Keresés

Részletes keresés

CérnaSzáll Creative Commons License 2013.10.10 0 0 93

Nem a RÁDIÓba ment, hanem ott volt a filmbeli forgatási helyszín az utcasarkon :)

Előzmény: Törölt nick (92)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.10 0 0 92

Én ezekkel a dolgokkal már vigyázok, mióta a Tűzvonalban topikban anno megróttak ezért.

De tény, hogy azért azon elgondolkodtam, hogy ha ez a RÁDIÓ parkolója, akkor vajon miért kell a RÁDIÓBA sminkes :-D (amilyen tahó vagyok, és nem nagyon járok v. csak nagyon célirányosan a Belvárosba, még nem is láttam a rádió környékét, én azt hittem, ez a Szabadság tér ;-))) (Ehhez képest gimisként naponta ott mentem el a rádió mellett... de akkor még ugye nem voltam vidéki... :-D)

Előzmény: Alpári Gnác (89)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.10 0 0 91

Idén az Örkénybe "fektettünk be", tavalyig a Nemzetiben voltunk "pártolói tagok" (monjduk, ott nem került pénzbe, csak fel kellett íratkozni.... no persze aztán tavasztól már nem is ért semmit)

Viszont azt nem tudtam, na jó, pontosabban nem is néztem, hogy a Katonába van-e pártolói, de majd jövőre :-D

Az Örkény mellett most az szólt, hogy szinte minden darabjukat megnézzük úgyis + még külön pártolói próbákat is meghirdetnek, most voltunk egyen másfél hete, baromi érdekes volt. Amit viszont utálok, hogy be kell mennem a Belvárosba átvenni a jegyeket, míg korábban a Nemzeti legalább útba esett. Igaz, ha már megyek, akkor legalább veszek bureket is a sarki Mlynar-ban :-D

Előzmény: Alpári Gnác (88)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.10 0 0 90

Ezt is köszönöm, és nekem tök jó, hogy kicsit eloffolódtunk, remélem mást sem zavar :-D

 

Előzmény: CérnaSzáll (87)
Alpári Gnác Creative Commons License 2013.10.10 0 0 89

Különben éppen most megy az első két rész és látom, hogy tényleg kijön egy autó a mélygarázsból, amikor Judit szerencsétlenkedik az autójával.

 

Ez azért vicces, mert az az utca alapvetően egyirányú, ott a lehajtó van, a felhajtó meg ott, ahol éppen forgatnak.

Tehát onnan semmiképpen sem jöhet ki autó.

 

Tudom, a film más, de akkor csinálják meg jobban.

Ne egy olyan helyszínt basszanak meg, amit mindennap látunk, vagy akkor basszák meg jobban.

Gothár Péter filmjében, az Idő van-ban például megy egy autó a kiskörúton, befordul a Madách térre és azonnal behajt egy gyár udvarára.

Az úgy rendben van.

 

Ez meg idétlen.

Alpári Gnác Creative Commons License 2013.10.10 0 0 88

Érdemes pártolói tagságot váltani, bár most már baromi drága lett.

De mivel ez egy kicsi színház és állandóan teltházzal megy, a pártolóival lehet korábban jegyet venni. A kedvezmény, amit adnak, az szóra sem érdemes, de jegy lesz.

Előzmény: Törölt nick (83)
CérnaSzáll Creative Commons License 2013.10.10 0 0 87

Ha a Katona oldalán keresztül veszel jegyet, egyrészt kapsz kedvezményt, másrészt nem tesz rá kezelési költséget a rendszer (és így van ez a legtöbb színháznál, a saját honlapon keresztül érdemes jegyet venni - ugyanúgy a jegyponthu rendszerét használják egyébként, csak nincsenek plusz költségek a felhasználónál). Vagy pedig van a maesteszinhaz pont hu, amin az aznap esti előadásokra lehet 40-50% kedvezménnyel venni jegyeket (néha felkerüla Katona is egy-két maradék jeggyel)

Előzmény: Törölt nick (83)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.10 0 0 86

Basszus, ezt tényleg direkt csinálják ;-)

Mert jegyek már vannak, de csak egy előadást találtam amire még volt KÉT jegy és hétvégére is esett... na de ez pont az a két nap egyike novemberben, amikorra meg már van színházjegyünk (a Nemzetiben lemaradtunk a Bányavirágról és pár hete sikerül lecsapni rá)

Előzmény: Törölt nick (83)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.10 0 0 85

Köszönöm!

