Keresés

Részletes keresés

kőkberky Creative Commons License 2011.06.22 0 0 174

Fletó lenullázta magát.

Derek Creative Commons License 2011.06.20 0 0 173

"Robin Hood film és az erdei szerzetesük mit is modott a sörről? Valahogy ezt: Köszönjük Uram, hogy megajándékoztál minket embereket, a sörkészítés tudományával. Áldott legyen a Te neved!  "

Halasak is lehettek,mivel arrafele nem termett meg a szolo:-)

Előzmény: mociga (172)
mociga Creative Commons License 2011.06.20 0 0 172

Ebben örök egyetértés lesz köztünk. Hisz ebben már ősapáink is egyetértettek, egyszer s mindenkorra rég röghözkötötten.

Robin Hood film és az erdei szerzetesük mit is modott a sörről? Valahogy ezt: Köszönjük Uram, hogy megajándékoztál minket embereket, a sörkészítés tudományával. Áldott legyen a Te neved!  

Előzmény: Wágner úr (170)
Bu-Ta Creative Commons License 2011.06.20 0 0 171

tesss.....

:-)

Előzmény: Wágner úr (170)
Wágner úr Creative Commons License 2011.06.20 0 0 170

... én, kérem szépen, nem vagyok társadalom, én csak egy volt hüjekotona-szartolmács vagyok (ez úgy értendő, hogy civileknek hülye katona, katonáéknál meg csak egy szar tolmács)..., nos, ugyanakkor a kotonáéknál olyan van, hogy Harchoz! Tűz!, olyan is van, hogy Vigyázz! Tisztelegj!..., de olyantot, hogy Vigyázz! Taps! én még nem hallottam..., ezé' nekem minden ilyen pártpolitikai izé nagy nudli, és tök mindegy, hogy mit veszekesznek....

Söööört!

Előzmény: mociga (168)
mociga Creative Commons License 2011.06.20 0 0 169

OFF

Kiegészítem és átfaragom a Seneca-i bölcseletet, ami a római jogba is bekerült ugye.

Mert most valójában ez van, ha nem vetted volna még észre. "Cui prodest, cui protest." :-((

Átmentem modernkori ős Senecába, politikafilozófiai Machiavellis alapon. :-))

ON

Előzmény: mociga (168)
mociga Creative Commons License 2011.06.20 0 0 168

OFF

Ezzé lettél, ezzé tettek?

"Cui prodest"

Te kis anarchista. (???) Szét anarchizálták, és hisztizték, hiszterizálták az egész magyar tarsadalmat. És most? Kik próbálják abbagyni ezt, és kik folytatják tovább? Jó kis kérdés. (Görögország, Spanyolország? u.a.zok igen, de kik is ezek a kikezek?) :-((

ON

Előzmény: Wágner úr (167)
Wágner úr Creative Commons License 2011.06.20 0 0 167

.... én, kérem szépen, sosem tapsikoltam, nekem olyat nem köllött..., még amikor nemWágnerként tolmátschként szinkronfülkébe' pofáztam valami mikrofonba, akkor sem tudtam tapsikolni, mer'hogy az egyik kezembe' volt a cigi, a másikba' a Sör, ami a fülemen bejött, az rögtön a számon át kijött, belül nem maradt semmi, mer'hogy köllött a hely az újabb adagnak..., szóval, csak pofáztam, pofáztam, de a magányvéleményemet nem köllött kipofáznom, mer' egy tolmátschra senki sem kíváncs, és az a Lyó tolmátsch, aki nincs is..., mindegy, a lényeg, hogy a sok-sok kamudumát aztat Lyól ismerem, időnként a címkék és a terminusz teknikuszok változnak (ez a technológija része), de ami mögötte van, na, az nem változik - mindig azt az egyet köll nézni, hogy kinek az érdeke, kinek lesz a sok hülyedumából haszna - na, ezt már Rómába' is tudták, aszonták, hogy Cui prodest, csak hogy villogjak azzal, hogy tudok pár ilyen szép mondásot rómaiul..., mindegy, a lényeg, hogy rám a kamuduma nincs hatással, csak az, hogy hol lesz az a Sör, amiből nekem is lesz Egy Pofányi (figyelembe véve azt, hogy az én pofám Lyó nagy)..., így aztán abszolúte lényegtelen, hogy melyik kiskakas mitet kukorékol a kis szemétdombján és mennyire küzd ezé' a nagy lehetőségért, a tyúkok úgyis mindent fölcsipegetnek, számukra különösebben nem érdekes az sem, hogy éppen melyik kiskakas a hangosabb, na, látod, akkor meg mitet köll itten veszekeszni...., há' ennyit a tapsikolásról és a fjordokról...

