A több száz átnevezés macerás. De Excelben vannak a fájlok régi/új nevei, így gépesíthető.
Töltsd le http://eletmod.atw.hu/atnevezo.xls, mentsd oda, ahol a képek vannak (létrehozhatsz egy tmp könyvtárat, oda átmásolod a képeket, ha nincs kellő bizodalmad). Innen nyisd meg (azért fontos, mert abban a könyvtárban nevezi át, ahol van).
Engedélyezd a makrókat, töltsd ki a lapot (adja magát, az "A" oszlopba az eredeti, a "B"-be a képzett név).
Családfakutatás a hobbim, több száz anyakönyv fotóm van pl: 123456.jpg nevűek.Ezeket szeretném beszélő fájlnévvel felülírni.
Egy excel táblázatban kigyűjtöttem a képfájl neveket, másik oszlopokba a fotókon szereplő születési, vagy házassági, vagy halálozási kezdő és utolsó dátumokat év.(pont)hónap.(pont)nap formátumban.
Új oszlopban összefűztem ezeket pl: 1846.03.15-1847.11.09 alakban. Az összefűzés után a képleteket értékként kopiztam.
Mivel ezek pont karaktert is tartalmaznak, nem jók fájlnévnek ezért a ctrl F funkcióval a pontokat átjavítottam alulvonás _ karakterré. Ezekhez még hozzáfűztem a ker (=keresztelés rövidítése), esk (=esküvő rövidítése) és hal (=halálozás rövidítése) karaktereket.
Tehát így néznek ki az új fájlnevek egy új oszlopban pl: ker1846_03_15-1847_11_09
Ezekkel megpróbáltam felülírni az előző példa szerinti 123456 fájlnév részt, a jpg kiterjesztés marad.
A felülírás után hibaüzenetet kaptam, hogy tiltott karaktaerek vannak a fájlnévben.
Melyik a tiltott karakter és mikor kerülhetett bele?
Windows 8.1 és a Skype 8.51.0.92 a Logitech H600 ellen. Érdekes módon a mikrofon működik, de a hangszórókból nem bírok hangot csiholni. A hagyományos hangbeállításoknál lehet mindenfélét csinálni vele, és még a teszt hangokat is jól hallom. Viszont a modern felületű beállításokban a Privacy szakaszban nincs semmilyen hivatkozás a fejhallgató részre, míg a mikrofonjára igen. Lehet-e ez az oka, és mit lehet ilyenkor csinálni?
Win8-om van, amivel meg volnék elégedve, ha nem csinálná a köv. két dolgot.
1. amikor nem használom a fájlkezelőt, azt egy idő után automatikusan becsukja, és keresgélhetem elő újra a mappát, ami éppen kell.
2. egyszerre több excel táblával, word doksival, pdf-fel és egyéb progival dolgozok, de amikor megnyitok egy újat, hogy betöltsön, amíg az eddigiben dolgozok, akkor automatikusan átvált az újra, és nem érdekli, hogy én még az előzőbe írnék, beleírja az újba....
Feltételezem ki lehet kapcsolni ezt a két csodafunkciót, kérdésem lenne, hogy hogyan? :)
Érdelklődök hogy lehetséges-e egy beállítás, amit el szeretnék érni. A Windows 8 mappa ablakok jobb alsó sarkában a Részletek és a Nagy Ikonok nézet beállítás, és (ha lehet) hogyan tudom hozzátenni a többi opciót vagy cserélni ezeket.
Igen ismeret hiány ugyan is én hidraulikus szerelő vagyok és nem számítás technikus.Én hobbiból szoktam PC-ket javítgatni meg az elektronikával foglalkozni.
De azt nem írnád le hogy miként lehet feltenni a win7-et csak megjegyzést írsz.Ezzel nem leszek okosabb.
Komolyabb frissítések után hosszú negyed-fél órákat is eldolgozgat/na a gép (újraindítás után is), hogy mindent a helyére tegyen/optimalizáljon.
Namármost ha te ezt nem várod ki türelemmel, akkor így jársz.
Ebben az esetben nyomsz egy CTRL+SHIFT+ESC kombót, kivárod amíg feljön az ablak, és megnézed hogy aktuálisan mekkora a terhelés, és melyik folyamat terhel.
Konkrétan ők se tudták,hogy mi rosszat csináltak.Az nap youtube-oztak.Indításkor be kellett nekik jelentkezni a win10 be(ezt pontosan nem ismerem) és aznap nem tudtak bejelentkezni.Zárolták és kiírt nekik valamit pontosan már nem emlékszem rá.Felhívta az illetékest ami egy szerviz és ott közölték vele a hírt.Fizess és használhatod tovább a rendszert.Elmondták neki,hogy valami illegális dolgot műveltek de ők se tudták mit.Így arra jutottunk,hogy rárakok nekik egy win8.1-et,mert sajna a win7-et nem engedte a bios.Ez egy új laptop amit win10-el adtak el a boltban.Röviden ennyi.