Keresés

Részletes keresés

iatti Creative Commons License 2019.05.07 0 0 235

Szia kajakbérlésben nem tudok segíteni mert mi sajáttal voltunk, de a mentőmellényt nem kell viselni, csak 14 év alatti korosztálynak és bizony az úszást segítő mellényt nem fogadja el a Yard sajnos :-(            h akkor idén evezés  hajrá nektek

 

Attis

Előzmény: Hegyikalandor (234)
Hegyikalandor Creative Commons License 2018.10.31 0 0 234

Sziasztok! Balaton körbe evezését tervezzük jövőre. Tudnátok segíteni hol tudnánk 2 személyes kajakot bérelni 6 napra (Balatonvilágos környékén). Az sem tiszta - bár rengeteg témát olvastam ezzel kapcsolatban - hogy a mentőmellényt kötelező viselni vagy elég ha a hajóban van? Elég az úszást segítő mellény (ISO 12402-5) vagy rendes mentőmellény (ISO 12402-4) szükséges?

elekpeti Creative Commons License 2017.11.10 0 0 233

Köszönöm! Örömmel fogadok minden észrevételt, tapasztalatot! A kéktúra során nem sátorban, hanem vendégszállásokon aludtam részben a társaim kedvéért, de csak a sátor-derékalj nem volt a csomagban, igaz ezek csak a táskán kívülre fértek volna. Egyéb cuccaim elfértek, és 12-13kg között volt a táska. Decathlonos sátram 2.2kg, derékalj 0,5 kg. Ja, most néztem meg, a hátizsákom nem is 60 hanem 50 literes easyfit (szintén saját márkás ). Természetesen nem ezzel mennék vízitúrára, hanem rendes vízhatlannal, de a Necky Zoar-nak van két elég tágas száraz tárolórekesze, és egy deckre készített táskát tevezek még beszerezni (amerikai csomagküldő cégtől).

Előzmény: iatti (232)
iatti Creative Commons License 2017.11.09 0 0 232

Szia, igen a kanapéról kijön a matek 35/nap, csak a kempingek nem mindig vannak pont ennyire egymástól, de ha vadkempingezel az sem biztos hogy kiadja ezt a számot.nekünk a 3.napon volt hogy a kiválasztott kempingben /27 km után/ mondták hogy ott nem tudunk sátorozni,ezután visszaülni és evezni még 10 km-t a következőig, hát nem volt őszinte a mosolyom és közben még a barátnőmet is biztatni,hogy nem is olyan sok az a 10 km.

Én örülök ha más is nekiáll ennek mert az összes kempingben úgy néztek ránk mint a fehér hollóra hogy ilyen még nem volt hogy valakik a vízről jöttek sátorozni. A 60 l-s zsák kicsit szűknek tűnik /sátor,derékalj,hálózsák,száraz ruha, stb./,bár mi ketten voltunk és a kajak rekesze is meg volt rakva.

Jövőre újra szeretném én is csinálni, hogy egyedül vagy megint ketten ezt még nem tudom.

Ha esetleg valamiben tudok segíteni kérdezz nyugodtan.

 

Attis 

Előzmény: elekpeti (231)
elekpeti Creative Commons License 2017.11.05 0 0 231

Akkor edzeni kell majd előtte kicsit, hosszú túrát még nem teljesítettem a balatonon, de a kéktúrán volt 10 napos etapom is. Akkor a 60 literes táskámban is simán elfértem. 175 km-t mértem nagyjából, az 5 napra 35/nap. Innen a kanapéból nem tűnik soknak. :-)

Előzmény: iatti (230)
iatti Creative Commons License 2017.11.05 0 0 230

Szia a sok pihenős sajnos 4-5 napba nem fog beleférni ha még a cuccod is magad viszed nem pedig kísérőkocsi.

