Keresés

Részletes keresés

mociga Creative Commons License 2011.07.01 0 0 408

OFF

Nem is a Nato jönne. Az EU-n belül is már van lehetőség rendkívüli helyzetekben idegen biztonsági, de csak belügyi és nem katonai erők bevetésére egy EU-s tagállamban. Ez max. a görögöket fenyegetheti esetleg a jelen helyzetben.

ON

Előzmény: janijani (404)
mociga Creative Commons License 2011.07.01 0 0 407

A munkavállaló az munkáltató akart lenni, mert nagyon nem mindegy ám! :-((

Előzmény: mociga (406)
mociga Creative Commons License 2011.07.01 0 0 406

OFF

Most gondolj bele! Az okos munkavállaló, hogy jobb munkaerőt találjon, mit is fog tenni. Hát ha nekem 14%-al csökken egyik évről a másikra a munkaerő költségem, ha nem vagyok nagyon garasos és jól fut a szekér simán belenyomom a min 10-14% a bruttyó bérekbe. Én legalább is ezt tenném. Fontold meg kérlek! Nem is beszélve arról, hogy a munkatársakat is bepörgetném egy kicsit, hogy dolgozzatok oszt termeljétek nekem a profitot vazzátok meg! Mindez azt is jelentené, hogy a munkavállalóra fizetett társadalombiztosítási bevételek nem is csökkennének le olyan nagyon. Szerintem ez lehet a háttárgondolata ennek az egésznek.

Szerinted?

Van persze más alternatíva is. Nem nyúlnak hozzá ennyire a bérekhez felfelé, de ez a pénz ottan marad és lehet beruházni, bővíteni és új munkahelyeket teremteni. És minden segély helyett új munkahely, dupla haszon lesz az állami költségvetésnek. Lesz aki erre, lesz aki amarra mozdul. Ahány ház, annyi szokás, ahány cég, annyiféle spéci helyzet.

Nem!?

ON 

Előzmény: morbiczer (405)
morbiczer Creative Commons License 2011.07.01 0 0 405

Ja, mert a maradek 14%-nak nem nyugdijjarulek lenne a neve, hanem valami mas. Attol meg fizetne a mukaltato.

Előzmény: mociga (401)
janijani Creative Commons License 2011.07.01 0 0 404

Most Kadhafival van elfoglalva a Nato.

Előzmény: slothien (403)
slothien Creative Commons License 2011.07.01 0 0 403

Mocsokfideszes lett Simor is, elemez és baszik ledorongolni a kormányt. Sőt viszonylag optimista.

Én mondjuk nem annyira.

De jó lesz ha szokja Kádár népe (akárkire is szavazott legutoljára): nincs örökké termő pénzfa, nem fogja a NATO megbuktatni Orbánt semmilyen "demokratikus" hisztériakeltés miatt, az számít, hogy egyenesbe hozza-e a költségvetést, a többire majd vissza lehet térni ha az meg volt.  De ehhez meg reformok kellenek és fájni fognak. Akik a pénzt teremtik azok meg ezeket a pazarlás megszüntetéseket várják. A versenyszféra és a külföldi hitelezők.

mociga Creative Commons License 2011.07.01 0 0 402

Lenyelték a backslash jelemet. :-) 

Előzmény: mociga (401)
mociga Creative Commons License 2011.07.01 0 0 401

Én is hallgatom meg látom.

Volt a TV-ben még egy ilyesmi ábra is.

24% 10%

....../..

...ˇ.ˇ..

20%

Előzmény: Törölt nick (399)
mociga Creative Commons License 2011.07.01 0 0 400

OFF

Egyelőre most azt hallom, hogy az EON-tól visszavennénk a belföldi földgáznagykereskedést. Logikus is lenne. Ha beindul a Nabucco, meg a Déli áramlat. Meg még az Adria vezeték is. Kellenek a tározók. Az EON a MOL-tól vette meg. 800 millió euró az MWM ajánlata? Hát igen. Az MWM a legnagyobb földgázfelhasználó.

ON

Előzmény: Mantis Screamer (397)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.01 0 0 399

Hát azt én honnan tudjam. Én csak hallgatom a híreket, nem csinálom. Erről, ill. ennek megváltoztatásásról mostanában nem hallottam. A Kossuthon. Mert, hogy családom legnagyobb bánatára a konyhában mindig az szól, ha otthon vagyok.

Előzmény: mociga (398)
mociga Creative Commons License 2011.07.01 0 0 398

"Abban a híradásban - persze, ha egyről beszélünk, én a Kossuthéról - úgy volt, hogy a munkáltatói 24% csökken 14-re és a munkavállalói ennek fejében kétszerese lesz. Tehát valaki nem mond igazat."

Mi lesz a flat azaz egykulcsos adórendszerrel? És mi lesz azzal, hogy kevesebb féle adó legyen és egyszerűsödjönek a bevallások. Söralátét koncepció? Megbukott?

Előzmény: Törölt nick (390)
Mantis Screamer Creative Commons License 2011.07.01 0 0 397

Majd eladja a MOL-t és akkor meg lehet nyugodni.

