Sziasztok, térkövezés előtt állunk, és érdekelnének a tapasztalatok az alábbi gyártók 20x10x6 cm-es egyszerű szürke, illetve vörös térköveivel kapcsolatban.
Őppen erről van szó. Ők nem m3-ben mérik, hanem tonnában, az pedig, hogy mennyi tonna, azt nekem kellene kiszámolni a váltószám alapján, ami nem mindegy, hogy mennyi, 1,6x, 1,8x, 2x. Ilyen mennyiség esetén akár 6-7m3 is lehet a különbség, ami semmilyen szempontból sem mindegy.
0/63-as andezitből terveztem elkészíteni az alapozó réteget, az ágyazó réteget pedig 0/4-es méretőből. Ez gondolom idáig OK. A valódi kérdésem az lenne, hogy 1m3 0/63-as andezit, mennyi tonnának feleltethető meg? Ahonnan vásárolni tervezem a zúzalékot, azt mondták, hogy 1 tonna 0/4-es zúzalék kb 1,6 tonnának feleltethető meg, míg a 0/63-ast 2X-es szorzóval kell számolni, tehát 1m3 0/63-as andezit zúzalék az kb. 2 tonna. Helyesek ezek az értékek? Őszintén megmondva, én a 2 tonnát picit sokallom. Nyilván ez azért fontos mert m3-re van kiszámolva a szükséges mennyiség, viszont tonnára árulják.
Sziasztok. Ajánlanék nektek egy jó térkövezés és térkő építés -el foglalkozó csapatot. Azért ajánlom mert látom sokan sok kérdést tesznek fel és nem kapnak rá választ. Nekik van gyakran ismételt kérdések oldala. AZ elérhetőségüktérkő >>
Ugyan ezzel a problémával küzdök. Nálam azóta ilyen amióta a murvát letették a lábazat mellé majd ugyan abban a rétegrendben került rá a térkő ahogy nálad is. Nekem egész nyáron ilyen az oldala , csak kánikula idején szorul vissza, tehát ez biztosan a talajban lévő nedvességet szívja fel a ragasztó amivel le van húzva az XPS. A talaj agyagos kötött nálam. Sikerült megoldást találni a problémára? Válaszodat köszönöm.
Nálunk elég profin megcsinálták, nagyon szép lett. Mondjuk látszott, hogy értettek is hozzá és nem először csinálják. Le is van írja a honlapukon, hogy milyen sorrendben kell: https://www.gyorkiepito.hu/terkovezes/ Ajánlom őket jó szívvel.
Nálunk nemrég térköveztek. Nem értettem a technológiát (bár nem láttam), de a rendelt anyagok alapján 20/50 murvára tették közvetlen (gépi tömörítéssel), finom homokot csak a fugázáshoz használtak (amennyiben így hívják térkő esetében is). Valahányszor néztem máshol, mindig homokágy, pakolás, finom ütögetés gumikalapáccsal. Nem is lett olyan egyenletes de azért nem katasztrófa.
Új vagyok még ebbe a térkő témában, ezért hátha tud valaki segíteni egy kis információval.
Kocsi bejárót akarok csináltatni, és a szaki úgy mondta hogy 8cm-es vastagságu térkövet vegyek. Néha teher forgalom is menne rajta. Kb olyan 20-25 tonna.
Nos. A baj ott kezdődik hogy a kiszemelt térkő ami szóba jöhet azt csak 6cm-es méretben gyártják.
A térkő közötti hangyabolyok és sárlerakódások megszüntetésére jó a homok-cement besöprése, ami utána megköt?
Nagyobb eső után, vagy locsoláskor tele van a térkő apró megkeményedett földdarabokkal, amik a közéjük besöpört kvarchomok tetején képződnek, és az erős vízsugár hatására pedig kimosódnak.