Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.06.09 0 0 113

"A Moody's nemzetközi hitelminősítőnél nincs felülvizsgálat alatt Magyarország szuverén adósságának a besorolása - válaszolta a Reutersnek a hitelminősítő szóvivője.  A Moody's Baa3 kategóriába sorolja Magyarországot leminősítés lehetőségére utaló negatív kilátással - jelezte a szóvivő. Ez azt jelenti, hogy a következő egy-másfél évben fennáll a kockázata annak, hogy a besorolás lejjebb kerül. A másik nagy hitelminősítő, a Fitch Ratings a hétfőn stabilra javította a magyar szuverén adóskockázati besorolások kilátását a leminősítés lehetőségére utaló eddigi negatívról a magyar kormány által bejelentett költségvetési intézkedések bizalomerősítő hatásával indokolva a lépést. A cég illetékes igazgatója akkor azt mondta, hogy a magyar kormány által idén ismertetett konszolidációs intézkedések ellensúlyozzák a tavalyi kedvezőtlen folyamatokat. A kilátás stabilizálása azt jelenti, hogy a nemzetközi hitelminősítő levette a napirendről a magyar adósosztályzatok visszaminősítését. A fontosabb hitelminősítők közül a Fitch reagálása volt az első pozitív vélemény magyar kormány reformterveiről."

Viktória7 Creative Commons License 2011.06.07 0 0 112

Fitchet hányunk

mociga Creative Commons License 2011.06.07 0 0 111

OFF

Nyugi én értelek! Én is az vagyok, (voltam??) de óvatosan. a józan paraszti ész nevében is.

 

2002-ben a rettenet kampány hevében a freedomfighter nevet választottam magamnak a fórumokon.

ON

Előzmény: Törölt nick (107)
mociga Creative Commons License 2011.06.07 0 0 110

Nem csak spekuláció tisztán, de nyilván az is van benne.

Világfolyamat is. Sok-sok-sok együttes hatással. Euró, Dollár és a normál valutadőzsde menekülése a stabil és biztonságos CHF felé. Pont a karvalytőke marad kint a legtovább a piacon, mert extraprofitokat lehet realizálni. Egyébként bennem felvetődik mindig az a kérdés, hogy nem kéne valami globálvalutaelszámolás az egész világon, totál nemzetközi kontrollal? Hú de messze van!! :-((

 

Miért van messze? Mert a többi dőzsdével is qrva nagy gondok vannak. Csak egyetlen példát mondok. Az amerikai élemiszerárú tőzsdéken (= valahol az egész világ, hisz globális), kb. 3 évi mezőgazdasági terményérték kering a kaszinós poifitjáték reményében a virtuális piaci körökben. Sok mögött, sem konkrét kereskedelmi, szállítási, árutermelési szerződés, sem pláne konkrét áru nincsen. Ez a gond. De más árudőzsdés cuccokkal is hatalmas gondok vannak. A papírosokkal is a részvénypiacon mellesleg. :-(( 

Előzmény: Törölt nick (105)
mociga Creative Commons License 2011.06.07 0 0 106

Hát igen. Ez részletesebb. De akkor is szar van valahol a világ palacsintájában. Együtt zabáljuk. Ezt mindenki érzi. :-((

Előzmény: Törölt nick (101)
mociga Creative Commons License 2011.06.07 0 0 104

Persze hogy tudom. Azt is tudom hol kezdték elbacni, de nagyon!! Az a bizonyos ok. De az nem érdekel ma már senkit sem, csak a jelen, miszerint megszavaztatták a népet, hogy ....... (és 95% nem!!!!) De ez már politikai szféra, mert választás lesz. Akkor bezzeg qrva jó volt mindenkinek, mikor holland, meg benelux betétes pénzekből is szórták a lakosság közé az olcsó hiteleket és azok meg százezerrel költekeztek, meg ingatlanokat is - mellesleg túlmagas áron -  vásárolgattak szerte a világon. Főleg Európában.

