Keresés

Részletes keresés

látható Creative Commons License 2012.12.13 0 0 777

Ez a kérdőív azért készült, mert szeretnénk, ha a települések jövőbeli fejlesztéseinek megalapozásában a helyi lakosok is szerepet kapnának, elmondhatnák véleményüket, gondolataikat.

 

A kérdőív eredményeit a Program véglegesítése során felhasználjuk, így a települése jövőbeni fejlődését ön is befolyásolhatja.

A kérdőív kitöltése 10-15 percet vesz igénybe. A kérdőív kitöltésével nem csak a Tápió-menti települések Fenntartható Fejlődési Programjának elkészítéséhez nyújthat segítséget, hanem értékes nyereményekhez is juthat. A nyerteseket sorsolással választjuk ki a kérdőívet kitöltők közül. Az első helyezett díja egy digitális fényképezőgép; a második és harmadik helyezettet is díjazzuk. Ha szeretne részt venni a sorsoláson, akkor kérjük, adjon meg egy jeligét és egy jelszót. A nyertesek jeligéjét a www.tapiovidek.hu honlapon tesszük közzé, a nyeremény átvételéhez pedig a beküldéskor használt jelszó ismerete szükséges. Amennyiben szeretné, hogy e-mailben is értesítsük, kérjük, adja meg e-mail címét. Az e-mail címet kizárólag a nyertesek értesítésére használjuk fel, harmadik félnek nem adjuk át, és a nyereményjáték lezárultát követően töröljük rendszerünkből. Ha valamelyik kérdésre nem kíván válaszolni, kérjük, lépjen a következő pontra! A kitöltés végén a "Küldés / Submit" gombra kattintva tudja a kérdőívet részünkre elküldeni.

 

Munkáját és véleményét előre is köszönjük!

 

http://www.tapiovidek.hu/tapio/tapio.news.page?nodeid=1602

Előzmény: villantós (748)
látható Creative Commons License 2012.12.12 0 0 776

A fosszilis energiahordozókkal összehasonlítva azonban még óriási a különbség: miközben az elektromos áram zöld-módszerekkel előállítva kilowattóránként 0,6 dollárba kerül, szén- és földgázforrásból előállítva alig 0,1 dollárba.

 

http://www.alternativenergia.hu/irrealisan-draga-a-zoldenergia/55242

Előzmény: látható (741)
villantós Creative Commons License 2012.12.06 0 0 775

Az egyik, itthon egyre népszerűbb megoldás a hasonló, zöld mentalitású karácsonyozók számára, a földlabdás, vagyis élő fenyőfák beszerzése. Kifejezetten praktikus megoldás, hiszen megvásárolhatjuk is, de akár bérelhetjük is (amennyiben az ünnep után nincs hová kiültetni a fenyőt), ráadásul sok helyen a díjmentes házhoz szállítás is benne van az árban. És miért is éri meg elviselnünk azt a „kellemetlenséget”, hogy a fa nem egy kecses talapzatba van belepréselve, hanem többnyire egy talán kissé ormótlan, földdel teli kaspóban foglal helyet? 

 

http://www.nlcafe.hu/advent_tuti_tippek/20121205/karacsonyfa-kornyezetvedelem-visszaviheto/

villantós Creative Commons License 2012.12.05 0 0 774

Felesleges (?) csomagolásban jók vagyunk.

 

2008-ig minden évben növekedett a szelektíven gyűjtött csomagolási hulladék mennyisége, ezt követően - a válság miatti általános gazdasági visszaesés következtében - némi csökkenés mutatkozott. Igaz, a kibocsátott csomagolás a csökkenő fogyasztás miatt szintén csökkent. 2008-ban az ÖKO-Pannon rendszerében mintegy 362 ezer tonna csomagolási eredetű hulladékot gyűjtöttek be szelektíven, 2009-re ez 332 ezer tonnára esett vissza. 2011-ben az országos csomagolás hasznosítás 540 ezer tonna körül alakult, ez körülbelül 60 százaléka az országos csomagolás kibocsátásnak. Ennek a mennyiségnek azonban csak mintegy 16 százalékát teszi ki a lakossági begyűjtés, a fennmaradó részt ipari, kereskedelmi forrásokból gyűjtötték be. A háztartásban keletkező szilárd hulladék (minden hulladékfajta, például elektronikai hulladék, zöldhulladék, építési törmelék, nem csak csomagolás) körülbelül 10 százaléka kerül szelektíven begyűjtésre és hasznosításra.

