Szeretnénk BT tagok lenni, a szavazatokért anyagi és egyéb segítséget ígérgetünk szinte minden kisállamnak.
Esélyünk semmi, ezt el is ismerjük.
Akkor hát minek összehordani egy újabb külpolitikai beégést?
Magyarország nem-is-akart BT-tag lenni. Orbán Viktornak itthon kell helyt állnia a gazdasági válsággal (és Gyurcsány Ferenccel) vívott háborúban, nincs ideje gittegyletekkel foglalkozni. Az egzotikus szigetországokban indított diplomáciai offenzíva azt a célt szolgálta, hogy ezek az államocskák még véletlenül se szavazzanak Magyarország mellett, így lehetetlenítve el a Vezérlő Tábornok Úr háborús erőfeszítéseit.
No... Azért voltak akik keményen megdolgoztak érte :
Rohangászás minden nap Brüsszelbe árulkodni, minder szarért telefonálni a nyugati liberális médiának, a külföldön élő "honfitásaink" magyargyalázásai...
Cigány holokauszt Gyöngyöspatán a'la R. Field, a tömegbekövetők aggodalma a demokráciáért meg hasonló nyalánkságok.
Ha elmennék az önkormáynzatba, mint vállalkozó és körbejárnám a tulajodnosi bizottság tagjait, hog támogassák a páyázatomat és ezért ajánlanék érte nekik pénzt, egyéb szolgáltatást; akkor szerinted elvinnének korrupció vádjával még aznap délben? Vagy hagynának időt a 17 órai teámnak?
Ha számodra is érthetően akarnám elmagyarázni, akkor meg kellene említenem a fiaskók terén azt a párhuzamot, amit az általános iskolai képzésed jelentett az ország pedagógus állományára nézve.
Akartok beszélni a konkrét témáról is, vagy szanaszét terelitek a lényegket a lényeket?
Miszerint mi a különbség az aktív és a passzív külpolitizálás közt? Ha személyeket nézünk Kovax <-> Martonyi. Az előbbi mondá, hogy "merjünk kicsik lenni" ovi, patás, viktátor azon fejtegetésére reagálván hogy "merjünk nagyok lenni"
Ez köszönt itt vissza talán.
Magának a kampánynak is pozitív hozadékai vannak. Gazdaságilag is. Előjött itt az, hogy Európa 27 tagállamának zöme a Szlovének mellett van. Na ez rendben is, bár ebben sem lennék azért olyan biztos. Mindenesetre ez még csak a világ ENSZ-tagállamainak alig 1/7-ede egyenlő mandátumarányokkal. 1 tagállam, 1 szavazat, az 1etlen nem állandó tagra.
Nagy siker lenne az biztos, de ha nem, hát nem. És azt is hozzátenném, hogy a jelek szerint egészen jók is jelenleg az esélyeink. Persze külügy meg az egész kormányzat is, dolgozik aktívan az ügyön.
Ez a topik meg kb. arról szól, hogy együtt ülnénk majd a közös asztalunknál. Fő a leves, ami még nincsen kész. És bizonyos szakácsok odamennek a láboshoz és jó nagyokat beleköpnek, hogy azt már csak undorból se ehessük meg. :-((
Az Aranybulla megítélése szerintem nem annyira egyértelmű... A lényege a nemesek jogainak védelme a királyi önkény ellen... nem véletlenül radíroztatták ki belőle Habsburgék éppen a legfontosabb részét 1687-ben.
Ami a gazdasági fejlődés visszafogását illeti... mondjuk a XVIII. sz. végétől – esetleg M. Teréz nyanya korától – számíthatjuk... vagyis max. egy évszázadról beszélhetünk...
Nehogymá itten hepciáskodjanak velünk! Ha nem vennének fel a BT-be, akkor összeszedek 250 ezret, és megalapítom az Ensz KFT-t, és beveszem a magyarokat, oszt jónapot!
Nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos. Sport. A győzelem meg egy plusszajándék. Várjuk már meg a végeredményt! A "vereség" miért lenne beégés és veszteség? Baromira nem értem. :-((
Ui:
Ebből a merjünk kicsik lenni kovaxsz féle itteni mentalitásból meg talán elég lehetne már végre! Nem!? Szerintetek?