 

Ha nem lenne Euró meg európai szolidaritás, akkor most bizony csóközön is lehetne nekik. Lázadások, utcai harcok meg minden. (Bár ott azért nem, mert az északiak hidegvérűbbek, nyugodtabbak). Most helyzet van, meg kell oldani. Aztán elő kell venni a globálbanktőke sarát is, meg az államhatalmakét is, és együtt kidolgozni, míg nem késő egy olyan működőképes rendszert, hogy ilyet többé sohase. Nem biztos, hogy ez sikerülni fog. De ha nem, akkor együtt omlunk egy hatalmasat előbb-utóbb az biztos. Én már 3-4 évvel ezelőtt megjósoltam, hogy ez lesz. Láttam a lufipénzgyártási globáltőkekoncentrációs, értékfedezetlen pénzgyártási folyamatokat. Ennek tanúi csak a barátaim. Mellesleg remekül fizetett banki alkalmazottak is vannak köztük. Na jó csak ismerősök. A kedvedért. Nehogy megharagudj!! :-)) 

Előzmény: Törölt nick (99)
mociga Creative Commons License 2011.06.07 0 0 100

Én sem szeretem a fiskalitást. Vannak pénzben nem is mérhető értékek. Tudod hány vitám volt, lent kicsiben is fiskális pénz ún. kontrollerekkel? A tököm is televolt, de sikeresen megvívtam az ütközeteimet. Ennek ellenére elismertem, hogy az is szükséges, amit ők csinálnak. És miért is? Mert gyarló az ember. Ők terv és papíralapúak. Ha benyújtasz egy jó tervet, ami konkrét és korrekt, akkor adnak pénzt. Ha nem? Mert nincs is idő erre, avagy a haszna pénzben nem mérhető, akkor meg .............. pláne a politikában, azaz nagyban, ez egy örök konfliktus marad. Qrvabonyolult. :-((

Előzmény: Törölt nick (96)
mociga Creative Commons License 2011.06.07 0 0 98

Jó! Vettem az adást. De ez a tökös magyar gyerek más malmára hajtja ám a vizet. És még a vesszőparipájuknak is pálcamuníciót szolgáltat. Már ha érted mit is akartam mondani. :-( 

Előzmény: Törölt nick (95)
mociga Creative Commons License 2011.06.07 0 0 93

Provokátor? (???)

Előzmény: Törölt nick (91)
mociga Creative Commons License 2011.06.07 0 0 92

Hűle!

Hűlj le! :-)

 

 

Előzmény: Törölt nick (83)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.07 0 0 91

hm...érdekes, valóban.

 

természetesen a többivel nincs baja, csak magyar ne legyen:-S

 

Törölt nick Creative Commons License 2011.06.07 0 0 85

nem birkák, mert például Gyurcsánynak nem tűrték, hogy falhoz állítsa őket.

 

csak jobban esik birkának nevezni őket azért, mert jobban esne lángokban állva látni az országot a patás miatt.

 

ha ez nem megy, akkor természetesen azért nem, mert a polgárok hülyék!

Előzmény: Törölt nick (82)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.07 0 0 81

és ne felejtkezzünk el hazánk fiairól, akik viszonylag jól állják a sarat.

 

Még Bajnai intézkedéseit is, de Orbánét mindenképpen jobban tűrik, mint például a görögök a saját hazájuk intézkedéseit.

 

 

Előzmény: Törölt nick (80)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.07 0 0 80

Ezt talán az anticiklus politika eredményezi, aminek következtében a más utat járó, korábban jól teljesítő országoknál jelentkező problémákkal ellentétes a magyarországi feljavulási folyamat, amihez most még  a gyenge önbizalmunk társul.

 

Erre mondtam azt, hogy Orbánnak jók a lapjai.