Előzmény: mociga (166)
mociga Creative Commons License 2011.06.20 0 0 166

OFF

Értettem. Most Te hurrogsz. 8 éven át tapsikoltál? De hisz akkor is csak fújjoltál és hurrogtál, mert azért nagy tapsikolásra nem volt éppen esetleg okod. De azért időnként még gondolom ez is összejött. Én is tapsikoltam egy az MSZP-SZDSZ koalíciónak. Tudod mikor? Amikor bevezették az EVÁt. Az baromira leegyszerűsítette az életemet. Informatikus programozó bűvész is vagyok. Zéró papír, zéró adminisztráció, korrekt könnyű és tolerálható adózás. Egyszemélyes cégem volt. Alkalmazottak nélkül. Na jó az asszonyra rátukmáltam a számlafirkálgatást. Csinált vagy 5-8-at egy évben és lett belőle plusszban max. 4-5 millka nettó családi jövedelem. Abból építkeztünk a szenthegyeimben svájcifrank alapú hitelbizbaszok nélkül.

Utólag persze rájöttem, hogy ezt az egészet ők a szabadonúszó média és művészértelmiségieiknek alkották, csak aztán mikor egyre többen elkezdtek becsatlakozni a rendszerbe magamfajták, már nem tettszett a dolog. 35% lett, plusz a kötelező duplaminimálbér utáni járulékterhek. Na be is csuktuk a boltot. Minek? Kerestem egy strómancéget és abban folytattam a szerintem mindenkinek áldásos tevékenységemet. Főleg annak a cégnek, akitől még kaptam is, a nem is csekély fizetésemet. Szóval ez sokkal jobban megérte. Az államnak volt a legszarabb üzlet szerintem. Mert aki sokat markol, keveset fog. :-((

ON

Elqrták de rettenet nagyon. Vitán felül áll. Már 4 év után beismerte a főbűnös, de 4 évig még folytatták, sőt jól belehúztak, csak már másként. Most mondjam azt, hogy hibára hibát halmoztak? És közben gőzerővel csaltak, loptak, hazudtak. :-((

Előzmény: Wágner úr (156)
midnight coder Creative Commons License 2011.06.20 0 0 163

Ez látod egy érdekes kérdés. Én inkább azt mondanám, hogy a béreket tovább kell differenciálni. De semmiképp nem a minimálbér emelésével, ez utóbbit szvsz inkább eltörölni kellene, és hagyni hogy a piaci bérek érvényesüljenek mind fel mind lefelé.

Az ugyanis valóban nagy veszély, hogy az értékes diplomás, nyelveket beszélő embereket elveszíti az ország. Ugyanakkor azt is látni kell, hogy azzal hogy a kínai, indiai, stb. árukat beengedtük a piacra (márpedig ma már nemigen tudna egy-két hétnél tovább létezni Európa kínai import nélkül) egyúttal bérversenyt is indítottunk az európai (és ezen belül a magyar) és a kínai, indiai munkavállalók között. Ami bizony sok-sok probléma forrása itt és szerte európában - és ezek a problémák még csak most kezdődnek, ennek csak az első előszele volt a gazdasági válság, illetve a mostani görög.

Előzmény: feketekavics (129)
midnight coder Creative Commons License 2011.06.20 0 0 161

Bokros elvtársnak két elévülhetetlen érdeme van:

1. Az energetiakai szektor szarért-húgyért történő elprivatizélése.

2. A manyup-ok létrehozása amivel hitelből tett félre állam bácsi a nyugdíjrendszer megtámogatására, szépen növelve ezzel az ország mindenkori államadósságát.

A megszorítások pedig elkerülhetetlenek voltak, mivel előtte az MDF 4 éve alatt eléggé szar lett a helyzet (fel kellett számolni 40 éve elkúrását, és valljuk be Antallék eléggé töketlenek is voltak), ezt pedig megfejelte további egy év MSZP kúrmányzás.

Előzmény: Qputyin (157)
ezüstszalag Creative Commons License 2011.06.20 0 0 160

2011

Qputyin Creative Commons License 2011.06.20 0 0 157

" bokroscsomag semmi hasznot nem hozott a gazdasagnak, csak kart. Ezt mar rengetegszer kitargyaltak itt a forumon is."

