Keresés

Részletes keresés

Esbeta férje Creative Commons License 2011.07.11 0 0 178

Ma a legjobban Gőgös Zoltán  emeszpés volt  államtitkár felszólalásai tetszettek. Nem értek hozzá, de számomra meggyőző volt. A tapasztalt Kósa úr is visszavonult, legalábbis nekem úgy tűnt.

Uther Pendragon Creative Commons License 2011.07.11 0 0 177

Nem érzed az általad leírt lózungok és a belinkelt szöveg közötti ellentétet?

 

Miért próbálsz mellébeszélni? Fizetnek érte?

Előzmény: Maccskacico (163)
Uther Pendragon Creative Commons License 2011.07.11 0 0 176

Annak a garnitúrának a nemzeti érzéseiről beszél, akik így nyilvánultak meg. Persze nem hazudtak, csak nem fejtették ki az igazság minden részletét.

Előzmény: Maccskacico (162)
spiritus21 Creative Commons License 2011.05.20 0 0 175

Ami késik nem múlik, még pár ilyen nyilatkozat....

Előzmény: pert2 (174)
pert2 Creative Commons License 2011.05.20 0 0 174

Ha megnézte volna a Csaba László a nyilatkozata előtt a fizetési borítékját, ott nem igen látott volna bizonyítékot az állam kiadáscsökkentési elszántságára.

Előzmény: spiritus21 (172)
spiritus21 Creative Commons License 2011.05.20 0 0 173

Némi megtorpanást látok a nevelőinknél, de gondolom csak átmeneti erőgyűjtés az Eu elnökség végéig plusz várnak a nyári uborkaszezonra ,hogy bejelentsék a népnyúzó -de sajnos szükséges - intézkedéseket.

 

 

Csaló rokkantak, korai nyugdíjasok reszkessetek!

Betegek fizessetek!

Dolgozók robotoljatok!

Diákok küzdjetek!

Orvosok meneküljetek!

Patikák tönkre menjetek!

Kövérek fogyózzatok!

Alkotmánybíróság mondjon le testületileg!

 

 

Most kezdik baszogatni a lakáskasszákat mondván túl jövedelmezőek és sokba kerülnke az államnak, lakáskasszások figyeljetek!

 

 

 

spiritus21 Creative Commons License 2011.05.11 0 0 172

Csaba László akadémikus azt emelte ki, hogy a kiadáscsökkentés területén lát a kabinet részéről elszántságot. A Közép-európai Egyetem tanára megjegyezte, hogy eddig nem kapott választ arra, hogyan akarják visszavezetni a munkanélkülieket és az inaktívakat a munka világába. Ha ugyanis sok embert rövid idő alatt kiszorítunk a rokkantnyugdíj, az előre hozott nyugdíj és a munkanélküli-segély köréből, az a feketegazdaságot és a kriminalitást jelentősen megnövelő tényező. „Ilyen átalakítást egy többéves, átfogó programmal lehetne végrehajtani, amelybe beletartozna például a munkaerő-piaci mobilitás lakhatási feltételeinek javítása vagy az oktatás átalakítása” – mondta Csaba László.

 

igaza van!

spiritus21 Creative Commons License 2011.05.09 0 0 171

Formálódó nyugdíjrendszer
A gyermeknevelés elismerése központi eleme lehet a jövőbeli szabályozásnak
2011. május 9. 06:00

  Magyar Nemzet
A jelenlegi nyugdíjkorhatár a jövőben csak azokra a házaspárokra lenne érvényes, akik legalább két gyereket felneveltek és valamilyen szakmához juttattak, illetve iskolázottsághoz segítettek – ezt a javaslatot is felveti az az előterjesztés, amely az új nyugdíjrendszer lehetséges irányaival foglalkozik. A kormány szerint vitaanyagról van szó, amiről egyelőre semmilyen döntés nem született.

Vasgerinc Creative Commons License 2011.05.09 0 0 170

Az elejéhez nem fűznék hozzá semmit, mert egy sértődött ember irománya, de:

 

"A magyar millirádos meg azért, hogy több hasznot termeljen saját magának és jobban kihasználja a honfitársait mint a multi, leirigyprolizza, ha esetleg szót emel akkor lekommunistázza. 

