Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

FERENSZ Creative Commons License 3 napja 0 1 2785

Altaya Renault Trafic "La Maison Moderne":

Ez eredetileg a diorámás sorozatban megjelent példány és tervben is volt hogy valamikor majd beszerzem, de máshogy alakult a dolog.
Ugyanis azon az oldalon láttam meg, ahonnan berendeltem a tükörhiányos Omega példányomat és ráadásul remek áron, így meg mondom nem hagyom ki.
Noha jól jött volna az elektronikai boltos dioráma is, de az nem volt annyira fontos, ilyen áron meg kihagyni...
Gyorsan megnéztem hogy mindene megvan-e és kértem Emberemet hogy akkor azt a kettőt vegyük meg.

Elől jó kis lámpákat kapott, szélen irányjelzős résszel, jó a Renault emblémás hűtőmaszk is.
Kapott rendszámot, szép a Renault felirat a mocitetőn, jó a külön kis szellőzős berakás is.
A kerekek felett megkapta a T1000 jelzést, mely most kivételesen nem Robert Patrickre értendő :D
Oldalt is szép, kilincs és tolósín festés és persze a céges feliratok.

Hátul szép lámpákat kapott, ahogyan kell, nem csak reális kialakításban, hanem külsőleg is.
Szintén szép a Renault és a Trafic felirat, a rendszám hátul már sárga - lévén francia autóról van szó - és a rendszám felett is kapott két rendszámvilágítás festést.
Szintén jó a cégéres felirat és alul kapott még két műanyag berakást is ami a sarok-lökhárító elemek részét viszik tovább az ajtókon.
Jópofa a kis vonószemes kialakítás is.

És mivel amúgy is közelben volt a másik három korábbi változat, mivel több sorozatba is bele került ez a szépség, gondoltam akkor egy közös képet lesszíves :D

Ugyanis először a zöld érkezett, mely az "Utilitaires Renault" kishaszonos sorozatban jelent meg.
Majd volt a fehér, mely az "Inolvidables 80/90" kiadásában volt (a sima Inolvidables még mai napig is fut).
Aztán ott volt a SEUR feliratos, mely a "Vehiculos de Reparto y Servicio" szervizautós sorozatban volt, és végül a mostani, mely a "Vehicules Utilitaires" diorámás kiadásban jelent meg.

De mintha valami nem stimmelne.
Igen, Én is meglepődve vettem észre, hogy noha ugyanaz a gyártó, ugyanazon modellje mind a 4 példány, mégis ennél síkban lévő a hűtőmaszkos-lökhárítós rész és nem kitüremkedő ahogy a másik 3 változatnál.
Érdekes.
Nem tudom miért lett így.
Fel is néztem netre hogy hiba-e vagy csak az enyém ilyen, de nem, mindegyik ilyen hűtőmaszkos kialakítással van.
Szóval érdekes.

De az is érdekes még, hogy pl mindegyiknek van hátul kis vonószemes kialakítása, kivéve a fehérnek.

FERENSZ Creative Commons License 6 napja 0 1 2784

Schuco BMW 318ti "Pityuszwagen" :D

Hát igen, megint csak jött ebből a szép kis coupe-ból még egy példányom.
Noha nálam nem etalon a BMW, azért Én se vetem meg ha alkalmam adódik rá beszerezni és még az ára is jó.
Ugyanis egy másik pakkom részeseként úgy voltam vele, hogy mivel jó árban volt, ez is jöhet.
A fekete-piros ugyanis mindig egy jó kombó :D

Shuco-ék már akkor is tudtak modelleket gyártani, mivel ezek se mai darabok.
De nézzük csak meg.

Elől szép lámpákat kapott, melyekben még a dupla égős kialakítás is látszik.
A szélén sárga irányjelzőket kapott.
Megkapta a BMW logót az orrára és természetesen a szintén jellegzetes BMW-s hűtőrács is két szép krómos külön berakás.
Ezen kívül kapott két ködlámpa berakást és a lökösben futó rendszámos díszítőcsík, ahogy az lenni szokott, külön berakás.
A felnik is jók, belül piros üléseket kapott, ez se semmi, erre még rátesz az a feeling hogy nyithatók az ajtók és a csomagtartó.

De hátulról is szép.
Szép lámpák ahogyan kell, piros, és a felső harmad sárga, de még a rovátkák is látszanak rajta.
Ez mondjuk egy nagyon picit hiba, mert ugye a csomagtartó ajtó vonalát követve belül már kis fehér tolató lámpának kéne lennie, de gondolom az annyira pici hogy azt akkor még esetleg nem tudták megoldani, így az is sárga lett, de az igyekezet és a realitásra való törekvés miatt piros pont :D
Itt ugyan nincs BMW logó, de ezt annak tudom be hogy használt modellről van szó.
Ellenben megkapta a 318ti feliratot és ahogy persze az elejénél, úgy itt is külön berakás a lökhárítóban futó díszítőcsík.
Jó még a fűtőszálas hátsó szélvédő is és ahogy említettem a csomagtartó ajtó nyitható, ez is feldobja és tök jó hogy ilyen szépen illeszkedik.
Ezen felül a fűtőszálas szélvédőben fent még féklámpa csík kialakítás is látható, igaz úgy meghagyva.

Sokat szoktam támadni a Mini-Maxichamps-t amiért nem rak rendszámokat az autómodelljeire, nos itt el tudok tekinteni róla, mert nem mai daraból van szó, de azért a másik gyártó esetében pár éves, vagy friss daraboknál is megjátssza ezt a hibát, ami pedig nagyon fontos - jelen esetben még ha egy adott modell összes többi példányán ugyanaz a rendszám is lenne - mert az autókon mindig látunk valamit.
Ha a szalonban látjuk akkor egy márkakereskedéses plakettet, ha a forgalomban akkor egy rendszámot, max bontószökevényként vagy egy telepen lepusztulva várva a véget nincs rajta semmi.

De nézzük csak meg, hisz ahogy említettem, ez a bömbi egyszer már volt posztolva.

Látható hogy mindkettő jól néz ki, a másiknál másmilyen a felni, noha azon sincs rendszám, de annál más a belső színe is.
Hátul érdekes módon a másik nem kapta meg a 318ti jelzést, ellenben az embléma ott van, a mostanin meg pont hogy az hiányzik.

Így mostmár két "Pityuszwagen" van :D
Nem mondom hogy kedvenc típus, de jópofa hogy a mára már legendás 4 ajtós változatából csináltak egy ilyen jópofa kis 3 ajtós coupe-t is :D

FERENSZ Creative Commons License 2025.01.29 0 1 2783

Schuco Opel Omega:

Persze pakkomon kívül volt egy másik 2 darabos szerzeményem is, mely ráadásul remek árban volt.
Az egyik volt ez a tükörhiányos Omega példány.
Általában ha van egy sérült modellünk és keresünk hozzá donort, azt sokszor nehezebb találni mint egy ép változatot.
Mert vagy nem talál az ember, vagy nem éri meg árban, vagy ha árban jó is, akkor a szállítás miatt már nem feltétlen éri meg, egy ép példányt meg nyilván senki se kap szét szívesen.
Nekem mégis volt egy-két ilyen esetem.
Ott volt korábban a szintén "csak" tükörhiányos Ford Focus esete melynél csak a kerekeket cseréltük a kombi alatt, vagy mint most ez.

Ugyanis adott nekem egy - nem is olyan rég - bemutatott német rendőrségi Polizei változatom mely szintén Schuco és annál nem tudtam megérteni hogy miért van az, hogy ugyanaz a gyártó, ugyanaz a modell és mégis annál egy sima piros lámpával intézték el a járgányt, amivel bármennyire is részletes és szép modell, sajnos játék benyomását kelti, mert lerontja a megjelenését.
Ugyanis a minőség, és hogy mi minek számít, a részletekben rejlik.
Néha nagyon sokat tud számítani egy ilyen kis apróság, vagy épp hiányosság.
Ez nagyon zavart és elhatároztam hogyha a gyártó nem volt képes szépen és jól megcsinálni, akkor megoldom Én.

Amúgy erre a Schuco Omega példányra abszolúte nem lehet panasz.
Tény hogy nem mai darab, de ha azt nézzük már abban az időben is remekül megcsinálta a modelleket.
S hogy miért?
Üveglámpák, króm emblémás külön hűtőmaszk, külön ködlámpás kialakítások szintén külön műanyag berakásokkal, jelen esetünkben a lámpák alatti díszítőcsíkok is külön berakások az autóban, hátul pedig ugyanúgy lámpa berakások és a hátsó lökhárítós elem fekete díszítőcsíkja is teljes egészében külön berakás.
A belső szélvédő berakásról már nem is szólva, mivel egybe van kialakítva, nincs külön szegecselés, egy bütyökbe ül bele az egész körbe kialakított ablakos berakás középen a tetőn.
Úgyhogy lehet azért tanulni egyik másik gyártónak, gyártótól.
Így ahogy már említettem nagyon zavart engem ez a lámpa hiba, és kicseréltem.
Igaz kicsit keresnem kellett a modellt, mert rémlett hogy nem lehet annyira elrakva, lévén nem olyan rég lett beszerezve és posztolva, de kicsit elkavartam a korábbi helyről így picit keresnem kellett.
De megoldottuk :D

Érdekes amúgy hogy ugyanaz a gyártó, ugyanaz a modell, a jobb lámpa mégse teljesen ül bele rendesen a helyére, de ennyi belefér.
Még lehet finomítunk picit rajta.
Így azért mégis csak jobb a rendőrségi Omega.
Ennyit tud számítani egy apró részlet, vagy épp hiányosság.

FERENSZ Creative Commons License 2025.01.26 0 1 2782

Altaya Renault Alliance:

Már épp készültem menni börzéről, ugyanis eleinte úgy nézett ki hogy nem is veszek semmit, de aztán a Bronco csak beparkolt.
Kifelé menet épp írtam egy Messenger üzenetet Both Gábornak, hogy kint vagyok az autónál és jött is a válasz hogy már ott van a börzén.
Ugyanis korábban láttam tőle egy-két bejegyzést, melyben gyűjtőknek segít modelleket beszerezni és ezt a példányt is terveztem.
Igaz nem tudtam összeállítani egy pakkot, így pont jól jött tőle a megosztott oldal, ahonnan összeír egy rendelést a gyűjtőknek és ezáltal segít az áhított modell(ek) beszerzésében, melyért ezúton is köszönet :D
Na akkor gondoltam visszagyalogolok, lévén ráérek, és akkor azt még átveszem.

Korábban terveztem szintén a mexikói beszerzésű modellek közt, de mivel magasra jött ki az ára - majdnem háromszorosára mint amennyi most volt - elgondolkodtam rajta párszor és végül úgy voltam vele, hogy kivettem a jelöltek közül.
Persze nem gondoltam hogy később felbukkannak árbarátibb és főleg nagyobb számban különböző oldalakon, így volt meglepődés ezt illetően, de azt illetően nem, hogy akkor be fogjuk (tudni) szerezni :D

Azért is meglepődtem még ezt a modellt illetően mikor megláttam, mert mondom ez egy Renault 9-es, de mégse.
Ez egy Alliance.
Vagy mondhatnám úgy hogy Renault 9, de a 11-es orr-lámpás részével :D
Vagy mivan?

Hát igen.
Szokták mondani hogy egy modell formaöntvénye nem olcsó mulatság, de akkor ilyenkor mégse számít?
Hisz ugyanaz a modell, de mégse.
A másik meg hogy amit korábban említettem ugye, hogy egy modellt újra el lehet sütni ha figyelsz a részletekre, mint pl itt is, hogy az A oszloptól teljesen azonos a másikkal, csak az eleje más.
Egy más hűtőmaszkos kialakítás, egy más lámpa, más kerekek és újra eladod ugyanazt, némi módosítással.

Elől szép dupla lámpás berakást kapott, jó a Renault emblémás hűtőmaszk, a rendszám is jó.
A lökös rész fekete lett, szélén egy helyzetjelző sárga festéssel, oldalt is szépen fut a csík, a küszöb is fekete lett és a kerékjárati ívnél látható is hogy szintén megkapta az Alliance nevet.
Az ablaktörlők is jók, a szellőzők is ki lettek emelve és a belső is jó, a kormány pedig fekete.
A kerekek is szépek, gurulással volt pici ugrálás, de ezt egy gumi lefejtés, kis megnyomkodás dologgal könnyen orvosoltuk :D

Hátul szép lámpák, reálisan kialakítva ahogyan kell.
Megkapta a kis Renault és Alliance feliratokat is, a csomagtartó zár pötty kialakítást is, és szintén a rendszámot.
A lökös fele itt is fekete, rajta szintén oldalt a - immáron már - piros helyzetjelző kialakítással.