 

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/drasztikus_dontes_budapesten_szemethegyek_nonek_az_utcakon.538110.html

 

Előzmény: látható (705)
villantós Creative Commons License 2012.12.04 0 0 773

…két éve novemberben kezdődött el a vörösiszappal szennyezett termőföldek mentesítése, akkor még senki nem gondolta, hogy a terület alkalmas lesz mezőgazdasági tevékenységre.  A kísérleti energiaültetvényt a gödöllői Szent István Egyetem és energianövényekkel foglalkozó vállalkozások szakmai segítségével létesítették. Gyuricza Csaba, az egyetem dékánja elmondta, hogy a fásszárú energianövényeket előkezelt területre telepítették, az első ütemben nyolc hektáron.”

 

http://www.alternativenergia.hu/energianovenyt-arattak-devecserben/55210

 

a környéken a felvásárlói piac is adott, a most learatott nyárfát az ajkai erőműben égetik majd el, illetve a tervek szerint az önkormányzati intézmények fűtését is biomasszával oldanák meg. Véleménye szerint a helyi vidékfejlesztést jól szolgáló, fosszilis energiát kiváltó rendszer állítható össze, amely jelentős képzetlen munkaerőt foglalkoztathat.

 

látható Creative Commons License 2012.11.27 0 0 772

Mind a napkollektor, mind a hidrogenerátor nemcsak a felhasználók költségeit kíméli, hanem a környezet szennyezettségét is csökkenti.

 

http://www.alternativenergia.hu/sorosdobozokbol-napkollektor/55068

 

Az óbecsei Lázár László a saját maga által készített napkollektorával és hidrogenerátorával szeretne spórolni a fűtési és üzemanyagköltségeken”

 

látható Creative Commons License 2012.11.26 0 0 771

Egy az ACS Nano-ban, az Amerikai Vegyész Szövetség folyóiratában megjelent tanulmány szerint egy kutatócsoport újra figyelmet szentelt a gőznek, pontosabban olyan eljárást dolgozott ki, amely kiküszöböli a hatalmas energiaveszteséggel járó forralást.

 

http://www.tisztajovo.hu/technika/2012/11/24/hogyan-lehet-gozt-eloallitani-vizforralas-nelkul

 

A titok nyitja a nanotechnológia: a kutatók felfedezték, hogy ha a levegőben található fém nanorészecskéket fénnyel bombázzák, azok viszonylag gyorsan és a víz melegítésével ellentétben energiaveszteség nélkül 212 Fahrenheitre, a víz forráspontjára melegszenek."

 

(Jól van, na. Úgysem dicsérlek meg)

 

Előzmény: villantós (766)
villantós Creative Commons License 2012.11.23 0 0 770

A beruházás ellen tiltakozók szerint a létesítmény megváltoztatta volna a táj képét, sértette volna az Őrségi Nemzeti Park természetvédelmi érdekeit, környezeti terhelést jelentett volna.   

 

http://www.hir24.hu/belfold/2012/11/22/nem-epul-szemetegeto-a-hatarnal/

villantós Creative Commons License 2012.11.22 0 0 769

8 év, 4 remek kormány ökörsége, öröksége.(és a Fidesz a hibás.)

 

A kvótabevétel a központi költségvetést gyarapította, amit a kormányok legszívesebben a költségvetés kiegyensúlyozására használtak (volna). Ez nem csak amiatt ütött vissza, mert ezt a nemzetközi jogszabályok tiltják. Az illetékes szakapparátusnak sem okozott túl nagy motivációt az értékesítésre, hogy a munkájuk gyümölcsét nem a szabályoknak megfelelően a tárca céljaira költik. Az is visszatartotta a kvótaeladásokat, hogy adott esetben a zöld célok is változtak. Az európai kvóták eladásából Magyarország korábban egy úgynevezett szivattyús erőmű felépítését tervezte. Ez a minisztériumon belül az atomlobbi győzelmével megváltozott: újabban atomerőmű-építésre fordítanák a kvótamilliárdokat: Erősen kérdéses ugyanakkor, hogy ezt az Európai Bizottság zöldberuházásnak értékeli-e majd.