Óriási különbség. "

 

Dolgoztál már magyar cégnél és multinál is? Ismered a különbséget?

Előzmény: Maccskacico (158)
Vasgerinc Creative Commons License 2011.05.09 0 0 169

"Ez igy nem igaz. A fidesz hatalamas kampánnyal elhitette ezt az emberek nagy részével.

Ráadásul jó pár mszp-s a kezükre is játszott a nyilvánvaló lopásaikkal. 

Az mszp egyszerűen egy folyamat részeként nem javitott a helyzeten, hanem valamennyit rontott, pont úgy mint az előtte levők. "

 

Lehet vitatkozni arról, hogy kinek mennyire votl jó 2002-ben, 2006-ban és 2010-ben, meg hogy ki menniyt lopott, viszont vannak hivatalos adatok, amelyeken nem lehet vitatkozni. Ezek az adatok pedig azt mutatják, hogy amíg 96-01 között csökkent a GDP arányos államadósság, addig Medgyessyék hatalomralépésével ez megfordult. Medgyessy más okból nem sokat töltött a helyén, jött Gyurcsány és az elmúlt 8 évből, amely idő alatt ment ez a folyamat 5-öt eltöltött miniszterelnökként. Emellett a konvegenciaprogramjával többet ártott, mint használt, mert semmi mást nem vett figyelembe, mint az ÁH-t. Azzal nem foglalkozott, hogy közben esésnek indult a GDP-növekedés mértéke.

 

"Ez is csak egy fidesz propaganda. Nem kellene ezt tenni, sőt ezt nem szabadna tenni, mert amit most ők művelnek az az ország végét jelenti. Rá fog jönni mindenki nagyon hamar, de mégis későn. Ezt helyrehozni már nem fogja tudni senki. Még csak visszaállitani se az eredeti szar állapotot."

 

Akkor mennie kellene mindennek így tovább? Venni fel a hiteleket, és finanszírozni belőle a jólétet? Azon ismét lehet vitatkozni, hogy ez a módszer jó lesz-e vagy sem (de úgy is kiderül), azon viszont nem, hogy nem szabad hitelekből jóléti szintent tartani magunkat.

 

"Ezért esélyes a fidesz 20 éves hatalma, mert nem lesz aki azt a romhalmazt majd bevállalja, még egyéni érdekből sem,"

 

Pedig éppenhogy ezeknek a szigorú intézkedéseknek a megváltoztatásával lehet nagy népszerűségre szert tenni.

 

"hiszen a fidesz ezt is, meg az esetleges minimális javitási lehetőset is elvette. Meg azért sem, mert olyan erős hatalmat épitenek ki, hogy nem fog senki merni még csak megszólalni se. "

 

Érdekes, mégis milyen sok sajtó szólal meg. Emellett, ha annyira rossz lesz, akkor úgyis annyira legyengül a Fidesz, hogy nem lesz egyharmada, és lehet újra kétharmadozni összefogással, amit most annyira hirdetnek.

 

"Csodálkozom, hogy sokan még mindig nem látják a vészjósló jeleket.

A munkavállalók kiszolgáltatottá tétele, a tanulatlanság ösztönzése, az egyházak hatalmának és befolyásának növelése, a gazdaság leépitése, a szociális vivmányok egyre erőteljesebb csökkentése, végül megszüntetése. Kivétel a szaporodás ösztönzése, mert ugye sok rabszolgára lesz szükség. "

 

Van sok ellenszenves lépésük, és ha meglépik azt, amiet most hirdetnek, akkor én is ellenük fordulok, de valamit tenni kell. Nem amradhat minden a régiben, mert akkor újra odajutunk, ahová Kádár idejében jutottunk.