 

üdv Attis

 

/hsz:206/

Előzmény: elekpeti (229)
elekpeti Creative Commons License 2017.10.23 0 0 229

Szia, jó ötlet a Balaton kerülő túra, nekem is tervben van. Nyáron a család miatt a nagy-beülős, régi túrakajakot vittem magammal Balatonszepezdre. A helyi strand fizetős, de estefelé láttam néha bringásokat (szintén tókerülők) érkezni. Ott nincs esti buli, parton fetrengő részeg armada, vadkempingezőket nem hiszem, hogy nagy fenyegetésnek tartanák a helyi erők sem... Nappal sok strandsátor van felállítva, nem hiszem hogy nagy kárt okoz a pázsitnak ha sötétedéstől pirkadatig egy-egy sátor pluszban ott van. Szepezdfürdő felé és egészen Révfülöpig sok pecás hely van, de max negyedét használták mikor arra jártam. Ezek nagy részén is könnyű kikötni, sátrat verni, bár a kikötés még jó, ha nappalra esik, mert itt-ott koppanhat a kajak alja. Szepezden a strand mellett van kavicsos sólyázóhely. Ha ott beevezel,és a kb 80 méteres strand homokos partos túloldalán kikötöd, vagy partra húzod a jószágot senki sem szó hozzád. Én két hétig így jártam be, csak a második héten tudtam meg, hogy a feleségem nekem nem vett jegyet. Másik kérdés, ha egyedül mész, vadidegen helyen ne hagyd ott a kajakod, főleg a könnyen mozgatható cuccokat. Harmadik az idő. Én 4-5 napos tókerülésben gondolkodom, közepes kondival, sok pihenővel, lángossal, spontán strandos fröccsel. Így könnyebb kifogni a jó időt is.

Előzmény: tomvenosz (222)
Alkapánó Creative Commons License 2017.08.23 0 0 228

Ez a fíling jön be nekem is :)

 

Ebben a topicban próbáld meg: Tengeri kajak

 

Előzmény: tomvenosz (222)
dez1 Creative Commons License 2017.08.20 0 0 227

Két három hét alatt már érthető...  de amúgy asszem meg lehet úszni olcsóbban is. Magát a kempingezést 1 fő+ kis sátor + IFA 3000 alatt, főleg ha nem főszezonban mész.  Nyilván lehet más alternatívákat is találni.  Főleg hétköznap,  a hétvégékkel óvatos lennék azért....

Előzmény: tomvenosz (225)
tomvenosz Creative Commons License 2017.08.16 0 0 226

Egyébként nagyon rosszul vette ki magát a válaszom. Nem kötekedni szeretnék. Csak kérdeztem.

Előzmény: dez1 (224)
tomvenosz Creative Commons License 2017.08.16 0 0 225

Tudom, de épp ez az, hogy nem szeretnék költeni. Lassabb tempóban eveznék (nem versenyszerűen) és szeretném jobban magamba szívni a balatoni atmoszférát. Nem engedhetem meg magamnak, hogy napi 4-5 ezer forintot elköltsek mondjuk egy két-három hetes körtúra alatt. Mondjuk megértem, ha ezt nehéz megérteni... Lehet nem volt egyértelmű a kérdés. Olyanok válaszát várom akik kicsit lazábban vették a dolgokat.

Előzmény: dez1 (223)
dez1 Creative Commons License 2017.08.16 0 0 224

Nem kockáztatnám a strandokat, ahol éjszaka azért megy mostanában a randalírozás....

 

Előzmény: dez1 (223)
dez1 Creative Commons License 2017.08.16 0 0 223

Szerintem van elég fizetős kemping a parton, hogy bőven elég legyen....  És nem drágák.

