Keresés

Részletes keresés

segitsmagadon Creative Commons License 2011.06.30 0 0 78

Gyakori pletyka volt brókerek közt, hogy állampapírokkal rendszeresen játszottak a nyugdíjpénztárak, hosszabb futamidőkön adtak fél-egy%-t az alapkezelőnek. Ha végignézik a kötéseiket, rá fognak jönni, hogy szisztematikusan veszítettek 5-10 éves állampapírok rövidtávú vételein, eladásain.

Szintén hallani lehetett, hogy egy-egy komoly bejelentésnél (pl Mol sajátrészvényvásárlás, 24.000-ről 30.000-re 3 nap alatt) a nyugdíjpénztár még nap elején kiszórta a megfelelő vevőnek a részvényt. Ha nem úgy alakult az árfolyam, ahogy a megfelelő vevő kívánta, akkor nap végén a mnyp visszavette a részvényt aranyáron. Mivel többtízezer, többszázezer darabokról volt szó, az ügyletek közben az árfolyamot is elmozdították. Érdemes lenne megnézni a kötéslistákban, hogy egy-egy bejelentés után, a bejelentés várható hatásával ellentétesen mozgó árfolyamoknál ki adott el, ki vett. Ha kedvező és váratlan volt a hír, nem sokkal a hír nyilvánosságra kerülése után az árfolyam felfelé indult, ám hirtelen nagy forgalommal esni kezdett a részvény - ilyenkor sokszor a mnyp volt az eladó - majd az mnyp eladás után az ár újra kúszni kezdett felfelé, ahogy a hírre logikus reakció megkövetelte. Ilyenkor az mnyp tagok veszteséget szenvedtek el, mert a felértékelődő részvényt odaadta az mnyp a pénzvilág vmelyik hiénájának, hogy az tehesse zsebre az árfolyamnyereséget.

Ugyanez működött fordítva is: az mnyp felvásárolta a bankoktól a váratlan rossz hír miatt csökkenésnek induló részvényeket.

Az mnypvel összejátszó piaci játékosok: külföldi tulajdonú nagybankok, befektetési alapok, néha-néha egy-egy nagyobb játékos.

Előzmény: Törölt nick (62)
szobiszörp Creative Commons License 2011.06.17 0 0 76

jaja! ilyenkor már mindenki csendben van.

ez így van. Én is kussolnék, ha kiderülne, hogy akinek a szekerét tolom(rá szavaztam) az egy gazember. jól átqrt..

szar most azoknak,. akik legszivesebben lehánynák magukat. több ilyet ismerek. néhányan közülük most is viszik a zászlót, hangosak, de tudják. ők is szívnak. rácsesztek ők is.

hmmm. ez van...

Előzmény: Törölt nick (75)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.17 0 0 75

Várom a válaszotokat.

Ahogy elnézem, azt várhatod.:-)

Előzmény: szobiszörp (74)
szobiszörp Creative Commons License 2011.06.15 0 0 74

Többeknek, akik megszólítottak:

Soha nem voltam mszmp- tag, kisz-tag, stb... szüleim, családom sem. van ilyen.

Az IQ-m egyébként 135 volt az utsó mérésnél, de attol még lehetek hülye:)

Ami a bajom:

Ez a kormány mocskolta a másikat, hogy eltőzsdézték az állam vagyonát(a pógárokét). Ez elhangzott, ez tény.

Bizonyíték nulla.

ez a kormány viszont elveszi azt a nem kevés pénzt, amit állítólag az előd eltőzsdézett, és valóban tőzsdére viszi! (pl.:mol)

Az est -el(és a többivel) kapcsolatban, pedig az a bajom, hogy miért vette áta a kormány a vesztességet? fegyverrel kényszerítették? Ki a f@szt érdekel egy minuszos magáncég? miért, ha nem azért veszi át, mert itt a legkönnyebb "pénzt kivenni a sztoriból"?

pontosan tudom miről beszélek. Nevezzük magam úgy, hogy "duzzogok, mert ebből a buliból kimaradtam". Vállalom a cimkét.

