Keresés

Részletes keresés

Varek1 Creative Commons License 2021.12.28 0 0 12

Felénk a csigatésztát készítik házilag.

KissJozias Creative Commons License 2021.12.17 0 0 11

Szia ! 

Akár vehetsz is.  

Előzmény: ifjballaiattila (10)
ifjballaiattila Creative Commons License 2014.02.09 0 0 10

Sziasztok!

szeretnék csinálni egy pellettálót, hol gyártanának nekem síkmatricát és hengerprést?

petiv Creative Commons License 2014.01.26 0 0 9

Sziasztok kukorica pellet érdekellne etetés céljából hol tudnák venni köszi

Előzmény: szobiszörp (5)
toccata Creative Commons License 2012.11.26 0 0 8

Az Ecoworxx gépeivel van valakinek gyakorlati tapasztalata?

Főleg a legkisebb érdekelne.

Felfölditibi Creative Commons License 2012.10.02 0 0 7

Üdv.

Érdeklődnék valakinek van-e gyakorlati tapasztalata a 9PK-200 tipusú (kínai) pelletgépről? Van egy ilyenem de nem tudok vele használható pelletet készíteni! Elsősorban nádhulladékból és fűrészporból szeretnék, de egyikkel sem megy! Por alakban kihullik vagy jobb esetben tarhonya méretű lesz!

egonkaaa Creative Commons License 2012.02.28 0 0 6

Nos engem erdekel.... azaz van nekem sikmatricas pelletalom. tudok vele kukorica listet vagy mas gabona lisztet pelletalni, pl kukorica buza arpa rozs koles... ???

ha valaki tud megkerem segitsen.. ez is kinai .. apropo, volt nekem kinai csigas brikettalom meg szaritom meg fahulladek daralom is de ezeket eladtam, mivel nem mukodott a brikettallo... a pellet presem meg megvan de meg fureszpor pelletet azzal sem sikerult gyartanom...  most gabona felleket szeretnek pelletalni... csak hogyan ????

elore is koszonom a segitseget...

office@fanforest.ro

004 0744593200

Előzmény: szobiszörp (5)
szobiszörp Creative Commons License 2011.09.20 0 0 5

Szia mediterro!

Szóval. pellet gyárban voltam műszak vezető. Asszem értek hozzá..

Egy biztos. házilag nem állnék neki.

tegyük tisztába:

-van a bio brikett. ez szinte mindenből készíthető, ami éghető.(nem részletezem) minden ellenkezőhíreszteléssel szemben ez nem 1 millás gép! ez egy sima (csigás) extruder gép, mint a mőanyagosoké.(minimál átalakítással.) ez már olcsón beszerezhető.Ha valakit érdekel, megadom a direkt akontaktot. mindenki a kínai gépet árulja, csak más néven...

amikor utoljára beszéltem velük, már alkudtam is:)

-a pellet, pedig a "fanyúltáp:)))"

ennek már macerásabb a prése(malom) majdnem olyan, mint egy kés nélküli húsdaráló, amibe csiga helyett hengerek vannak.

A pellet lényege két dolog:

- fűrészpor kell hozzá! vagyis rostálni, darálni, fémhulladék mentessé tenni az alapanyagot, stb..l. macerás.

-  de ennél is macerásabb a por víztartalma!! Ha túl magas, akkor vagy porlesz belőle, vagy ragacsos sz@r.., Ha kevés, akkor megeszia prést. qrva nehéz belőni (szárítani) az alapanyagot, és a prés fordulatszámát, hogy normális pelletet kapj, és ne kelljen óránként szétszedni a prést.

Ami még gáz, az az energia felvétel. a pellethez a szárítás, darálás, préselés, igen komoly szuflát igényel. szvsz neméri meg házilag.(főleg, hogy 40 ft/kg a piaci ára a pelletnek.

A bio brikett az más. arra van receptem, de ezt most nem osztom meg veletek. (hacsak valaki nem akar közös bizniszt:))

ha valakit érdejkel. írok még...

szobi

Előzmény: mediterro (4)
mediterro Creative Commons License 2011.09.19 0 1 4

itt a medve takarítása fúróval, így csak gyorsabb mint püfölni:

és íme a végeredmény:

szobiszörp Creative Commons License 2011.09.18 -1 0 3

szasz!

sajna ma már késő van, de holnap visszajövök...

pellet gyárban dolgoztam. asszem mindent tudok róla..

jó éjt!

szobi

Előzmény: mediterro (0)
Princ of Carpatia Creative Commons License 2011.09.18 0 0 2

Üdv!

http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_5499.html

Itt már régebb óta részletesen tárgyalódik a téma.

Pellet, és brikett is.

Azért remélem itt is sok hsz fog születni!

Öreg Csóka

Előzmény: mediterro (-)
villogo Creative Commons License 2011.09.18 0 0 1

A pelletezés drága nem igazán hatékony.

Minek agyondarálni, keményre sajtolni, ha úgyis elégeted vagy megeteted.

Én egy kőralakú vályúszerű ketyerét készítettem amivel brikettet és perlitet is

préselni lehet.

Súlyterheléses hengerkerék jár folyamatosan körbe ami a matricán át préseli a porrá darált töredéket.

Egy jó kalapácsos-daráló minden pénzt megér, a régi kardánost olcsón is meglehet szerezni.

Csak bikás motor kell rá, éjszakai árammal hajtsd meg.

Az enyém olyan, nagyon hatékony és jóval olcsóbb.

Hétvégén szoktam darálni, préselni, hulladék (napon szárított) mezőgazdasági biomasszából.

Szárított trágya is nagyon jó, ha nincs gázfejlesztőd.

Trágyás recept.

A biomasszát Pisis-kakival meglocsolod, letakarod, a napon érlelés fontos.

Aztán szárítod, darálod, préseled, elsőosztályú tüzelő.

mediterro Creative Commons License 2011.09.18 0 0 0

Jelenleg szalmához, kukorica csutkához, meg léhához tudok hozzájutni. Ezt ugye le  kell darálni por, vagy dara állagúra, hogy tudjunki kezdeni valamit. Jó ismerős MTZ motoros darálója 900-1000 Ft-ért darál 1 mázsát.

A fix költség már adott, 9-10Ft / kg, ehhez jön a villanymotor költsége, nappalival számolva 7,5 X 50= 375Ft óránként.

Az pedig tőlünk függ, hogy mennyit tudunk kihozni belőle óránként.

Én egyelőre semmenyit, mert "bemedvézett" mint a kombájnoknál. Nem szabad egyszerre sokat beletölteni, amíg be nem melegszik a matrica.

Lánckiütővel simogattam a matricán lévő furatokat, de utánna rájöttem, hogy inkább felülkezelem egy 4,5-es fúróval, így 15 perc alatt végeztem.

Első próbára elment a kedvem. Mikor lessz ebből használható anyag?

mediterro Creative Commons License 2011.09.18 0 0 topiknyitó

Sziasztok!

Ez a topik a pellet előállításról, előkészületekről, a munkafolyamatokról szól.

Milyen állagban, mennyi víz hozzáadásával készül a végtermék. A gépről is lehet néhány szót ejteni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!