"Javasolta Orbán Viktornak, hogy menjen ki a Kossuth térre, és tartson ott egy szociális konzultációt. Mint Árok Kornél fogalmazott, a kormányfő erre azt mondta, az ötletet majd elmondja a bohócügyi államtitkárának."
Pont a napokban volt a rádióban hogy betiltották a tevékenységüket, ha jól emléxem Mária_Terézia idején. Ahogy ma a házalást is tiltják egyes helyeken.
Talán mert konkurencia a helyi üzletnek, nagy bótnak.
"A háború a fővárosnak ezt a színfoltját magával sodorta." - lehet Pest-Budán elsodorta, de a 60-as évek elején vidéken én gyerekként hallottam a mondókájukat, s bár Apám, vasas ember lévén tudott edényt foltozni, ha felénk járt ilyen hátikosaras mester, mindig adtunk neki némi munkát...
a trikolor, vagy a kokárda is legalább úgy le van járatva, mégsem vicc tárgya... akiben az árpádsávok félelmet gerjesztenek, azokban a többi miért nem?
A drótostótok törött cserépedények és lyukas fémedények javításával foglalkozó vándoriparosok voltak.
A második világháborúig Budapest jellegzetes alakjai voltak. „Fazikat fótooznyi”, „drótoznyi-fótoznyi” kiáltással járták az utcákat, udvarokat. Többségük Árva, Trencsén vagy Liptó vármegyékből érkezett. A 20. század leghíresebb drótosai Abaúj vármegyéből származtak. Az edényfoltozók között a szlovákok mellett sok cigány is volt. Szerszámaikat, a munkájukhoz szükséges anyagot hátukon faládában hordták. A drótostótok jellegzetes ruházata volt a széleskarimájú kalap és a bocskor. A háború a fővárosnak ezt a színfoltját magával sodorta.
... hehe, mijazhogy...., pláne, ha elárulom a magam kis boltját..., azoknak, akik netán mégsem akarják az ingyé' Sör mellé a dumát hallgatni, Egy Pofa Söré' Lyó minőségű (malájkalózoktól beszerzett) füldugókat szállítok...., nagy üzlet, nagy üzlet...
...bocsi: megtennéd, hgy az Árpád sávokat nem molesztálod?
...már csak azért se, mert a trikolor, vagy a kokárda is legalább úgy le van járatva, mégsem vicc tárgya... akiben az árpádsávok félelmet gerjesztenek, azokban a többi miért nem?
Na engem is felhívott. Igaz először azt hittem Rákosi et. az csak Orbán hangján.
Mondtam is neki, hogy egyre többen támogatjuk, most még csak két harmad, de rövidesen két negyed, ötöd, hatod... Felső határ a csillagos árpádsávos ég.
... nem fog csökkenni a tapsoncokok darabszáma, mer' majd a pijás osztály, izé..., pijár osztály... (hogy mia különbség? bár tudnám..), na, szóval azok majd elolvassák a zén javallataimat..., má'mint a Söröket illetően...., és akkor azokat mind bevezetik és annyian fognak , táncolni, tapsolni és huj-rázni, hogy csak na! Csak előre köll gondolkozni..., le is védtem kópérájtra...., nehogy a sok pijás osztályos, izé... pijár, pijár..., na, majd megjegyzem egyszer..., szóval, nehogy csak úgy megfújják Sörjutaléktalanul..., mer' akkor dühös leszek és rájuk gurítom a hordómat (üresen), ami sokkal többet ér mindenféle Hágánál, vagy mijafrancnál....
.... a teflonhoz madzag köll meg áram (ami, ha megfogjuk, ráz)..., az egészet ki köll adni lelkecs aktívistáknak..., vagy kiscserkészeknek (napi Lyócselekedetként)..., na, ezek mászkáljanak valami kihangosítós izével és arról harsogjon a duma...., olyan végtelenített izével...., akkor mindenki mindig mindenütt hallja majd...., a kocsmákba' pedig minden korsó előtt lejátssza eztet a zizét a pénztárgép - és a legfontosabb, hogy ez lesz a Sör ára... - határozottan népszerű intéckedécs lesz, mer' csak úgy tódul majd a nép..., és mindenki boldog lesz, tapsol és énekel, na meg isz...