És akkor persze nyilván kellett egy közös fotó.
Szerencsére kis kutakodás után meg is találtam a kék változatot.

FERENSZ Creative Commons License 2025.01.22 0 1 2781

Altaya Ford Bronco:

Ezen a szépségen is gondolkoztam már korábban mikor a mexikói modelles sorozatot vizslattam, de mivel némelyik nem volt olcsó, ez nem volt olyan példány hogy annyit meg tudjak érte adni, így kihagytam.
Most viszont nem hagytam ki.
Egyrészt mert rögtön ott van, nem kell rá várjak, meg tudom nézni, de a legfontosabb hogy persze nem annyiba került mint ha berendeltem volna.

Bizonyára találkozhattunk vele nem egy Amerikai filmben, bár egy olyan híresebb alkotást sem tudok most fejből melyből esetleg ismerős lenne, mert inkább a későbbi változatai rémlenek ebből-abból.
Gondolkoztam is még börzén is hogy most elhozzam-e, de tulajdonképpen elcsábultam rá.
A felépítése egyszerű, egy nagy böhöm, szögletes terepjáró.

Szép lámpákat kapott a krómos hűtőmaszkos berakásba, alatta pedig két sárga irányjelző berakás került.
Kapott egy kis rendszám plakettet, megkapta a "F O R D" feliratot és oldalt is fut egy díszítőcsík - a kerékjárati ívet is követve - és oldalirányjelzőt is kapott.
Szépek a króm tükrök és ablaktörlők is, az anyós oldalra kapott antennát is, a fehér kerekek is jól állnak neki.

Hátul egy szép kis piros lámpaberakást kapott, az alján meghagyott kis tolató résszel, jópofa a lámpát körülölelő és végig futó kiemelés, megkapta a Ford feliratot és egy kis zárpöttyöt is.
Szintén a plakett felirat, króm lökös és belül még kapott egy pótkereket is.

Szét is kaptam a járgányt, mert sejtettem hogy a plató részt le lehet kapni, igaz persze csak óvatosan.
Nos persze óvatosan álltam neki, mert csak középen fent, a fülke rész mögötti kis bütyök részen volt oda fogatva, de csak nem akarta elengedni.
Ugyanis hátul a platók sarkánál még vagy voltak kis peckek, vagy ragasztva volt, így óvatosan estem neki nehogy az üveg elpattanjon, vagy berepedjen, de megúszta.
Jó hogy a platón ugyanúgy egy normál pótkereket kapott, rendesen felnivel és rajta gumival, mert korábban - talán a Silverado példánynál - láthattunk olyan kicsit kevésbé tetszetős megoldást, hogy a platón lévő pótkerék műanyag volt, nem gumis.
Jobb ez így.

FERENSZ Creative Commons License 2025.01.18 0 1 2780

DeAgostini Vw Golf II Country:

Szeretem a Country-t.
Nem csak zenei műfajban, nem csak Kinder csokiban, hanem a Golfban is.
Így aztán igen csak meglepődtem, mikor láttam hogy a német sorozatban benne lesz.
Akkor persze még nem tudtam hogy később nálunk is elindul a sorozat, de mivel itthon is így lett, várható volt hogy itthon mi is be fogjuk tudni szerezni.
Azt mondjuk kicsit sajnálom hogy ikonikus autóként 3- vagy 5 ajtós normál sima változatban kimaradt, mert simán elfért volna a sorozatban, de az pozitívum hogy a gyártó-kiadó megjátszotta ebben a változatban és belekerült a sorozatba, ugyanis korábban talán Neo változatban lehetett beszerezni, szintén ilyen színben ami ugye műgyanta, és jóval drágább kategória.
Ez nagyon jó dolog, mivel egy típust többször is el lehet sütni apróbb kis változtatásokkal.
Erre jó példa a Vw T3 gyűjteményem a Premium ClassiXXs gyártótól, melyben rengeteg féle variánsban hozták ki az adott típust.
Kisbusz, furgon, platós, dupla kabinos platós, magas tetős furgon, emelt felfüggesztéses Syncro, kör lámpás, téglalap lámpás változat, és még ki tudja milyen változatok.
Pedig ha úgy vesszük ott is mindegyik modell ugyanaz, de mégis mindig egy más-más modellt kap az ember végeredményként.

Így hát be is írtam direkt a telefonomba emlékeztetőbe és vettem is egyet reggel.
Pont mákom volt, mert noha melóhelyemhez közeli kisboltban szoktam megvenni a reggelit, aznap reggel gondoltam az egyik Sparba beugrok ami útba esik (mondjuk direkt így terveztem a modelles megjelenés miatt hehe)
Így is tettem.
Csak egy darab volt belőle - ahogy korábban más példánynál is - majd miután gyorsan szemrevételeztem már hoztam is el.......persze azért 2 Country Kinder kíséretében.
Viszont nem bontottam ki, mert később gondoltam szerzek belőle még egyet és a jobbikat megtartom, a másik mehet eladásra vagy cserére.

Így hát Gábor Csaba Németh kollegának is leadtam az igényeket a Vw modellekre és ez is közte volt.
Pont volt egy címem tőle 3 utcányira és leegyeztettem vele, hogy akkor aznap betérek.
Rögtön első címem volt, így miután elindultam a cégtől és reméltem hogy nem lesz beállva a nullás, valamint beiktattam egy tankolást, folytattam is utamat hozzá.
Gyorsan felvettem az ottani cégnél a cuccost és utána mentem érte.

Amúgy gyanítom hogy a Neo-val együttműködve - vagy lekoppintva - alkotta meg a Country-t, mivel az a gyártó is kiadta és mit ad Isten pont a Country-t és pont ugyanilyen színben, némi apró eltéréssel.
Annál ugyanis a hátsó lámpák felső része fekete.

Elől jó kis lámpákat kapott, igaz a ködlámpás gallytörő rács miatt kevésbé látszik mint szokott.
Jópofa a gallytörő rács, benne a két ködlámpával.
Ennek alapján döntöttem, mert itt aránylag rendben vannak, de a másiknál az egyik ferdén volt berakva a rajta lévő rovátka pingálást illetően, így emiatt döntöttem eme példány megtartása mellett.
Jó a kis plakett rendszám is, valamint a lökösbe is kapott két irányjelző festést - ami érdekes mód ezüst - és még két ködlámpa kialakítást is kapott lentebb.
A tükrök is jók, a festés is szép, valamint a kilincsfestés és az oldalán lévő Country felirat is jól sikerült.

Hátul szépen kialakított lámpákat kapott, reálisan megcsinálva ahogyan kell.
Itt is jó a fellépőkkel kiegészített pótkerekes lökhárító, rajta természetesen a megfelelő Vw logóval és Country felirattal, valamint a rendszám plakett alatti dupla merevítő és a kipufogó is jó, a kerekek mögötti kis sárvédős részről már nem is szólva.

Mivel mondhatni itt van most a II-es Golf eleve egy király variánsban, az öntvény már megvan.
Tehát jöhetett volna még 3 ajtósban, 5 ajtósban, aztán lehet még különféle változatokat kihozni más kerékkel, festésben, spoilerrel.

FERENSZ Creative Commons License 2025.01.14 0 1 2779

És akkor jöjjön hát 5-ös pakkunk legfontosabb példánya, ami miatt jött a másik 4 is :D

Odeon (Altaya) Renault 18 GTD Type 2:

A Renault 18 a kedvenc Renault-m a régi típusok közül.
Majorette kis változatban is kedveltem mindig, és mióta megvan 1:43-as méretarányban, annál is láthattuk már hogy nem hiába kedvenc.
Ott volt a barna, a kék, a piros, a korábbi lámpafeljavításnál - és előzőleg - mutatott rendőr, majd az ezüst-zöld, és most itt van ez a fehér.
S hogy miért kellett?
Mert ezek az Odeon változatok is szépek - azon kívül hogy teljesen ugyanazok - csak ezeknél a belsők és ablaktörlők is igényesek.
De nem ez volt a fő, hanem az ára.
Ugyanis az Odeon változatok - persze nem mindegyik, de amik olcsóbbak azok általában olyanok ami a kutyának se kell - ezek meg elég magas árban szoktak mozogni.
Ezt viszont ki tudtam fogni jó árban, ami még épp elfogadható volt hogy megadjak érte annyit :D
Így nem akartam kihagyni.
Persze még bordóban is ki van hozva, abban is jöhetne, ha szintén találnék belőle jó árban.

Érdekesen tekintettem rá, mikor az Argentin sorozatban megjelent példányokat később viszont láttam Odeon kiadásban, akár ezt a Renault 18-ast, a kombi változatát, a 21-est, a 11-est, vagy pl a korábban bemutatott Citroen BX változatot stb...szóval érdekes hogy később megjelennek ilyen kiadásban is.
Múltkor beszélgettünk is róla kicsit a csoportunkban, ahol azt vetettem fel, hogy nem értem hogy később mi értelme kihozni igényesebb változatban, mivel az olcsóbb, bliszteres változat is hozza azt - legalábbis külsőleg - mint az igényesebb.
Így aki már megvette az olcsóbbat, miért venné meg a drágábbat?
Ergó ha meg fordítva lenne, akkor nyilván megvennék a drágábbat - persze nyilván ott is kérdés hogy mennyit - mert nem lenne olcsóbb helyette, de ha az olcsóbbat elsüti valaki, utána már miért kéne a drágább?
Hacsak persze nem tud jó áron kifogni egyet mint most Én :D
Úgyhogy terveznék még Odeon példányokat - egyébként nem ez az első amit mutatok, mert volt már egy 19-es bordóban - de magas áruk miatt - egyenlőre - azok még nem lesznek gyűjteményem részei.

Szépen megcsinálták a járgányt.
Elől szép lámpákat kapott, fehérrel kialakított irányjelzős résszel, szép ám picike a Renault embléma, viszont a hűtőmaszk felső pereme szintén fehér, és picivel jól megcsinálták rajta a Diesel feliratot is :D
Kapott rendszámot, jó a díszítőcsíkos lökhárító is és az oldalán is jó a mintázat.
Kerekeket illetően ugyanazt kapta mint a piros.
Szépek a tükrök, kilincsfestések, zárpötty is, az ablaktörlők persze minőségibb kialakítások, ott a szellőzők is ki vannak emelve, antennát is kapott és a bézs belső is szép, ráadásul a fekete kormánnyal.

Hátul szintén szép reális a hátsó lámpás kialakítás, szerencsére nem kell cserélni mint anno a zöldnél, a Renault 18 GTD típusfelirat is jó, jobb oldalon a Type2 felirat, és ugyanúgy megkapta a rendszámot és zárpöttyöt is.
Kapott egy jó kis fűtőszálas hátsó szélvédőt, szintén jó a farán lévő kis spoileres kialakítás, ami ugyanúgy megtalálható az olcsóbb változaton is, és a lökös és kipufogó is jól sikerült.

Úgyhogy ez a masina a remek ára miatt érkezett immáron hatodjára (a típust illetően) gyűjteményem darabjai közé és persze miatta lett a másik 4 járgány is.
Így szoktak összejönni a "pakkok" :D

FERENSZ Creative Commons License 2025.01.11 0 1 2778

5/4 - DeAgostini Vw Golf II GTi:

A német sorozatban nem volt Golf II, kizárólag csak a G60 ami kevésbé, vagy egyáltalán nem ismert, valamint a Country, ami legalább egy jó húzás volt azt a változatot beletéve.
Természetesen mivel a Német sorozat alapján kapjuk mi is őket, így sajnos nem várható benne, ami kissé ciki hogy egy olyan alap típus mint a Golf II kimaradt, 3- vagy 5 ajtós változatban a sorozatból.
Viszont a mexikói sorozatban benne volt.
Ez is abból való.
Igaz picit magasabb volt az ára mint amennyiért szerettem volna, de mondom jöjjön.

Elől szép lámpákat kapott a piros szegélyes hűtőmaszkos kialakításba, ráadásul duplán.
Ezen kívül szépen benne vannak, a rovátkák is egyenesen állnak.
Ott a piros GTi felirat is, bár az embléma festést is megkapta mert lehet látni a logót, de hogy mi okból lett fekete, azt nem tudom.
A lökösbe kapott két sárga irányjelző festést, az anyós oldali picit el is van csúszva, sokkal jobb lenne üvegből és feldobná, és persze egy kiírásos plakett rendszám is került rá.
Szép a piros csík ahogy fut a lökösön és oldalt is az ajtón.
Ott kapott egy fekete díszcsíkot is, valamint a kilincsfestés is szép és a kerékjárati ívek is jók.
Az ablaktörlőknél kiemelt a szellőzős rész is.

