Keresés

Részletes keresés

tiger322 Creative Commons License 2011.08.09 0 0 803

http://www.fn.hu/makro/20110809/inflacio_oldana_valsagot/

Tényleg csak a felpörgetett infláció segít?

Törölt nick Creative Commons License 2011.08.09 0 0 802

Lehet itt leninezni meg gúnyolódni persze, de pontosan az kezdődik Angliában, amit vízionáltam.

Akinek az elitizmusból elegük van, azok már utcán vannak és már nem csak a csőcselék. Ami aggasztó, hogy a kretén karhatalom nem veszi észre a szisztémát. Mint említettem, amíg csak a csőcselék randalírozik, vandálkodik, addig nincs nagy baj; azonban amikor az igazi, komolyabb, profi bűnözők pöccennek be, akkor már viszont nagyon nagy baj van. (hiszen a csőcselék elégedetlen mindig mert nyomorog, segélyen él, piti bűnözők, mindig is hajlamosak a zavargásra, ám a nagyobb halak, vagy ülnek, vagy valamiből megélnek többnyire nem is rosszul, ám az ő türelmük is véges) Most az látható, hogy tömegével tartóztatják le a zavargókat. mintha be akarnának menni...

 

Megmondom mi lesz. (Bár ne lenne igazam.! Adja Isten, hogy ne legyen!)

Amíg az utcákon lekötik a testületeket, addig a börtönbe kerültek zendűléseket szítanak, amit nem fognak bírni kezelni; így fognak fegyverhez jutni, mert lefegyverzik a börtön személyzetét ill az ott tárolt fegyvereket is megszerzik. Pár óra alatt, felfegyverzett hordák (csak imádkozhatunk hogy kezdettől viszonylag szervezetten) lesznek a nagyvárosokban utcán, akik semmitől sem riadnak vissza és a legjobban arra fognak harapni, hogy fehér ing nyakkendő, politikus, parlament, bankár, jogász, pláza, lusxusvilla, luxuskocsi, irodaház, egyenruhás stb, szóval mindenre, ami jelen vérlázítóan és tovább már valóban tűrhetetlen, igazságtalan globalista elitista világrend fő jellemzője, mondhatni jelképe. Mire a katonaságot ÉRDEMBEN bevetik, addigra már a bűnözők hatalmon lesznek. Olyan polgárháború kezdődik, ami át fog terjedni minden fejlett országra, mivel minden országban van egy zöbb százezres (USA-ban pl több milliós), olyan bűnözői réteg, a csőcselék mellett, attól függetlenül léteznek, akik az agyukat és az izmukat is képesek használni kontrolláltan, akik besokalltak és akiket persze valójában pontosan ez a viágrend tenyésztett ki... Afféle Robin Hood-ok, akik, nagyon kell reménykedjünk, hogy képesek lesznek a forrongó alvilágot valamelyest kordában tartani szabályozni, de akik tovább nem tűrik ezt a világrendet és szervezetten, erőszakkal fognak ellene fellépni.

Akik ezt vallják "Ha nem élhetek egyszerűen szabadon szépen, ha most sem lehet úgy, ahogy kérted és kértem, hát szakadjon szét minden.." (Edda)

Minden afelé vezet, hogy az elitista világrendnek vége lassan... Sajnos azonban nem lesz helyette jobb vélhetőleg, hanem káosz, őrület, hadurak világa, afrikanizálódás, háborúk, majd kipusztulás. Ugyanis a csőcseléket, még a szofisztikáltabb bűnözői rétegek sem fogják tudni, hosszútávon kordában tartani, legfeljebb hacsak ésszerű és komoly paktumok születnek, még időben (hadseregekkel, országok vezetésével); és sok idő nem lesz erre, ha késlekedünk, akkor a nyugati civilizáció (vélhetőleg idővel az egész) elpusztul... és mindez kiknek köszönhető kizárólag? A mindenkori gátlástalan, felelőtlen, erkölcstelen, pofátlan arrogáns elitnek. Lenin ide vagy oda, ez az igazság... Én szóltam...

Előzmény: Törölt nick (219)
Tolatós Jani Creative Commons License 2011.07.16 0 0 801

"A szocializmus is életképes lehetett volna ugyanúgy, ha jól van szervezve, ha a vezetők érdeküknek tekintették volna, stb. Nem igy volt, az is bukott. "

 

Ha annyira másolni akarják a kínai gazdaságot akkor azt is másolják le tőlük, visszamenőleges hatályal ahogy most dívlik, hogy ha ott a vezető vét,nagyot vét akkor kivégzik....