Előzmény: Törölt nick (79)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.07 0 0 79

szerintem valahol az is közrejátszik, hogy egyre több ország ingadozik és valahol hazánk elszántabbnak tűnik atalpraállás érdekében.

Előzmény: Törölt nick (77)
mociga Creative Commons License 2011.06.07 0 0 78

Na látom a patásfóbia él.

 

Ime az ördög maga. Gondolom a TV2 a ballibáknak hitelesnek számít. Amit patás mond, az nyilván nem olyan bíztos már, mert ő is lehet nagy színjátékos.

Egyeseknek nehéz lesz ide betekinteni, azt belátom. :-((

 

http://fidesz.hu/index.php?Rovat=10031&Media=11577

 

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2011.06.07 0 0 77

Azt hiszem a Fitch esetében valóban üzenetről lehet szó, hogy a korábbi konfliktus lezajlott, annak eredménye az, ami és a jövőt tekintve nem görgetését tartják szem előtt, hanem "új parti új izgalom".

 

Egyetértek veled abban is, hogy a belpolitikában az alapvetően elfogadható stratégiai irány mellett sok a szerencsétlenkedés.

 

Előzmény: Törölt nick (72)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.07 0 0 75

Ezer ember egyéves nyugdíjából 100 000 egészségügyi dolgozónak adható egy 30 ezres évenkénti túlélőcsomag.

Törölt nick Creative Commons License 2011.06.07 0 0 74

Hát, azt mondjuk feloszthatná az általa vázolt módon, de tartok tőle, hogy mégis csak inkább saját magára költené.

Előzmény: mert mindig a hoki (69)
mociga Creative Commons License 2011.06.07 0 0 73

Hékás Te! Én élvezem a kétharmadot. Jobban mondva látom a veszélyeit, de látom a roppant nagy előnyeit. Aki gyorsan tud cselekedni, az 5x annyit tud tenni. Hogy is monják a népek? 2x ad, aki gyorsan ad. Na folyik is az adok-kapok játszma. Oszt és foszt. Kinek mit? Honnan hová?

Előzmény: Törölt nick (68)
mociga Creative Commons License 2011.06.07 0 0 70

Pontosan. Jól látod. Veszélyes játék. De ugye most a devizahitelesek össznépi problematikájának megoldásában kaptak Matölcséréktől egy kis grátisz ajándékot. Ugyanis ez a helyzet a bankokat is nagyon agyonnyomta már. Qrvára tetszett most, amikor most az MSZP óbégatott egyet, hogy a megállapodás túlzóan kedvez a bankoknak. Mosoly. :-)))))))))))))

Előzmény: bogel (65)
mert mindig a hoki Creative Commons License 2011.06.07 0 0 69

Bajnai, akinek volt egy elejtett megjegyzése a 2000 milliárdos befőtt felnyitása utáni használatról, aminek általa  javasolt módja szerint

 

Hö-hö... Bajnai otthon javasolgasson a fizetésének a beosztásáról...:-)))

Előzmény: Törölt nick (67)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.07 0 0 67

A manyupban nem lennék olyan biztos, bár Bokros kissé más mint Bajnai, akinek volt egy elejtett megjegyzése a 2000 milliárdos befőtt felnyitása utáni használatról, aminek általa  javasolt módja szerint 1/3  a múlt irányába az adósság törlesztésre, 1/3 a jelen problémáira és 1/3 a jövőt megalapozó programok indítására javallott.

Orbán ezt másként használja fel mondjuk...

 

Orbán a tőke oldala felől közelíti a kínai mintát, amiről azt hiszem azt gondolja, hogy a jövő.

 

Az általad jelzett proletárt azért behelyettesíteném a szociáldemokrata jellegű munkavállalói körrel, mint az orbáni politika kedvezményezettjeit, hiszen messze nem arról van itt szó, hogy akár az átvitt értelemben használható proletár rétegekre építené a politikáját, nekik csak szintén felajánlja a "munkásarisztokrácia-lét" irányába felzárkózás lehetőségét.  

