Egy Budapesten dolgozó amerikai srác elindult pár különféle nemzetiségű társával, köztük egy magyar lánnyal Kambodzsába, még valamikor 2007-ben. De nem akárhogyan, hanem 3 Trabanttal plusz egy régi Mercedesszel vágtak neki az útnak, a film szerint Budapestről indulva Törökország és jó pár volt szovjet tagköztársaság felé haladva, eljutva Szibériába, majd délre fordulva Kambodzsa felé. Legalábbis ez volt a terv.
A sorozat a Travel Channelen megy!
Rád kattintottam, hogy van-e valami cím ott, s látom trabant clubos vagy!?
Akkor neked ez még nálam is érdekesebb!
Nincs egyébként talán egy rész se, amikor ne kellene szerelni a Trabikat valamiért, ami nem csoda egy ilyen úton. Az elején a legtöbb gond amúgyis a szervízkocsinak vitt Mercedesszel volt!:-)))
Szóval egy trabisnak meg főleg nagyon érdekes tapasztalat a film!
Én is szívesen beszélgetnék róla, de én nem vagyok se autószerelő, se igazán műszaki vénájú. Trabantom viszont nekem is volt 7 évig, s én is cseréltem már rajta kereket, ékszíjat.
De ha mindez ne lett volna, akkor is érdekes egy ilyen útifilm ezeken a nem annyira turistaparadicsom-országokon át. De engem érdekelne az is, hogy egy hozzáértőbb mint mond azokról a szerelési esetekről, műszaki gondokról, amik előfordultak. Csak mélyebben azért nem beszélek a megtörtént dolgokról, hogy ne lőjem le előre, mi hogyan alakult, van aki úgy szereti nézni az ilyesmit, hogy ne tudja előre mi történt végül.
Összesen kb. 6 órányi anyag úgy, hogy kivágtam belőle a beharangozó, meg a mi történt az előző részben, mi lesz a folytatásban-féle tölteléket.
Küldj egy postázási címet az across@vipmail.hu címre, s szívesen elküldöm neked a két kazettát.
Nekem T-home-os rendszerem van, s rögzítettem őket, de lassan elfogy a helyem. Ezért most elkezdtem átmásolni videóra, mert máshogy nem tudom kinyerni onnan. Sajnos a neten seholsem találtam magyarul és a video bedigitalizálását nem tudom megoldani, nem értek hozzá annyira, s valószínűleg megfelelő eszközeim sincsenek hozzá.
Rendhagyó egy sorozat, néha kegyetlenül őszinte, néha meg elhallgatódnak dolgok szerintem, nagyon fura a magyar lány Zsófi szerepe is. Mondanak hülyeségeket is a Trabantról a beharangozóban. Egy Trabantokat egykor bütykölő és utazni is szerető embernek biztosan nagyon érdekes lehet.
Sajnos nekünk sincsen Travel Channelünk. Viszont érdekelne a sorozat, nagyon megköszönném, ha valaki tudna segíteni a magyar nyelvű részeket megszerezni.
Most ért véget a sorozat, de máris elkezdték ismételni a Travel Chanellen. Ma éjjel még leadják a budapesti indulást, s aztán jön a 2. a romániai rész. Összesen kb. 20 rész van, be lehet még kapcsolódni!
Valójában voltak Németországban és Csehországban, Szlovákiában is, de a film valamiért Budapestről indul. A műsorról már van egy topic máshol, ahova a magyar lány, Zsófi is írt, de már nem nagyon írnak oda, s én inkább itt szeretném a témát életre kelteni. Elvileg egy gyermekvédő szervezetnek gyűjtöttek az úttal pénzt. Többen feladták, illetve volt aki eleve nem tervezte végig az utat. Nekünk különösen érdekes a Trabant és a magyar vonatkozások miatt, az autók is magyar rendszámúak voltak. Akinek volt Trabija, lehet fogalma arról milyen lehetett az út!
Remélem, a nullázások után akad olyan is, akit tényleg érdekel a film, mert szerintem lehet róla beszélgetni, még Trabik nélkül se semmi út, de így meg főleg!