Kérdezem? Ti (másképp szavazók) adtatok erre felhatalmazást a kormánynak, hogy vesztességes magáncégeket "konszolidáljon?

Várom a válaszotokat.

csillag100 Creative Commons License 2011.06.15 0 0 70

Ebbe benne vannak a külföldi pénzpiaci alapok papirjai is? Gondolok a a biztosítókra, nyugdíjalapokra, stb. Gondolom, hogy ezek a papirok nem a részvénypiacon forognak, amik a termelő szektorokban forognak. 

Előzmény: Törölt nick (67)
csillag100 Creative Commons License 2011.06.15 0 0 65

Az a 3000 csak 2700 milliárd amiből 140 milliárd a készpénz a többi papirok és egyébb portfoliok pl ingatlanok is, aminek az értéke igen kétséges a papiron nyílvántartott érték vonatkozásában.

Gondolom lesz még itt égnek álló haja néhány delikvensnek, ha az igazság pillanata eljőn.

Előzmény: Törölt nick (62)
csillag100 Creative Commons License 2011.06.15 0 0 63

Ezek a hazai papirok. Kiváncsi lenék még a külföldi befektetések papirjaira is, ahol nem a hazai müködő cégek papirjaiba  tették, hanem pénzügyi alapokba, melyek úriásí veszteségeket szenvedtek el a válság következtében.

Na az lesz az izgi, ha ezek előjőnnek.

Előzmény: 11-es demokrata (61)
11-es demokrata Creative Commons License 2011.06.15 0 0 61

Jó sok topicot nyitnak majd akkor a szobiszörpök :)

Előzmény: csillag100 (60)
csillag100 Creative Commons License 2011.06.15 0 0 60

Így igaz. Remélem, hogy az eszközkezelő a teljes átvételkor részletesen nyílvánosságra hozza az összes portfoliót és befektetési részvények és pénzpapirok teljes állományát.

Ezek utén reményem szerint a PFASZ is megvizsgálja ezeket a transzakciókat a pénztárak részéről, hogy volt-e tudatos rossz papirok vétele a pénztár részéről és kik nyertek ezen.

Úgy tudom, hogy MOL és OTP részvények is vannak az átadott vagyonelemek között amit gondolom, hogy az állam nem fog értékesíteni.

Gondolom, hogy néhány topictársnak lesz feladata még a többi papirnál is hülye topicokat nyítni és a kormányt ekkézni és a nagyérdemüt félrevezetni.

Előzmény: 11-es demokrata (48)
11-es demokrata Creative Commons License 2011.06.15 0 0 56

Ne tölts bele rumot

Előzmény: Csaba121 (53)
11-es demokrata Creative Commons License 2011.06.15 0 0 54

Mondjuk érdekes, hogy az itt höbörgő tudatlan elvtársak miért nem horkantak már fel múlt héten

10% feletti Rába pakett került az állam tulajdonába

A Rába ismertette a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap képviseletében eljáró Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) bejelentését, eszerint az Alap tulajdonába 1 577 558 darab Rába részvény került, ami 11,7%-os befolyást jelent a társaságban. Hasonló bejelentést tett tegnap a PannErgy is, itt az Alap 5,45%-os részesedést szerzett.

Úgyis folytatják :)

Előzmény: Törölt nick (49)
Csaba121 Creative Commons License 2011.06.15 0 0 53

Pedig én itt szorgalmasan iszogatok. Már a második bögre teámnál tartok...

És még mindig értem, mi célból is szponzorál az állam a MANYUP-vagyonból egy veszteséges magáncéget, csak te nem...

De úgy látszik nem a te rokonod vagy ismerősöd a cégtulajdonos... hanem orbáné!

