Megáll az eszem! Arról volt szó, hogy az előző kormányok eltőzsdézték ezt a pénzt nem? Micsoda népnyúzó kormányok voltak. Eltőzsdázték a népvagyonyt!
Most csak ez van, meg vettünk mol-t is. ez nem tőzsdézés! Csak vigyázunk a magyar értékekre...
Nincs hányingere minden harmadik embernek?(ezekre szavazók)
Gyakori pletyka volt brókerek közt, hogy állampapírokkal rendszeresen játszottak a nyugdíjpénztárak, hosszabb futamidőkön adtak fél-egy%-t az alapkezelőnek. Ha végignézik a kötéseiket, rá fognak jönni, hogy szisztematikusan veszítettek 5-10 éves állampapírok rövidtávú vételein, eladásain.
Szintén hallani lehetett, hogy egy-egy komoly bejelentésnél (pl Mol sajátrészvényvásárlás, 24.000-ről 30.000-re 3 nap alatt) a nyugdíjpénztár még nap elején kiszórta a megfelelő vevőnek a részvényt. Ha nem úgy alakult az árfolyam, ahogy a megfelelő vevő kívánta, akkor nap végén a mnyp visszavette a részvényt aranyáron. Mivel többtízezer, többszázezer darabokról volt szó, az ügyletek közben az árfolyamot is elmozdították. Érdemes lenne megnézni a kötéslistákban, hogy egy-egy bejelentés után, a bejelentés várható hatásával ellentétesen mozgó árfolyamoknál ki adott el, ki vett. Ha kedvező és váratlan volt a hír, nem sokkal a hír nyilvánosságra kerülése után az árfolyam felfelé indult, ám hirtelen nagy forgalommal esni kezdett a részvény - ilyenkor sokszor a mnyp volt az eladó - majd az mnyp eladás után az ár újra kúszni kezdett felfelé, ahogy a hírre logikus reakció megkövetelte. Ilyenkor az mnyp tagok veszteséget szenvedtek el, mert a felértékelődő részvényt odaadta az mnyp a pénzvilág vmelyik hiénájának, hogy az tehesse zsebre az árfolyamnyereséget.
Ugyanez működött fordítva is: az mnyp felvásárolta a bankoktól a váratlan rossz hír miatt csökkenésnek induló részvényeket.
Az mnypvel összejátszó piaci játékosok: külföldi tulajdonú nagybankok, befektetési alapok, néha-néha egy-egy nagyobb játékos.
ez így van. Én is kussolnék, ha kiderülne, hogy akinek a szekerét tolom(rá szavaztam) az egy gazember. jól átqrt..
szar most azoknak,. akik legszivesebben lehánynák magukat. több ilyet ismerek. néhányan közülük most is viszik a zászlót, hangosak, de tudják. ők is szívnak. rácsesztek ők is.
Soha nem voltam mszmp- tag, kisz-tag, stb... szüleim, családom sem. van ilyen.
Az IQ-m egyébként 135 volt az utsó mérésnél, de attol még lehetek hülye:)
Ami a bajom:
Ez a kormány mocskolta a másikat, hogy eltőzsdézték az állam vagyonát(a pógárokét). Ez elhangzott, ez tény.
Bizonyíték nulla.
ez a kormány viszont elveszi azt a nem kevés pénzt, amit állítólag az előd eltőzsdézett, és valóban tőzsdére viszi! (pl.:mol)
Az est -el(és a többivel) kapcsolatban, pedig az a bajom, hogy miért vette áta a kormány a vesztességet? fegyverrel kényszerítették? Ki a f@szt érdekel egy minuszos magáncég? miért, ha nem azért veszi át, mert itt a legkönnyebb "pénzt kivenni a sztoriból"?
pontosan tudom miről beszélek. Nevezzük magam úgy, hogy "duzzogok, mert ebből a buliból kimaradtam". Vállalom a cimkét.
Kérdezem? Ti (másképp szavazók) adtatok erre felhatalmazást a kormánynak, hogy vesztességes magáncégeket "konszolidáljon?
Ebbe benne vannak a külföldi pénzpiaci alapok papirjai is? Gondolok a a biztosítókra, nyugdíjalapokra, stb. Gondolom, hogy ezek a papirok nem a részvénypiacon forognak, amik a termelő szektorokban forognak.
Az a 3000 csak 2700 milliárd amiből 140 milliárd a készpénz a többi papirok és egyébb portfoliok pl ingatlanok is, aminek az értéke igen kétséges a papiron nyílvántartott érték vonatkozásában.
Gondolom lesz még itt égnek álló haja néhány delikvensnek, ha az igazság pillanata eljőn.
Ezek a hazai papirok. Kiváncsi lenék még a külföldi befektetések papirjaira is, ahol nem a hazai müködő cégek papirjaiba tették, hanem pénzügyi alapokba, melyek úriásí veszteségeket szenvedtek el a válság következtében.
Így igaz. Remélem, hogy az eszközkezelő a teljes átvételkor részletesen nyílvánosságra hozza az összes portfoliót és befektetési részvények és pénzpapirok teljes állományát.
Ezek utén reményem szerint a PFASZ is megvizsgálja ezeket a transzakciókat a pénztárak részéről, hogy volt-e tudatos rossz papirok vétele a pénztár részéről és kik nyertek ezen.
Úgy tudom, hogy MOL és OTP részvények is vannak az átadott vagyonelemek között amit gondolom, hogy az állam nem fog értékesíteni.
Gondolom, hogy néhány topictársnak lesz feladata még a többi papirnál is hülye topicokat nyítni és a kormányt ekkézni és a nagyérdemüt félrevezetni.
Mondjuk érdekes, hogy az itt höbörgő tudatlan elvtársak miért nem horkantak már fel múlt héten
10% feletti Rába pakett került az állam tulajdonába
A Rába ismertette a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap képviseletében eljáró Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) bejelentését, eszerint az Alap tulajdonába 1 577 558 darab Rába részvény került, ami 11,7%-os befolyást jelent a társaságban. Hasonló bejelentést tett tegnap a PannErgy is, itt az Alap 5,45%-os részesedést szerzett.
Mi értjük a lényeget, a MANYUP-osoktól elvett részvényeket a kormány átadta egy magánbrókercégnek, amelyik negyedévente többszázmillió forinttal növelte e hiányát. Eddig... de végre egyenesbe jöhet ez a cég, hála a 2/3-os fülkeforradalomnak, amely ezt lehetővé tette...
Azt is érdemes lenne megnézni, hogy MIKOR vette az a pénztár ezt a papírt. Én magyarországon éltem sokáig, el tudom képzelni, hogy amikor kiderültek az átadás időpontjai, a pénztárak eszközöltek néhány érdekes vásárlást...
Bocs, de ezt nem vették, hanem jött a manyup-vagyonnal. Itt az a kérdés melyik pénztár fektetett ebbe a csodarészvénybe. Va n miért rugdalni Viktátorékat, de ez nem az ő saruk.