Előzmény: Maccskacico (157)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.06 0 0 168

Egyáltalán nem meglepő, az Apple felső vezetősége teljesen beteg emberekből áll, élén a súlyos pszichiátriai zavarokkal küzdő Steve Jobs-al (bár ő már nem sokáig húzza rossz eü-i állapota miatt), aki a kezdetek óta terrorizálja és fenyegeti beosztottjait. Kínaiakat szerintem naponta többször zaklatják telefonon, ordítozva, hogy mindenkit kirúgnak és beperelnek ha nem hozzák 250%-ra a normát :) Amilyen vezetés, olyan lesz mindenk lejjebb is, a pszichózis lassan átgyűrűzik mindenkire

 

Erről a csapatról még lehetne érdekes dolgokat mesélni, nagyon beteg figurák

Előzmény: Uther Pendragon (161)
Qputyin Creative Commons License 2011.05.06 0 0 167

A polgári kör szelleme még mindig járkál körbe-körbe.

Előzmény: nandras0824 (66)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.06 0 0 166

Nevetségesek avgytok ezzel a jammer dumával! Gyurcsány ugyanezt mondta néhány éve, de akkor ott szűkölt mindenki, mint  farkas a teliholdra, hogy ez nem ehet, meg milyen dolog ez.. .o(( És már akkor is késő volt...

Előzmény: Törölt nick (4)
megélhetési dolgozó Creative Commons License 2011.05.06 0 0 165

Nincs feketemunka, csak munka van.

Ami megkeresek az az enyém, és ami az enyém ahhoz az álamnak semmi köze nincsen.

Amióta így nyomom, meg tudok élni, azelőtt csak szopattak a hivatalok.

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.06 0 0 164

a magyar polgárok rákényszerülnek eddigi államban bízó gondolkodásuk átértékelésére

 

Ez milyen szép megfogalmazás arra, hogy a magyar állam illetve az őt kormányozó magyar kormány egy utolsó szar szemét megbízhatatlan tolvajbanda, akinek egy szavát sem lehet elhinni.

 

By the way, a magyar POLGÁROK eddig sem az államban bíztak, hanem önmagukban, ettől voltak polgárok.

Előzmény: spiritus21 (-)
Maccskacico Creative Commons License 2011.05.06 0 0 163

Na pont ez fog történni nemsokára MO-n is. 

Előzmény: Uther Pendragon (161)
Maccskacico Creative Commons License 2011.05.06 0 0 162

"huszonhárommillió román munkavállaló fogja elözönleni Magyarországot".

 

És ennek mi a fax köze van ahhoz amit irtam?

Előzmény: Uther Pendragon (160)
Uther Pendragon Creative Commons License 2011.05.06 0 0 161

Az a kinai milliárdos azért fogja hazavinni a pénzét, hogy a sajátjainak adjon egy jobb alternativát,

 

&

 

Volt már szó a sencseni helyzetről, tavaly nagyon sokat követtek el öngyilkosságot a gyárakból épült városban, és a média nyomására a vezetőség megszavazta a fizetés emelését, a körülmények normalizálását és hálók kifeszítését a magasabb épületek köré. Ez utóbbiról biztosan tudjuk, hogy hiánytalanul megtörtént. (...) A körülmények állítólag továbbra is elkeserítőek. A Centre for Research on Multinational Companies and Students & Scholars Against Corporate Misbehaviour (Sacom) felmérése szerint a törvényben megengedett 36 óra helyett akár 98 óra túlórát is bevállalnak egy hónapban a munkások, az iPad bevezetésekor két hétben csak egy szabadnap járt, a rosszul teljesítő dolgozókat megalázzák a kollégák előtt, senki nem beszélhet munka közben, és egyáltalán senkinek sincs szociális élete. A számok nem sokat árulnak el, de gyakorlatilag az ott dolgozóknak nem szólnak másról a napjaik, mint a gyárról, és ezen állítólag a legutóbbi, öngyilkossági hullámot kísérő béremelés sem segített.

Előzmény: Maccskacico (158)
Uther Pendragon Creative Commons License 2011.05.06 0 0 160

A valódi nemzeti érzelem a nemzet összeségére vonatkozik.

 

"huszonhárommillió román munkavállaló fogja elözönleni Magyarországot".

Előzmény: Maccskacico (158)
Maccskacico Creative Commons License 2011.05.06 0 0 159

jav.

hogy a sajátjainak adjon egy jobb alternativát, mintha a külföldi multinak dolgozna. 

