pont ma láttam én is egy hogyan készült filmet, pedig már azt hittem mindent láttam. azért ez azAlien eredet már az első résznél is jobban ki volt dolgozva, de a kölktségvetés, valamint Giger x Scott elképzelések nem feltétlenül match-eltek. ezzel kapcsolatban, a Prometheus alapjait innen kukázta össze Scott. azért örülök, hogy így alakult, mert ez a piramisos, egészen kidolgozott Alien nemzetséges első film sok lett volna.
azt a verzót Blomkamp akarta megcsinálni, Ridley kukázta az ötletet. Nem hinném, hogy kivennék a fiókból. szerintem ez most csak egy hype a sori kapcsán nem lesz belőle semmi. remélem.
Földön? Azt még nem tudni, de szerintem nem, főleg az Alien: Earth után.
Hát 76 éves Weaver, szóval én is eléggé kételkedem hogy kell-e ezt, bár lehetne mondani, hogy Fordnak is elnéztük, hogy öregkorára ismét Indy akart lenni :)
Ami kicsit talán pozitív, hogy az illető, akit Weaver említ, hogy tőle kapta ezt az érdekes 50 oldalt, nem más mint Walter Hill, aki az Alien és az Aliens munkálataiban is benne volt, besegített a forgatókönyvbe is.
In the early years of his career, Hill set up his own production company, Brandywine Productions, to develop and produce films. A script came to him, Alien, which he optioned and rewrote with his partner, David Giler. Hill and Giler were not credited for their writing work. Hill decided not to direct the film, which became a massive hit.[17]
John Hughes later recalled, "I had been writing scripts for quite a while, but I never really knew what screenwriting was about until I read the script Walter wrote for Alien."
However, that year also saw the release of Aliens (1986), a sequel to Alien. Hill says he and Giler decided "the next one should be a straight action thriller -the military takes over- a patrol movie."[3] They hired James Cameron to make the film and worked on his original treatment "a bit". Hill had a story and executive producer credit on the film which was a massive hit.
He and Giler also wrote the final script for Alien 3, as well as co-producing it.
Állítása szerint utána már nem dolgozott a többi részen. Szóval lehet, hogy a megfelelő arc lenne egy folytatásra, de kicsit én is úgy érzem, hogy Bloomkampf ötletének a meghiúsulása óta ez a hajó elment.
"Walter Hill is a very good friend of mine, and he wrote 50 pages of where Ripley would be now, and they're quite extraordinary," Weaver said on Friday at New York Comic Con. "I don't know if it’s going to happen, but I have had a meeting with Fox or Disney… I'm thinking about working with Walter to see what the rest of the story would be."
Hát azt is lehet erre mondani, hogy a Predator franchise is eldiznísedik. Szerintem a predatorokban is pont az volt izgalmas mint az alienekben, hogy keveset tudtunk róluk, nem igazán beszélgettek mint a trailerben, és az egész mégis megfogható volt a praktikus díszletek, kosztümok miatt. Emiatt kevésbé tetszik ez a CG yautja.
Ettől még valószínűleg megnézem, biztosan látványos lesz, de túl sokat nem várok. Bár nekem a Prey tetszett, remélem, hogy a traileres zúzáson felül lesz benne valami érdekes is.
pont most néztem egy a Firefly sori folytatasként megjelenő Serenity mozifilmről egy videót, ahol arról volt szó, hogy anno miért bukott meg a film. azóta viszont elég sok DVD/Bluray kiadást megélt, sokan megszerették, jó nagy rajongótábora lett. érdekes volt, hogy azt mondták, a Serenity azért maradhatott klasszikus, mert nem nőtt ki belőle franchise. a rendező azt mondta, nem is szeretné folytatni.
Egyébként itt kb az ismétlődik meg, mint a Star Wars-nál. A nagyobb-régi Alien fanoknak nem tetszik, de az nézettség állítólag nem rossz. Imdb: 7.3, Rotten: 66% (a popcornmeter, a critics az a szokásos elszállt 93%). Én az Alien univerzumnak kevésbé vagyok rajongója (inkább csak kedvelem), mint a Star Wars-nak, szóval annyira nem dúl fel, de a nagy rajongókat meg tudom érteni.
Nem is tudom melyik Star Wars sorihoz tudnám hasonlítani. A Mando távolról sem állított maga elé ekkora mércét, az Acolyte, Obi-wan, Boba Fett kritikán aluli, ezekné szerintem azért jobb az Alien Earth. Talán az Ahsokához tudnám hasonlítani. Ambíciózus tervek, egész jó casting, megvalósítás oké, de a végére mindkettő szétesett, az évad végére semmiféle koherens képet nem tudtak nyújtani, megfejelve pár franchise idegen dologgal (Alien: háziállat xeno, Ahsoka: zombi rohamosztagosok, boszik.). Egyiknél se lettünk semmivel okosabbak az évad végére.
utálom, ahogy ragozni próbálják ezt az alien témát már
ezzel gyakorlatilag csak elvész belőle a varázs
az első két rész etalon, még a 3 is jó, ehh... valamire
a 4. részen is lehet nevetni, de a többi..., élen a prometheussal meg a folytatásával, valahol ott siklott ki végleg, hogy meg akarták magyarázni, elé és köré akartak izzadni valami túlgondolt baromságot, óóó, de kár volt érte
ezt a sorozatot már elkezdeni sem volt kedvem, ide néha benéztem és úgy látom, jól is tettem
Hát nekem a rendező se volt meggyőző. Mintha azt nyilatkozta volna, hogy szilárd víziója van arról, hogy mit akar elmesélni.
Akkor miért nem mesélte végig? Merthogy egyelőre semmi garancia, hogy berendelik a második évadot. Akkor ez marad minden idők leghülyébben végződő sorozata.
Persze amúgy jó rendező Hawley, de hát Rian Johnson se egy rossz rendező, mégis bűnrészes a Star Wars szétbarmolásában.
Igen, összességében talán a legnagyobb baja, hogy módfelett kevés benne a szerethető karakter illetve a xeno sem pont azokat végzi ki először, akiktől a nézők viszont nagyon szívesen gyorsan megszabadultak volna.
Nekem nem baj, hogy megszületett a sori, mert hiánypotló. Csak sokkal jobban is ki lehetett volna használni a benne rejő lehetőségeket. Majdnem biztos vagyok benne, hogy ez nem a Fargo sorozatában eszementen hidegrázós feelingre képes Hawley-n múlhatott, hanem a legszivesebben mindent vattacukorba csomagolni akaró Disney-n, szokás szerint.