Inkább letudom annyival - ateista, max. panteistaként -, hogy a tízpar (szinte) egyetemes és stabil erkölcsi sztenderdekből áll. az Aranybulla meg egyrészt a kodifikált etikátlanság, másrészt vagy 2 évszázaddal fogta vissza az ország gazdasági és társadalmi fejlődését.
Ezt egyébként Sumpt sokkal jobban tudja, mint én, kár, hogy vargamisisedik, és a pártért a dilettantizmus látszatát is vállalja.
Ingyen... :-) Most írt ki a KSZF egy utaztatási tendert 3500000000 Ft értékben (3,5 milliárd). az ingyenes utazásokat viszonozni illik ugyanis... Ja, ne rohanjatok, gyorsított-tárgyalásos természetesen, karácsonyra kell a szerződés, különben fejek hullanak.
De jó, hogy megnyitottad, paithana... lusta voltam... így nekem már nem köll. :-)
A híradásokban igencsak meglepett például ez az szavazócsábító eszköz:
"Magyarország a külügy szerint élen jár a nemzeti rákkontroll-rendszer és diabéteszkotroll-rendszer kiépítésében, és ennek a nagyon kifinomult tudásnak az átadásával viszonylag kis költségen nagy segítséget tud nyújtani sok országnak."
Ezeket a csodálatos eredményeket hol és mióta láthatja és érezheti a hazai beteg? mert - amennyire én tudom - úgy a rákos megbetegedések, mint a cukorbetegség elterjedtsége igen magas idehaza, ám arról egy nyikkot sem hallottam, hogy kontroll-rendszer működne ezekkel kapcsolatban.
Ha azonban szégyenletesen tudatlan lennék, és ilyenek léteznek, vajon mi az értelmük? Meggyógyulnak tőlük a betegek?
Egy másik csábító szer:
"szeretnék újra felfuttatni a harmadik világból érkező hallgatók ösztöndíj-rendszerét, amely 1996-ig több mint 20 000 külföldi hallgató magyarországi tanulmányait segítette."
1996-ig - a kérdés: melyik volt a kezdő év? Beleszámították ebbe a 20.000-be a rohadtfújszemét komcsiuralom alattiakat is? Mi történt 1996 óta - nincsen frissebb adat? :-o
És végre megtudhattam - lehet persze, hogy lemaradtam valami korábbi, erről tudósító hírről - hogy mi volt az a felemelő dolog, amiért magas kitüntetést adnak idehaza valakinek:
A csendes-óceániai Tonga királyáról például kiderült, hogy magyar udvari festőjének köszönhetően rajong Magyarországért, és ezért szívesen segített a magyar törekvések népszerűsítésében, amiért augusztus végén Schmitt Pál magas állami kitüntetésben is részesítette."
Remélem, az "udvari festőnek" meg legalább beesett egy, a magyar kormányt ábrázoló föstmény megrendelése.
Végül a kedvencem:
"A két évtizede rendszerváltáson átment Magyarországnak vannak társadalmi átmenetekről szóló tapasztalatai, ezért a társadalmi stabilitásra ható kérdéseket szeretné képviselni"
Aha... tehát elmagyarázza a fityeszkormányzat, hogyan lehet egy országot visszajuttatni röpke két-három év alatt a feudális társadalmi rendbe.
Az utána következő duma meg aztán minden bizonnyal meg fogja győzni mindenkit, hogy hazánk BT-tagsága mellett szálljon síkra, aki azt hallhatta fk. ov-tól, hogy az EU parancsolgatni akar, hogy az EU-n kívül is van élet, hogy a nyugat hanyatlik - ezekből a megnyilvánulásokból egészen biztosan csakis ezt az állítást szűrheti le az összes szavazó állam:
"A magyar BT-jelöltségről szóló kiadvány ugyanakkor Magyarország megbízhatóságát, elkötelezettségét, aktív nemzetközi szerepvállalását is az ország érdemei között sorolja."
Különös tekintettel a megbízhatóságra és az elkötelezettségre...
"Persze, hogy szempont, az Aloktmánybíráknak sok drága idejük elpocsékolódik,"
Ez igaz. Pedig annyi idő alatt rengeteg egyéb ügyről lehetne kideríteni, hogy miért nem tartozik alkotmányossági kérdéskörbe, illetve, hogy miért az Aranybulla az irányadó.