Keresés

Részletes keresés

szalistuka Creative Commons License 2011.11.24 0 0 13

Az építős játékok,a lego,az nálunk is nagyon megy,a gyerek valamikor órákat el tud vele lenni.Persze nem mindig.
Szerettük volna kicsit interaktívabb irányba vinni.Keresgéltünk mindenfelé,és találtunk is egy kiállítást (ez kicsit komolynak hangzik,de egyáltalán nem az) ami gyerekeknek való,minden olyanra van méretezve,hogy ők tudják használni.Liliputi bútorok és üzletek,nekünk is vicces volt,a gyerek meg egyszerűen imádta.A neve minicity,a nyugati térnél van,szóval eljutni sem nehéz oda.Viszont lehet hogy nem árt,ha visztek még 1 lurkót,pl rokonét is,vagy kisbarátot,úgy valamivel szórakoztatóbb,de a fiam így is élvezte,az animátorok sokat segítenek ebben. A honlapon meg tudjátok nézni,hogyan is néz ki :) http://mini.city.hu
Kellemes szórakozást hozzá!

Aminah Creative Commons License 2011.11.04 0 0 12

Nekem egy 4 és egy 6 éves fiam van. Társast rengeteget tudnék ajánlani, de ugye olyan kell, amivel egyedül játszik...hm.

Egyedül leginkább a logikai játékokkal vannak el, pl. ez az útkereső, vagy a rush hour nagy kedvenc, vagy építőjátékkal. A duplóval már alig játszanak, viszont sima legojuk rengeteg van, az összes összeöntve egy nagy ládába, hihetetlen, komolyan mondom, leesett állal nézem, hogy néha mit össze nem raknak a saját fejük után.

Meg szerintem nem kell félni a divat játékoktól sem, pl. egy időben a mániájuk volt a hero factory, ami ránézésre szörnyű, viszont a gyerekek egészen mást tartanak szörnyűnek, mint mi, és ez egy tök szuper építőjáték. Nálunk kb. 10 ilyen figura (volt egy év, amikor karácsony, húsvét, névnap, szülinap, mittudoménmi nem múlt el legalább két ilyen csoda nélkül) elemeire bontva hever egy nagy dobozban, és a fiúk a saját fantáziájuk alapján variálva építgetnek maguknak belőle harcosokat, én meg megint csak az állam szedegetem a földről, hogy egy 3 éves gyerek előbb összerak egy ilyet csak úgy a saját feje után, mint én a leírás alapján (egész kicsi prückökből ám, és nem csak egyféleképpen kapcsolódnak itt az elemek, van amit pattintani kell, van amit csapolni), meg hogy tényleg mi mindent kiraknak belőle...

A bakugantól sem kell félni szerintem, (na nem a mesétől, hanem magától a játéktól) tapasztalatból mondom, hogy az is tök jól eljátszik vele, aki sosem látta a mesét, és aki rakott már össze ilyet, gondolom egyetért velem, hogy remekül fejleszti a finommotoros mozgást :-D...egyszer amikor rendet raktam a szobájukban, majdnem megőszültem, mire mind a 6 izén az összes kis mini prücköt a megfelelő sorrendben visszahajtogattam gömbbé. (és ezek után sikerült beletennem őket egy fém dobozba, mire kinyílt az összes...:-)...azóta tudom, hogy a gömböcben van a mágnes, nem a kártyájában)

A legújabb őrületük a beyblade, amit csak akkor ajánlok, ha nem sajnálod a parkettát, vagy legalábbis beszerzel egy nagyobb papír dobozt (a fém tálca is jó, de az égtelenül zörög), amiben pöröghetnek ezek az izék. A kapcsolódó mese ismerete nélkül is imádják, tök jól elvannak vele egyedül is, annyi hátulütője van, hogy 2 percenként kiabálnak, hogy hasííííííítsatok beleeeeee!

Egyedül játszáshoz hirtelen ennyi jut eszembe, de majd még figyelem őket :-)

mohopasi Creative Commons License 2011.11.02 0 0 11

Helló! Az eredeti kérdésre az jutott eszembe, hogy az unokahúgom ezzel játszik mostanában: Monster High Ő nagyon élvezi, mindig mutogatja, hogy mit hogy kell csinálni! :D

Törölt nick Creative Commons License 2011.10.10 0 0 10

Jól látod.

Egy haosnló korú, és nemű gyerek mint játszópajtás áthívása, pláne ha az oviból is siemri, a legjobb megoldás az unalom ellen.

Egy ideig.

Aztán már ott is be kell szállni a felnőttnek egy idő után, irányítani  őket, a játékot.

Előzmény: R.Katolikus (7)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.10 0 0 9

:)

Na igen.

Az Óvoda a jó megoldás. De ugye 5 körül el kell vinni a  gyereket, mi van, ha a szülő tovább dolgozik?

Akkor jön valaki, aki vigyáz rá, és hazaviszi az oviból.

Előzmény: inwear (8)
inwear Creative Commons License 2011.10.10 0 0 8

ovi

R.Katolikus Creative Commons License 2011.10.09 0 0 7

Játsz vele te!

Nem érsz rá.

 

Rokon meg unja, mert nem az övé.

 

Leültetni a TV elé, hagy szokja mi vár rá életében...... ez az tán remek ötlet!

 

Tesó kell neki vagy legalább hoz neki egy hasonló korú játszópajtást, majd együtt építenek, rajzolnak, de ne egy kretén rokont......:-)

Törölt nick Creative Commons License 2011.10.09 0 0 6

Pech.

De tapasztalatom szerint egy 5éves gyerek akkor van el magában, ha rosszat csinálhat.

A "de csöndben van a gyerek" dolog mindig bajjal jár.

Igényli a vele történő foglalkozást.

 

Legózhat, fakokcázhat, autózhat, mesét nézhet, akármi, de egyik sem köti le egyedül pár percnél tovább.

Talán pár nagyon kedvenc mese a tv-ben.

Előzmény: napsutott (5)
napsutott Creative Commons License 2011.10.09 0 0 5

Fiú. Nem nekem kellene, egy rokon vigyáz rá több órán át, és nem tud folyton játszani vele. Ezért kellene valami dolog, ami leköti, hogy lélegzethez jusson kicsit. Ha nincs lekötve a gyerek, akkor is csinál dolgokat, de annak nincs jó vége (szétszórás, összetörés, stb.), ezért kellene valami, ami leköti egyedül is.

 

A Duplo jó lenne, de ez olyan gyerek, aki magától nem épít, csak ha van vele valaki, úgyhogy egyedül nem köti le.

Előzmény: Törölt nick (2)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.09 0 0 4

A te gyereked ezzel nyomul?

Szerencsétlen.

Előzmény: LSB (3)
LSB Creative Commons License 2011.10.09 0 0 3

Előzmény: napsutott (-)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.09 0 0 2

Lego Duplo? Színes gyurmák, formákkal? Valamilyen feladatos füzet? Fakockák autókkal?

Nyilván az sem mindegy, lány vagy fiú?

Nameg te is játszol vele, vagy játsszon egyedül?

Előzmény: napsutott (-)
napsutott Creative Commons License 2011.10.09 0 0 1

A világért se. Csak leteszem elé, hogy mi szól hozzá. :)

Előzmény: Törölt nick (0)
napsutott Creative Commons License 2011.10.09 0 0 topiknyitó

Persze gyerekfüggő a dolog, de érdekelne, hogy nektek mi vált be. Ha összejön néhány ötlet, akkor mindenki választhat belőlük, ami az ő gyerekének megfelel.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!