Előzmény: 11-es demokrata (51)
wok Creative Commons License 2011.06.15 0 0 52

az estmédiába valóban beszállhatna már valaki értelmes, szívok a pakkommal

és még mindig 27.50

Előzmény: szobiszörp (-)
11-es demokrata Creative Commons License 2011.06.15 0 0 51

Vagy ne igyál többet vagy fáradj be a tűző napról

Előzmény: Csaba121 (50)
Csaba121 Creative Commons License 2011.06.15 0 0 50

Értjük mi, de ezt én is szeretném!!!!!!

A veszteséges cégem részvényeit szerezze meg az orbánkormány, mert mi az neki????

Majd adja vissza nekem ingyen és bérmentve, hogy megmenthessem a cégem...

Előzmény: 11-es demokrata (48)
11-es demokrata Creative Commons License 2011.06.15 0 0 48

Menthetetlenül ostobák vagytok :(

Aki agyilag nem bírja felfogni, hogyí valamelyik pénztár fektetett econetbe és ez lett átadva az ostoba. Ennyi

Előzmény: Csaba121 (46)
Csaba121 Creative Commons License 2011.06.15 0 0 46

Mi értjük a lényeget, a MANYUP-osoktól elvett részvényeket a kormány átadta egy magánbrókercégnek, amelyik negyedévente többszázmillió forinttal növelte e hiányát. Eddig... de végre egyenesbe jöhet ez a cég, hála a 2/3-os fülkeforradalomnak, amely ezt lehetővé tette...

Előzmény: 11-es demokrata (18)
pajaci Creative Commons License 2011.06.15 0 0 45

Azt hittem ott az már nem tud megbukni, aki le tudja írni, hogy, ti; elvtársaitok; IQ.

Előzmény: RontóPál (44)
RontóPál Creative Commons License 2011.06.15 0 0 44

a sikertelenül megjárté...:-D

Előzmény: pajaci (42)
pajaci Creative Commons License 2011.06.15 0 0 42

Lehet a marxista egyetem hatása is benne van.

Előzmény: Törölt nick (39)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.15 0 0 41

Te mégis végigjártad.

Előzmény: Törölt nick (40)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.15 0 0 39

Nem veszed észre, hogy milyen szánalmas vagy ezzel az elvtársazással?

A fidesz-szemináriumon csak ennyit tanultál?

Előzmény: Törölt nick (38)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.15 0 0 37

Miért ?

Mert mindenki KISZ fiúként kezdte az életét.

Volt ugye az alcsúti kiszfiú és volt belőle pápai is.

Előzmény: Törölt nick (29)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.15 0 0 36

Azon nevet jelenleg mindenki hogy az "érintettek" nehezen viselik a kedvenceik fedhetetlenségének nevezett köd elillanását.

Előzmény: Törölt nick (35)
podhorsky Creative Commons License 2011.06.15 0 0 34

Azt is érdemes lenne megnézni, hogy MIKOR vette az a pénztár ezt a papírt. Én magyarországon éltem sokáig, el tudom képzelni, hogy amikor kiderültek az átadás időpontjai, a pénztárak eszközöltek néhány érdekes vásárlást...

Előzmény: Brummogo (33)
Brummogo Creative Commons License 2011.06.15 0 0 33

Bocs, de ezt nem vették, hanem jött a manyup-vagyonnal. Itt az a kérdés melyik pénztár fektetett ebbe a csodarészvénybe. Va n miért rugdalni Viktátorékat, de ez nem az ő saruk.

Törölt nick Creative Commons License 2011.06.15 0 0 32

Ugye milyen ciki az igazság ... ;)

Előzmény: Törölt nick (31)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.15 0 0 30

Csitulj már le pógárzember!

Előzmény: Törölt nick (29)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.15 0 0 28
Előzmény: Törölt nick (27)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.15 0 0 26

És mennyi járuléktartozással döntötte be a legutóbbit?

Valami 150 millióval?

Sebaj, ő a ti kutyátok kölyke és Simicska nagy barátja.

Előzmény: Törölt nick (25)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!