Előzmény: CérnaSzáll (81)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.10 0 0 84

....

Előzmény: Alpári Gnác (82)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.10 0 0 83

Ifikoromban hetente többször is előfordultam arra, de az én uramat csak pár éve vezettem be a színházasdiba. Lájtosan kezdtük, mindig olyan darabot választottam, amiről tudtam, hogy könnyebb befogadni, populárisabbak (de azért értékesek). Lassan magába szívta a dolgot, de mivel tényleg ez az egyik legjobb színház, mi viszont csak hétvégén tudunk színházba menni, eddig soha nem jött össze a jegy arra, amit kinéztem.  De épp ebben a hónapban veszti majd el a Katona-szüzességét :-D (és F.E. is játszani fog) és már nagyon rágja a fülem továbbiak miatt is... úgy, hogy megyek is a jegy.hu-ra megnézni, elkezdték-e már árulni a novermberi jegyeket :-D (régen mindig tudtam ezt is)

Előzmény: Alpári Gnác (82)
Alpári Gnác Creative Commons License 2013.10.10 0 0 82

Már ne haragudj, de "véletlen" nem lehet nem járni a Katonába, amikor az A SZÍNHÁZ!

 

Ott mindenki kurva jó.

Másik kedvencem Fekete Ernő mellett Mészáros Béla, de sorolhatnám reggelig: Haumann, Bezerédi, Máté, Kocsis Gergő, és mindenki más.

Valamint ott látható a legnagyobb női színész: Fullajtár Andrea.

 

Nem szabad elmellőzni a Katonát, mert arról maradsz le, ami a színház értelmét adja.

 

Pár éve elmentem Nyíregyházára.

A barátnőm éppen ott dolgozott és ott ment a Kasimir és Karolina, Ödön von Horváth-tól, akinek a Mit csinál a kongresszus című darabja éppen a Katonában ment és egy nagyon elegáns, könnyed darab volt.

Azért mentem el vonattal, mert az úton kiválóan be tudtam rúgni, valamint efzsuzsa volt a dramaturg.

 

Dengyel Iván volt akkor a vezető színész és Zsuzsa még az én egyik fórumos szövegemet is beleírta a darabba, de azért lehetett érezni, hogy ez az előadás azért nem olyan.

 

Volt olyan darab a Katonában, hogy szünetben el akartam jönni, annyira idegesített, de 5 év után is emlékszem rá.

 

Menjél a Katonába, mert ha nem mész, megbánod:)

Előzmény: Törölt nick (79)
CérnaSzáll Creative Commons License 2013.10.10 0 0 81

A Radnóti Színházban ajánlom a Protokollt, a darab is jó, természetesen Fekete Ernő is, és a többi színész is persze :)

 

Előzmény: nézek (80)
nézek Creative Commons License 2013.10.10 0 0 80

nincs mese, pótolnom kell...valamit tudhat az ürge...

Előzmény: CérnaSzáll (78)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.10 0 0 79

:-D

Egyébként tényleg hihetetlen, mennyire "ismeretlen" tud maradni egy színész, bármekkorákat is játszik, ha egyetlen színházban játszik csak, ahová véletlen nem jár valaki.

