Keresés

Részletes keresés

Warlimont Creative Commons License 2021.10.14 0 0 9

A tulajdonosvaltasokat nem követem, de a HP marka letezik, tegnap rendeltem egy uj HP asztali PC-t "munkagepnek" (HP Elitedesk 800 G6 TWR), es van egy halom, szinten uj HP laptopunk is, Elitebook es Envy tipusok föleg. Az elözö HP asztalim kb 7 evet tartott ki tökeletes megbizhatosaggal, remelem, az uj se lesz rosszabb.

Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2021.10.10 0 0 7

10 év

Qqberci Creative Commons License 2011.08.23 0 0 6

A HP története kísértetiesen kezd hasonlítani a DEC-éhez. A PDP és VAX gépek gyártója 1999-ben elõször megszabadult félvezetõ-gyártó részlegétõl, aztán 2000-ben a félvezetõ fejlesztéstõl, aztán bejelentette, hogy felhagy a True64 operációs rendszer fejlesztésével és két évre rá felvásárolta a Compaq. Ma már Compaq sincs, a HP az Agilent leválasztása után jobbára a Compaq révén hozzákerült fejlesztéseket hasznosította. Mostanra - úgy látszik - azok is elfogytak...

 

Az Agilent pedig köszöni szépen, jól van...

NickJ Creative Commons License 2011.08.21 0 0 5

Valószínűleg a nyomtatási divízió lesz a következő áldozat, csak hát nem lehet egyszerre mindent. Így is eléggé elqrták, mert szinte pánikszerűen jelentették be az eladási szándékot úgy, hogy még csak jelentkező sincs a vételi oldalon.

 

Azt sem szabad elfelejteni, hogy a gyakorlatban egy csomó nyomtató- és szervereladás PC-s tenderekhez kötődik, ezért egész biztosan azok eredménye is komolyan le fog romlani.

 

Szinte reménytelennek tűnik egy az egyben eladni az egész PC-csoportot. A Lenovo-s üzlet 7 évvel ezelőtt történt egy egészen más piaci hangulatban. Már az ázsiai PC-gyártók is menekülni próbálnak a winteles kliensektől. Az Acer nagyot bukott idén, és könnyen lehet, hogy a Sony VAIO-n és a Samsung PC-in is nullához tendál a nyereség. Mindkét cég simán leállíthatja ezek forgalmazását, mert ezek viszonylag kis részt adnak a teljes forgalomból.

 

A Dellnél és a Lenovónál is valószínűleg csökken a PC-eladás nyereségessége, de nekik nincs hová menekülniük, mert a szolgáltatási tevékenységük aránylag kicsi. A Lenovo van a legjobb helyzetben, mert a kínai piac még egy ideig növekedni fog.

 

Előzmény: Törölt nick (4)
Pater Altenberg Creative Commons License 2011.08.19 0 0 1

Érdekes. A Lenovo és a Dell másként látja és marad.

Előzmény: Törölt nick (0)
Qqberci Creative Commons License 2011.08.19 0 0 topiknyitó

Kiszáll a világ legnagyobb pc-gyártója

 

A HP alapvetõen mûszergyártóként indult és a csúcstechnológiai fejlesztések éllovasa volt. Az 1960-as évek második felében saját mérõrendszereinek vezérléséhez kezdett számítógépeket gyártani, majd ezeknek a nagyobb modelljeit ügyviteli alkalmazásokhoz is forgalmazta. 1990-ben - a nagyobb elérhetõ nyereség reményében a technológiai fejlesztõ és mûszergyártó részt Agilent néven leválasztották. Már akkor lehetett érezni, hogy ebbõl túl sok jó nem sülhet ki, hiszen pont azt a részleget ebrudalták ki, amelyik révén a HP nagy lett. Az Agilent most is a mûszaki fejlesztés éllovasa, a HP pedig csak egy gyártó a sok közûl...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!