A Golf II mondhatni gyerekkorom kedvenc Matchbox példánya volt - szürkében - persze még másik 8-10 másik kisautóval együtt :D
Talán innen is a kedvelésem a típus felé.
Hátul szép lámpákat kapott, reálisan kialakítva ahogyan kell, valamint fekete keretfestéssel, ami feldobja a megjelenését.
Alsó fele piros, felső fele felesben rendesen a sárga irányjelzős és fehér résszel.
Egyébként ez most az a változat - formaöntvényt illetően - ami pont belekerült a Szerbeknél indult autós kiadásba, csak pirosban.
Szép az embléma is, mely az autó színe ellenére is jól kivehető, megkapta szintén a plakett rendszámot és a piros GTi feliratot is.
Itt is jó a lökösön szintén végigfutó piros csík és a dupla kipufogó is király.

FERENSZ Creative Commons License 2025.01.07 0 1 2777

5/3 - Altaya Dodge Attitude:

Ez a járgány ismerős lehet, de nem ebben a változatban.
Ugyanis a 90-es években, de még a 2000-es évek elején is sok szép kis-középkategóriás Hyundai járgánnyal találkozhattunk itthon, köztük rémlik hogy ez a féle Hyundai Accent változatot is láttam párszor.
Persze Accentből nem egy változattal találkoztam itthon.
Ezek is persze mára már egyre inkább kikopóban vannak.

Azt nem mondanám hogy ez meglepetés volt hogy kihozták, viszont nem rossz, mert itthon leginkább ha találkoztunk vele, az Hyundai volt, most viszont Dodge változatban itt van.
Szerencsére semmiben sem más egymáshoz a két példány, kizárólag csak az emblémába a hűtőmaszkon.
Gondolkoztam rajta hogy ez kelljen-e nekem, de imádom az ilyen kicsi, átlagos, szedán masinákat, melyeknél szintén megvan az az érzés, hogy elviszi a kicsi s.ggedet oda ahova kell - mondjuk melyik kocsinál nem - és mégis egy elegáns kis áramvonalas autó képe köszön vissza.
Végül is aztán úgy voltam vele: jöjjön.

Elől jó kis lámpákat kapott, széleken fent kis sárga kialakítással, lent fekete berakás és két ködlámpa kialakítás.
Szép és jó a Dodge emblémás hűtőmaszk is és kapott egy feliratos plakettet rendszámként.

Hátul szépen megcsinál lámpák, melyek alatt a modellen látható az égőelosztás is, valamint az üveglámpán is jól megvan csinálva a piros, a sárga irányjelzős rész és persze belül a meghagyott átlátszó rész.
Szintén megkapta a plakett rendszámot és az embléma, valamint az ATTITUDE feliratot is és a zárpötty valamint a "C"? 1.6 jelzést is.

FERENSZ Creative Commons License 2025.01.04 0 1 2776

Altaya Renault 18 GTX II:

Kis hátsó lámpa feljavítás, mivel a rendőrségi változatnál eleve el van rontva sajnos.

Itt még a gyárilag elrontott bal oldali, és a másikból lévő jobb oldali

Majd gondoltam leoldom a jobb oldalit (is) - később a gyárilag elrontott balt is - hogy egységes legyen, ne üssön el egymástól esetleg

Itt még a - gyárilag - elrontott bal oldali, és amilyennek lennie kéne, a helyes jobb oldali.

Itt pedig már a kész végeredmény

FERENSZ Creative Commons License 2025.01.01 0 1 2775

Múltkor figyelmembe akadt egy számomra érdekes modell, ráadásul - azt nem mondom hogy jó áron, de olcsóbban mint amilyen árakon látni szoktam - és sikerült is egy kis pakkot összeállítani.
Lássuk miket is szereztem.

5/1 - Norev Peugeot 205 Junior:

Noha Peugeot 205-ös példányt már nem egyszer mutattam, mivel ott van a piros féle Altaya, ráadásul később feketében is, Minichamps változatban is sikerült egy szép pirosat jó áron kifogni, most pedig ugyan csak jóáron sikerült kifogni egy Norev változatot is.
Gondolkoztam is rajta hogy kelljen-e, lévén már nem egyszer megvan, de aranyos kis francia járgány.
Emberem még említette is, hogy ilyen szerepelt anno a Szomszédok sorozatban is - nekem mondjuk mondhatja, hébe-hóba néztem meg pár epizódot belőle, nem voltam rendszeres nézője - és említettem is hogyha kell, akkor leboltolhatjuk, de ha marad az se gond :D

Elől jó kis lámpákat kapott, széleken sárga irányjelzős kialakítással.
Szép a kis fekete részen, ezüst Peugeot logó is.
Kapott rendszámot, oldalt is fut egy díszítőcsík, ami feldobja kicsit, és persze odakerült a megfelelő betűtípussal írt Junior felirat is.
Néztem egyébként, hogy mondom a díszítőcsík miért a kialakított domború kialakítás felett helyezkedik el, hogy ez nem hiba-e, de nem, mivel valóban így volt az autón is.
A kilincsfestéseket is megkapta.

Hátul szépen, reálisan kialakított hátsó lámpák ahogyan kell.
Szélen sárga irányjelző, oldalra billentet L alakban a piros és a kis fehér meghagyással.
Szép a kis Peugeot felirat is, csomagtartózár pöttyöt is kapott, és a 205 valamint a Junior jelzés is szép.
A két ködféklámpás részt festéssel kapta meg - érdekes hogy az Altaya vagy a Minichampsnél meg tudták üvegből csinálni, szóval a gyártók is tanulhatnának egymástól - de így sem rossz, mert legalább festésként megkapta.
Szintén a rendszám is és jó a kipufogó is ami igaz kicsit bentebb van mint a valós helye ahol lenne.

Belsőt illetően szét akartam kapni hogy jobban bemutassam, de valahogy nem akart jönni a belső - vagy ragasztva van, vagy szegecselve a műszerfal-kormány párossal - így inkább nem erőltettem és mondom csinálok róla így képet.
Szép a bézs műszerfal-kormány kombó, igaz azért a Peugeot emblémát megkaphatta volna rá, az ajtókárpit is olyan, valamint ott is kapott olyan kék kialakítást mint az ülések.
Szép a fekete sebváltó kar, a B oszlop szélénél az a kis ezüst a kézifékkar, és az óraegységek is szépen kialakítottak, de még a középkonzolon a három kis szellőzős rész feketével kiemelve is szép.

FERENSZ Creative Commons License 2024.12.29 0 1 2774

Ixo Hyundai Ioniq 5:

Ki mondta, hogy egy elektromos autó nem nézhet ki jól?
Na ez számomra nagy meglepetés volt.
Ugyanis elektromos autót - egyenlőre - még semmi pénzért se vennék, és nagy részük nem is jön be, viszont a Hyundai autók nagyon tetszenek és elektromos változatban is jól néznek ki.
Egyaránt elegánsak és vagányak.
Persze bizonyára ezek se mindenkinek jönnek be.
Nagy meglepetés is volt mikor láttam, hogy majd várható lesz ez a típus az Ixo kínálatában.
Nem csak azért mert Hyundai modellek nem nagyon vannak modellben - persze leginkább rally kiadásban - hanem mert mikor már láttam a való életben is az utakon egy-két ilyen Ioniq 5 modellt, már akkor is nagyon tetszett.
El is játszottam a gondolattal, hogy "milyen jó lenne modellben" erre tessék most meg is jött.

Otthon voltam szabin és gondoltam akkor azt a napot kihasználom egy modell átadás-átvétel esemény lebonyolítását illetően.
Bepattantam a kocsiba a Faterommal, elmentünk a közeli benzinkútra megvenni az éves megyei matricát neki és nekem is (én noha sima úton szoktam menni, de gondoltam ez mégis csak jobb lesz melóba-hazajárásra mint a simán amin majd' szétrázom a kocsit) majd mondtam neki hogy hazahozom.
Útközben még megálltam itt a sarki boltnál hogy a lottót befizesse, és mondta is hogy menjek, de mondom inkább megvárom, lévén azért nincs olyan laza idő hogy pulcsiban hazasétáljon, még ha nem is vagyunk messze.
Arról nem is szólva hogy Ő is "háztól-házig" szokta vinni a sejhajom :D
Miután itthon kitettem, indultam a sráchoz akinek vittem a két eladó modellt, aki csak pár száz méterre volt attól akitől meg hoztam - persze fejemben volt mivel hétköznap, mondom dobjunk a parkolóba legalább egy 100-ast, ha csak egy 10 percre is - mert most nem tudtam a kocsifelhajtó résznél félreállni ahogy szoktam, mivel most ott állt egy-két kocsi.
Így úgy voltam vele, hogy akkor tettem inkább egy kört és leparkoltam majd bedobtam az aprót.
Azon ne múljon.
Otthagytam a két eladó modellt, majd írtam az eladónak hogy pár perc és ott leszek.
Miután ott is megvoltam, megint csak pár száz métert mentem és gondoltam akkor eszünk egy finom Xtra Long Chili Cheese szendvicset, ami az egyik kedvencem a Burger Kingben :D

Gondolkoztam rajta beszerezzem-e ezt a típust ebben a világoskék-metál színben, mert annyira nem tetszik benne, de ha azt nézem hogy később - mit ad Isten - felnéztem az eBayre és valamilyen Dél-Koreai székhelyű eladóknál szintén láttam ezt a modellautó típust fehérben, szürkében és valamilyen sötét színben, mégis úgy voltam vele, hogy ez jól áll neki.

Elől szépen megcsinálták a kivágott lámpás hűtőmaszkos részt, kapott egy típusfeliratos plakettet, és egy kis vékony fém fotómaratott Hyundai emblémát is.
A tükrök is jópofák, figyeltek rá hogy azok is a megfelelő kialakításúak legyenek.

Hátul is nagyon szép és jó a reális ráadásul rovátkás Ioniq 5 feliratos teljesen hátsó lámpa berakás, szintén ott a kis embléma, a rendszám plakett és figyeltek arra is, hogy az autón megfelelő módon legyen kialakítva ezüsttel a kerékjárati ív, a küszöb, az ajtón lévő rész, hátul lökhárító és azon is meg legyen csinálva a piros csíkos rész.
Egyébként ez az egy dolog az, ami nem tetszik ebben a modellben, hogy az irányjelző pl a lökhárítóban lévő piros csíkos résznél található.
Ezt már akkor se értettem miért kellett így, mivel a teljes egészében végigfutó berakásban, amiben dupla piros keret ég a világítás és fék opcióként, bőven meg lehetett volna ott oldani.
Fent is kapott egy féklámpa csíkot és cápauszony antenna is került a tetejére.

A kerekek is nagyon jól néznek ki a megfelelő kialakítás miatt mind kivitelben, mind kiemelésben.
De ha megnézzük még a kerékjárati ívben is megcsinálták a kis enyhe deformációkat.

A hátsó lámpasort már említettem, nekem nagyon bejön és tetszik - a modellen is - hogy így lett kialakítva.

Gondoltam szedjük szét és nézzük meg a belsőt is.

Mivel már elektromos autóról van szó, kicsit mondhatni hogy itt már elfogadottabb a kis igénytelenség, de jó értelemben.
Mivel itt már nincs középkonzol és egyéb óraegységes kialakítás, hanem egy nagy sík képernyő rész van végig - mely nekem kicsit ujjlenyomatos volt, de letörölgettem - és látható hogy az ajtók oldalánál elől a sarokban is megvan a két kis képernyő, ami gondolom hogy a tükör képét hivatott megjeleníteni.
De a kormány nagyon jó, a kapcsolók és egyebek is jól kialakítottak, az ülő részek külön kiemeltek fehérrel és a pohártartó, valamint övcsatok, ajtó könyöktámaszokon a ablakok gombjai is látszódnak.

Úgyhogy nem semmi.

Köszönöm Ixo :D

FERENSZ Creative Commons License 2024.12.26 0 1 2773

Qoros 3:

Hoppácska.
Egyszer már mutattam ezt a kínai járgányt ezüstben, de most jött egy fekete, melyet nem lehetett kihagyni.
Ugyanis az egyik facebook-os modelles csoportban láttam valaki bejegyzését és láttam hogy a képek után még ott van vagy 200 akárhány plusz kép, na mondom akkor rányomok és körülnézek, és ez is közte volt.
Nem is akartam elhinni.
Ugyanis Én a korábban mutatott ezüst változatomat nem épp annyiért vettem mint most ezt a mostanit - ráadásul azt ugye szállítással külföldről - de nem tudtam kihagyni.
Akkor is gondolkoztam már fehér, ezüst és fekete változaton, hogy vajon melyikben lenne a legjobb, de azért esett az ezüstre a választás, mert a fehérben elvesznek a forma ívek, a feketén meg könnyen látszódnak az ujjlenyomatok, és azért esett az ezüstre a választás, mert ott minden részlet jól kivehető.