Előzmény: CérnaSzáll (78)
CérnaSzáll Creative Commons License 2013.10.09 0 0 78

Korosztályának legjobbja folyamatosan, mióta kijött a Főiskolára, de szerencsére annyit játszik a Katona József Színházban, hogy nem volt ideje "elcelebesedni", szinkronizálni orrba-szájba is nem rég óta kezdett, mióta Robert Downey jr. második virágkorát éli, ésőt találták meg rá (is pl., meg többieket is szenzációsan csinálja persze. ) Nagyon érdemes őt színházban nézni, mert az az igazi terepe.

*Cérnaszáll vagyok, 1996 óta Fekete Ernő függő * :)

Előzmény: nézek (76)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.09 0 0 77

Én se láttam őt saját szemileg nyárig, mert a Katonába valahogy nem jártunk eddig, én akkor olvastam ugyanezeket a köröket :-D

(akkor konkrétan az volt a mantra, hogy mennyire fura ötlet már őt egy olyan szerepre hívni, mint a Római vakáció újságírója)

Előzmény: nézek (76)
nézek Creative Commons License 2013.10.09 0 0 76

ebből is láccik mekkora paraszt vagyok, de eddig fingom nem volt ki ez a Fekete Ernő...most kénytelen voltam gúglizni, mert itt már valami színészistrenkirály magasságban van agyondícsérve...

....igérem, bepótolom ezt a mulasztást...(vagy nem)  :-(

Törölt nick Creative Commons License 2013.10.09 0 0 75

Kis lapzsemle:

 

Társas játék - száz százalék magyar (comment.blog)

(jegyzem meg, anno a Tűzvonalbanról egész másképp beszélt a comment blog is... igaz, ott is az első évad volt az etalon)

 

Simon Kornál interjú I. (dívány)

 

Simon Kornél interjú II. (Nők Lapja)

(ez azért lazább volt, mint a másik)

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2013.10.09 0 0 74

Nyáron láttam a Római vakációban, ott pl. tök laza volt. De tény, hogy elég furán hozza ezt a szerepet eddig. És nem tudtam, hogy 41, fiatalabbnak gondoltam :-D

Előzmény: CérnaSzáll (72)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.09 0 0 73

..

CérnaSzáll Creative Commons License 2013.10.09 0 0 72

Amúgy nekem is valahogy fura Fekete E., miközben ő korának istenkirálycsászár színésze, valahogy nagyon idegenül mozog, olyan darabos, nyoma sincs annak a játszi könnyedségnek és természetességnek, mint amit a színházban lehet látni. De lehet, hogy ez még nagyon az eleje volt, és majd belerázódik, sajnos, hogy ritkán lehet őt látni filmben.

(amúgy 41 éves :) )

Előzmény: Törölt nick (71)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.09 0 0 71

Hát tudod, ez sem lepne meg, meg az sem, amit Gnáci írt eggyel feletted :-D

És nekem is fura volt Fekete Ernő "prof"-nak, én nem tudom a körítést a címek körül, de ennyire fiatal profot még nem láttam. (igaz, ha már megint a kekecségnél tartunk, nekem az is fura volt, hogy behívták műtétre... talán még a magyar eü. körülményei közt sem csak ő tud megoperálni egy gerincsérülést abban a kórházban, pláne, ha az valamiféle baleseti sebészet, ahová az akár AZONNALI életmentő műtétet igénylő sérülteket beszállítják.... :-D

 

Amúgy Ivánt is vérgecinek írták az első évadban, valahol mégis meg lehetett kedvelni a karaktert, és szurkolni neki.... hogy a sors vezesse végig vmféle tanulási folyamaton, hogy jobb ember legyen. Tőlem lehet ilyen karakter Fekete is (jól is fog neki állni, mint Thúróczínak az övé :-D), de eddig a 2x30 precben egy emberi/szimpi reakciója nem volt. Tehát pl. mikor nem Judittal kekeckedett épp, hanem mondjuk műtét után ment kifele vagy amikor Lénával beszélt, akkor sem tűnt olyan szimpi dokinak.