Előzmény: tomvenosz (222)
tomvenosz Creative Commons License 2017.08.16 0 0 222

Sziasztok Kedves kajakosok!
Eddig a dunán kajakoztam, illetve különböző vizitúrákon vettem részt, a balaton más téma, és egyedül mennék.
Főleg az érdekelne, hogy ha körtúrára indultok a Balatonon saját hajóval, anélkül, hogy azt a vízből kiemelnétek, esetleg sátorban kint alvás, milyen helyekre lehet letenni a hajót? És melyek azok a helyek ahol elméletileg nem szabadna, de nem szólnak miatta? Nem pontos helyekre gondolok, hanem mondjuk szállodák strandja, vagy bármilyen strand éjjel. Itt gondolom felverhető egy sátor is reggelig. Volt már aki ilyesmit próbált? Elméletileg a strandok nagy többsége este 7-től reggelig teljesen szabad. Ebben a periódusban a kikötés és a kempingezés sem lehet kizárható. De nyilván nem szeretném, hogy egy önjelölt macho gyerek veréssel meg a hajóm összetörésével szétrugdosásával fenyegetne reggel így érdekelnének a tapasztalatok. Azt tudom, hogy a balatonon mindenki kicsit szabadabbnak érzi magát és pozitív / negatív értelemben is vannak kivételek. Mi a helyzet a horgász kikötőkkel? Nagy többségben ezek a kis kikötők (térképen az összes fent van így könnyen megtalálhatóak, de akár műholdkép alapján is) zárt körű helyek, ahova csak rácsos ajtón keresztül lehet bejutni. Kempingekben mi  helyzet? Ki lehet úgy este kötni, hogy csak mondjuk ha nem is sátorban, de bivak szinten ott alszol a parton egy hálózsákban, reggel pedig tovább indulsz? Vagy a víz felől közlekedőket annyira nem nézik ilyen szempontból? Strandokra be lehet ilyenkor állni megpihenni, vagy azonnal jön a strandmester, hogy ide belépőt kell fizetni?
Most a fenti lehetőséget mint ingyenes opciót írtam. És nem azért, hogy  fogamhoz verjem a garast, hanem, hogy minden eshetőségre felkészüljek. Ha kell, mennyit kell fizetni, ha elnézik mennyire nézik el, és mennyire biztonságos ezt bejátszani?
Szeretnék aktívan kikapcsolódni, néha sétálgatni a városokban, bulizni, ücsörögni, beszélgetni is. Szóval néha tényleg szükség lenne rá, hogy ott hagyhassam a kajakot bizonyos helyeken. Tehát mégegyszer. Mennyire elnézőek a kajakosokkal szemben a magyar tengeren?

Tibi

iatti Creative Commons License 2017.08.06 0 1 221

Igen tudom hogy amit belinkeltél a Balaton átevezés,de amit leírtam az a tiednél 2-el korábbi hsz-ra  vonatkozik.  

Előzmény: andrew79 (220)
andrew79 Creative Commons License 2017.08.06 0 0 220

Ez Fonyód-Badacsony-Fonyód útvonal lenne, ahogy linkeltem is. De szerintem jövőre megyek, illetve csatlakozok valakihez, ha úgy adódik. 

Előzmény: iatti (219)
iatti Creative Commons License 2017.08.03 0 0 219

Elég izgalmas tényleg, de azon felül igen kemény menet is mert leírva nem tűnik soknak a napi 40 km,de amikor húzni kell azért az más és itt nincs sodrás sőt ha szembe szél van, simán tol vissza.mondjuk a napi 40 km 4 nap alatt nekem nem hozza ki a 170 -t. A cuccodat vinni kell vagy van kísérő kocsi és akkor könnyű kajakkal evezel?  mi 3 hete fejeztük be a Balaton nyugati medencéjének körbeevezését indulás Fövenyesről vasárnap és érkezés ugyanide csütörtökön, a leghosszabb rész 36 km volt én piszkosul vártam a kikötést pedig közbe kétszer megálltunk szusszanni egyet. És szerencsénk volt mert délelőtt alapfok volt,  és csak délutánra lett elsőfokú viharjelzés  aminél még szabad evezni, úgyhogy megúsztuk másodfok nélkül aminél már tilos evezős hajóval vízre menni.