Na több se kellett, gyorsan ráírtam az eladóra - kitől szerintem már vettem korábban, mivel a neve ismerős volt - és megérdeklődtem hogy megvan-e még.
Megvolt.
Na gyorsan le is egyeztettük az adatokat, szállítási módot, és intéztem is utalással az értékét.
Az eladó másnap fel is adta és még pont időben beparkolt hozzám, mivel melóba/ból lévő út melletti Foxpost automatába kértem és a hétre már szabi volt tervben, így egyik délután hazafelé jövet szépen beugrottam és fel is vettem.

Nem tudom pontosan a gyártóját, mert semmi információ nincs rajta, a dobozán is csak maga a Qoros Ltd márkamegnevezés szerepel, de már szinte Minichamps minőség, vagy ha úgy vesszük felül is múlja.

S hogy miből következtetek erre?
Nos...az ezüstnél is anno mutattam már, hogy nem csak kívül igényes egy modell.

Szép üveglámpákat kapott, alatta krómos kialakítással és szép a krómos hűtőmaszk is.
Két ködlámpa berakást is kapott alulra és ha egy saját megnevezéssel ellátott, de kis rendszám plakettet is képesek voltak rárakni.
A kerekek is nagyon jól néznek ki, rendesen a küllős részek és bennük középen szintén a Qoros logó.
Fent napfénytető van, a kilincsek kis króm, és külön berakások.

Hátul is nagyon szép lámpákat kapott, ahogyan kell meghagyva a tolató-irányjelzős rész kialakítást benne és alatta az égőhelyes kialakítás is látszik.
A csomagtartó ajtón szintén külön kis króm Qoros embléma, a lökösön ki lett emelve a prizmás rész, szintén a rendszám plakett, felette a csomiajtóra kapott egy krómcsíkot természetesen ugyanúgy a márka-típus megnevezéssel, és a két krómos kipufogó is jó.
A hátsó szélvédőn még a belső tér tetőkárpitos-féklámpás része is rendesen meg van csinálva.

És akkor gondoltam kapjuk szét, noha az ezüstnél is mutattam már anno a belső tér kialakítását, most kicsit jobban belemegyünk.

Látható a motorháznál és a csomagtartós résznél a peckes kialakítás, amelybe beleül a belső teres kialakítás, így az illeszkedés tökéletes, nem fog elcsúszni.

Belül a tetőkárpitos rész is remek, nem csak hogy bézs, hanem még a visszapillantó tükörnél lévő kapcsolók, a napellenzők és az ablakoknál a kapaszkodók is ki vannak alakítva.

A belső utastér igényes.
Szép a kormány, rajta a kormánygombok és az embléma is ki van alakítva, ezen felül jól néz ki a sebeváltós berakás, de még ott előrébb is a szellőzők, kapcsolók, középkonzol képernyős rész is ki van emelve, sőt még alatta a - talán - rádiós rész kis gombjai is.
Ezen felül a sebváltótól hátra, a két ülés közt lévő rész is egy bézs színű könyöktámasszal, valamint a végénél szintén ezüsttel kiemelt szellőzős kialakítással.
De ez megfigyelhető elől is a sarkoknál.

De ha jobban megnézzük még az ajtókon lévő részeknél is ugyanúgy vannak bézs részek.

Ha már a tetőablak.
Gondoltam megnézem jobban.
Noha nem akartam kiszedni csak kicsit rányomtam és szinte ki is jött, de nem baj, mert ezáltal még részletesebben tudom bemutatni.
A Minichamps gyártó példányainál is szokott ilyesmi lenni - pl a Mercedes C-class sportcoupe (egyik kedvenc Mercim) - melynél a tetőablakos rész külön szegecselt.
Itt szerencsére nem szegecseléssel, hanem - mint látható a szélvédőnél - bepattintásos módon vannak kialakítva, melyek szerintem jobbak, praktikusabbak, és kevésbé munkaerő igényesek mint a szegecselt (bár ez utóbbiban nem vagyok biztos, csak sejtem).
Ugyanakkor ott még úgy szokták kialakítani, hogy vagy egybe van az egész első szélvédő-tetőkárpit-(és ha van tetőablak)-hátsó szélvédő páros, itt szerencsére ez külön elem.
De az oldalsó ablakos kialakítás is dícséretet érdemel.
Míg a legtöbb gyártó külön szegecselgeti az első szélvédőt, az oldalsó ablakokat, a hátsó szélvédőt, amivel csak macera van szétkapáskor - persze mint tudjuk nyilván nem a célból készültek - itt sokkal egyszerűbb hogy egyben van az egész oldalsó ablak panel és a B oszlopon van két luk ami el van kenve.
Ilyesmire pont az előzőleg bemutatott Schuco Omega példánynál van példa, hogy "egybeablakos" a kialakítása, tehát úgy van legyártva egyben a szélvédő-oldalablak-hátsó szélvédő egy azon üvegből és csak be van helyezve két peckes kialakításba.
Természetesen ennél a modellnél elől a tükrös résznél lévő berakás tartja az oldalablakos kialakítást, hátul pedig szintén pattintásos peckes kialakítással van.

Itt is megfigyelhető hogy még a kis középső visszapillantó is egy külön berakás rajta, és most jobban szemügyre tudjuk venni a kapaszkodós, kapcsolós kialakításokat is.

Na szerintem így kell megcsinálni egy modellautót jól.
Ahogy Oliver Platt is mondotta a 2012 filmben a bárkákhoz való buszozós úton: - Tudnak ezek a kínaiak.

Ha az ember beszerzi, egy igényes modellautót kap, mind külsőleg, mind belsőt illetően.
Természetesen csak az a kérdés milyen áron sikerül, de a minőségre nem lehet panasz.

FERENSZ Creative Commons License 2024.12.21 0 1 2772

Schuco Opel Omega:

Nem nagyon akad olyan hogy egy modellt, ami már megvan, megveszek újra, csak mert tetszik abban a színben is - persze akad ilyenre példa - de ez az Omega most pont ilyen volt.
Korábban is láttam már párszor az egyik eladónál börzén, szemeztem is régóta a "kicsikével" de nem vettem rá magam, lévén a vitrinben ott pihen a szedán, a kombi és Vauxhall változatban is ott parkol.
Így úgy voltam vele elég lesz már ennyi.
Hogy ugye a rendőrségi változatról ne is beszéljek.
De most mégis elcsábultam.

Vártam már a KMO börzét.
Előtte lévő este egy céges rendezvény volt svédasztalos vacsorával valamint gokartozással és biliárrdal a Silverkart telepén.
Nem is maradtam nagyon sokáig, mert noha éjfélig tartott a rendezvény, Én azért olyan este 10 körül fogtam magam és inkább leléptem.
Volt persze már más is aki elment haza.
Engem nem nagyon szoktak az ilyesmik érdekelni, most is csak azért mentem, mert mint a gokartozás az érdekelt, de később, idővel, számomra már nyomasztó a közeg.
Na mindegy az megvolt és indultam haza, mert mondom másnap börze és amúgy is kicsit korábbra mentem mint szoktam, mert volt egy modell átvételem az egyik illetőtől.
Mivel jól bekajáltam előző este a céges rendezvényen, most kivételesen kihagytam a szokásos McReggelizést, és sikerült még helyet is találnom az utcában.
Belépve - persze a főbejárat olyankor még zárva de Én bemegyek oldalt - volt aki már kipakolt, volt aki még akkor pakolászott ki, Én pedig máris elkezdtem felmérni a kínálatot.
Odafent találkoztam Ivkovic Péter cimborával, Zoli Szuricar kollegával, Pál Gáborral, és távozásomkor Német József (Kingsman ügynök úrral) is összefutottam pár szó erejéig :D
Miután gyorsan átvettem a lebeszélt modellt - mely sajnos nem bizonyult jó vételnek (hogy miért nem azt nem részletezem, inkább felejteni akarom) - mentem még pár kört távozásom előtt és megálltam Halász Pisti asztala előtt.
Többször is láttam már ezt a piros Omega példányt nála, először gondoltam talán átfestett, vagy ilyesmi, mivel pirosban nem láttam még Schuco-ban, de aztán láttam hogy eredeti, mert a feliratok is ott vannak.
Persze más alkalommal meg szintén volt hogy kerestem, de akkor nem volt kint, azt hittem talán elkelt - de aztán mikor legutóbb az egyik Legenda börzén szintén ott volt, na mondom akkor még megvan.
Most pedig el is hoztam végül.
Ez most tényleg olyan modell (volt), melyre igaz a "régóta szemezgettem a kicsikével" jelző :D

Miután jeleztem számára hogy a járgány velem jön, még pici kedvezményt is kaptam és említette is hogy nem gyári dobozában van, úgyhogy - noha tudtam - de ezért hatalmas Respect hogy szintén egy korrekt eladót ismerhetek személyében :)

Imádom ezt az Omega-t.
Én se tudom megmondani miért.
Annyira szép és impozáns ez a forma, az egész.
Jobb is hogy finomítottak rajta, mert van 1-2 képem hogy eleinte milyen le(hete)tt volna.

Most hogy jött kivételesen a színe miatt, mivel valahogy jól áll neki ez a piros :D

Elől jó kis lámpákat kapott - általában ezért mondom hogy kell egy ezüst alákenés, vagy krómos alátét ilyenkor, mert mögötte enyhén látható az autó eleve piros színe, de így is szép - jó az Opel emblémás hűtőmaszk is.
A Schuco változatnál tudni kell, hogy itt külön elem a lökhárítóban lévő fekete díszítőcsík berakás és persze a ködlámpás-szellőzős berakások is.
Oldalt is szépen fut a díszítőcsík és megkapta az oldalirányjelző festést is az MV6 jelzéssel együtt.
Érdekes egyébként hogy a kilincsek hogy, vagy miért nem kaptak fekete festést, nem mintha baj lenne, így is tetszik.

Hátul szép lámpák tökéletesen a formába illeszkedve, rajta a tolató-irányjelzős rész ezüst rovátkás megcsinálásával.
Egyébként ez is érdekes hogy egyazon gyártónál, ugyanazon modelljénél is akad különbség, mert pl a korábbi német rendőrségi változatomnál sima piros a hátsó lámpa - ami zavar is kicsit - mert szerintem ez a részlet sokkal jobban feldobja megjelenést illetően.
Ezért is szoktam mondani hogy fontosak a részletek, még ha akár egy ilyenről is legyen szó.

Szép az Opel logó a csomagtartó zár felett és persze a feliratokat is megkapta a bal lámpa és a jobb lámpa alá.
A dupla kipufogó is jó :D

pizo Creative Commons License 2024.12.18 0 0 2771

Ezekben (is) volt a legendás D24 motor, a hathengeres soros diesel.

Zoli 

Előzmény: FERENSZ (2770)
FERENSZ Creative Commons License 2024.12.18 0 1 2770

DeAgostini Vw LT 28 D:

És még mindig maradunk a Vw sorozatos példányoknál.
Ez volt a másik amelyre leadtam a rendelésemet Gabinak, mivel ez is érdekelt.
Most már tényleg nem mondhatja senki hogy ez a sorozat sz.r, vagy hogy drága, mert 3890-ért hol kapni egy kis középkategóriás kisteherautót, ráadásul ami nem tré, hanem minőségi?
Sehol.
Szóval...

Noha ilyen LT-t már mutattam korábban (saját csoportomban > "FRENKIE (el)gurulós oldala"), mert amit beszereztem Premium ClassiXX's változatomat az ugyanilyen, csak kicsit rövidebb platós kivitel.
De ez.....hát ezen meglepődtem már akkor is mikor belekerült a német sorozatba.
Bár annyiból sajnálom, hogy a gyártó-kiadó tudta volna még további is vinni, lett volna még lehetőség a sorozat-kiadásban, pl ha kihozza dobozosban, ablakosban, furgonban...
De csoda hogy ez is így belekerült egyáltalán.

Elől szép kis lámpákat kapott, jó a Vw emblémás hűtőmaszk és alatta fekete szellőzős festés is.
Két kis sárga irányjelzős berakást is kapott, a lökösre egy márka-évszám kombó.
Oldalt - az irányjelzőknél - még a kis LT28 festést is megkapta, ezenkívül a kilincsfestés is szép.
Belül fekete műszerfal, barna ülésekkel.

A kerekek is jók, bennük van a Vw embléma.
Elsőre néztem hogy vajon miért feketék, nem kéne-e annak is ezüstnek lennie, így utána is néztem, de nem.
Más példányoknál is ilyen.
Jópofa hogy az első kerekek mögött kapott egy Vw emblémás sárvédőt, noha nem tudom a hátsó kerekeknél miért nem, de így se gond.

