Hogy miért éppen egy magánpénzből működő galéria szervezi az állami reprezentációt Kínában, nem tudható, de az biztos, a kínaiak most megtudják: a magyarok rettentő vallásosak, jórészt Erdélyben laknak, és szeretik a színes képeket, amin saját maguk láthatók szalonnázás közben a Vereckei hágón. Vagy legalábbis ezt a képet szeretné sugallni a magyarokról a kulturális kormányzat a Pekingben rendezett megakiállításon.
A kormány kultúrpolitikája szerint ma az számít jó művésznek Magyarországon, aki:
tagja az alkotmányba is beleírt Makovecz-akadémiának
kiállító művésze egy eddig nem jegyzett magángalériának, a Forrásnak, amelyre minden előzmény nélkül a magyar képzőművészet világreprezentációjának feladatát osztották
Szőcs Géza kulturális államtitkár szülőhelyének, Marosvásárhelynek a környékéről származik
témája a honfoglalás, Wass Albert vagy Trianon
Általában a hatalom szokta eldönteni, hogy kivel képviseltesse az ország magát, de attól még nem mondja meg, hogy ki a művész, csak azt, hogy ki kapja rá a megrendelést.
"A hatvanas evekben szulettem. nem erdekel mi volt elotte. Azt tudom, megeltem, hogy valakit tiltottak, sot egyszeruen a letezeset nem turtek. Azt elnyomtak, ahol csak lehett.
De ilyet meg nem eltem, hogy a hatalom mondja meg ki a muvesz, es azzal kepviseli a vilag elott magat, a nemzetet.
Ez nem cenzura? csak kerdezem..."
1, Ha már osztod az észt, vegyél a gépedhez egy magyar klaviatúrát, hogy érteni lehessen amit írsz.
2, Elöszőr azt hittem, hogy értelmes ez a topik, de látom, hogy csak közhülye.
3, Ne is érdekeljen, hogy mi volt a hatvanas évek elött, mert még kiokosodnál.
4, Csak a magad mérhetetlen "eszét" mutatod be, hanem tudod, hogy mindig volt mecenatúra, és mindig volt állami mecenatúra is.
-A kormany "felszabaditott valami strategiailag bespejzolt cukrot".(miert most?) De nem ez a lenyeg.
Majd o megmondja, melyik elemiszer boltban lehet arulni.( A ket "melymagyar"uzletlanc: coop, cba).Majd o megmondja, mennyi lehet a haszon es kinek a zsebeben...(kivancsi lebnnek, mit szolna hozza a GVH, ha kapna egy beadvanyt)
Dragaim! (plasztik szittyak. Hol marad a magor bolt? kiestetek apikszisbol?)
Nektek tenyleg egy uj kadar janosra(viktor) van sszuksegetek?
aki allandoan fogja a kezeteket es majd o megmondja nektek ni a jo?
En azt hiszem, az igazi muvesz az, akit az Orbandiktator Ur nem ert meg, csak a felvilagosult vilagpolgarok ertik. Ilyen igazi, magasrendu muveszet peldaul a Stohl Andras Muvesz Ur muveszete, amihez hasonloan nagy muveszetet kepvisel az Alfoldi Robert Muvesz Ur muveszete is. De ehhez hasonlo, magasrendu muveszetbol talalhatunk meg nem keveset, peldaul Elfriede Jelinek Irono Asszony muveszete, vagy peldaul Andres Serrano Muvesz Ur muveszete is ilyen.
Definiáld légy szíves a söpredék proli kifejezést! Munkásként lúzer már voltam a fideszeseknél. Mindazonáltal kihívlak egy művtöri, magyar- ill. töri bajnokságra. Ezekből kítűnő voltam és az érettségim is dícséretes lett 3 tárgyból. Netán a egy egyszerűbb logikai algebra feladatot bevállalsz? Esetleg egy mátrixos tétel? Pedig egyszerűen levezethető a halmazelméletből. Válogasd meg a szavaid, mert lehetsz lezáró impedancia egy nagyfesz. fokozatban! Kis fiam!
Az allam eddig mindig beleavatkozott. turt, tiltott tamogatott... most jott egy ugyanonnan valo, de nagyszaju hatalom, aki azt mondta: gazemberek voltak, akik ezt tettek. szavazzatok ram, a jovoben nem igy lesz. raszavaztatok, igy lett. vagyis hazudtak...
a muvesz nem akar politizalni, kormanyhoz, hatalomhoz kozel kerulni, az nem jo neki.
menj be a londoni national galeribe. nezd meg a kepeket es olvass hozza. regen a nemetalfoldi festoket az angol kiralytok vagy meghivtak alkotni, vagy szimplan elhurcoltak es bezartak, gyerunk festeni vazze. komooly muvek szulettek igy..
most valami hasonlo szaga van a dolognak. gyere alkotni, majd en fizetem.(nas zsebebol) a baj csak az, hogy nem szuletnek mualkotasok. csak a talpnyalok szamat szaporitjak. meg persze befogado kozonseget gyartanak, akik nem ertik, csak tetszik, mert a vezernek is.(mamelukok)