Előzmény: Törölt nick (60)
mociga Creative Commons License 2011.06.07 0 0 66

A TEK megvédi, nem tudok kémkedni a hátamögött De a múltkor megkérdezte Hajdú Péter tőle Felcsúton a kertjében, hogy Mi a titka annk, hogy.... Válasz. Hát ha elárulnám, akkor az nem lenne már titok. Az már egy másik kérdés, hogy elég sokat dumál szerte a nagyvilágba, meg idehaza  is, oszt belelátok a fejibe. A party elkezdódott. Ő osztja a lapokat. Sok játékos van az asztalnál. Ősi cucliális ösztönből kórusban bíztatják. Sőt követelik. Ossz szamár! :-))  

Előzmény: Törölt nick (59)
bogel Creative Commons License 2011.06.07 0 0 65

"A hitelezési oldalon felfelé nyomná, a betét oldalon meg lefelé. A volumen meg elsősorban a piacon múlik."

 

Így van. Magasabb kamaton kevesebb hitelt vesznek fel, alcsonyabb betéti kamatnál kevesebb betétet helyeznek el ceteris paribus. Az állam egy újabb jó kis holtteherveszteséget dobott a gazdaságra :)

Előzmény: mociga (63)
bogel Creative Commons License 2011.06.07 0 0 64

Ez akkora nonszensz, mint a egy bálna.

Ok-okozati összefüggés a bankadó és hitelezési volumen növekedése között?

Megnő a változó (volumennel arányos) költséged, és így többet adsz el?

 

Mindössze 4.45 EUR-ért a mélységes homály oszolhat:

http://www.lulu.com/product/paperback/microeconomics-for-dummies/97642

Előzmény: Törölt nick (61)
mociga Creative Commons License 2011.06.07 0 0 63

Óvatosabban! Nem kézzelfogható árutermelő ágazatról van szó. Jobban mondva arról, ha pénzárútermelésben gondolkodunk. Pénzkovácsok. Kellenek a betétesek és növelni kell a termelést, különben fitch fuccs lesz. Muszály hitelezni (minnél magasabb kamaton és egy versenykörnyezetben), mert akkor semmi értelme egyáltalán a létezésüknek is. És az adót is ki kell ugye fizetni valahogy. Szóval a világ nem ám olyan egyszerű.  Sem fekete sem nem fehér. Szürke. Valóban. Az adó befolyásolja a kamatszinteket. A hitelezési oldalon felfelé nyomná, a betét oldalon meg lefelé. A volumen meg elsősorban a piacon múlik. Van rá igény, avagy nincs. De hitelezni pénztforgatni nekik muszály.

Előzmény: bogel (56)
Csahoss Creative Commons License 2011.06.07 0 0 62

paff topikos.

Előzmény: Törölt nick (49)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.07 0 0 61

A hitelezés már eddig is túl drága volt európai összehasonlításban, ahhoz képest még drágábban hitelezni egy olyan határ átlépését jelentené, ahol már nem akad hitelfelvevő és a banki üzlet dől össze, amit nyilvánvalóan ezek a cégek nem akarnak, ez az út tehát járhatatlan.Itt már bejátszik a globális konkurencia megjelenésének veszélye is.

 

A bankok felé a tulajdonossok részéről támasztott profitelvárást azok csak a tevékenységük bővítésén keresztül képesek teljesíteni azok után, hogy túllökték őket az eddigi, kényelmes működést biztosító szisztémán a profitelvonással.

Előzmény: bogel (56)
mociga Creative Commons License 2011.06.07 0 0 57

Nekilátott! De nem állok le szívesen agyalogolni elvesztegetett 1 évről vitatkozni egy láthatólag totál teljesen függetlennel. Kilóg a lóláb? - De nagyon. Na meg ugye szarok ám a kv. kutakodási eredmények is. Az időközi választásik is. Ez van.

Előzmény: napsutott (54)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!