A plató is jó, szintén ott a kilincsfestés rajta és az ezüst zár részek is meg vannak csinálva.
Szépek a hátsó lámpák is, reális kialakításban ahogyan kell.
Szintén ott a rendszám, és a bal lámpa felett az emblémás kiírás, a jobb oldalinál az LT28 jelzés.
A lökös is jó, kapott egy kis vonószemet rá, bentebb pedig látható a pótkerék is.

Szóval tényleg nem lehet sem a minőségre, sem az árra panasz, ha ennyiért kapunk nem csak hogy egy szép és igényes modellautót, hanem már egy közepes kisteherautót is.
Persze mivel minden gyártás folyamán van hiba, meg kell nézni őket azért persze, de panaszra nem nagyon lehet ok...

FERENSZ Creative Commons License 2024.12.15 0 1 2769

DeAgostini Vw Touran:

Még mindig maradunk a Vw sorozatos irányvonalnál.
Szerencsére nálunk is elindult a sorozat, ami fejlődésnek mondható a sokadjára már nyomatott szocialista és csak más színben megjelenős modellek után, viszont sajnos a németeknél véget ért, így nálunk se fog menni tovább.
(Itt jegyezném meg hogy érdekes hogy a cseheknél nem csak hogy megy a Skodás sorozat, hanem még rá is dupláznak egy szintén másik indított sorozattal)
Személyes véleményem szerint, lehetett volna még többet is kihozni ebből a sorozatból.

Gábor Csaba Németh kollegát tulajdonképpen a Vw sorozatos kiadásnak köszönhetően ismertem meg, és ezáltal Nála is sikerült kialakítani egy sikeres üzleti-bizalmi kapcsolatot, mivel mikor még itthon nem indult a sorozat, akkor láttam nála egy-két példányt a németből eladásra, és így ismertük meg egymást :D
Azóta persze nem csak Vw sorozatos példányokkal bővültem jóvoltából, hanem pár mexikói kiadású - más - sorozatban megjelent változattal is.
Ezt a Tourant is terveztem már korábban - igaz nem a Vw kiadásban, hanem Minichamps-ben - de sose találtam jó árú példányt, így meg is lepődtem mikor láttam hogy majd érkezik a kiadványba, gondoltam akkor talán nagyobb esélyem lesz eleve a beszerzésére és a jobb áron való kifogásába.

Aznap épp úgy nézett ki hogy noha nem lesz nehéz köröm, de mászkálós lesz, mivel - ideiglenesen - a beszállítói feladatokat láttam el (nekem jobban fekszik a kiszállítás) és a belvárosi címeken kívül még tervben volt egy Vácra való kiugrás is, így előző este lebeszéltem Gabival hogy tudok majd arra menni.
Így hát miután felvettem egy cuccot Nagytarcsán, majd mentem végig a nulláson át a Budai oldalra (reméltem hogy nem fog bedugulni) és még beugrottam ott a közelben az Auchanban ajándékkártyákat venni, gondoltam egy kajálást is be tudok iktatni az időbe, így egy KFC-s reggelire betértem, majd miután azzal megvoltam, mentem még két-három helyre rendeléseket felvenni, és utána indultam Gabihoz.
Szerencsére pont ott van egy Cba üzlet mely előtt van egy rakodásra kialakított kis várakozó öböl, így ott meg tudtam állni.
Elvégre is ha nem is a boltnál, vagy az ottani irodaházba, de rakodtam :D
Miután csekkoltam a modellt, mentem is tovább, mert Őt se akartam feltartani és nekem is volt még ahova el kellett ugorjak.

Itthon nem nagyon követem nyomon a hazai megjelenéseket hogy mi és mikor - persze néha azért ránézek - de pl a Bora példányról is így sikerült lemaradnom.

Elől szép lámpákat kapott, alatta krómos égőhelyes kialakítással, szép a vonalvezetéses Vw emblémás hűtőmaszk is, kapott márka-évjárat rendszám plakettet és az alsó feketés szellőzős berakás is jó.
Az ablaktörlők is tetszenek, ami mondjuk nem nagy szám, de tetszik hogy úgy van kialakítva ahogyan kell, hogy a vezető oldali nagyobb, míg az anyós oldali kisebb és némileg döntött.
Oldalt megkapta a díszítőcsík és kilincs festéseket, valamint tetősínek is kerültek rá.
A kerekeken szintén megkapta a Vw emblémás kialakításokat (oldalsó plexis képen látszik)

A belső is jó, mivel szürke ülések, műszerfal, de a kormány külön fekete.

Hátul reálisan megcsinált hátsó lámpák, az üveg alatt a megfelelő formás kialakításban a modellen, az üvegen pedig meghagyva a tolató és irányjelzős részek meghagyásával.
Szintén szép a Vw logó, a rendszám baljánál - nagyon haloványan a vaku miatt - látható a Touran felirat, jobb oldalon pedig a TDi jelzés, a kis BLUE EMOTION felirattal, természetesen ahogyan kell a BLUE szót kékkel írva.
Fentre még kapott egy pici cápauszony antennát és féklámpa csík kiemelést is.
Az alsó lökhárítós elem alja külön rész, rajta két piros prizmás kialakítással, de számolni kell vele hogyha valaki szét akarja szedni a modellt, óvatosan kell, mert egyterű lévén a két széleken vannak a rögzítő csavarok hátul és picit ferdén lehet odaférni a csavarhúzóval.

Úgyhogy egy újabb szép családi egyterű - pipa :D

FERENSZ Creative Commons License 2024.12.11 0 1 2768

DeAgostini Vw Bora:

Figyelemmel követem természetesen a hazai Vw sorozatot is, annak ellenére hogy kb a végéig lehet tudni mik érkeznek, mert a Németben futott széria szerint fut.
A Mexikói némileg más volt persze, ezért is nem értem néha mi alapján dönti el a gyártó/kiadó, hogy mely kiadásba mi kerül, ugyanis a Német-hazai sorozatban pl nagyon ciki hogy kimaradt a Vw Golf II-es példánya, csak a kevésbé vagy egyáltalán nem ismert G60 rally változatban jött, meg persze az emelt felfüggesztéses Country kivitelben, ami mondjuk jó döntés volt.
Ettől függetlenül a Mexikói sorban is maximum egy 3 ajtós GTi kivitelt élt csak meg a típus.
De ott van a Vw Golf III-as példánya is, mely a Német-hazai sorozatba egyáltalán nem került be, csak a cabrio és kombi kivitelben, de egy 3- vagy 5 ajtós változat nem.
Ellenben a Mexikói kiadásban háromszor is szerepelt az a típus.
Szóval, a fene tudja.
Ettől függetlenül persze figyelem a hazai sorozatot és a Bora is tervben volt, de valahogy elsiklottam felette.
Bizonyára azért, mert épp akkortájt volt autó keresés imádott Suzukim 16 éves pályafutása után, és nyilván szerintem inkább ez kötötte le a figyelmem, aminek hatására kimaradt hogy mikor jelenik meg pontosan.
Így hát utánanéztem hogy beszerezzek egyet, ha már lemaradtam róla.
Persze ahogy az lenni szokott nem találtam belőle - máskor meg más példányoknál rögtön látok párat feltéve eladásra - de szerencsére a Vatyerán belefutottam egybe.
Persze elő is kellett kotorjam emlékfoszlányaimból hogy mi is volt a jelszavam, mert már rég Vatyeráztam, és nem is sikerült többedszerre sem belépnem, így kértem egy új jelszót.
Miután azzal megvoltam, leütöttem a terméket - picit drágább volt mint amennyit megadtam volna érte, de nem bántam - majd felvettem az eladóval a kapcsolatot.
Meg is beszéltük hogy elhozza KMO börzére.
El is jött annak az ideje, de sajnos elfelejtette - sebaj, van ez így, előfordul - és lebeszéltük az újabb találkát, ezúttal egy Óbudai (Mr Blister) börzére az ÓKK-ban, ami az Óbudai Kultúrális Központban van (nem azonos a másik Óbudai börzével).
Oda is értem, persze helyet nem találtam - múltkor (számomra) első alkalommal mákom volt - most kicsit nehezebb volt helyet találni, de miután tettem még egy kört, sikerült egyet kiszúrni.
Mivel azóta egyedi járgányom van, még jobban figyelek hogy ne nagyon álljak más mellé, se fa alá.
Ettől függetlenül a madarak már egyszer-kétszer így is megtalálták, de azt persze nem tudja kivédeni az ember.
Na miután sikerült egy olyan helyre beállnom két fa közé, ahova nyilván nem áll be mellém más, bementem és elkezdtem felmérni a terepet.
Találkoztam is az eladóval, megtörtént a kp-modell csere és jöttem haza, nem is vettem mást.
Persze egy másiknál voltak Mercik melyek közül gondolkoztam egy típuson, de mivel megvan, nem éreztem szükségét.

Elől szép kis lámpákat kapott, alatta krómos berakással és pici enyhe irányjelzős beütéssel.
Szép a Vw emblémás hűtőmaszk is, kapott márka-évszám rendszámot is.
A kerekek is jók, azokban is benne van a Vw embléma.

Hátul szép lámpákat kapott, picike tolatós rész meghagyással és nagyon haloványan, középtájon, enyhe irányjelzős kialakítása is van.
Némely példányoknál kicsit erőteljesebb, nálam inkább beleolvad a pirosba és annak látszik, de nyilván a vaku fénye is közrejátszik ebben.
Antennát is kapott a tetejére, a logó is jó és megkapta a BORA feliratot is a bal lámpánál.

Természetesen felmerült bennem és éreztem hogy egyrészt minek most ez nekem, másrészt meg hogy összehasonlítás poszt lesz belőle, mert megvan Minichamps változatban is.
Azt is sokáig kerestem ezüstben, de csak meglett.

Hogy melyik a szebb vagy jobb, azt mindenki döntse el maga.

Az Altaya - újságos - szerintem erőteljesebb megjelenésű, míg a Minichamps inkább letisztultabb.
Mindkettőnél szépek a lámpák és a pici irányjelzős rész is megvan csinálva, de míg a Minichampsnél fekete az embléma körüli hűtőmaszk rész, addig az újságosnál legalább ki van emelve.
A Minichamps változatnál az egyik legnagyobb hiba - és úgy általában is a Minichamps modellek legtöbbjénél - a rendszámhiány, aminek hatására olyan szegényes az autó.
Én azt az elvet vallom hogy még egy ilyen újságos is jobban csinálja ha van ott valami, legyen az akár a típusnév autószalonos benyomást keltő kiírása, akár egy ilyen gyártmány-évszám kombó és akár tamponnyomott rendszámmal, akár kis külön műanyag plakett külön berakáson.

Az újságos 6 küllős csillagos felnit kapott, benne szintén a Vw logóval, míg a Minichamps inkább dizájnosabb kerekeket kapott.
Az újságoshoz képest jóval vékonyabb a gumi, vagy inkább azé vastagabb?
Antennát persze kapott mindkettő, a Minichamps változaté kicsit hosszabb, de így sem rossz.

Leginkább hátul vehető észre a különbség, mivel a Minichamps változat - ahogy az előbb már említettem - letisztultabb, míg az újságos kicsit erőteljesebb.
Megfigyelhető hogy a hátsó lámpákban akad különbség, mert a mostani újságosnál kis tolató részt hagytak meg benne, a másiknál pedig majdnem végigfuttatva a teljes alsó csíkot, de ez egyáltalán nem hiba akármelyiket is nézzük, mert kerestem róla képet és volt ilyen is, olyan is.
Ezen kívül a méretnél is látszik különbség, mivel a Minichampsé kisebb, míg az újságosé - azon túl hogy más kicsit - magasabb is.

Ettől függetlenül tetszik az újságos változat is és a minőségre egyáltalán nem lehet panasz ilyen árakon, hisz noha picit drágábbak csak mint korábban a retrós, de mégis jobb modelleket kap az ember a pénzéért, úgyhogy az ára teljesen jó.

FERENSZ Creative Commons License 2024.12.08 0 1 2767

Hopp leintettem egy taxit :D

Minichamps Mercedes Benz E-Klasse "Taxi":

Ezúttal nem egy hófehér Jaguárral érkezem, se nem egy rózsaszín Cadillac példánnyal, inkább csak egy bézs Merci Taxival :D

Aki ismer, az tudja, hogy a bézs taxik a gyengéim.
Persze nem áll jól minden típusnak, leginkább a német autóknak és azok közül is a Merciknek.
S hogy miért imádom annyira?
Egyrészt mert jól bele illik a városképbe, másrészt pedig azért, mert a kényelmet és a kifinomultságot szimbolizálja - számomra - valamint az eleganciát és tök mindegy hogy ez egy régebbi típusra értendő, vagy egy már mai modern példányra.
Hátránya persze leginkább talán az, hogy könnyen koszolódik és jól meglátszik rajta.
Korábban mutattam is a 3-as pakkomat melyet sikerült megszerezzek és korábban átalakításokat is csináltattam, igaz nem nagyon foglalkozom vele.
De ezt muszáj volt.
Megláttam egy ismerős modelles oldalán - melyre mindennap felnézek akár többször is - és mikor megláttam a rendelhető modellek közt, el is gondolkoztam rajta, és úgy voltam vele inkább alszok rá egyet.
De végül is arra a döntésre jutottam hogy akarom :D
Persze eBayen is szoktam nézegetni őket, de ott sajnos nehéz jó áron kifogni őket, a régebbi típusok pedig egyenesen nem olcsó árban vannak, annál fentebb viszont annál inkább.
Így mikor megláttam ezt, már nem is tűnt olyan drágának az - elsőre annak vélt - ár.