 

http://hvg.hu/gazdasag/20121122_Orban_Bajnai_es_Gyurcsany_szazmilliardoka#rss

 

villantós Creative Commons License 2012.11.21 0 0 768
villantós Creative Commons License 2012.11.21 0 0 767

Korszerűbb és olcsóbb közvilágítás befektetés nélkül?

 

  http://www.168ora.hu/tudas/korszerubb-es-olcsobb-kozvilagitas-befektetes-nelkul-105843.html  

 

A beruházás a gazdaságosabb energiafelhasználásból származó megtakarítás egy részéből fedezhető utólag, ráadásul kezelhető futamidőn belül. 

 

A befektetést tehát az E.ON Energiahatékonysági Program finanszírozza meg 100%-ban előre.

 

  Most már csak azt kéne tisztázni, hogy kié a közvilágítás.

Nem biztos, hogy az EON led-technikája az olcsóbb.

Előzmény: látható (743)
villantós Creative Commons License 2012.11.19 0 0 766

Szörnyű!

Szegény németek, én már sajnálom őket.

 

 

 

Anyós,

 

„Minek a műanyag, a palack, amit kidobás előtt nyomogatni kell?

 

Csak tablettát a boltból, víz, otthon is van!”

 

(megkaptam, most már több van benne, pancser!)

 

Előzmény: látható (741)
látható Creative Commons License 2012.11.17 0 0 765

Borbíró Zoltán elmondta: a víztisztítás "katonai képesség", hiszen például műveleti területen fontos, hogy tiszta ivóvizet kapjanak a katonák, de az arzénmentesítőre azért is szükség volt, mert Magyarországon az arzén szintje az ivóvízben az unió által elvártaknál általában magasabb. Ez elsősorban az alföldi régióban és Zalában jelent problémát - tette hozzá. A konténerszerű gépet bárhová könnyen és gyorsan lehet telepíteni, illetve az igényekhez igazítani; képes szerves és szervetlen anyagokat is kiszűrni, és - a teljesen új szabadalom alapján - az arzént is megköti - mutatott rá.

Kísérleti jelleggel elhelyeztek egy ilyen gépet a Békés megyei érmelléki vízbázison, és a négy hónapos próbaüzem után az addig átlagosan literenkénti 120 mikrogrammos arzénszint lecsökkent 2 mikrogrammra - szemléltette a gép hatékonyságát Borbíró Zoltán, hozzátéve, hogy az uniós határértéknél ez a szint sokkal alacsonyabb. A gép fejlesztésében három vállalat, az EI Zrt., a Currus Zrt. és a Hidrofilt Kft. vett részt.

 

http://www.hirado.hu/Hirek/2012/11/17/07/Uj_viztisztitot_fejlesztett_a_honvedseg.aspx

 

látható Creative Commons License 2012.11.16 0 0 764

A karakterhez az évek során sok ikonikus jellemző társult:

a Bond-lányok, a szmoking,

a rázva nem keverve vodka-martini, és természetesen a szuperkütyük.

Az előző két filmben Daniel Craig az utóbbit nagyrészt nélkülözte, a Skyfall-ban viszont újra bemutatkozik Q karaktere, aki mindig olyan szerszámokkal látja el a duplanullást, ami pont a következő küldetésben menti majd meg a biztos haláltól. 

 

http://www.alternativenergia.hu/kornyezetbarat-kutyuk-james-bondnak/54638

 

Ennek örömére összeválogattuk a legjobb zöld járműveket és kiegészítőket, melyek egyetlen magára valamit adó szuperkém tárházából sem hiányozhatnak.

Előzmény: villantós (748)
látható Creative Commons License 2012.11.12 0 0 763

„Az érvényben lévő jogszabály előírásai alapján kötelező jellegű

a következő allergiát  kiváltó élelmiszer-összetevők feltüntetése:”

 

Parlagfű koncentrátum?