Ezzel a szöveggel már úgy égsz, hogy a képernyőről jön a szaga.

Ez a Fidesz agymosatív egyetemének szajkó tagozatos anyaga.

El kell választani a göbbipapagáj lökte szöveget a valóságtól.

Első regnálás során a Bokros csomag hozamát elhazudva, de vele jól kérkedve,

meg osztogató politikát folytatva, már bizonyította stílusát, melyet megismételt

most is amikor Bajnai eredményét dicsérte az EU-ban ami előtt emelgetheti a kalapot

külföld. Itthon meg a II.világháborús romokkkal zsibbasztotta zombijait.

Nem zavar egy ilyen eszmerendszer lájkolása ? Én visszatérve égésnek tartom.

Nem beszélve arról, hogy a Bokros csomagot köpködő Orbán -Matolcsy keményebb hülyébb

szerkesztésü megszorításokat alkalmaz.

Wágner úr Creative Commons License 2011.06.20 0 0 156

... hogyan müx, hogyan müx...., há' pontosan úgy müx, ahogy minden müx mindig - megy a porhintés és kamuduma, a lelkes tömeg vivátoz, tapsol, énekel és táncol..., na, ahogy ill..., közben pedig a "mieink" (mindig és mindenütt a "mieink", ezek köre változhat ugyan, néha átfedések is előfordulnak, de egy-egy aktuális időszakban tuttira a "mieink" lesz a nevük) isszák meg a sok Söröket... "Róma óta semmi új nincs ezen a földön"

Előzmény: mociga (154)
mociga Creative Commons License 2011.06.19 0 0 154

majdnem OFF, de nem biztos.....

"egy kicsit másként müx.."

Miért hogyan műx?

Ismétlés. A sör örök! Legfőbb öröm a söröm. Polidilis sorsom sorolva és azon sodródva beállok majd a sorba sörbe fojtva, s meglátjuk a választók, a sorban és sörben állók által mi lesz nekem kisorsolva. A sor végén, ha rám kerül sor, s az öröm, megkapom a jó sok söröm.

Te valahogy így gondolkodsz. Szerintem. Azaz mindenki sörivóje. Vannak borivók is, meg pál ingások is? Minden politikus eleve pénzalkoholista? Ha már az enyimek, nap mint nap alaposan beszívtak ugye 8 éven keresztül. Röviden ennyi.  

Nótában kifejezve ez a gondolkodási és reménytvesztettségi veszett defekt, ellentettje, amit a jobboldal most tesz. Azok, kik voltak a züllesztők, most meg is érdemlik a sűllyesztőt. Nézd meg már a püspökladányi reprezentatív mai kv kutakodást és hasonlítsd össze a 2010 tavaszi eredményekkel!!! Értsétek már meg!! Vége a werber-fletó jellegű negatív kampányolás kolompányolás korszakának! A legröhejesebb már az volt esküszöm, amikor rákenték az ellenzékre a saját fasságaikat is, amit hatalmon elkövettek!! :-(((

http://www.youtube.com/watch?v=aQWQk7Jcd5M

ON

Előzmény: Wágner úr (151)
kibergábor Creative Commons License 2011.06.19 0 0 153

Ali Baba főrabló, és negyven jómunkásember marakodását láthatjuk, a koncon.

Ezek még a szocializmust sem voltak képesek működtetni, ahol napi direktívákat kaptak, a hogyanról, akkor a kapitalizmust, ahol saját kútfőből kéne dolgozni  /ezt a szót nem is ismerik/ hogyan tudnák?

Előzmény: Törölt nick (150)
Pater Altenberg Creative Commons License 2011.06.19 0 0 152

mostan (ön)paródiát követtél el, vagy valóban felujjongott benned a vaköröm, hogy milyen zseniális az ország mai kormánya?