Elől szép lámpákat kapott, alatta az égőhelyes kialakítás is látszik és az irányjelzők is szép sárgára megcsináltak.
Szép a króm hűtőmaszk, megkapta a kis kiálló Merci emblémát is, melyet néha vandálok élvezetettel sajátítottak ki maguknak, megbecstelenítve ezáltal az ilyen példányokat.
Szép ezüst díszítőcsík kiemelést kapott mely fut a lökösön, oldalt és hátul is.
A lökös kapott egy fekete ütközőbakos kiemelést és német rendszám is került rá.
Természetesen színre fújt tükrökkel, melyeknél - igaz annyira nem látszik - a jobb oldalinál ugyanúgy van az a dolog mint némely más autóknál - többek közt az enyémnél is - hogy az utasoldali kisebb.
Utána is olvastam és azt nyomoztam ki, hogy azért volt ez a szokás a Mercedes, Vw, meg még talán pár márkánál, mert így kisebb volt a légellenállás és a szélzaj (mekkora baromság már, majd pont ezen fog múlni).
Viszont mikor bejöttek a tükörbe épített irányjelzők, akkor visszaálltak a normál változatokra, mert csak így lehet biztosítani hogy szimmetrikusak legyenek az indexek a hossztengelyre.

Kicsit furcsálltam hogy a kilincs berakások inkább ezüst színűek - nekem legalábbis annak tűnnek, noha látszik hogy a felülete is festve van - de a képeken az is bézsnek hatott.
Persze lehet hogy igazából azok is bézs, csak mivel nincsenek teljes egészében festve, csak a felületük, így lehet hogy csalóka kicsit.

Hátul csodaszépen kialakított hátsó lámpákat kapott, a megfelelő elosztás szerint.
Alatta még az égőhelyes kialakítás is látszik a modell formaöntvényén kialakítva.
Megkapta a Merci emblémát, a csomagtartó ajtó vonalvezetésének kiemelését, itt is folytatók az ezüst díszítőcsík és persze itt is van a fekete bakos kialakítás.
Kis kipufogót is kapott, a zárpötty is ott van és persze nem hiányozhat a tetejéről lévő Taxi jelzés sem :)

Nem tudom a Minichamps tervez-e még kihozni más Taxit, mivel ez a "Tetthely" című filmben lévő példányt testesíti meg és az eladóval beszélgettem is pár percet róla hogy a CK Modelcars - meg még nem tudom ki - összefogással adott le rendelést a Minichamps gyártó felé - vagy valami ilyesmi - és úgy lett ez a kicsike.
Mint láthattuk 500darabos széria, de sikerült egyet megkaparintani és imádom :)
Jöhetnének még más taxik is, vevő lennék rájuk :)

FERENSZ Creative Commons License 2024.12.05 0 1 2766

Norev Citroen Berlingo "Haulotte":

Mint az köztudott, a Master példányokat napi rendszerességgel nézem és kb ugyanígy vagyok a Citroen Berlingo-Peugeot Partner változatokkal is.
Ugyanis a Berlingo legelső munkahelyemről juttat eszembe kellemes - és persze némileg kissé kellemetlen (anno említettem kuplung esetét) - emlékeket, így talán ezért is érdekelnek nagyon modellben.
Meg nem mellesleg tetszik is formára.
Szóval még épp csak megjött a Berlingo-Mascott páros, máris a figyelmembe akadt ez a Haulotte Service változat az eBayen.
És ami leginkább meglepett az az, hogy több találatot is kiadott, ugyanattól az eladótól - és később másoktól is - egész jó áron.
Így gondoltam egyre mindenképp beruházok.
Emberemet még mondhatni kicsit b.szogattam is mondhatni hogy írja meg mennyi a végösszege, mert szeretek mindenki felé minden kiadást rendezni rögvest.
Na a Berlingo-Mascott páros után nem sokkal meg is érkezett, de üröm volt az örömben.
Emberemtől mikor átvettem láttam hogy külön be van bugyolálva a modell, gondoltam biztos van valami a lefogatásával, de ezek után jött a kellemetlen meglepetés.
Ugyanis már az eBayes képeken is látszott hogy az alvázzal van valami - akkor még azt gondoltam műanyag - és mondom nem gond, max kivágjuk azt a részt.
Ami még idegesített az az, hogy akkor az eladó is miért ÚJként hirdeti, mikor még külön van fotózva ez a hiba és miért nem sérültként tünteti akkor fel a modell állapotát.
Ráadásul ugye nem mondhatja hogy nem tudott róla, mert egyrészt külön volt fényképezve, ráadásul mivel a modell sem úgy volt a dobozban, hanem még külön bebugyolálva ott is észre kellett vennie, tudnia kellett róla.
Gondoltam majd valahogy helyrehozom, de mihelyst kicsomagoltam a bubis csomagolóanyagből és elől kicsavaroztam a csavart, és kicsit megpróbáltam a görbülettel ellentétes irányban - épp hogy, minimális - erőt kifejteni, szépen el is tört.
Így ez nyilván széria hiba, ezért tűnt fel hirtelen olyan sok ebből a változatból.
Valahogy gyengére sikeredett az alváz-öntvény.

Épp összefutottam egy pár napra rá Emberemmel az Örsön a Sugárban, ahol épp Fornettit falatozott kedves párjával és akkor mutatott nekem is egy szintén másik Norev gyártmányt amivel úgy járt, csak annál maga a karosszéria is darabos lett.
Na mondom...
Ráadásul a jobb oldali tükör is be volt hajtva, kiesni ugyan nem esett ki a helyéről, de azt orvosoltam is hamar.
Látható - mivel a törés után még összeillesztettem a két formát - hogy mekkora görbület van az alvázban.

Szinte kézzel lehetett letörni belőle a darabokat.

Nos mivel a görbület engem rohadtul idegesített - és mivel már amúgy is eltört az alváz - gondoltam nem hagyom annyiban és azért is megoperálom.

Így nekiálltam még több darabkát letörni belőle - bármiféle fogó nélkül, mondom KÉZZEL lehetett törni a darabokat, amit máskor normál körülmények közt nem tudnál - és alakítgattam.

Az első részt tartja a csavar, a belsős kialakítást így csak a hátsó rész tartja, az viszont beleül a végén lévő üveg ajtós-lámpás kialakításba.

Az első résznél zavart a letört darab élénk látható hiány része, így azt könnyen orvosoltam egy fekete ráhúzással több rétegben, így nem lesz annyira feltűnő.

A másik oldalon szintén tördeltem le darabokat - persze ott a kerékjárati ív sarkánál már kis fogó segítségével - de ott is zavart a letört darab hiányának látványa, így ott is húztunk rá több réteg feketét.

Így ha alvázt illetően hiányos is és nem is tudom lefogatni a dobozba, de van egy Berlingo Haulotte példányom.
Amúgy megfigyelhető még így is - hogy aránylag orvosoltuk a problémát - hogy látható az első lámpáknál és a kerékjárati ívnél a lökhárító találkozásánál a rés.

Így ez a Berlingo sajnos egy szériahibás sorozat, ezért tűnt fel belőle olyan sok, remek áron.

Ettől függetlenül elől szép lámpákat kapott, alatta krómos berakással, szép a Peugeot emblémás hűtőmaszk is.
Kapott egy céges rendszámot, a belső tér is szép, kék ülések, és a középkonzol-műszerfal is jól sikerült.
Ablaktörlők is jók, tetőn antenna és a céges festésen kívül oldalt is megkapta jól a kialakításokat mint a tanksapka kiemelése, a kilincs vagy épp a tolóajtó sínje.
Felniket illetően alap felnis kialakítást kapott, középen kis Peugeot emblémás kialakítással.

Hátul szépek a lámpák - bár lehetne kicsit jobb is - mivel a hátsó teljes elem üvegből van kialakítva.
A lámpák meg vannak hagyva pirosra, és benne a fekete - tolató-irányjelzős - kialakítással.
A lökhárítón sajnos látszik némi repedéses felület, gyanítom vagy nem mai kiadások, vagy ott is a szériahiba köszön vissza, ettől függetlenül nem gond annyira.
A lényeg hogy inkább - ha így is - de egyben van.

Úgyhogy ha valamiből több eladónál is feltűnik ugyanaz, jó árban, akkor csak óvatosan :D

FERENSZ Creative Commons License 2024.12.01 0 1 2765

Norev Renault Mascott "Thibout":

Persze volt azért még a Berlingo-n kívül egy olyan modell, melyet már láttam is korábban és gondolkoztam is rajta, viszont most jött is.
Igaz azért megvétele után elgondolkoztam hogy vajon jó vétel volt-e.
Miért?
Mindjárt rátérek és nem......nem a külön raktér ajtós opció miatt.

A Renault Master/Mascott a kedvenc kishaszon járművem az áruszállító járgányok között, mivel tetszik formára, vérbeli francia :D
Azonkívül meglepődtem mikor már később találkoztam - és szerencsére modellben is meglettek - Opel és sőt Nissan variánsban is, legalábbis a Master változatot illetően.
A Mascott viszont a komolyabb, terhelhetőbb kategória.
Ebből is mutattam már a bordót, a Michelin változatot, a szürke dobozost, de most jött a fehér.
Próbáltam utána nézni, de persze elgondolkoztam hogy vajon jó vétel volt-e ez a példány.
Erre pedig amiatt gondoltam, hogy az oldalán lévő halas céges logónak a hal farka végénél nem tökéletes a kivágás, hogy lehet ilyen nem is létezik és csak az eladó vágott körbe formára egy matricát rá.
De mindenesetre úgy voltam vele, lesz.rom, ha így is van és nem létezik, akkor is van egy jó fehér Mascottom :D
Persze kibontáskor meglepett a külön benne lévő raktér ajtó, de úgy voltam vele, inkább legyen benne így, mint ne legyen benne a modellben hátul és a dobozában sem.
Ez még mindig a "jobbik rossz".

Elől jó kis lámpákat kapott, szép a rovátkás Renault emblémás hűtőmaszk is.
Egy pici kopás látható a Mascott rendszám felett, de annyira nem zavar.
Szép a fellépő lépcső is oldalt, valamint a díszítőcsík rész megy a kerékjárati íven, ajtón és a tanksapka és kilincsek is ki vannak emelve.
A tükrök is jók, az ablaktörlők is oké, a belső is szép, kapott egy antennát is, valamint jó a tetőn lévő légterelő is a kisebb ellenállás miatt :D

A kiesett raktér ajtót szerencsére könnyen vissza lehetett tenni és ott is marad, noha a fenti pöcök bele volt törve a kialakított résbe, de mivel alul és fölül is vannak peckek, így a másik megtartja.
Sőt mivel a fenti volt beletörve, sokkal jobb hogy az alsó maradt meg épen, mert a gravitáció legalább megoldja :D
Szépek rajta a zsanéros kiemelések és a kilincses rész is szép, külön megcsinált.
Jó a kettős bakos kialakítás is, természetesen a fellépő lépcsővel, szép lámpákat kapott, reálisan kialakítva formára, égő elosztásra, a jobb oldalin tolató rész kialakítással, bár ezt inkább a lámpa belső oldalán kentem volna ki ezüsttel, mint sem a felületén, mert így nincs üveges hatása.
Ez sajnos inkább ráfestve van, ezért szoktam azt javasolni hogy inkább a hátulját kell lekenni, mert úgy két dolgot is nyerünk.
Egyrészt megmarad üveges felületűnek a tolatós rész, másrészt tudjuk csökkenteni a berakások kifúrt lukas helyének látványát.
Szépen Renault feliratot is kapott a bal lámpa mellett...

FERENSZ Creative Commons License 2024.11.25 0 0 2764

Norev Citroen Berlingo "Citroen Assistance":

Még épp csak felocsúdtam saját járgányom kicsinyített másának átvételéből, később szokásomhoz híven elkezdtem keresgélni.
A Renault Master példányokat mindennap nézem - szinte - és a Citroen Berlingo/Peugeot Partner változatokat is gyakran keresem.
Na figyelmembe is akadt ez a Norev "Citroen Assistance" változat, melyet már láttam korábban és tervben is volt, de nem jött össze.
A plexije persze kicsit repedt, de ez legyen a legkevesebb.