 

Előzmény: Maccskacico (158)
Maccskacico Creative Commons License 2011.05.06 0 0 158

Lehet, hogy mégsem egy végtelen gonosz dolog az a nemzeti érzelem...

 

Nem, a valódi nemzeti érzelem egyáltalán nem gonosz dolog, sőt nagyonis hasznos.

Ami ma MO-on van, az viszont végtelen gonosz dolog, a leggonoszabb amit el lehet képzelni.

A nemzeti érzelem totális sárbatiprása, lealacsonyitása, saját haszonra való kihasználása.

 

A valódi nemzeti érzelem a nemzetet teszi első helyre, nem egy szaros pártot. Nem tesz különbséget jobbos és balos szavazó között, aktiv és nyugdijas között, munkaadó és munkavállaló között, versenyszférás és közalkalmazott között, stb. 

A valódi nemzeti érzelem a nemzet összeségére vonatkozik. 

A magyaroknak - bocsáss meg érte - de nincs nemzeti érzelmük. Kirakatba mutogatott, múltba révedező ábrándjaik, aktuális kinevezett ellenségeik vannak. 

Összetartás nulla! Mindig van kifogás, hogy ezzel ezért nem vagyok szolidáris azzal meg azért. 

 

Az a kinai milliárdos azért fogja hazavinni a pénzét, hogy a sajátjainak adjon egy jobb alternativát, mintha a multinak dolgozna. Emberként tekint a munkására, a saját haszna mellett segiteni akarja.  A magyar millirádos meg azért, hogy több hasznot termeljen saját magának és jobban kihasználja a honfitársait mint a multi, leirigyprolizza, ha esetleg szót emel akkor lekommunistázza. 

Óriási különbség. 

Előzmény: Vasgerinc (156)
Maccskacico Creative Commons License 2011.05.06 0 0 157

Ahhoz valami rendkívüli dolognak kellene történni. Legfőbb részese volt annak, hogy most ezt kell tenni. Csak az fogja visszasírni, aki semmi mással nem foglalkozik, csak azzal, hogy akkor neki ennyi jutott, most meg annyi.

 

Ez igy nem igaz. A fidesz hatalamas kampánnyal elhitette ezt az emberek nagy részével.

Ráadásul jó pár mszp-s a kezükre is játszott a nyilvánvaló lopásaikkal. 

Az mszp egyszerűen egy folyamat részeként nem javitott a helyzeten, hanem valamennyit rontott, pont úgy mint az előtte levők. 

 

Legfőbb részese volt annak, hogy most ezt kell tenni.

 

Ez is csak egy fidesz propaganda. Nem kellene ezt tenni, sőt ezt nem szabadna tenni, mert amit most ők művelnek az az ország végét jelenti. Rá fog jönni mindenki nagyon hamar, de mégis későn. Ezt helyrehozni már nem fogja tudni senki. Még csak visszaállitani se az eredeti szar állapotot.

Ezért esélyes a fidesz 20 éves hatalma, mert nem lesz aki azt a romhalmazt majd bevállalja, még egyéni érdekből sem, hiszen a fidesz ezt is, meg az esetleges minimális javitási lehetőset is elvette. Meg azért sem, mert olyan erős hatalmat épitenek ki, hogy nem fog senki merni még csak megszólalni se. 

 

Csodálkozom, hogy sokan még mindig nem látják a vészjósló jeleket.

A munkavállalók kiszolgáltatottá tétele, a tanulatlanság ösztönzése, az egyházak hatalmának és befolyásának növelése, a gazdaság leépitése, a szociális vivmányok egyre erőteljesebb csökkentése, végül megszüntetése. Kivétel a szaporodás ösztönzése, mert ugye sok rabszolgára lesz szükség. 

 

Mondanám, hogy gondolkodjatok, de gyanitom nem fogtok. Meg aztán azért se nagyon mondom, mert talán már most is késő. 

 

Előzmény: Vasgerinc (154)
Vasgerinc Creative Commons License 2011.05.06 0 0 156

Lehet, hogy mégsem egy végtelen gonosz dolog az a nemzeti érzelem...