Meg azért én emlékszem a zseni Kókára, mikor azt mondta, hogy nem kell félni a deficittől, van még mit eladni. Hát ilyen elődök után lehet rosszabb a mostani kormánynak.

Előzmény: toloba (386)
Mantis Screamer Creative Commons License 2011.07.01 0 0 396

Nemtom. Akik számítanak, a versenyszféra és a külföldi hitelezők nemigen baszogatják Orbánt, a vernyákolás az emberi jogok körül van, de hát a lé határozza meg a tudatot.

Előzmény: toloba (378)
Mantis Screamer Creative Commons License 2011.07.01 0 0 395

Mer' fasság volt azt büntetni, ha egy cég megfizeti a jobb alkalmazottait és ezt be is vallja.

Előzmény: Törölt nick (383)
boci boci tarka Creative Commons License 2011.07.01 0 0 394

:))

Előzmény: toloba (391)
morbiczer Creative Commons License 2011.07.01 0 0 393

Szerintem nincs ilyen terv. Amiről mostanság olvasni lehet, hogy 20%-ra felemelik 10-ről az egyéni nyugdíjjárulékot, ami vagy a manyupba vagy az állami virtuális egyéni számládra megy. Csak ez jogosít téged majd valamikor nyugdíjra, és elvileg valahogyan az állami egyéni virtuális számládon levő énz határozná meg, hogy mennyit kapsz.

A maradék 14%-ot ugyanúgy be kell fizetni, csak már nem nyugdíjjáruléknak hívják, az megy a feneketlen kalapba, és még virtuálisan se kerül rá az egyéni állami számlára.

Szóval itt szerintem csak egy belső átcsoportosításról van szó, leginkább azért, hogy az AB ne bassza meg őket nagyon, amiért a manyuposoktól 24%-ot elvesznek a nagy semmiért.

Előzmény: Törölt nick (381)
janijani Creative Commons License 2011.07.01 0 0 392

Talán ez lenne? http://fidesz.hu/index.php?Cikk=13677

De lehet válogatni a vágyálmok között: http://fidesz.hu/index.php?Kereso=vágyálmok

Sőt még több: http://fidesz.hu/index.php?Kereso=vágyálom

Előzmény: toloba (387)
toloba Creative Commons License 2011.06.30 0 0 391

nem is fog, csak vágyálom...:)

Előzmény: boci boci tarka (389)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.30 0 0 390

Abban a híradásban - persze, ha egyről beszélünk, én a Kossuthéról - úgy volt, hogy a munkáltatói 24% csökken 14-re és a munkavállalói ennek fejében kétszerese lesz. Tehát valaki nem mond igazat.

Előzmény: mociga (384)
boci boci tarka Creative Commons License 2011.06.30 0 0 389

Ez a link nekem nem működik.

Előzmény: toloba (387)
toloba Creative Commons License 2011.06.30 0 0 387
toloba Creative Commons License 2011.06.30 0 0 386

Figyusz, az IMF pénzéből nem lett elköltve egy cent sem...a 3. részlet le sem lett hívva...Orbán MOL az IMf pénzéből vette meg....

Tehát ma az államcsőd kockázata magasabb...

Előzmény: mociga (380)
mociga Creative Commons License 2011.06.30 0 0 385

Komoly belső viták is voltak. 16% egylépésben, vagy kettőben? A kétlépéses úgy nézett volna ki, hogy minimálbér 4x (mindegy is hányszoros) felett  legyen egy 32%-os is, és majd 2012-ben jöhet a végleges. Meggyőzték talán a népeket (hangsúlyoznám, hogy csak tanálgatok, mert nem vagyok benfentes, csak a jelekből olvasgatok), miszerint ez a felhalmozás a felsőbb rétegekben ösztönözheti a beruházásokat és a vállalkozásokat is. Ebben is van ráció. Egyelőre viszont az látszik, hogy még csak a felhalmozás folyik befele a bankokba (lakossági megtakarítások jól látszó emelkedése ugye) de még nem moccantak semerre sem ezek a fölös pénzek, a fogyasztás meg szépen csökkentget. Nem éppen egyszerű a helyzet. Nevezzük pengeélen táncolásnak? Valami olyasmi.    

Előzmény: Törölt nick (383)
mociga Creative Commons License 2011.06.30 0 0 384

Valamelyik híradásból értesültem. Nem emlékszem melyikben, de nem is egyben. Tudod az ismétlés a tudás anyja.