Nem kitüntetik, nem magasabb beosztásba helyezik...!

Előzmény: Maccskacico (794)
Tolatós Jani Creative Commons License 2011.07.16 0 0 800

Ezért kellene lezárni a magyar határokat,és nem beengedni a gagyit.Ha mégis beakarja hozni,akkor illedelmesen felszólítani a kínaiakat hogy ilyen sz@rt mi is tudunk gyártani ennyiért, sőt százszor különbet is, és vigye vissza,ne a mi hulladék/szemét hegyeinket magasítsa.Vagy viheti ejropába, hátha azok még megveszik.

Sokszor elnézegetem a kínai boltokban árult termékeket hogy nálunk az iqhiányos c-személy is jobb minőséget gyártana felügyelet mellett.

Előzmény: Maccskacico (793)
Tolatós Jani Creative Commons License 2011.07.16 0 0 799

Miért, a földön már nincs mit szétqrni?

Akkor kqrjuk szét a Holdat is?

A Nap mikor következik?

Előzmény: Rekesz Elek (796)
Boróka Mihály Creative Commons License 2011.07.15 0 0 798

Én felköltöznék kis időcskére...:)

Előzmény: Rekesz Elek (796)
Boróka Mihály Creative Commons License 2011.07.15 0 0 797

"A helyzet az, hogy akár a szocialista, akár a kapitalista rendszer az emberi butaságon és mohóságon bukik meg."

 

Hát végülis..., de azért szerintem a lényeg az, hogy egyik irányba se tolódjon el a rendszer túlságosan. A túlzott egyenlősdi kiöli a fejlődésre, előrelépésre való hajlamot, nincs semminek igazán gazdája, a közösből mindenki igyexik minél többet kivenni (közös lónak túros a háta effekt...).

 

A kapitalizmus felé való túlzott elhajlás (minimális vagy nulla redisztribúció, szociális háló nuku stb.) pedig a társadalmi különbségek hatalmas megnövekedéséhez vezetnek, monopóliumok, kartellek uralma, kilátástalan helyzetű kisemmizett tömegek stb...

 

A lényeg, hogy megtaláljuk az egészséges egyensúlyt (ami persze egy aránylag széles sávban is elhelyezkedhet), és megőrizzük a visszacsatolás lehetőségét (demokratikus választások). Hogy most az ország, az EU hol áll, azon persze lehet vitatkozni, szerintem mindkettő valahol a szocializmus felé hajlik a túlzott szabályozásokkal, agyrém pályázataival, magas adóival, Kína pedig a többszázmillió nyomorgójával, a világ legtöbb (!!!) újgazdag multimilliomosával, azzal, hogy gyakorlatilag nincs eü, nyugdíj széles tömegeknek, nincsenek munkavédelmi, környezetvédelmi előírásaik a kapitalista elfajzás tüneteit mutatja...

Előzmény: Maccskacico (794)
Rekesz Elek Creative Commons License 2011.07.15 0 0 796
Aszondod, költözzünk a Holdra?:-)
Előzmény: Boróka Mihály (795)
Boróka Mihály Creative Commons License 2011.07.15 0 0 795

Így van, globális kiegyenlítődés. Nekünk rosszabb lesz, a feltörekvőknek jobb. Elég messziről nézve semmi különös nem történik... :)

Előzmény: Rekesz Elek (792)
Maccskacico Creative Commons License 2011.07.15 0 0 794

A helyzet az, hogy akár a szocialista, akár a kapitalista rendszer az emberi butaságon és mohóságon bukik meg. 

Valójában egyik sem jobb a másiknál, csak éppen máshogy szar. Mindaddig amig nem lesznek az emberek értelmesebbek egyik sem fog működni. 

Az utobbi idők nyugati kapitalizmusa sokáig fennmaradhatott volna mindenki megelégedésére, ha mindig előre halad. Újabb, jobb, mindig más-más termékeket a piacra dobva mindig lett volna fizetőképes kereslet, mivel a munkás is jól keresett, megvette volna a legújabb hülyeséget. 

Csakhát nem igy lett. Ezt mostmár visszacsinálni nem lehet.

 

A szocializmus is életképes lehetett volna ugyanúgy, ha jól van szervezve, ha a vezetők érdeküknek tekintették volna, stb. Nem igy volt, az is bukott. 