Előzmény: Maccskacico (153)
Vasgerinc Creative Commons License 2011.05.06 0 0 155

Én is írtam, hogy szorgalmasak, és elhiszem, hogy ez fegyelemmel párosulva sok dolgohoz elegendő, de a kreativtást ezek végtelensége sem tudja meghozni. Új dolgok alkotásához pedig kreativitás kell.

Előzmény: kon_Troll (152)
Vasgerinc Creative Commons License 2011.05.06 0 0 154

"Kicsit naivan gondolkodsz.

A kinaiak nem butábbak, hanem egyenlőre még, nincs meg az a hátterük, ahol komoly fejlesztéseket tudnának létrehozni."

 

Hát azért az elmúlt évezredek azért nem ezt mutatják. Pedig akkor még nem vádolhatott meg senki rasszizmussal. :)

 

"Hidd el, hogy vissza fogjátok sirni még gyurcsányt is. "

 

Ahhoz valami rendkívüli dolognak kellene történni. Legfőbb részese volt annak, hogy most ezt kell tenni. Csak az fogja visszasírni, aki semmi mással nem foglalkozik, csak azzal, hogy akkor neki ennyi jutott, most meg annyi.

Előzmény: Maccskacico (148)
Maccskacico Creative Commons License 2011.05.06 0 0 153

Igazad van, bár én a "lassant" arra értettem, hogy az emberek életszinvonala is megy felefele. Mert már most megy, az utobbi egy évben háromszor is emeltek minimálbért.

Persze ez még nem sok.

És van még egy oldal is, amit sokszor nem vesznek figyelembe, bár elsőre nem annyira jelentősnek tűnik.

Rengeteg kinai van szerte a világban. Ebből sokan épp csak keresnek valamennyit, főleg ha más kinainak dolgoznak. De annyit mindenképp, hogy segitgetik az otthoniakat. Aztán vannak jópáran, akik saját kisebb vállalkozásba kezdenek, ők már jóval többet tudnak segiteni az otthoni rokonoknak. És végül vannak, akik nagyban kereskednek, ők meg majd hazaviszik a milliárdjaikat és otthon fognak egy idő múlva jobb munkát teremteni belőle.

Egy ilyet ismerek, nem túl közelről, de elmondta, hogy ők a nagy pénzeiket majd kina fejlesztésére fogják forditani. Gondolom nem hazudott. 

Előzmény: spiritus21 (151)
kon_Troll Creative Commons License 2011.05.06 0 0 152

Amennyivel esetleg hátrányban vannak agyi "minőség" terén, azt bőven hozzák a fegyelemben, kitartásban és szorgalomban. Párom tanít és idén is sok osztályban kínai/vietnámi lett az osztályelső.

Egyszerűen annyian vannak, hogy ha megkapják a minőségi oktatást, akkor beérik ott sok csiszolatlan gyémánt. De ez igaz Indiára is.

Előzmény: Vasgerinc (147)
spiritus21 Creative Commons License 2011.05.06 0 0 151

A kínai fejlődésre a lassan szót nem igazán alkalmaznám, brutális gyorsan fejlődik minden területen.

Míg az USá-nak már űrhajója sincs ők tervezik az űrállomásukat, kész a lopakodójuk és keményen invesztálnak a zöldiparba, ráadásul tele vannak pénzzel és fokozatosan bekebelezik a nyersanyagokat.

 

 

Előzmény: Maccskacico (148)
spiritus21 Creative Commons License 2011.05.06 0 0 150

Azért Gyurcsány erős túlzás azt az embert az ókori Görögországban minimum száműzték volna, egy Oszkó Pétert már el tudnék képzelni Matolcsy elvtárs helyett...

Előzmény: Maccskacico (148)
spiritus21 Creative Commons License 2011.05.06 0 0 149

elég sok kínai nevű kutató ér el nagy eredményeket az USÁ-ban, meg magyar is szerintem elsősorban a körülmények a helyi kultúra ,szokások miatt kevésbé kreatívak a kínaiak, de az egyke korszakkal ez is változik, ez már egy nagypofájú, hagyományokat szabályokat és időseket nem tisztelő nemzedék lesz szerintem ők fogják szétrobbantani az egypártrendszert.

 

Jól elbeszélgetünk a megnevelt magyarokról...-:)

Előzmény: Vasgerinc (147)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!