A Berlingo-k iránti rajongásom I. munkahelyemhez kötődik, mivel ott raktáros pozícióban dolgoztam, de néha kiküldtek fuvarba ilyen faceliftes orrú Berlingo példánnyal.
Erről itt vagy itt lehet olvasni:

https://www.facebook.com/groups/1732493313677345/?multi_permalinks=2622362128023788&ref=share

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=154295990&t=9209518

Na szóval élvezettel gyűjtöm - Peugeot megfelelőjéből is - a különféle változatokat, mivel azon kívül hogy kellemes emlékeket idéz számomra - és persze kellemetlent is a fel nem jövő kuplung pedál esetével :D - azért szeretem, mivel jó kis járgánynak ismertem meg.
Nem mellesleg formára is tetszik és mikor vezettem a Főnök ablakos változatát, meglepően tágas családi autónak ismertem meg.

Elől szép lámpákat kapott, jó a Citroen emblémás kiemelt hűtőmaszk is.
Megkapta persze az alap felnis kereket, kapott egy Citroen rendszámot, ami ha nem is rendszám, de több mint a semmi.
Fentre antenna, fényhíd, rajta - és persze más helyeken is - a megfelelő céges feliratok, jelképek.

Hátul is jó a kis lámpa, noha a feketés rész picit halovány benne, de így is tetszik és jó.
Két ablaktörlőt is kapott, és persze a fekete díszítőcsíkos részen ugyanúgy a Citroen és a Berlingo feliratok, a megfelelő betűtípussal.
Amúgy a teljes egész hátsó ajtós kialakítás egy külön üveg elemből van megcsinálva.

Igen, de mint ha egyszer már lett volna egy Berlingo "Citroen Assistance" nem?
De.

Csak az a korábbi orrú és Vitesse változat.
Így mivel tudtam is hogy kb hol van, elő is kotortam.
Persze ami kell, az olyankor mindig rittig a kupac alján lesz, ez már csak így van :D

A Vitesse és a Norev, nem áll messze egymástól, meg még ugye ott van az Universal Hobbies is, amivel szintén vannak közös modelljeik.
Utóbbival pl a Renault Espace, előbbivel pedig - a korábban mutatott fehér - Berlingonál láthattuk hogy szinte ugyanazok.
Persze itt annyiból van különbség, hogy a Norev változat már a faceliftes orrú verzió.

FERENSZ Creative Commons License 2024.11.22 -1 1 2763

Minichamps Vw Golf IV "Ocean" - átalakítás by AdamsCustoms:

Miután egy baleset miatt el kellett engednem imádott "Suzy" járgányomat, (eléggé rottyon is voltam, mivel szerettem, jó kisautó volt, arról nem is szólva hogy egy régóta tervezett utazást is halasztani kellett az esemény miatt) ideje volt egy másik példányt kinézni, így lett "Golfi" :D
Persze ajánlottak nekem egyterűt, meg kombit is, de az nem lenne kihasználva, kombi meg van a családban, kisebbek pedig mint pl Fiat 500 vagy hasonló nem jöhetett szóba.
Arról már nem is szólva hogy a Francia-Olasz irányvonalat próbáltam inkább kerülni az elektronika miatt, de persze azért megnéztem őket.
Kérdeztem is az egyik autókereskedőt - ezt említve - hogy a maiak már lehet modernebbek és megbízhatóbbak, mire a válasz az volt.
- Igen.......még sz.rabbak lettek :D
Erről mondjuk nem tudok nyilatkozni, na mindegy.

Mindenképp szedán, vagy hatchback változatok közt gondolkoztam.
Mondjuk anno azért elfogadtam volna a Veres Péter úton az egyik autókereskedésnél egy szép Jeep Wrangler példányt is, de nem is volt ott sokáig :D
Persze nézegettem I. generációs Ford Focusokat, G Astrákat, de szegényeken meglátszott az idő foga, vagy sok kilométer volt már bennük.
Aztán kiszúrtam Golfit az egyik közeli autókereskedésben, ahol Fater is vette korábban a Belgából behozott Volvoját, de természetesen nem ugyanannál az eladónál - mivel több is van a telepen - hanem csak a helyszínt illetően ugyanott.
De még nem voltam benne biztos, előtte még elmentünk pár helyre nézelődni, még két Vw Polo - ugye kisebb kategória mint ez - jöhetett szóba, amik ugyan fiatalabbak voltak, de árban drágábbak is, és volt 1-2 külső hiba is.
Pl az egyiknél egy masszív és nem kicsi kavicsfelverődés a szélvédőn, hamarosan lejáró műszaki, a másiknál ragasztószalaggal foltozott középső hátsó lámpa meg még valami.
De azokat meg se néztem jobban, de mindenesetre a jelöltek közt tartottam a Golfot.
Végül Rá esett a választás, mert jó volt árban, kilométerben és ami fő, állapotban.
Benéztem alá is, motorteret is megnéztem, belsőt is - egy-két kisebb használtautós nyom van - de alapjában véve rendben van, ami nem semmi ahhoz képest, hogy csak egy évvel fiatalabb mint korábbi Suzy járgányom.
Ugyanis ez a masina 2004-es.
Okkal is mondhatom rá a Vw szlogenjét: "Das, Auto" :D
El is vittem természetesen egy körre és jó volt, nem hallottam aggodalomra adó zajt és furcsa is volt megszokni a Suzuki után hogy csendesebb :-O, kényelmesebben veszi az utakat :-O, szervokormány :-O, elektromos tükrök :-O és főleg hogy szól a rádió :-O :D
Persze volt egy pici kellemetlen része egy folyton visszajövő "check engine" hibával, de szerencsére azt is megoldottuk.

Terveztem is hogy majd megcsináltatom, mert mondom ezt már meg fogom tudni, hisz van modellben.
Emberem említette hogy van neki egy Minichamps Vw Golf IV-es példánya, szó is volt róla hogy majd megkeresi.
Gondoltam Én is ráírok hogy mi a helyzet, valamikor ugorjon be, vagy átmegyek Én hogy elhozzam, mert gondoltam majd még szét kell szedni.
De nem kellett.

Még épp csak hazaértem KMO börzéről - említette is hogy majd 13-14 óra közt beugrik - de nem votlam gépnél, épp az egyik friss szerzetemen próbáltam némi finomítást végezni, telómon pedig az egyik játék miatt ki volt kapcsolva a wifi (mert olyankor reklámokat kell nézni ha akarok valami bónuszt venni, kikapcsolt állapotnál viszont a játékban lévő "pénzért" tudok venni) így messengeren se jött persze az üzi.
Csörgött is a telefonom - na mondom ez ki - és fel is kaptam és Emberem volt az.
Leérve meglepődtem hogy ott volt Szabó Bence kománk is, ki szó szerint egy kisebb kőhajításnyira van tőlem, a másik társasházban.

Emberem aztán elővett a mocija ülepéből két Vw Golf IV példányt - egy ezüstöt és egy pirosat, mely rémlett nekem hogy láttam a börzén - de aztán elővette ezt a gyönyörű kéket is.
- Ne má b.zmeg megcsináltad?! :-O - volt kb az első reakcióm akkor, de aztán csináltunk róla egy picike videót, melyben jómagam mutatom be pár szóban :D

https://www.facebook.com/adamscustomshu/videos/1422523478294917

Úgyhogy sikerült vele meglepni hogy már nem kell beszerezni és még szétkapni-összerakni, hanem már kész is van :D

Többen megjegyezték már a járgányra hogy "de jó színe van".
Sokat látok belőlük az utakon nap mint nap, de nem ilyen színben :D
Persze azóta volt, hogy egyik KMO börzére menet reggel, szokásos McReggelizésem előtt, pont találkoztam egy másikkal itt a benzinkútnál.
Néztem messziről miközben a mekihez készültem a drive részre befordulni, mondom Golf IV, de mivel kombiban is láttam már hasonló színben eleinte azt hittem kombi, aztán nézem hogy nem, ugyanolyan 5 ajtós mint az enyém.
Na több se kellett, drive-ot gyorsan elfelejtettük és odagurultam, kiszálltam, miközben a tulaja és még egy-két ismerőse éppen várták hogy majd a mosóra beálljanak, máris kezdtem fényképezni és nyilván Ők is sejtették hogy miért :D
Persze azért megkérdeztem gyorsan előtte, hogy nem bánják-e :D

Emberemnek és Bencének sikerült meglepniük, mert arra számítottam hogy Emberem hozza a modellt és szétkapom, vagy ha szét van kapva majd beadja Vilihez, de arra nem, hogy már kész is van :D

Tény hogy nagyon szép ez a szín (malibu blau), nekem is bejön, és megfordulnak utána az emberek.
Ahogy előbb említettem már, többen is mondták már hogy milyen jó a színe.
Volt hogy egy pici kavics felverődést javíttattam az egyik parkolóban egy szélvédősnél és ott is volt aki odajött és konkrétan mondta hogy ilyen színben még nem is látta, meg hogy mikor évjárat és hogy nagyon jó állapotban van.
Én is napról napra szerelmesebb vagyok belé :D

Emberem (AdamsCustoms) szépen megcsinálta, jól sikerült, majdnem teljesen olyan lett mint az igazi.
Azért mondom hogy "majdnem" mert Én maximalista vagyok ilyen téren és azért akad egy-két dolog ami nem olyan, de tulajdonképpen nem zavar.
Persze a díszítőcsík kiemelés lehetne szebb, pontosabb, tény hogy nyilván nem könnyű megcsinálni, de Én meg ügyes vagyok így még lehet hogy javítok majd rajta.
De ha nem, az se gond :D
Elől alul is jó lett a kiemelés, megkapta a rendszámot - melyet még nekem is szoknom kellett kicsit :D lévén a korábbi Suzuki rendszámát könnyen megjegyeztem a 86 (Csernobil) miatt és nem mellesleg a személyi igazolványom számában is ugyanúgy jelen volt a rendszámom amit szintén onnan jegyeztem meg könnyen - és az embléma is szépen visszakerült.
A tükrök is megfelelően azonos színűre lettek pingálva és oldalt is ugyanúgy meg lett csinálva a díszítőcsík, valamint a kilincsek kiemelése és az irányjelző is megfelelően ezüsttel, mivel ugye nekem nem sárga.

Hátul szépek a lámpák benne a sárgás irányjelző résszel és a külön tolató meghagyással.
Ez mondjuk nem egészen reális, de majd mindjárt rátérünk.
Szintén megkapta a kis króm Vw logót a csomiajtóra, valamint itt is a kiemelések és a rendszám, de alul a lökös alja nem lett fekete és antenna se került rá.
Tulajdonképpen nem zavar annyira hogy nem egészen olyan, mivel így is imádom :D

De a felni is egyedi, Szabó Bence keze munkája és tervezése, mivel a Minichamps nem ilyen gyári kerekekkel van.

Igaz ahhoz képest hogy ajándék és értekeltem a gesztust kellett némi feljavítás neki, de ez nem panasz, hisz ezt a feljavítást már eleve akkor említettem Emberem számára, mikor még csak szóba került hogy ezt majd megcsináltatom, így erre is figyelt.
A hátsó lámpákat ugyanis visszarakta a modellbe, de nem rögzítette bele.
Ez jól is jött, mert Én úgy is kikaptam és gondoltam megcsinálom.
Gondoltam itt rárakom egy fehér hátterű képre, hogy jobban lehessen látni a különbséget a gyári és az általam mondhatni (fel)javított változat között.

Ugyanis az enyémnél az irányjelző részek is fehérek - mint ahogy már a közös Román rendszámos képnél is lehetett látni hátulról - a Minichamps gyártót meg nem egyszer szoktam felhozni némely példányánál hibaként hogy vagy nem jól alakította ki, vagy nem úgy, most jelen esetben fordított a helyzet.
Most jól van megcsinálva, de az enyémhez képest nem.
Mondhatni most a reálist kell még jobban "felrealizálni".
Ugyanis a Golf IV-esnél létezik normál lámpás, füstös sötétített és olyan mint az enyém, melynél fehéres az irányjelzős rész.
Meg persze nyilván vannak még az ilyen-olyan tuning vagy csicsás lámpák.
Egyébként ez tetszik mikor egy modell-típusnál ilyen opciók vannak - mármint az igazi autót értve - hogy választhatod ilyen-olyan-amolyan lámpákkal, mivel minél egyedibbé lehet tenni.
Így hát neki is álltam leoldani a festést, de a külső részről nem nagyon akart elkezdeni lejönni, így nekiálltam a belsőnek.
Ott szerencsére már láttam hogy oldódik, na mondom ez az.
Nem is kellett teljesen leoldani, csupán annyira hogy ne legyen sárga már az a rész és kész.