Jó, House óta tudjuk: maga melyiket választaná, egy bunkó orvost, aki meggyógyítja, vagy egy kedveset, aki nem? (mondjuk én olyan szeretnék, aki meg is gyógyít, meg még jól is kommunikál :-D)

Előzmény: CérnaSzáll (68)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.09 0 0 70

Sil nekem is a kedvencem lett, az a búra, a gesztusai, minden.

A végéről én még azelőtt olvastam, hogy láttam volna, tehát meglepi nem volt, de -és akkor mégsem lennék itt teljesen off-

nekem egy kicsit túl van spilázva a körülötte kibontakozó "gondoljuk tovább, hogy mit jelent" mozgalom. (tehát, hogy Meadow háromszor próbál beállni a kocsival, pont ahányszor megpróbálták megölni Tonyt, és ugye harmadjára sikerül beállnia stb.)

De tény, hogy mivel az egész 6 (sőt, tkp 7) évadban arra lettem szoktatva, hogy gondolkodjak, sok mindent elfogadtam, ami épp nem tűnt logikusnak vagy nem láttam rá magyarázatot... és mindig megkaptam a választ, lehet, hoyg néha csak részekkel később, de megkaptam.

Jó, itt ugye két rész ment le, de ebből a kettőből nem az a trend, hogy ne vezetnének szorosan kézen fogva valamerre, amerre ők jónak látják, úgy, hogy ha mégsem értek valamit, akkor ne rajtam keressék, miért feltételezem, hogy ők felejtették el megmondani... :-D

Mint ha lenne egy magyartanárom, aki évekig jól elvan, ha verselemzés címszóval előadják neki a diákok azt, ami az irodalomkönyvben van leírva, aztán egyszer csak elkezd karókat adni rá, és azt várja el, hogy mindenki el tudja mondani, mit mond NEKI a vers, miért áll ott pont az az allegória stb. :-D

Előzmény: Alpári Gnác (67)
Alpári Gnác Creative Commons License 2013.10.09 0 0 69

Az úgy lesz, szerintem, hogy Fekete Ernő özvegy, valamiért ezt imádják a sorozatírók.

 

Az megint más kérdés, hogy egy 40 alatti pasi nem tud professzor úr lenni, ez konkrét képtelenség a magyar eü-rendszerben.

Előzmény: CérnaSzáll (68)
CérnaSzáll Creative Commons License 2013.10.09 0 0 68

Cserében viszont sikerült Fekete Ernő karakterét még eggyel feljebb tolni a bunkó rangsorban és baromi nehéz lesz visszajönni ebből odaáig, hogy szurkoljak majd a Judittal való kapcsolatának....

 

Lehet Fekete szerepe vérgeci, és nem is biztos, hogy kellene nekik drukkolni (és persze nyilván a Barátnő férje ő, csakhogy Judit visszaadhassa a Gabi-dolgot pepitában)

Előzmény: Törölt nick (64)
Alpári Gnác Creative Commons License 2013.10.09 0 0 67

Ez egy érdekes dolog, hogy ugyanis a Lost-nál milyen volt a befejezés.

A Maffiózók végét is nagyon utálták sokan, pedig az szerintem nagyon jó volt.

Mondjuk annyi, hogy mivel minden szereplőt kinyírtak, így az esetleges folytatás lehetőségét is kizárták, különösen Silviot sajnáltam, aki a kedvenc karakterem volt, de ezt Gandolfini halála amúgy is zárójelbe tette.

 

De én nem azért nézek egy sorozatot évekig, hogy majd a végén mekkorát fog ütni, hanem mert jó nézni.

 

A Lost vége minimum bugyuta volt, maximum megcsúfolta az egész sorozatot.

De ettől még pl. a második évad első része kurva jó volt, szóval úgy vagyok én ezzel, hogy le is szarom, milyen volt a vége.

Előzmény: Törölt nick (63)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.09 0 0 66

Ja, és félreértés ne essék: amiket írsz, azok EGYENKÉNT mind tökéletesen elfogadható érvek/magyarázatok még egy olyan vén kekecnek is, mint én.

