Keresés

Részletes keresés

uhuru1 Creative Commons License 2011.06.24 0 0 142

Azért ez elsősorban az illetőket minősíti.

Előzmény: Törölt nick (118)
nemezis 2 Creative Commons License 2011.06.24 0 0 141

történettesen. Csak 1 t.

Előzmény: nemezis 2 (140)
nemezis 2 Creative Commons License 2011.06.24 0 0 140
  • Én inkább biztonságérzetnek nevezném. Ebben kétség kívül benne van a megélhetés is, de emellett a jogbiztonság, a jövő kiszámíthatósága, az egészségügyi ellátás színvonala stb is. Próbáld ezt így felfogni, ne ragadjunk le a pénznél....  

Ebben történettesen egyetértünk.

Előzmény: Törölt nick (139)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.24 0 0 139

"Engem mégis elgondolkodtat, hogy (bármilyen ) írás kapcsán, aki" a karon ülők hadát és a visító kölyökmasszát" emleget, amitől megretten, az nem igazán áll a gyerekekhez közel. "

Nézd, egy hatásos szófordulatot, kifejezést akart találni a látványra, ami egy strandon - tetszik vagy sem - bizony néha elborzaszt engem is.

Nem volt szerencsés a szóösszetétel, van, akit talán sértett is, ezt nem tudom, de egyébként kifejező. :)

"Miből gondolod, hogy a több pénz növeli a gyermekvállalási hajlandóságot."

Állj! Élhető ország alatt nem csak a több pénzt kell érteni, ez önmagában nem elég. Én inkább biztonságérzetnek nevezném. Ebben kétség kívül benne van a megélhetés is, de emellett a jogbiztonság, a jövő kiszámíthatósága, az egészségügyi ellátás színvonala stb is. Próbáld ezt így felfogni, ne ragadjunk le a pénznél....  

Előzmény: nemezis 2 (138)
nemezis 2 Creative Commons License 2011.06.24 0 0 138
  • Őszintén remélem, hogy félreértetted és nem szándékosan forgattad ki a szavainak értelmét. 

:)) Én is. Engem mégis elgondolkodtat, hogy (bármilyen ) írás kapcsán, aki" a karon ülők hadát és a visító kölyökmasszát" emleget, amitől megretten, az nem igazán áll a gyerekekhez közel. Ennyi. 

Természetesen a gyermeknevelés örömeire célozva.

No, mindegy is.

Miből gondolod, hogy a több pénz növeli a gyermekvállalási hajlandóságot. (Már Fletón kívül, mert éppen tegnap blogolta)

Igazán nagyon halkan kérdem, hogy hol is nagyobb a népszaporulat, a tehetősebb, vagy a fejlettlenebb országokban?

És hazánkban?

Előzmény: Törölt nick (115)
Szótőmetsző igevonó Creative Commons License 2011.06.24 0 0 137

ejj de rövid egyesek emlékezete...

"

Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia"

Ezekszerint viszont ha a Dicsőséges Szeplőtlen Alkotmányról van szó akkor viszont blogoló (egyház-)politológusok véleményével kalkulálni kell.

Előzmény: Törölt nick (43)
-hoppá- Creative Commons License 2011.06.24 0 0 136

Ami biztos, nem fogja most elverni a gyereket, azért mert akkor az öreg elkurta.

Előzmény: Törölt nick (134)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.24 0 0 135

Egszer már asszem szóltam, kinek irogassál GOTO-kat.... 

A lényeg, hogy ne tudsz szöveget értelmezni. Hát akkor tanulj és ne duzzogj. Soha nem késő. 

Előzmény: Maaria (131)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.24 0 0 134

Drága fideszfan!

1. Nekem te ne köszöngessél semmit.

2. Tanuld meg végre: attól, hogy szerinted megvannak a felelősök és ezt elmondod százszor, nekem nem lesz rossz, nem lesz tőle lelkiismeret furdalásom, mert közöm hozzájuk semmi; valamint ettől a létező problémák nem lesznek megoldva. Minél több energiát pazarolsz a felelősök nevének szajkózására, annál kevesenbb energiád jut a gondolkodásra és a gondok orvoslására. Ez kedvenceidre hatványozottan igaz.  

3. A szelktív amnéziádat kezeltesd, mert az elkúrás igaz története nem nyolc évvel ezelőtt kezdődött, hanem 21 éve és azóta is tart. Ebben az elkúrásban bizony vastagon benne vannak imádott fideszeseid is. 

Örülök, hogy mondhattam új dolgokat neked. Nem kell megköszönnöd, elég ha nem lebegsz és nem álmodozol tovább, inkább lehuppansz a földre és körülnézel. Hidd el, a valóság egész más, mint amit a fidesz álommanója neked megtanított. 