 

Majdcsak egyszer rájönnek az emberek, hogy meg kell elégedni egy mindenki számára elfogadható szintel. Ha nem, akkor ki fogja pusztitani önmagát és nem lesz kár érte. 

Előzmény: Boróka Mihály (791)
Maccskacico Creative Commons License 2011.07.15 0 0 793

A folyamat öngerjesztő. Az a melós, akinek nincs munkája, mert helyette a kinai gyárt, már nem fog vásárolni, mert nincs miből. A kinai még nem tud vásárolni, csak egy nagyon vékony réteg.

Nem véletlen, hogy kinai munkás ide, vagy oda, egyre többen mennek tönkre, vagy az államnak kell megmenteni a nagy cégeket. 

Ha kiegyenlitődnek a bérek, akkor talán helyreállna a rend, csakhogy azt egyetlen fejlett ország melósa se fogja szó nélkül hagyni. 

Akik megszokták a jólétet nem fognak ezután negyed annyiért dolgozni. 

Előzmény: Rekesz Elek (792)
Rekesz Elek Creative Commons License 2011.07.15 0 0 792
Ez így igaz, hosszútávon viszont ők is rá fognak fázni, mert idővel nem lesz fizetőképes kereslet a gombokért legyártatott szaraikra. Ráadásul a technológiák javát már ellopták, szerintem csak idő kérdése, hogy kiszorítják az őket kihasználó nyugatot a piacról, vissza fog nyalni a fagyi, de nagyon.

Azt sem szabad elfeljteni, hogy az olcsó munkaerő az egy diktatórikus berendezkedés következménye, nem feltétlen örök.
Előzmény: Boróka Mihály (789)
Boróka Mihály Creative Commons License 2011.07.15 0 0 791

"...de akkor miért egyszerűsítjük le a témát arra, hogy a komcsik mindent elszúrtak...?"

 

Hát mert talán pont ez a fő ok. Ha szocialista kísérletezgetés helyett mi is tőkét gyűjtünk, nekünk is bejönne az, ami a fejlettebbeknek. Persze, szovjet megszállás, kényszerpálya...

Előzmény: krampács (786)
Boróka Mihály Creative Commons License 2011.07.15 0 0 790

Szerinted...

Előzmény: Maccskacico (788)
Boróka Mihály Creative Commons License 2011.07.15 0 0 789

A fejlett, tőkével rendelkező országoknak jól jön az olcsó kínai munkaerő - ergo nem is akarnak változtatni.

Előzmény: Rekesz Elek (785)
Maccskacico Creative Commons License 2011.07.15 0 0 788

Hát ja, az arányok. 

90 % ilyen volt. 

Előzmény: Boróka Mihály (784)
krampács Creative Commons License 2011.07.15 0 0 787

..termelésben

Előzmény: krampács (786)
krampács Creative Commons License 2011.07.15 0 0 786

Hát persze, de akkor miért egyszerűsítjük le a témát arra, hogy a komcsik mindent elszúrtak...?

A 70-es évek végén  a Vaslady olyan leépítést hajtatott végre az angol termelésbe, bányászatban,  hogy csak néztünk, - pedig ő aztán nem volt komcsi.

Előzmény: Boróka Mihály (783)
Rekesz Elek Creative Commons License 2011.07.15 0 0 785
Na igen, az EUnak sürgősen ki kellene alakítania valamiféle stratégiát Kínával szemben, ill. azokkal a multikkal szemben, amelyek csak ott hajlandóak termeltetni. Odaadtuk nekik a technológiát, és most a tőlük felvett hitelekből vásárolunk tőlük. :-(

Az a baj, hogy egy-egy országnak már nem igazán van befolyása semmire, sokkal inkább multinacionális cégek és pénzintézetek irányítanak mindent -és hogy visszakanyarodjak a topik eredeti témájához, na EBBŐL lesz előbb-utóbb kurva nagy balhé.
Előzmény: Boróka Mihály (782)
Boróka Mihály Creative Commons License 2011.07.15 0 0 784

Biztos voltak ilyenek, csak ugyebár ami nem mindegy, azok a számok, arányok...

Előzmény: Maccskacico (780)
Boróka Mihály Creative Commons License 2011.07.15 0 0 783

"...nem a korszerűtlen termelési háttér zavarta  a nyugati tulajokat, hanem a magas bérek."

