Nemzeti középosztályt" gyúr a kormány, munkanélküliség lesz az ára
Növekvő munkanélküliséget, a fiatalok további elvándorlását és súlyosbodó szakemberhiányt jósol Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-miniszter a hvg.hu birtokába került felsőoktatási törvénytervezet legfrissebb koncepciójában arra az esetre, ha mindaz megvalósul, amit egyébként a saját tárcája akar. De cserébe legalább a "nemzeti középosztály színre lép" állítja a miniszter.
Milyen az a nemzeti középosztály? Ott van,hogy munkanélküliség lesz az ára. Akkor az a középosztály hány főből fog állni?
Nem biztos, hogy a kormány be tudja szedni a megemelt jövedéki adóból a várt összeget - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Bod Péter Ákos. A közgazdász szerint nem garantált, hogy a cigaretta, vagy az alkohol esetében bejön a várt összeg, mert a fogyasztó választhat olcsóbb terméket, illetve áttérhet az illegális forrásból beszerzett árura.
Az egyetemi tanár közölte: a gázolaj árának emelkedése piactorzító és keresletterhelő hatással jár, amit lehet tompítani kedvezményekkel, de ebben sem részesül mindenki.
De hát most csak a 100-ról volt műsor. Élvezhető előadás volt, jó kis megnyugtató műsor arról, mennyire hatékony a kormány problémakezelése. Végülis ki nem szarja le az 50 %-ot emelkedő aromás szeszesitalokat? Azok úgyse zemberek, akik azt isszák.
Lassan mi is itt fogunk tartani annyi különbséggel, hogy pálinkát iszunk üvegből,vagy a saját bögrénkből. Az izzólopást szerintem hasonló módon oldják meg.
Pálinkát itatnának a néppel Orbánék? A Fidesz tervei szerint az aromásított szeszes italok adója ötven százalékkal lesz magasabb. A kormány úgy tűnik, támogatni akarja a pálinkapiacot
Úgy gondolja,ha jól bepálinkázunk nem vesszük észre,hogy szarban vagyunk?
Orbán adósságplafonba veri a fejünket? A Népszava szerint számos közgazdász erőltetettnek ítéli, ahogy a kormány a GDP-arányos államadósságot csökkentené. Romhányi Balázs, az eredeti formájában felszámolt Költségvetési Tanács egyik vezető tisztviselője, a Költségvetési Felelősségi Intézet ügyvezetője a lapban árnyalja a képet.
Hogy akarják beszedni a 100 milliárdot? Oszkó Péter szkeptikus: szerinte a kormány tervei nem reálisak. Négy hónap alatt 100 milliárdot a megjelölt forrásokból beszedni "erősen kétséges."
Biztos igazad van. Én csak a linket tettem fel, hogy a hitetlenkedők is elhiggyék, hogy szarba vagyunk, de nyakig. És az én zsebemben és számlámon ne kotorásszon senki,mert üres. A manyupom is üres,mert lenyúlták.
Öt év alatt hetedével esett vissza a bérek reálértéke A tavalyival megegyező, mérsékelt béremelések miatt 2011-ben ismét csökkentek a bruttó reálbérek, vagyis az adóváltozások hatásait figyelmen kívül hagyva a munkavállalók bruttó bére az inflációnál kisebb mértékben nőtt.
100 milliárd? Ennek a sokszorosa volt, amivel a költségvetések elúsztak a korábbi években. A költségvetési szervektől csak PPP-re 400 milliárd megy el most is évente.