A topik célja a magyar és külföldi vállalati kötvényekben illetve nem forintban denominált államkötvényekben rejlő lehetőségek illetve a kereskedés technikai részleteinek tárgyalása.
Ez a téma elsősorban nem a Magyar Államkötvények/lakossági állampapírok illetve Diszkont Kincstárjegyekkel kíván foglalkozni.
Hagytam meghalni a topikot, nem igazán volt itt forgalom :(
A te ügyeddel az "Állampapírok" c. topik foglalkozik.
A prémium magyar államkötvényre a kincstár jegyez vételi árfolyamot. A 2012/I az jan 25-én jár le, semmi értelme eladni (a kincstárnak), azzal csak buksz, ki kell várni a 25.-ei lejáratát, akkor megkapod a névérték+teljes kamatot.
2. Ha valaki kepben van, legyszives irja meg hogy lehet ezt lebonyolitani? Mennyit kell fizetni az vevonek? Az elado hogy fizeti a kamatadot? Es a vevo hogy csinalja, hogy csak a maradek 3 honapra fizessen kamatadot, ne az egeszre?
Szerintem lakossági ügyfélként nem nagyon tudsz Magyarországon görög kötvényt vásárolni. De cáfolj meg. Amúgy meg az intézményi befektetőknek kibocsátott sorozatokat csak az intézményi vagyonnal rendelkezők tudják megvásárolni. Nem tudom, mit lehet csinálni, KCB, Erste, Equilor stb. nagyobb brókerházaknál körül kell nézni, mivel foglalkoznak, de szerintem görög kötvénnyel meg külföldi vállalati kötvénnyel ők sem kereskednek.
Hát ez hihetetlen, Te is nullázol? Van esetleg valami témába vágó hozzászólásod is?
2008 végén (?) amikor az államcsődtől rettegtünk, a MOL és OTP euroban denominált vállalati kötvények 20% fölötti hozammal "forogtak" - álltak. A legfőbb probléma nekem persze a 100.000EUR névérték volt :) ennyit nem tudtam/tudok ebbe beleraktni. Ennek ellenére sajnálom, hogy nem volt lehetőségem ilyen jó hozammal befektetni.
Egy szó mint száz, mindig lessznek jó boltok, nem csak az ecseri, hanem nyilván az értékpapír piacokon is. Ennek a kitárgyalására született ez a topik. Az pedig nonszensz, hogy egy darab élő kötvénytéma nincsen, míg a részvény topikban sok sok ezer hozzászólás van.