Álvarez Guillermo del Toróval beszélgetett a napokban a Directors Guild of America egyik paneljén, a beszélgetés során került szóba, hogy mi a helyzet az Alien: Romulusszal. A rendező így emlékezett vissza a torokszorító élményre, amikor elkészítette és leadta Scottnak a Romulus első, saját maga által készített vágását:
"Egy héttel ezelőtt végeztem a rendezői vágással, majd át kellett esnem a nyilvánvalóan hihetetlenül feszült procedúrán, azaz el kellett küldeni az anyagot Ridley-nek. Azt akartam, hogy ő legyen az első, aki megnézi. És mindenki biztosított arról, hogy Ridley tényleg kemény tud lenni. Nagyon kemény különösen akkor, ha valami a saját filmjeihez kapcsolódik. Nem bánt kesztyűs kézzel a Szárnyas fejvadásszal sem, ami szerintem amúgy egy mestermű lett, és hát neki azért voltak problémái a filmmel, mert ez nehéz így számára, hogy az ő művéről van szó."
Mindenesetre Álvarez kötelezte magát arra, hogy a Romulus megtekintését követően személyesen találkozzon Scott-tal, aki így a szemébe mondhatja a kritikát.
"Szóval úgy voltam vele, hogy nincs az az isten, hogy ebből én győztesen kerüljek ki. Még ha nem is vágytam erre, el kellett mennem oda, leülni vele egy asztalhoz, a szemébe nézni és meghallgatni, amit mond. Még akkor is, ha azt mondja, hogy 'Tönkrevágtad az örökségem!'. Ott akartam lenni vele egy légtérben, a szemébe akartam nézni. Nem szerettem volna, ha csak kapok egy e-mailt, amelyben Ridley azt mondja, hogy…"
Álvarez tehát fogta magát és meglátogatta Ridley Scottot azt követően, hogy a veterán filmalkotó megnézte a rendezői vágást.
''Egyedül akarta megnézni, mert hát ez Alien-film. Nagyon fontos számára. Nem akarta, hogy rajta kívül más is ott legyen a szobában. Ettől csak még inkább berezeltem, amíg várakoztam. Aztán egyszer csak kisétál az ajtón, majd odajön: 'Fede! Mit is mondhatnék? Ez kib*szott nagyszerű!' Ez olyan volt számomra… uhh… A családom már jól tudja, hogy ez volt életem egyik legnagyszerűbb pillanata, hogy egy ilyen nagy mester, akit annyira csodáltam, egyáltalán megnézte a filmemet, de hogy még így is vélekedett róla… És amúgy nagyjából egy órán keresztül ecsetelte, mi tetszett neki.''
A lakóira gondol, akik abban a stadionban/leszállóhelyen nézelődtek felfelé tanácstalanul.
Akkoriban volt róla vita, hogy ezek mérnökök vagy mérnökök által az emberekhez hasonlóan létrehozott faj, bár szerintem már akkor is egyértelmű volt, hogy nem mérnökök.
Ehelyett Ridley Scott az interjúban elárulta, hogy a következő, az Alien franchise-ban játszódó film, a Romulus egy másik távoli bolygón fog játszódni, és "három vagy négy 'játékos' fog összejönni vizsgálódni" benne. A rendező azt is elmondta, hogy ezek közül az egyik a mérnökök egy csapata lesz, akik időközben felfedezték, hogy elpusztították a korábban már említett bolygót Davidék; a korábban kiszivárgottak alapján pedig azt is tudjuk, hogy a filmben egy rakás földi tinédzser is központi szerephez jut majd.
én csak erre a jelenetre értettem. amúgy hasonló az ízlésünk, jah. csak mostanában kalandozol el (Ashoka), mert ki vagy scfi-ben éheztetve és már nem bírod a feszültséget:)
Az Aliens-t szeretjük mindketten, én pár kivétellel mindenből szeretem az extended/director's cut verziókat is. Persze ettől még az Aliens hiánytalanul élvezhető a robotfegyverek nélkül is.
Nekem tetszett, az is ad a feszültséghez, hogy az utolsó talán 10 lövedéknél áll meg, és akkor visszavonulnak. Ez adott egy kicsit ahhoz is, hogy a királynő túl soknak ítélhette meg a veszteséget, vagy újracsoportosította őket a végső támadáshoz. De valószínűleg ahogy IC mondja, a regényből emlékeztem arra, hogy a roncsokat átkutatják és találnak talán 4 páncélozott dobozt, benne ezekkel a robotfegyverekkel. No igen, az igaz, hogy a jelenet nagy része a gépágyúkat és a számlálókat mutatja, nagy ritkán felvillantanak egy-egy szétlőtt xenót. Mondjuk így utólag nekem se volt annyira kerek, és fel is vetődött bennem a kérdés, hogy ha egy xenó átégetett emeleteket, akkor ez a rakás dög a fél állomást feloldotta volna savban :) De összességében nekem mégis tetszik, intelligensebbnek tűnt a királynő/a xenók, hogy a rohamozás után egy másik útvonalat - felülről a szellőzőkön át - választanak, ami már a vágott filmben is látható.
szerintem meg béna jelenet. letettek egy rakás automata gépágyút az egyik folyosóra és azt mutatják, ahogyan folyamatosan tüzelnek és hogyan fogy ki belőlük a skuló. viszont gondolom költség oldalról azt meghúzták, hogy itt azt is mutassák, hogy tömegével döglenek meg a xenók, ennek ellenére jönnek előre és mire kifogynak a gépágyúk már ott is van az armada. szóval érződik rajta, hogy low budget jelenet. gondolom Cameron is ezért nem hagyta benne az eredetiben, vagy a producerek.
Anno a Cinema magazinban olvastam, hogy a Director's Cut-ban már benne van, viszont a regényváltozat olvasóinak eleve ismerős lehetett - talán ez az emlék vetítődött át a moziélményre? (Egyébként a Cinema azt írta, hogy bár hibátlan jelenet, mégis jobban tetszik nekik az eredeti, mert még kiszolgáltatottabbak és esélytelenebbek az emberek a fegyverek nélkül.)
nem értem, én tökre úgy emlékszem, hogy én ezzel a jelenettel együtt láttam anno. mostanában csodálkoztam, hogy a streaming-en lévő változatban nincs benne.
a magyarázat szerint a directors cut-ban van csak benne, lehet, hogy ezt (is) adták régen a mozik?
Nektek is uj, hogy az Alien es a Blade Runner egy univerzumban jatszodik? Es erre cannak is a filmekben finom utalasok? Azert orulok, hogy ezt direktebben nem jelenitettek meg eddig
A Pistol-ban nekem special kifejezetten tetszett ennek a színésznőnek a játéka és ugye a Fargo showrunner illetve a vissza az első két rész világához koncepció is egész jól hangzik. Szóval még nem temetném előre ezt a sorozatot.