Természetesen a piros részen szintén megerősítettem a színt, közben vigyázva hogy a korábbi sárga irányjelzős részhez amit leoldottam és fehér lett, ne érjek.

Na így már azért sokkal jobb. :D
Időközben persze a társasházat is már bevakolták, mert a korábbi képeket nem most készítettem, de mivel a minap orral a fal felé álltam be - általában inkább farral - gyorsan lerohantam hogy akkor már egy ilyen közös fotó is legyen a faráról :D

Köszönöm AdamsCustoms, Ádám Szegedi és Szabó Bence :)

FERENSZ Creative Commons License 2024.11.18 0 0 2762

Altaya-DeAgostini Cadillac Eldorado:

Na erre nem számítottam hogy belefutok.
Épp a lenti szerbeknél jártam, ahol mindig akad valami érdekesség.
Ezt is akkor szúrtam ki, amint a mellettem lévő ember épp nézegette másik 3-4 autóval együtt.
Szugeráltam is phszihés gondolataimmal hogy "Tedd vissza, nem kell az neked!, tedd vissza, nem kell az neked!"
Érdeklődőtt rá egy árat, majd szerencsére visszatette.
Én pedig éltem az alkalommal :D
Én is megkérdeztem milyen árban van és már hoztam is el.
Ez ugyanis az előfizetők részére volt egy ajándék modell, az American Cars sorozatban.
Ráadásul ha azt veszem, hogy még olcsóbban is tudtam megvenni mint általában az itthoni kapcsolatomtól a friss megjelenéses példányokat, akkor okkal és joggal mondhatom rá hogy jó vétel volt.
Még így is hogy tulajdonképpen nem plexiben van, hanem csak egy másik korábbi modell blisztere van ráragasztva.
Talán ez is hozzájárult ahhoz, hogy miért tudtam jó árban megszerezni.
Meg kell mondjam hogy nekem nem jönnek be nagyon az amerikai járgányok, a maiak közül még annál is kevesebb, de a régebbiek közül van aminél azért elcsábulok.
Böhöm egy nagy Caddy az tény, de még azért - is - vettem meg, mert anno a Wahorn-Fábry páros egy ilyen példánnyal szelte az utakat a Cadillac Drive sorozatban, ami egy 12 részes reality-túra volt.
Szerettem és nyomon követtem mindegyik epizódot, persze az oroszt szerettem legjobban.

https://youtu.be/kPpfZDrNdtk?list=PL3BvWLrxzuwLkgXOsHn0jxmjuMPbKhJ0p&t=442

Persze leginkább a keleti-balkán régiót szerettem :D meg amikor kimentek a piacra és vehettek harckocsizó sapkát, vagy akár AK-47-est is :D
Azért is szerettem a sorozatot, mert - noha a Wahornt és a Fábryt nem volt mindig kellemes elviselni a műsorban - hanem mert sok érdekes emberrel találkoztak, még ha ideológiailag, fejlettségileg, társadalmilag mások is.
Különböző kultúrákat, nézeteket, szokásokat mutatott be - számomra - a műsor.

De lássuk a járgányt:

A színválasztás furcsa kissé, de elmegy.
Még mindig jobb mint ha rózsaszínben, noha volt rá alkalmam egyik alkalommal meló után hazafelé, egy kajás pihenő alkalmas megálláskor látni egyet olyan változatban.

Elől szép dupla lámpákat kapott és jó és szép a nagy króm lökhárítós-hűtőmaszk kombó.
Kapott egy kék Californiai rendszámot és sárga irányjelző berakásokat.
Oldalt is van egy külön króm berakás, rajta a - gondolom - helyzetjelzővel.
A kerekek is szépek, fehér peremes gumik, belül krómos és a színnel megegyező, Cadillac emblémás logóval.
Igaz ez nem feltétlen rugós és fordítható hogy mi nézzük a vezető ülésből a színes oldalát ahogy András mondta :D
Szép a mocitetőn szépen kialakított csodaszép Cadillac embléma is és megkapta a motorháztető formát követő ívelt festést is, sőt a hűtőmaszk felett az Eldorado feliratot is.

Belsőt illetően semmi extra, bézs üléses belső kialakítás, piros kormány-műszerfal résszel, melyen jól kivehetők a részletek, de nincs kipingálva.

Természetesen itt is jön a formát követő szép festés és a Cadillac emblémát is megkapta, valamint jobb oldali lámpa felett az Eldorado feliratot.
Hátul szép a szintén krómos lökös, rajta a pirosas résszel és szép ezüsttel szegélyezett üveglámpákat kapott.
Ennek nagyon örülök, mivel korábban láttam egy változatot, és annál talán festett, vagy króm elemre pingált volt, ami szerintem nem olyan szép mint inkább így.
Kapott egy dupla tolatólámpás berakást is, közte a szintén Californiai rendszámmal és a két kipufogó is jó az alján, valamint a bal szélső krómos-lökhárítós elem előtt szintén megkapta az oldalára az Eldorado feliratot.

Remek példány :D

FERENSZ Creative Commons License 2024.11.14 0 1 2761

DeAgostini Skoda Felicia MTX Cabrio:

Eredetileg ez is Peet cimborától lett volna beszerezve, de nem bírtam kivárni.
Így miután a bejáratnál kb sikerült is beszereznem, majd felmentem az emeletre, jeleztem is Peet-nek hogy nálam ezzel már ne tervezzen.
Érdekes hogy ezt is megélte a sorozat, mivel nem tudtam hogy a Felicia példányból volt cabrio verzió is, és hogy meg is élte a sorozat, nagyon jó.
Persze ez is már az Octaviás hűtőmaszkos és ez is piros színben jött ki, ami már picit unalmas a Felicia példányt illetően, lévén hogy az 5 ajtós és a kombi is pirosban volt, de talán mégis abban a legismertebb.
Természetesen csak a vakus fény miatt tűnik olyan narancs szerűnek a színe.

Elől jó kis lámpákat kapott, alatta ezüst kiemeléssel, szép a króm hűtőmaszk rajta a Skodás logóval.
Alulra két kis ködlámpás berakás került, kapott rendszámot és a fekete díszítőcsík is jól sikerült.
Oldalt szintén követi az autón, de ott kissé vastagabbra sikerült, lévén ott megkapta az MTX Cabrio feliratot rajta.
Elsőre egyébként nem tűnt túl ígéretesnek a vastag szélvédőkeret miatt, de szerencsére jobb lett mint a képeken.

Hátul szép reálisan kialakított hátsó lámpákat kapott, melyeket végre már nem kell helyrehozni.
Gondolom sok visszajelzés volt a hiányzó fekete rész miatt, hogy ennél már tudtak rá figyelni, sőt ahogy megfigyeltem némelyik kombinál is már megfelelően fekete volt.
Előző KMO börzén láttam is egy bontatlant melynél meg is lepődtem hogy annál már jó volt.
Nekem még javítanom kellett korábban.
Szintén jó a fekete rész, rajta a Felicia felirattal és jobb oldalon az MTX Cabrio feliratokkal.
Szintén kapott egy rendszámot és itt is fut a fekete díszítőcsík és egy kipufogó is került oda.

Természetesen ennél is terveztem hogy lecserélem "alap felnis" Skoda felnikre, de sajnos nem maradt már annyim - pedig úgy rémlett hogy még erre elég lesz, de mégse - de aztán le is tettem róla, lévén lehet hogy egy cabrio hülyén nézne úgy ki, így mégis marad ezzel a kerékkel.
De nincs kizárva hogy valamikor mégis megjátszom azt a lehetőséget :)

De még nem végeztünk.

A belső igényesen kialakított, fekete kormány, sebváltó, kézifékkar, és bézs belső, melyen minden jól kivehető.
A szellőzők, a kapcsológombok, minden.

pizo Creative Commons License 2024.11.11 0 0 2760

"Meg kell mondjam, hogy ezekkel a Polonezekkel úgy vagyok, mint a régi Dacia példányokkal.
Ha ingyen adnának egyet se kéne, de mégis mikor az adott országban voltam - természetesen a Dacia-t értendően Romániában ismerősöknél, vagy anno Auscwitzba való kiruccanáskor a Polonezt illetően a Lengyeleknél - idővel már valahogy mégis elkezdtek tetszeni :D"

Én elég sokat mentem a Pickuppal (1,9 XUD PSA diesel volt benne), 25 éve meglepően jó kis tgk. volt.

Zoli  

Előzmény: FERENSZ (2758)
pizo Creative Commons License 2024.11.11 0 0 2759

A Daewoo 1997-ben kötött szerződést az FSO-val, utána volt 2002-ig Daewoo FSO.

Zoli   

Előzmény: FERENSZ (2757)
FERENSZ Creative Commons License 2024.11.11 0 1 2758

DeAgostini FSO Polonez Caro Orciari:

Meg kell mondjam, hogy ezekkel a Polonezekkel úgy vagyok, mint a régi Dacia példányokkal.
Ha ingyen adnának egyet se kéne, de mégis mikor az adott országban voltam - természetesen a Dacia-t értendően Romániában ismerősöknél, vagy anno Auscwitzba való kiruccanáskor a Polonezt illetően a Lengyeleknél - idővel már valahogy mégis elkezdtek tetszeni :D

Elég sz.r esős idő volt aznap, és börzés reggelemet se úgy indítottam ahogy szoktam, mivel gondoltam most kicsit spórolósabbra vesszük a reggelizést hogy mégse költsünk annyit.
Miután odaértem, sikerült egy helyet találnom a közeli lakótelepen, majd miután bementem az oldalsó bejáraton, első dolgom volt hogy a kabátomat és a pulcsimat betegyem a ruhatárba, persze figyelve rá hogy lehetőleg minden ami érték, nálam maradjon.
Persze a börzén már így is sokan voltak, és megint persze volt nem egy olyan egyén aki nem mer odamenni közel az asztalhoz és fél méterről bámészkodik, kivagyok az ilyenektől.
Na gondoltam gyorsan fel is battyogok az emeletre, talán még nincsenek ott olyan sokan, de persze Peet cimbora előtt már sor volt.
Ki is hagytam - elsőre - addig mentem még köröket felmérni a terepet, majd később Schwarzi módra visszatértem :D
Ki is ment a fejemből hogy ez a Polonez ott lesz - és Peet is mondta korábban - csak most tényleg úgy összejöttek a kiadások, hogy csak azt az egyet terveztem - eredetileg - amiért mentem volna.
De mivel az illető azt nem hozta el, így akkor azt az összeget át tudtam csoportosítani egy mostani beszerzésre és akkor majd gondoltam az halasztódik, melyet le is tisztáztam az eladóval.

Szép ez a Polonez, jó hogy ilyen különféle változatait kihozzák.
Akár a kombi, a korábban bemutatott másik változat, vagy ott volt a sedan, mely nekem is meglepetés volt, mivel nem is tudtam hogy olyan is volt.

Elől szép lámpákat kapott, széleken sárga irányjelzős kialakítással.
Szép az FSO emblémás színre fújt hűtőmaszk is, belül a fekete rovátkás rész kiemeléssel.
Alul kapott két kis ködlámpát, rendszám is került rá és oldalt az irányjelzők és a kilincsek is ki lettek emelve.
Tetőre kapott egy jó kis antennát.

A kerekeket illetően korábban már a kombinál volt róla szó, hogy talán egy picit nagyra sikerültek, szerintem ez ennél is így van, egy nagyon kicsit lehetnének kisebbek, de elmegy.

Hátul szép lámpákat kapott, a modellen égőhelyes kialakítással, és a lámpán reálisan megcsinálva a megfelelő égőelosztások szerint.
Kapott egy színre fújt spoilert is a farára, megkapta az FSO Polonez feliratot és jobb oldalra az 1.6 GLI felszereltség jelzést is.
Érdekes hogy a Caro feliratot a C oszlopnál - vagy ez már D? :D - kapta meg :D
A lökhárítón kialakították a kis vonószem kialakítást és persze a kipufogónak kihagyták ott a helyet is.

FERENSZ Creative Commons License 2024.11.11 0 0 2757

Igen, nekem is rémlik ilyesmi hogy ott készültek közösen, bár mondjuk én meglepődtem mikor már láttam ugye a platós FSO-kat és Daewoo-FSO feliratok voltak rajta.
Mondom: most melyik? :D

Előzmény: pizo (2756)
pizo Creative Commons License 2024.11.09 0 0 2756

Mint volt Daewoo Motor Kft. dolgozóban jó emlékeket hozott fel a hozzászólásod. Kétszer voltam a varsói FSO gyárban, ahol együtt készültek a Polonezek és a Daewoo Lanosok.

Üdv. Zoli    

Előzmény: FERENSZ (2747)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!