Előzmény: -komolyan- (132)
-hoppá- Creative Commons License 2011.06.24 0 0 133

Ami zavar az a fokozatosság, valahol olvastam már róla."

Abban a rendszerben működött a fokozatosság elve.(?)

Volt rá bőven ember és idő, a pénz nem számított.

Most nincs pénz és idő, marad az ember és egy! (rosszabb?) rendszer.

Előzmény: -komolyan- (132)
-komolyan- Creative Commons License 2011.06.24 0 0 132

.... Elkezd végre a kormány olyat csinálni, amit eddig az eltelt egy évben nem tett meg még: nekilát dolgozni. Szépen fokozatosan - nem egyik napról a másikra - megteremti egy mindenki számára (világnézettől függetlenül!!) élhető országot mint keretfeltételt, hogy a polgár tudjon végre elkezdeni öngondoskodni, felépíteni egy életet ami normális és fenntartható, amibe beleférnek az utódok.”

Remek, nagyon teccik!

Ami zavar az a fokozatosság, valahol olvastam már róla.

8 évig nem csináltak semmit. Köszi.

Előzmény: Törölt nick (113)
Maaria Creative Commons License 2011.06.24 0 0 131

GOTO (124)

Előzmény: Törölt nick (130)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.24 0 0 130

A cikk szerzője leírta a strand-tömeg iszonyát, visító gyerekekkel és karon ülő, medencébe pisilő kicsikkel, amitől visszahőkölt. Ebből jött a buta következtetésed, szándékos félreértelmezésed: a csaj rühelli a gyerekeket!

Tanulj meg szöveget értelmezni és ne nekem pattogj itt, mint kecskeszar a deszkán! :DDD

Előzmény: Maaria (124)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.24 0 0 129

Nem véletlenül írtam, hogy nem az üreginyúl módjára való embergyártás a megoldás. Dehát a megoldásokon törjék a fejüket, akik ezért lennének olyan kimaslóan jól megfizetve! Van dolguk, csak nem bírnak vele, vagy jól elvannak a kis teájuk meg a fűtött-hűtött párnás seggtartójukon.

Előzmény: Maccskacico (125)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.24 0 0 128

Milyen katolikus állam? Farizeus állam. Nézzük már meg néhányuk hozzáállását és életvitelét! Ugyan kérem!

Előzmény: Nagykovácsi Bácsi (111)
Maccskacico Creative Commons License 2011.06.24 0 0 127

A nemkivánt gyerekből meg jobbára nem képzetlenek lesznek. Minek? 

Előzmény: Maccskacico (125)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.24 0 0 126

Én az integrálásnál és a Gauss-féle eliminációnál leblokkoltam a mateknál, de ezt a típusú matekot végleg nem értem :-))

Előzmény: Törölt nick (122)
Maccskacico Creative Commons License 2011.06.24 0 0 125

A gond ott van, hogy a már meglévő potenciális adófizetővel se tudnak mit kezdeni.

A magasan képzett, hiányszakmákat tanult embereket nem tudja megfizetni, ezért elmenekülnek külföldre. 

Az átlagosan képzetteknek nem tud munkát adni - csak közmunkát.

A képzetlenekről meg már ne is beszéljünk.

Értelmes gyerekes ismerőseim egészen kis koruktól nyomják a gyereknél az idegen nyelvet, hogy majd ha felnő tudjon menni külföldre. 

A nemkivánt gyerekből meg jobbára nem képzetlenek lesznek. Minek? 

Először valami élhető jövőt kellene felmutatni, nem 2020-ra 800 000 közmunkást. 

Előzmény: Törölt nick (120)
Maaria Creative Commons License 2011.06.24 0 0 124

Bunkóskodással semmit nem javítasz a szövegen, amit a cikk szerzője leírt.

Előzmény: Törölt nick (121)
Maaria Creative Commons License 2011.06.24 0 0 123

Igen, vannak ilyenek. Nem kell semmi És? jellegű kérdés. Ahogy a cikkből is kiderül, az - a te szavaid szerint -  "ilyenek" saját magukat száműzik. Önként vonulnak száműzetésbe, a többi ember elől.

Előzmény: Nagykovácsi Bácsi (111)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.24 0 0 122

Na akkor nekem meg van két 1/4-nyi gyerekem, mert ugye ketten lesznek pont 1/2, mint azt megtudtuk a versikéből. :))

Előzmény: Törölt nick (119)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.24 0 0 121

Egy büdös francot! Megint írtál néhány méretes ökörséget.... 

Tanulj meg szöveget értelmezni.... 