De... ugye nem haragszol hogy nem keresem meg. Ez lesz, de majd hiszem, ha látom, mert szerintem jó lesz.

mociga Creative Commons License 2011.06.30 0 0 382

A második kiemelthez még egy megjegyzésem lenne. Azzal hogy ha visszaveszed a magas bruttyókat esetleg az a bizonyos 24% is csökkent. Szóval konzultáltunk, inzultáltunk, meghánytuk vetettük (én mint külső tanácsadó) a kurrens helyzetet. Milyen érdekes is? Mindenki teljesen elégedett lett. És lelkesen szépen végzi a rákirótt munkákat százezerrel. Röviden ennyi. A magas bruttósoknak persze előre be kellet ígérni jövőre egy esetleges felülvizsgálatot úgy, hogy visszaemelik a bérüket bruttóban a 2010-es szintre 2012-ben. De majd meglátják, megláttyúk!! :-))

Előzmény: mociga (379)
mociga Creative Commons License 2011.06.30 0 0 380

Az államcsőd bekövetkezett, ha nincs az EKB-IMF gyorssegély. Ravaszul megkötve persze. Ciklus végéig egy kanyi vasat sem törleszteni, aztán 2011-től 3 év alatt 9 óriási részletben, egyösszegenként. Azt nem értem, hogy miért is próbálnak sanda félszeműek királykodni itt vakok közt? :-(((

Előzmény: toloba (378)
mociga Creative Commons License 2011.06.30 0 0 379

Ez itt OFF de nem is én OFFolok

Na jó. Konkrétummal is szolgálhatok.

Ide ezt idézet a cikkből.

"Az idei bruttó 78 ezer forintos minimálbért 2013-ban 94,7 ezer forintra kellene emelni ahhoz, hogy a munkavállaló ne veszítsen az adóváltozásokon − vagyis reálértéken jelentős csökkenést lenne kénytelen még így is tudomásul venni. Ez az emelés kumuláltan 21,46 százalékos. A nettó bérek tartása a magasabb bérkategóriákban egyre kisebb mértékű emelést követel meg, a szaldó nagyjából 250 ezer forintnál fordul,"

Első kiemelthez: Már volt róla szó. Az élőmunkát terhelő adók TB+Nyugdíj most 24+10=34%. A tervek szerint ez 10+10= 20% lesz. Tehát a munkáltatónak -14% lesz a terhe. Lehet itt sírni jóelőre a jelen állapotokból kiindulva, de kérem itt összehangolt intézkedések zajlanak és nem ám csak úgy ukk-mukk-fuck (elqrtuk egymással ellentéstesen hatók) 100 lépéses ide -oda tesze-tosza lépések. Na ha megnézem ezt a -14%-ot, akkor esetleg nem annyira kellene most a jelenben sírni ríni meg mint a minket leszivattyúzó szopósmalcként visítani jóelőre. :-((

Második kiemelthez: Ne mondják már nekem, hogy megszűnt az ún. bértömeggazdálkodás? Mondom ezt már csak azért is, mert a cégnél spec. azt csinálták, hogy ott ahol a nettó jövedelem 20%-nál nagyobb mértékben emelkedett ott visszavették a bruttyó béreket. És pontosan a megállapodás szerint emelték összességében a bruttó!! béreket, ami kötelező is volt, hiszen a szakszervezet lobogtatta a menedzsment előtt az ÉT megállapodást. A menedzsment azonban rendes volt. Igyekezett nettóra teljesíteni a cuccost, hisz ugye a várható infláció is benne van ám a paklincsban. Remélem most nem viszketsz ettől az észrevételemtől Kedvesem..... Vagy mégis viszkedsz?    

Előzmény: boci boci tarka (374)
toloba Creative Commons License 2011.06.30 0 0 378

A állmcsődnek most nagyobb a kockázata, mint a szocik alatt volt...sztem...

Előzmény: Mantis Screamer (373)
mociga Creative Commons License 2011.06.30 0 0 375

"No ezek után voltak kénytelenek hozni egy kormányrendeletet, de parasztvakítás az egész, mert ha Demján nem akarja, nem is lesz végrehajtva."

Semmi gond. Semmilyen állami közpénzhez és megrendeléshez nem férhet hozzá. Ő mellesleg nem is szokott. Saját lábon álló szabad polgár. Ha jól tudom talán első a magánvagyonok tekintetében. Ez van. Nem biztos, hogy ha olyan nagy munkáltatói közösérdekvédő (mindenki magából indul ki és saját érdekeiből nyilván) a többiek nem is olyan biztos, hogy majd reája hallgatnak. Meglátjuk. Nincs ez a meccs még lejátszva. Bár az etyeki filmstúdiója nem tudom, hogy lesz majd nyereséges, bizonyos kiemelt témákra államilag kiemelten támogatott filmekre. De majd megoldja másként, külföldi forrásból. Lehet úgy is pályázni, hogy nem kérem a támogatást. Az is nagy spórolás lesz ám a költségvetésnek. Feltéve, ha ő kapja a megrendelést. Ahhoz forgatókönyv és előzetes megtekintés is kellene, mielőtt forgalomba hozzák. Az egy másik kérdés, hogy mint Skálát management alapon elprivatizőr nagykereskedő, neki baromi rossz üzlet lenne most ez. Pláne, hogy szopatni is kezdték ezeket a belföldi multikat is a válságadóval. Utána számolt és így döntött. Ennyi. Semmi gond. Nincs kényszer. Szabadság van. :-))  

Előzmény: boci boci tarka (370)
boci boci tarka Creative Commons License 2011.06.30 0 0 374

Brutális béremelésre kényszerít a kormány?

Az alacsonyabb jövedelműeknél húsz százalékos bruttó béremelés kell 2013-ig a változatlan nettóhoz. Tovább »

forrás: Index.hu

Előzmény: mociga (367)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!