárost megszabadítja az adósságától.
A jól gazdálkodóknak meg odavetnek valami maradék koncot.
Szerintem ez egy nagyon elb...tt lépés ebben a formában. Odáig rendben van, hogy bizonyos mennyiségű adósságot átvállal az állam, de kemény feltételeket kéne hozzá kötni. Mondjuk 5 évig nem lehet deficites költségvetést készíteni, nem lehet további hitelt felvenni és igenis minden érintett település magyarázza el, miért adósodott el, nem igaz, hogy nincs arra pár millió forint, hogy egy revizor átnézze és véleményezze ezeket a jelentéseket. Mert így azért valami látszatja is lenne a dolognak, de ahogy ezek a balfékek most megcsinálták csak még jobban megutáltatják magukat a jól gazdálkodókkal.
A rosszul gazdálkodók meg amúgy is hálátlanok, meg lehet majd figyelni, hogy mivel csökken a fizetési teher, elkezdik újra a hitelek felvételét és raknak még egy szökőkutat vagy ez vizimalmot és harangjátékot a főtérre, meg folytatódik a térkövezés, szigorúan a haveri cégek szerencséjére.
"a válságadóztatást, mert jövedelemre van szükségünk, hogy kilábaljunk ebből a válságból"
A termelési bázis fokozásának innovatív szélesítésére van szükség (bullshitgenerátor ilyet is tud). Orbán nyilatkozata nagyjából ezzel egyenértékű.
A válságadóztatás valójában forrásszűkítés, ami gazdasáűgromlási spirált okozhat. Orbán meg tényleg hisz a mesékben, ha komolyan is gondolja, amit nyilatkozott.
Ha Orbán mondja és ebben a fidesz támogatja, akkor biztosan igaz, a pár szkeptikus ellendrucker ellenvéleményével szemben! Európa már tudja, hogy sikeres az ország, itthon több bizonyíték kell!