Előzmény: Maaria (108)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.24 0 0 120

Sajnos! Pártállástól függetlenül mindegyik kormány így gondolja és gondolta. Majd mi legyártjuk a leendő adófizetők és FOGYASZTÓK seregét, ők meg annak még az újratermelési költségeit sem vállalják. Különben sem ez a megoldás.

Előzmény: Törölt nick (118)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.24 0 0 119

Gyagyás egy üreginyúl mondóka. De mindjárt megmutatom a két, egyenkét 1/3 lányomnak ... Ja, meg van még 1/3-nyi unokám. Így sem egész? Akkor sajnálom a lelki szegényeket. Vagyis mégsem, mert ők mindig boldogok - a hülyeségükben.

Előzmény: Hierro Nyh. (116)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.24 0 0 118

Sajnos tele vagyunk olyan arcokkal, akik a magyar nőt tenyészkancának, a férfit meg tenyészcsődörnek nézik és úgy gondolják, az utódnemzés, világra hozás, felnevelés értelme és lényege egy, aza egy darab új adófizető állampolgár legyártása. 

Előzmény: Hierro Nyh. (114)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.24 0 0 117

FARIZEUS! Csak a szavazatokért "hívők".

Előzmény: Törölt nick (3)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2011.06.24 0 0 116

Vagy itt van ez a mondóka:

Egy gyerek nem gyerek,

Két gyerek fél gyerek,

Három gyerek egy gyerek...

Ez aztán végképp magasztos, úgy beszélnek a gyerekről, mintha sör lenne...

Aki ezt mondja, belegondol abba, hogy eshet ez az egygyerekes családoknak? Talán az ő gyerekük nem ér annyit, másoké? Akinek egy vagy két gyereke van, az nem érezheti magát ugyanúgy anyának, mint akinek három?

Előzmény: Hierro Nyh. (114)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.24 0 0 115

Egyébként meg nem kell ennek a csajnak a szavait kiforgatnod és átértelmezned. Imádom a gyerekeimet és úgy általában a gyerekeket, de érzetem már hasonlót városi strandon hétvégi kánikulában, amikor egy zsebkendőnyi hely sem volt a medencében szabadon. Akkor valami hasonló motoszkált bennem is: hülye kis pöcs volt az összes, amelyik a pofámba lögybölte a vizet, a vihogásuktól meg a saját hangomat sem hallottam. 

Egyáltalán nem azt mondta a nő, amit te kihallottál belőle. 

Őszintén remélem, hogy félreértetted és nem szándékosan forgattad ki a szavainak értelmét. 

Előzmény: nemezis 2 (104)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2011.06.24 0 0 114

Az egyik legtaszítóbb megnyilvánulás számomra az volt, amikor a "gyerektelenségi adót" szorgalmazó topikban az egyik szószóló a leszül kifejezést használta. Értsd: letudja az elvárt számú szülést.

Előzmény: Törölt nick (103)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.24 0 0 113

"...Ha a probléma olyan mértéket ér el, ami nyilvánvaló káros hatással van a társadalom (igen, az egész) működésére, akkor mégis fontosnak tűnik a probléma kezelése."

Kezeljük. A kérdés innentől a hogyanon van.

Kampányolunk abortusz ellen, kijelentjük hogy azért, mert ez a népesség fogyásának egyik fő okozója (nem igaz, természetesen), előre vetjük a tiltásának lehetőségét ostoba kijelentésekkel, életvédelemről hadoválunk, ami nálunk abból áll, hogy szüld meg, add örökbe aztán le vagy szarva. Mi meg karba tett kézzel hátradőlünk, mert "jó mulatság, férfimunka volt". Jöhet a következő védendő élet. Közben persze vallási elvek is megjelennek, szentházasság, miegymás leszarva azokat, akiknek ez nem mond semmit. Ááá nem baj, hát van megoldás: térjenek meg ez Mária országa (sicc!), keresztény ország (sicc!) és élejen mindenki úgy, ahogy azt Krisztus tanaira hivatkozva az Egyház helyesnek tartja és nem lesz gond, nem fog fogyni a magyar. 

Vagy..... Elkezd végre a kormány olyat csinálni, amit eddig az eltelt egy évben nem tett meg még: nekilát dolgozni. Szépen fokozatosan - nem egyik napról a másikra - megteremti egy mindenki számára (világnézettől függetlenül!!) élhető országot mint keretfeltételt, hogy a polgár tudjon végre elkezdeni öngondoskodni, felépíteni egy életet ami normális és fenntartható, amibe beleférnek az utódok. 

Az első verzió egyszerű és kényelmes. A második nehéz, izzasztó, sok munkával jár. 

Az első verzió eredménytelen és haszontalan. A második verzió eredményes és célravezető. 

Soha nem a könnyebb út vezetett a sikerhez. 

Előzmény: nemezis 2 (104)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!