"Haza? Ugyan már. Hogy lehet egy olyan országot "hazának" hívni, ami folyton megaláz, pofátlanul a képedbe hazudik, megnehezíti az életed, elvesz tőled jogokat, amiket évekkel korábban megszereztél, és amikor valaki megkérdőjelezi, hogy "de hát az alkotmány..." akkor csak megváltoztatják az alkotmányt? Ez egy "haza"? Tényleg? Vagy csak iskolában megtanították, hogy a "hazaszeretet" nélkül egy senki vagy, és a barátaid is lenéznek, ha nem imádod vallásosan a "hazát". Akármit is jelent az a szó."http://oxfordbygabor.blogspot.com/2011/06/rossz-dolog.html
Kell az együttérzés a menekülő fitymaszos aktivistáknak is. Akiknek kitelt a böcsülete a rezsimhez törleszkedésben. Elég rosszul fogják itt érezni magukat.
Ez nálunk azért bonyolultabb, mert az unokatestvérek se Mo-on vannak. Ugyan a fele csapatnak van anyanyelvi angol tudása, de az önmagában nem nagy durranás, mert az összes osztálytársuknak van. Hogy mi szeretne lenni arról a #2 jelzésű unokám (13yo) eddig annyit nyilatkozott hogy Youtube-influencer, az meg ugye nem perspektívikus még Mo-on se, de még alakulhat az elképzelése. A magyar nyelvi tudásával annyi baj van csak, hogy ugyan mindent ért és akcentus nélkül beszél, de szó szerinti értelemben vesz mindent, azaz ha valaki "nem ilyen lovat akart" akkor keresi hol a ló, ha "elenged egy békegalambot" akkor az eget nézegeti, ha meg "nem nagy durranás", akkor milyen durranás, nem hallotta.
Azzal viszont jelentősen tudnám támogatni ha később beiratkozna itt a közeli egyetemre és lakhatna a házamban, én meg addig cserediákként az ő szüleinél.
Pont azokból lesznek depis, narkós roncsok, akik képtelenek felszabadítani magukat a káros környezetük alól. A stressz, a másikkal kib.szás, a kilátástalan kishitűségből nincs kitörési bátorságuk. Vagy anyagi, nyelvi nehézségek miatt nem tudnak megszabadulni a visszahúzó posványból.
Maszatolás, elménckedés. A valóság sokkal színesebb. Aki csak néhány hónapot is eltöltött más kultúrában az tudja igazán. A világ tele van magyarokkal. A Tűzföldtől Alaszkáig. Élnek, dolgoznak. Élnek és élni hagynak másokat.
Ezt a buta chat automatát miért nem húzzák már ki a konnektorból?
Az ilyen agyatlanok miatt is bukott akkorát a fitymasz mint ide Lacháza! Még a saját hírgyáruk is elismerte, hogy egy rövid időszakot kivéve tovább tart az elvándorlási folyamat. A töredéke jön ide véglegesen mint amennyi elmegy.
Amíg nem érinti őket a gazdasági helyzet. Amíg tudnak hosszú távra tervezni. Viszont egy olyan országban, ahol a maffia maga hozza a törvényeket, a maffia tagok jutnak állami pénzekhez, ahol hetente írják át a gazdasági szabályokat oda kevesen akarnak kötődni. Ahol óriásplakátokról folyik a gyűlölet úton, házakon és minden közterületen. Ahol a bimbózó értelmű kisgyereknek kell megmagyarázni az öldöklést, fegyvereket és uszítást ami a csapból is jön.
Nem a vezető személye a kulcs, hanem az általa létrehozott napi világ. A köz érzete.
Nem igaz! Nettó előítélet, feltételezés. Jó pár rokon, ismerős volt és van, lesz kint. Köszönik, jól vannak.
Nagy csodának kellene itt történni, hogy vissza akarjanak jönni.
Pláne akik sok éve mentek el és beilleszkedtek. Felépítették a világukat, sok munka árán egzisztenciát teremtettek a családjuknak. Biztos van olyan ember, akire igaz amit írsz. De az általánosítás hülyeség.
kiváncsi leszek, a sok "azorbán miatt kellett elhagyni az országot" megmondóember hazaköltözik-e a köv. hetekben, hónapokban... :D
ez nem olyan egyszerű, mert a gyerek közben itt született -- ő nem külfödön él, neki nincs hova hazaköltöznie innen, ő Magyarországra legfeljebb kivándorolni tudna
Az elmúlt néhány évben komoly veszélyként merült fel hogy ha Mo kilép vagy kitaszítják az Únióból, akkor más módszereket kell alkalmazni sürgősségi intézkedésekkel, de úgy gondolom ez a veszély most nagyrészt elhárult.
ezt én is így gondolom, a Magyarországra leselkedő Nr.1. veszély elhárult, de azért jól tettem, hogy időközben beszereztem más punyós útlevelet is a magam és k. családom számára
Az én gyerekeim biztos nem költöznek Mo-ra, de nem is mondtak olyat hogy OV miatt költöznek el. Egyszerűen magyarként akartak élni Európában - az, hogy távol voltak/vannak a vészhelyzeti politizálástól, csak bónusz. Köszönetet mondok a befogadó osrzágoknak hogy a családom biztonságban és nyugalomban aludhatott az elmúlt 16 évben, és ahol úgy bántak velük mint saját állampolgáraikkal, lakhattak, dolgozhattak, megszülethettek, iskolába járhattak, tanították őket.
Az elmúlt néhány évben komoly veszélyként merült fel hogy ha Mo kilép vagy kitaszítják az Únióból, akkor más módszereket kell alkalmazni sürgősségi intézkedésekkel, de úgy gondolom ez a veszély most nagyrészt elhárult. Amikor korábban azt írtam, hogy a jobbágyok szabad költözködési joga a legfontosabb európai érték ami mindent felülír és azt jelenleg csak az EU-hoz való tartozás biztosítja, azt komolyan gondoltam, és biztos vagyok benne hogy nagy szerepet játszott a választási eredményben hogy a magyar kormány ezt a kapcsolatot és ezt a lehetőséget feszegette, nyilvánvalóan kockára tette. Európaszerte élő magyarok (is) szavaztak erről tömegével, nem sajnálva pénzt többnyire sokszáz kilométeres utazásra, vagy Mo-ra utazva szabadságuk terhére, a szabadságukért.
A narancsvörös moszkovitya propaganda, EU fikázás csak a (PC módon fogalmazva) "gyengébbek" sajátja. Aki a valós világban él az csak mosolyog, szánakozik ezeken az agymosottakon.
Amikor a leggazdagabbak továbbra is Londonban, Svájcban vagy az USA-ban taníttatják a gyerekeiket. Biztos mind hülye.
De most a bukott narancsbolsik fognak menekülni az országból. Keleten tárt karokkal várják őket. Jól fogják magukat érezni azokban az ún. demokráciákban. Törökország kicsit muszlim, de régi barátok. Orosz testvéreik hálásak lesznek az emútttizenhat év alázatos szolgálatért.
Albániában látok még nagy lehetőségeket, jó időjárás, hosszú tengerpart, olcsó árak, már csak a szabad költözés és munkavállalás hiányzik, azaz ami az EU lényege lenne, talán majd egy kicsit dolgoznak rajta a derék albánok. De akinek sürgős, annak ott van Görögország, az európai kultúra bölcsője, aminek a nagyszerűségét évtizedekig kvázi eltitkolták előlünk, különben mindenki odaköltözött volna. Közben úgy Nyugat, hogy tulajdonképpen kelet.