 

 

Előzmény: villantós (759)
látható Creative Commons License 2012.11.12 0 0 762

Vizeletes energia

 

A rendszer a következőképpen működik:
- A vizeletet egy elektrolitikus cellában helyezik el, ahol kiválik a hidrogén.
- A hidrogén egy szűrőn megy keresztül, amely azután a gázpalackba kerül.
- A gázpalack a hidrogént egy hengerbe tolja, ott folyékony bóraxszal keveredik, mellyel eltávolítják a nedvességet.
- Ez a tisztított hidrogéngáz kerül ezek után a generátorba.
- Ezzel a módszerrel egy liter vizeletből hat órán keresztül termel elektromos áramot a generátor.

 

http://www.alternativenergia.hu/egy-liter-vizelet-%E2%80%93-hat-ora-villamos-energia/54504

 

Nagyon tetszik!

 

Előzmény: villantós (761)
villantós Creative Commons License 2012.11.10 0 0 761

Ami másnak szemét, az nekünk kincs! Kevesebb a hulladék.

Ami másnak szemét, az nekünk kincs!

Sajnálja kidobni a nagypapa borotválkozó készletét, a nagymama melegszendvics sütőjét, a zoknibábokat, amivel fiai játszottak? Rendezzen garázsvásárt, a kincsvadászokat a Facebook garantálja! Tovább »

forrás: Index.hu

villantós Creative Commons License 2012.11.09 0 0 760

A 12 pont legfontosabb elemei:

 

- a szén-dioxid kvóták árveréséből származó évi 30 Md forintból (az ún. karbonforintokból) támogassák a lakossági felújításokat;


- a vissza nem térítendő támogatások mellé biztosítsanak kedvezményes hiteleket;
- erősítsék meg az energiahatékonysági tanúsítványok rendszerét;
- emeljék az energiahatékonysági beruházások követelmény-szintjét;
- a közbeszerzésekben adjanak előnyt az energiahatékony termékeknek.

 

http://www.alternativenergia.hu/12-pontban-az-energiahatekonysagrol/54376

villantós Creative Commons License 2012.11.07 0 0 759

Az élelmiszerek címkéin feltüntetett adatok segítséget adhatnak az egészséges táplálkozáshoz.

 

Fontos, hogy figyelmesen olvassuk el a címkét, hogy megismerjük az élelmiszerek összetételét, beltartalmi értékeit.

 

http://www.szimpatika.hu/cikkek/3374/mit_nezzunk_meg_az_elelmiszerek_cimkejen

 

Az érvényben lévő jogszabály előírásai alapján kötelező jellegű

a következő allergiát  kiváltó élelmiszer-összetevők feltüntetése:

villantós Creative Commons License 2012.11.05 0 0 758

A kommentek. (komoly a baj, sokan váltanának, de nincs mire.(?)

 

 

"Az igazság az, hogy én hiába kérném készpénzben a fizetésemet, mint rég, nem adják!

Ez a 22-es csapdája.

Kötelező bankot választani. És... egyik szarabb mint a másik... akkor minek ugráljunk?

Tudják ők ezt nagyon jól!!!"

 

"Az emberek a hiteleik által a bankokhoz vannak kötve."

 

"Mekem nincs hitelem, de mégis, mert különben nem kapnék fizetést vagy juttatást."

 

Előzmény: villantós (757)
villantós Creative Commons License 2012.11.04 0 0 757

„Az aranyember szerint az ő példája igazolja, hogy másoknak is érdemes alkudozni,

ahogy a kofánál a piacon.”

 

Klapka György régóta ugyanabban a bankban tartja a pénzét.

Nemrég nagy mennyiségű aranytömböt adott el Németországban, ahonnan át is utalták neki a 150 ezer eurós – mintegy 43 millió forintos – vételárat.

Ezt egy újabb üzlet miatt kivette a számláról és megdöbbent, amikor látta, hogy levontak félmilliót kezelési költség címén.