 

Így van, és...? Most azért szidjuk őket, hogy nem jönnek ide jótékonykodni, magasabb bért fizetni, mint amit máshol kellene? Te sem azt az alkalmazottat fogod felvenni, aki dupla bért követel ugyanazért a teljesítményért. Pedig lehet, hogy ő is ugyanezt mondja rólad, amikor szid...

Előzmény: krampács (781)
Boróka Mihály Creative Commons License 2011.07.15 0 0 782

Egyrészt drága a magyar munkabér (ebben Kína a jobb), nincs elég tőke (ebben a Nyugat jobb), és vámokat sem vethetünk ki a kínai termékekre (ez meg hosszútávon az egész EU-nak lesz rossz)...

 

Nincs mozgástér, csak olyan irányban mozdulhatunk, ami valakinek rossz lesz (és ez mindenképp az inaktív réteg kell hogy legyen, nincs annyi gazdag nálunk, hogy őket kopasszuk meg, tessék megnézni a Gini-indexet, a világ egyik legkisebb társadalmi különbségei nálunk vannak...), olyan megoldás nincs, hogy mindenki jól járjon vele...

Előzmény: Rekesz Elek (779)
krampács Creative Commons License 2011.07.15 0 0 781

A szoc. utolsó 1-2 évtizedében még kaptunk bérmunkát. 

Aztán láss csodát , - elvitték a termelést Kínába, Indiába stb. mert nem a korszerűtlen termelési háttér zavarta  a nyugati tulajokat, hanem a magas bérek.  

Előzmény: Boróka Mihály (778)
Maccskacico Creative Commons License 2011.07.15 0 0 780

Mi nem igaz? Ne fárasszál már.

Józsi megvette az államtól az x üzemet 1 forintért, halosztott fizetésre. Általában 6-12 hónap mulva kellett törleszteni. Ez idő alatt eladta pistának 10-20 forintért, amiből az államnak kifizetett 1 forintot a többit zsebre vágta.

Nehogy azt akard bemesélni, hogy az államtól nem vette volna meg pista, csak a józsitól.

Előzmény: Boróka Mihály (778)
Rekesz Elek Creative Commons License 2011.07.15 0 0 779
Mi tartozik a "minden baj" kategóriájába? A zoknit, monitort, meg a sertést (!!!!) is Kínából vesszük. Ezt el lehetett volna kerülni, nyilván nem lennénk Svájc szintjén most sem, de talán ekkora szarban sem.
Előzmény: Boróka Mihály (776)
Boróka Mihály Creative Commons License 2011.07.15 0 0 778

Mivel a szocializmus az uccsó 1-2 évtizedben megspórolta a fejlesztést, így ez sem igaz, először olyan szintű modernizációra is szükség lett volna, amire egyszerűen nem volt pénz itthon...

 

Elcseszett rendszer volt a szocializmus, a vége (privatizáció) sem volt jobb...

Előzmény: Maccskacico (777)
Maccskacico Creative Commons License 2011.07.15 0 0 777

Szocialista struktúrában nem működtek és kész, ez a lényeg...

 

Persze, de pont azért nem kellett volna fillérekért elkótyavetyélni. Érted ezt? 

Üzemekkel gépekkel esetleg meg kellett volna várni azt a vevőt, akinek a csókosok eladták jó áron. 

Előzmény: Boróka Mihály (771)
Boróka Mihály Creative Commons License 2011.07.15 0 0 776

Ezt én sem vitatom, csak azt mondtam, hogy nem kell minden baj okát ebben keresni...

 

"Rossz gazda volt, de még rosszabb értékesítő..."

 

Így van, jól megfogalmaztad. Csak ugyebár nem volt más, akire lecserélhettük volna, ígyhát valszeg predesztinálva volt a dolog - máskép nem is történhetett volna...

Előzmény: Rekesz Elek (772)
krampács Creative Commons License 2011.07.15 0 0 775

Bocs, ha szólok, de azért ne felejtsük : a Nyugatnak piacra volt szüksége, éppen a  korszerűbb termelés miatt megnövekedett árumennyiség miatt....másrészt :már vagy  15 a GAP botránynak, - a korszerű, fejlett, csodálatosan termelékeny technika helyett 9-10 indiaia gyerekek varrták a márkás ruhákat....ezzel aztán föl is lett taláva  a meleg víz , a Kelet termel.

Előzmény: Maccskacico (769)
Rekesz Elek Creative Commons License 2011.07.15 0 0 774
Akkor a struktúrán kellett volna javítani, nem pedig a gyereket is kiönteni a fürdővízzel....
Előzmény: Boróka Mihály (771)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!