Csak ha SOK ilyen van a filmben v. sorozatban, akkor az nem az az eset, amit muszáj elfogadni, lévén azt is emberek csinálták, és mint ilyen hibázhatnak időnként. Akkor ez trend, és akkor már sajnos arról szól a sorozat hogy vagy nem jutott semmi eredeti az eszükbe vagy annyira bombasztikusat akartak minden szóval alkotni, hogy túlparázták az egészet. Pláne, ha -ahogy már mondtam- elé veszem a cseppet sem szerény werkfilmes kinyilatkoztatásokat, hogy most mekkora baromi nagyot is alkottak.

Ami megint nem zavar egy retekklubos napi szappannál, de ugye az HBO is más minőség, meg ez sem egy szimpla szappan.... pontosabban nem volt az az első évadban.

És éppen ezért akart a fene hibát keresni benne, én szórakozni akartam, mint az elsőn, és mint ilyen, én lennék a legboldogabb, ha mostantól pár hétig fix vasárnap esti programom lehetne, hogy leülök megnézni a következő folytatásokat. De abból már kinőttem, hogy valamit azért nézzek, hogy bosszankodjak rajta, szóval, majd olvaslak Titeket, meg a HV-ot, aztán meglátjuk. Ha nem lesz igazam, és a harmadik résztől minden helyre zökken, én csak nyertem, az elmaradás meg bepótolható az HBO on demandról. Ha meg igazam lesz, azt valahol sajnálom ugyan, szintén nyertem, mert nem idegesítettem fel magam :-D

Előzmény: CérnaSzáll (62)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.09 0 0 65

...

Törölt nick Creative Commons License 2013.10.09 0 0 64

Amire ezer teljesen más módszer is kínálkozhatott volna, nem beszélve arról, hogy mennyiben volt fontos ezt a második rész végén megtudni, mondjuk a harmadik eleje helyett.

Sajnos, itt is több a kevesebb: minél simább, egyszerűbb a felvezetés módja, annál kevésbé zökkensz ki a meséből.

Tehát ha az volt az ok, amit mondassz, mondjuk egy sima felvezetés lett volna, hogy a prof a műtét után rohan elfele, mikor Dávid és többiek megállítanák, hogy érdeklődjenek Léna állapota felől, annyit mond, hogy csak egy perce van, mert mennie kell az oviba a gyerekéért/gyerekeiért. (és persze ezer más megoldás is lehetett volna, nekem most csak ez jutott kapásból eszembe)

 

Cserében viszont sikerült Fekete Ernő karakterét még eggyel feljebb tolni a bunkó rangsorban és baromi nehéz lesz visszajönni ebből odaáig, hogy szurkoljak majd a Judittal való kapcsolatának....

Jó, ha nagyon kapacitál valaki, akkor azt bevallom, hogy szerintem az első, a kutas dolog nem is volt annyira bunkó, elvégre honnan kellett volna tudnia, hogy Judit is meg akar állni inni és ő majd jól bevág így elé? Mondhatni persze, hogy ha meg akar állni, akkor látva, hogy valaki/bárki a kút mellett halad el, lelassíthatott volna, hogy ne előtte vágjon be (nota bene: naponta fut az ember ilyesmibe autóval az utakon, pl. valaki elég agresszívan-sportosan megelőz, hogy aztán már fékezzen is, és bekanyarodjon az első keresztutcába, te meg jót fékezhess miatta, de ezen szerintem már nem kell felkapni a vizet)

A tippem meg arra, hogy miért ilyen a prof, erősen az, hogy az lesz a bombasztikus magyarázat, hogy a felesége annyira kicseszett vele, hogy most minden nőt aláz, ahol tud :-D (ne legyen igazam, mert jobba lenne, ha az első részekben látottak ellenére nem csupa kiszámítható dolog történne....)

Előzmény: CérnaSzáll (62)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!