 

http://www.hir24.hu/gazdasag/2012/11/04/klapka-kulonalkuja-a-bankkal/

 

 

Előzmény: látható (728)
villantós Creative Commons License 2012.11.04 0 0 756

Vízszolgáltatók esetében a Fővárosi Vízművek és a Debreceni Vízművek hálózatának néztünk utána.

Előbbi 6900 kilométeres, a hajdúsági szolgáltató pedig 797 kilométeres hálózat segítségével szolgáltat a fogyasztóinak.

 

http://www.mfor.hu/cikkek/kozmuado_varos_szolgaltato.html

 

Ha ezek az adó tárgyát képezik jövőre, akkor a fővárosi társaságnak akár 690 milliós, míg a debreceni cégnek 79 milliós adófizetési kötelezettsége keletkezhetne.

 

A Fővárosi Vízműveknek az elmúlt két év beszámolóját nézve közel 27 milliárdos árbevétel és 1,1 milliárdos nyereség mellett kellene ezt kigazdálkodnia.

 

A debreceni társaság 2009-ben közel 1 milliárdos nyereséget realizált,

2010-ben 990 milliós adózás utáni eredménye volt, melyet osztalékként kifizettek,

tavaly pedig szeptember végéig 19 milliós eredményt realizáltak, majd az átalakulás után az év utolsó három hónapjának beszámolója szerint még 168 milliót.

 

Előzmény: villantós (731)
villantós Creative Commons License 2012.11.04 0 0 755

Ügyes az jogász,

 

 

Nézd, ha jól spekulál a madár, (közérdekből!)

a munkanélküliek 80 % -a,  önkéntesként ingyen melózhat, 2013-ban.

 

Rengeteg pénzt belenyomtak a közmunkába és nincs haszon belőle.(?)

Nem állítanak elő értéket (?), csinosítanak, virágosítanak, eltakarják a szart,

nem pörög a pénz, értelmetlenül szórják a zsét,

és a kormányra várnak, mutogatnak.

 

Ez már nem önkormányzat.

Nagy az agybaj, nehéz lesz a szarból kirobbantani őket.

 

Kötelező társadalmi munkát, nekik is,

OKJ-s tanfolyam, pénzes!

Hogy-é kell önállóan gazdálkodni.

Tanulják meg, hogy mi az értelmes munka.

 

(most nem dolgoznak meg a pénzükért!)


 

 

Előzmény: látható (753)
látható Creative Commons License 2012.11.02 0 0 754

Arra a kérdésre, hogy eddig mennyibe került az államnak a közfoglalkoztatás, Pintér Sándor elárulta, hogy az idei évre tervezett 132,5 milliárd forintos keretből 2012 január-szeptember hónapjaiban "a közfoglalkoztatási bér és szociális hozzájárulási adó támogatására 63 073 098 934 forint, a közvetlen költségek támogatására 6 694 768 490 forint, azaz mindösszesen 69 767 867 424 forint került kifizetésre". Vagyis egyelőre a teljes előirányzatnak 52,7 százalékát használta fel a kormány ilyen célra. Ezzel szemben 2011-ben a keret 64 milliárd forint volt, melyből 58,6 milliárdot fizettek ki, vagyis annak 91 százalékát. Mindez annak fényében érdekes, hogy idén a létszámstatisztikákból is az tűnik ki, hogy a közfoglalkoztatás a tavalyinál legalább 30 százalékkal nagyobb volumenben zajlik - bár azt is meg kell jegyezni, hogy a legfrissebb erre vonatkozó statisztika csak augusztus havi.

Idén még 150 ezren lehetnek közmunkások

 

http://www.mfor.hu/cikkek/63_milliardot_koltott_az_allam_a_kozmunkara_eddig.html

 

Előzmény: villantós (747)
látható Creative Commons License 2012.11.01 0 0 753

Mátyásos történet,(van több is)

hogy-é viszonyulnak egymáshoz az emberek, ott lent vidéken..

(Időnként célszerű lemenni kutyusba)

 

A dolgos emberünk besétált az önkorihoz, hogy szeretne dolgozni, példát mutatni.

(Rengeteg kukorica hever a földeken, nem szedik már össze, Stb.)