Előzmény: mociga (149)
Wágner úr Creative Commons License 2011.06.19 0 0 151

... ez a buli egy kicsit másként müx...., de nem gond, az a fontos, hogy mostan örülsz, tapsolsz, énekelsz... és reménykecc, má'pedig a remény dögl meg utolsó előttinek (utolsónak a Sör, utána meg má' semmi értelmes dolg nem marad)

Előzmény: mociga (149)
mociga Creative Commons License 2011.06.19 0 0 149

OFF

Nemzeti fejlesztési minisztérium reszortja. Már nem hozták hiába létre. Főleg, hogy elindult a valszeg hosszútávon roppant nyereséges Nabucco projekt. És megindult az észak-dél gázvezeték szlovákia és németország felé. Ezenkívül ott az Adria vezeték is. Az gáz és olaj párhuzamosan. Az meg ugye közel-kelet közeli tengeri kapcsolattal a tankhajóknak. A MOL 10 éven belül, tekintettel a magyarországi iszonyat nagy tározókapacitásokra és feldolgozókapacitásokra egy valóságos aranybánya lesz (márcsak a tranzitdíjjakra nézvést is). Ezért aztán a MOL igen csak hitelképes lesz a tőzsdén a beruházások megvalósítására a pénzpiacon. S mivel magánkézben van, ezért bizony az nem terheli az állam eladósodottságát. Mellesleg gyanítom, hogy lehet egy részvénycsere pakett megállapodás még az OMV és a MOL közt a két állam közt, és akkor létrejöhet a közép-európai Esso, vagy Shell, vagy BP. Így kell ezt csinyányi!!!

ON

Előzmény: mmormota (142)
mociga Creative Commons License 2011.06.19 0 0 148

OFF

"Mert ha nem, az összes olyan fiatal, aki később nem lesz börtönviselt, mind egy szálig külföldre megy dolgozni, ott családot alapít, és soha többé nem jön vissza!

_FK"

Ez is benne van a paklincsban. Vagy kullancsban?

ON

Előzmény: feketekavics (129)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.19 0 0 147

........basszus!.......

Előzmény: feketekavics (146)
feketekavics Creative Commons License 2011.06.19 0 0 146

>>>Egy bögrét (tán) még megér.

___

Már nem.

Tegnap volt az a kongresszus...

_FK

Előzmény: John Doe(520i) (139)
Derek Creative Commons License 2011.06.19 0 0 145

Nincs erv ,felesleges.

Előzmény: Törölt nick (133)
péterkém Creative Commons License 2011.06.19 0 0 144

Megmagyarázhatom?

Kedvenc pártod vezetői még mindig a megmaradt koncon (vö. zsákmányon) vitatkoznak! A tagságuk, meg a baloldali/szegény/munkás tömegek képviselete ebben a bírkózásban már rég nem érdekesek, csakis és kizárólag a HATALOM!

Előzmény: Nero Bianco (6)
Asztat mondta az anyósom Creative Commons License 2011.06.19 0 0 143

:o)))

Előzmény: Wágner úr (82)
mmormota Creative Commons License 2011.06.19 0 0 142

Megpróbálom másképp is.

Hitelt elosztogatni ineaktívaknak, felélni - az biztos csődhöz vezet.

Hitelt jól befektetni - ez esélyt ad a fejlődésre.  

Előzmény: Törölt nick (138)
mmormota Creative Commons License 2011.06.19 0 0 141

Meg fogsz lepődni, ezen alapul a kapitalista világ... Széchenyi könyvet írt róla, hogy elmagyarázza a feudalizmusban szocializálódott magyaroknak. :-)

Megjegyzem a gyerek se felesleges, ha szempontnak tartjuk hogy ember éljen a földön.

Előzmény: Törölt nick (138)
tama_i Creative Commons License 2011.06.19 0 0 140

Mialatt igazat adok Neked, szeretném ha a mai bagázsra ugyanezt és MÁR most elmondhatod, csak a neveket kell kicserélni.  Nos látod ezért nem jutunk előbbre mert két ilyen figura határozza meg a politikai palettát. Jottányit sem különböznek egymástól sem pártjaik. Az érdek közös, csak éppen nem publikált egyezség van mögötte hogy minden érdekelt - kivéve az utca emberét - jól járjon. 

A szélrózsa minden irányába kellene elzavarni mindegyiket aki 1989 óta a politikában részt vett és a zsebeit tömködte. Mert ezen kivül semmi más nem történt.

Előzmény: level 1 (123)
John Doe(520i) Creative Commons License 2011.06.19 0 0 139

Ez már a baloldali legendárium egyik fő toposza - hadd recsegjen az a fránya tű az avítt, karcos lemezen.

Egy bögrét (tán) még megér.

Előzmény: Törölt nick (134)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.19 0 0 138

Hitelből befektetést vásárolni ez kb annyira megéri mint gyereket csinálni.

Előzmény: mmormota (136)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!