Szovjet Órák Gyűjtőinek fóruma
Azaz rövidítve SZÓGY ;-)
Magyarul itt azokról az órákról legyen szó, amik a Szovjetunióban készültek.
- Сделано в СССР -
Szervezzünk találkozókat nézzük meg egymás óráit, a valóságban is ne csak virtuálisan.
Sziasztok! Egy ideje erdeklodok a szovjet orak irant es vettem is nehanyat, hordom oket. Most viszont egy mai orosz karoraba szerettem bele. Van esetleg tapasztalata valakinek a mai Vostok Komandirskie orakkal kapcsolatban? Elore is koszonom a valaszokat.
Ha látsz rajta olyan jelölést, ami 443-ra hasonlít (ezek nem számok, hanem cirill betűk), akkor az a Cseljabinszki Óragyár, ha olyat látsz rajta, hogy 423 (ezek sem számok, hanem cirill betűk), akkor az a Második Moszkvai Óragyár.
laikus kérdés; mi az oka annak, hogy ezen az orosz katonai órán minden felírat a számlapon oroszul van, cirill betűkkel, de a napok jelzése angolul van, latin betűkkel ?
Ez még a nagybácsikámé volt. Soha nem használt, de viszont az a problémám, hogy semmi nincs a hátlapján? Tudtok segíteni, hogy eladható-e? Jó lenne..Köszönöm előre annak aki ír! Már feltettem az egyik oldalra,de nár archív. Élőben azért szebb, csak rossz fényképezni, mert visszaveri a fényt, legalábbis nekem!