 

A kretén közölte vele, hogy nincs munka, (a polgármester)

de, dolgozhat 30 napot ingyen, közérdekből, mint önkéntes.

 

…november 5-én, reggel 7 órára bemosakodva álljon ki,

 majd ott megmondják, hogy mit kéne dolgozni.

 

 Visszaszólt az ember,

…ez így nagyon karcsú, csak olyan önkéntes munkát hajlandó végezni, amiből haszon származik,…hülyeséget otthon is tud csinálni.

 

A kretén felkapta a vizet és szépen kikérte magának.

 

Most jön majd a bizonyítás, (közérdekű önkéntes tevékenység)

ami nem lesz nehéz.

 

(töröljétek, ha nem jó, köszönöm.)

 

látható Creative Commons License 2012.10.30 0 0 752

A vége érdekes, izgalmas.

Hasonló történet, hasonló emberekkel.”

 

Előzmény: villantós (748)
látható Creative Commons License 2012.10.28 0 0 751

Az önkormányzatok is spekuláltak. A munkára nem gondoltak.

 

A kormányfő elmondása szerint az önkormányzati rendszer zárttá akarják tenni abban a tekintetben, hogy egy település csak olyan feladatot lásson el, amelyre megvan a fedezete.”

 

A Magyar Nemzeti Bank szakértőinek pontosan egy évvel ezelőtt megjelent tanulmánya arra mutatott rá, hogy az önkormányzati hitelfelvétel felfutásának egyik fontos oka az volt, hogy kedvező feltételek mellett lehetett devizaforráshoz jutni, és kedvező forintkamatok mellett lehetett ezt elhelyezni a bankoknál. "A devizaforrásokhoz kedvező áron lehetett hozzájutni, ami egyrészt a teljes futamidőn elérhető kamatelőnnyel kecsegtetett, másrészt pedig a források felhasználásáig az elhelyezett betétállományon a devizahiteleket terhelő, illetve a forintbetétekért kapott kamatok közötti különbség realizálása vált lehetővé" - fogalmaztak. "Mivel a − legnagyobbrészt kötvénykibocsátásból származó − források (forintalapú) bankbetétként kerültek elhelyezésre, a szektor bankrendszerrel szembeni pozíciója csak mérsékelten romlott 2009 végéig, ameddig a betétállomány leépítése meg nem indult az önkormányzatok körében" - tették hozzá.

 

http://www.portfolio.hu/gazdasag/kiknek_uzent_orban_viktor_szombaton.174887.html?utm_source=hirstart&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

 

(Ne keverj a te problémáddal, több szaromle tabletta.)

 

 

 

 

Előzmény: villantós (750)
villantós Creative Commons License 2012.10.27 0 0 750

Nem tervezi a kormány az önkormányzati rendszer teljes, ezerkétszáz-milliárd forintos adósságának átvállalását – erősítették meg a Magyar Nemzet korábbi értesülését fideszes forrásból. A lap információi szerint Orbán Viktor szombaton bejelentheti, hogy az állam a háromezer fő alatti önkormányzatok adósságát veszi át, az efölötti lélekszámú településeknél pedig sávos megoldást alkalmazna a hitelállomány konszolidációjára.

 

http://mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/savos-adossagatvallalas-1113930

 

Sokk a háromezres….

Csak fokozatosan….(szerintem) 

 

Előzmény: látható (725)
villantós Creative Commons License 2012.10.26 0 0 748

Cukorrépa cukorfoka, micsoda kristályosodik a kristálycukorban?

A villanyóra hány kilowattot fogyaszt?

(A csemete. Mitakartőlem?)

 

 

 

Előzmény: látható (700)
villantós Creative Commons License 2012.10.25 0 0 747

A cél a tartósan munkanélküliek visszavezetése a munka világába. Szociológiai kutatások bizonyítják: hat hónap kényszerű tétlenség után alkoholizmus, drogfüggés vagy kezelésre szoruló depresszió következik. Hát még öt-tíz év után! Akinek reggelente nincs miért felkelnie, szétesik és képtelen emberként tekinteni önmagára.

 

http://fn.hir24.hu/nagyinterju/2012/03/05/hegedus-zsuzsa-ertheto-vagyok/

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!