 

Attis

 

Előzmény: mikac (215)
mikac Creative Commons License 2017.08.02 0 1 218

Szia, szép kihívás lenne, de nem lehetetlen. Az időmérős 200 métert 3 perc alatt szerintem lehet teljesíteni, utána pedig mész a saját tempódban kis pihenőket beiktatva. Én nyár elején kezdtem hobbi szinten kajakozni heti 1-2 alkalommal, egyáltalán nem vagyok rutinos, de másfél óra alatt kb. 8-8.5 km lemegy és abban van kis vízen bambulás is. A 10,15 km táv bő két óra alatt szerintem meglenne, persze a szél csúnyán bele tud rondítani.

Előzmény: andrew79 (217)
andrew79 Creative Commons License 2017.08.02 0 0 217

Sziasztok!

 

Nincs kajakom és nem is szoktam evezni (max. egy órára bérlünk a vízibiciklisnél), szerintetek ettől még teljesíthető lehet a Balaton átevezés?

 

http://kajakkenusport.hu/balaton-atevezes/

 

Az elején van sebességmérés is. Nehezítő körülmény, hogy nincs kajakom se, így vagy bérelni kellene vagy venni (persze mentőmellényt is).

 

Köszi:

András 

idw Creative Commons License 2017.08.01 0 0 216

A Balatonon viharjlezéstől függően korlátozva van, a parttól mennyire lehet eltávolodni.

 

Milyen App vagy kedvtelési szintű GPS megoldás van arra, hogy lehessen tudni a parttól való távolságot is a pontos pozíció mellett (500/1500m)?

 

300.000Ft fölötti direkt hajós GPS-eknél van ilyen funkció (Distance to Shoreline), de ez a legtöbbünknek nem racionális.

 

Ismertek valamilyen app-ot vagy van 500/1500m távolság track vonala valakinek?

mikac Creative Commons License 2017.08.01 0 0 215
mikac Creative Commons License 2017.08.01 0 0 214

Köszönöm, vittük nemrég egy sit on top-on egy órás úton, párnázott ülés nélkül, élvezte. Esetleg egy vastag szivacsot tennénk be, amire ráülhet.

Előzmény: iatti (213)
iatti Creative Commons License 2017.07.31 0 0 213

igen van és biztos befér mert vittem 10 éves kisgyereket, kb 200 m-re,

de ennél távolabb nem vinném mert kínszenvedés lehet a gyereknek,

ugyanis nincs kényelmes ülése.Ennek van középen hogy hosszútávon milyen benne utazni nem tudom:https://calasport.hu/Mainstream-Conduit-14-0-21-szemelyes-tura-kajak

 

 

Attis

Előzmény: mikac (212)
mikac Creative Commons License 2017.07.31 0 0 212

Szia, véleményed szerint van akkora a kajak beülőrésze, hogy a két felnőtt közé beférjen egy 6 év körüli gyerek, úgy hogy a hátsó személyt nem zavarja a lapátolásban?

Előzmény: iatti (208)
iatti Creative Commons License 2017.07.22 0 0 211

Rekeszbe

iatti Creative Commons License 2017.07.22 0 0 210

Igen bele illetve inkább rá az elejére és mögém a vízhatlan rendezve.

Előzmény: dez1 (209)
dez1 Creative Commons License 2017.07.22 0 0 209

Az összes cuccotok belefért? Pedig elég rövidnek látszik

Előzmény: iatti (208)
iatti Creative Commons License 2017.07.22 0 0 208

perception prodigy II.  

Előzmény: dez1 (207)
dez1 Creative Commons License 2017.07.21 0 0 207

Milyen kajakkal?

 

Előzmény: iatti (206)
iatti Creative Commons License 2017.07.21 0 0 206

Sziasztok!

 

Tegnap befejeztük a Balaton nyugati medence körbeevezést: indulás 16-n vasárnap Fövenyesről nyugatra és Szántód-Tihany érintésével visszaérkezés Fövenyesre 20-n. 4 kempingben sátrazás, minden cuccot magunkkal vittünk kísérőkocsi nélkül, szuper volt. 

 

Attis

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!