Mindenkinek annak tűnik. Külön fogalom is kialakult már van az ilyen jelenségekre.
Szijjártó sosem dolgozott (a munkaerőpiacon). Megjelenése, beszéde, jelleme nevetséges. Idegen nyelvtudása ... Ki alkalmazna egy ilyen balfaszt? Ráadásul lehet hamarosan börtön vár rá Magyarországon - például a lélegeztetőgépek ügye miatt.
És ugye mint írtam korábban, a Fidesz bajban van, most kéne legény a gátra, de ez meg most megy el...
A Fidesz nehéz helyzetben van. Ráadásul szerintük a demokrácia is veszélyben van. Szijjártó meg a fideszesek szemében az egyik legfontosabb arc. Erre két hónap után lelép, ahelyett, hogy maradna a frakcióban és küzdene a Fideszért és a demokráciáért. Ez bizony menekülés a süllyedő hajóról :)
Szijjártó intézett politikai és brutális anyagi támogatást a BYD-nak nem is rég. Most meg oda megy pozícióba. Ez bizony ellenszolgáltatásnak tűnik a korábbiakért. Amit korrupciónak nevezünk. Rágalmazás ez akkor lenne, ha nem lenne alapja. De most írtam le, hogy mi alapján teljesen jogos a gyanú.
A TisSA szentháromsága alapján egyelőre sikerült szétfleckszelni az alkotmányos rendet. Ráadásul ehhez asszisztál egy valaha tiszteletreméltó professzor asszony, aki soha többé nem lesz az aki volt, egy Mellékesssy-Szürke, aki tudatlanságát nem bizonyíthatta a legméltóbb helyen, ahová a szakvizsga nélküli szarosgatya rokon szánta, így marad családon belül csak a propaganda sajtó, amiről eddig annyit óbégattak, de most, hogy egy tesó csinálja, akkor kussol mindenki. Ez most vagy annyira bölcs előrelátás, hogy "látjátok feleim" mi mindent megteszünk értetek, de az a fránya jog és a nemzetközi szervezetek nem engedik, pedig a kedvetekért még a halálbüntetést is visszahoznánk, vagy szimpla amatörizmus. Döntés kérdése.
Mint ahogy az is, hogy akik eddig diktatúrát sivalkodtak, azok most mélyen hallgatnak, pedig ami alakulni látszik, arra még a komplett Kim család is csettintene!
Nem általánosságban mondtam, hogy bölcs, hanem hogy ahhoz elég bölcs, hogy felismerje, hogy nem lehet szekértábor-logikát folytatni. Egyébként sok jó meglátása van.
Nem mindig. Az SZDSZ a rendszerváltás után elég hamar elkezdte az ingát egy irányba tolni. Az lengett vissza 2010-ben. Én azt vártam volna akkor Orbántól és a Fidesztől, hogy ne engedje nagyon túllendülni. De ő épp azt akarta. Ő a "Most mi jövünk" politikát folytatta. Ami gyökeresen ellentéte a polgári gondolkodásnak. Magyar Péter elég bölcs ahhoz, hogy úgy gondolja, hogy ezt most el kell kerülni. Már a választás előtt hirdette, hogy nem lesz inga-visszalengés, és azóta is ezt a politikát folytatja.
Korábban is mondtam, inkább írd ide, hogy mit láthatnék. :-)
Amúgy ma az abszplút filmszínházban az utókor számára rögzítették azt a stílust, amikor a nép forradalom) áldatlan gyermekei felállva tapsolnak egy diktátornak. Utoljára ilyet a Rákosi korban rögzítettek kamerák, szerencsére azt csak archív felvételeken láthattam, de most már tudom, milyen érzés lehetett.