Keresés

Részletes keresés

szőrinszálán Creative Commons License 2020.11.14 0 0 173

„De hogy az elektron 2,04MeV energiát sugároz ki, ha a protonnal egy stabil neutront képez nem ismert, mi?”

 

A stabil neutron képződése, mekkora összenyomó, vagy szétfeszítő energiát igényel a proton és az elektron esetében, hogy kinyerjük a 2,04 Mve energiát?

Előzmény: szaszg+++ (171)
pk1 Creative Commons License 2020.09.25 -1 1 172

"De hogy az elektron 2,04MeV energiát sugároz ki, ha a protonnal egy stabil neutront képez nem ismert, mi?

 

Egyrészt nem ismert, másrészt hibás. Akkor meg nem kár ezért az állításért.

Előzmény: szaszg+++ (171)
szaszg+++ Creative Commons License 2020.09.24 -2 1 171

Gróf Spanyol Zoltán vízautója

2011. március 03. - IGe 

 

Csurka Istvánnak régebben nem kellett a vízautó és most Orbán Viktornak a facebook oldalán ajánlgatják a hívei a szerintük szenzációs találmányt. Szinte már mániákus és ámokfutó gerilla marketinggel napokon keresztül számtalanszor feltéve, megismételve. Ilyen és hasonló bevezetésekkel tesznek fel egy videót:

 

"ITT EGY ÖTLET A MAGYAR GAZDASÁG HELYREHOZÁSÁRA! NÉZZÉTEK MEG EMBEREK MI AZ AMIT MEGINT LEPASSZOLUNK A VILÁGNAK ANÉLKÜL HOGY PROFITÁLNA BELŐLE AZ ORSZÁG!!!!"

 

Sok önellentmondás és fura dolog van ebben a történetben nem is vizsgálom mindent, csak néhányat.   Miért autóba akarja egyből beszerelni és miért nem készít inkább egy kazánba szerelt bemutató példányt? Ebben a formában még több ember tudná használni, még több energiát és költséget lehetne megtakarítani vele, mert  hidegben jó fűtésre és meleg víz ellátásra, ami utóbbi ugyebár a többi évszakban is szükséges.  Sőt lehet vele melegíteni uszodák vizét is. Egy kazán verziót sokkal könnyebb lenne összeépíteni , hiszen a szerkezetet nem érheti rázkódás, nem nagyon lényeges sem a mérete, sem a súlya és nem kell hozzá esetlegesen sem áramtermelő generátor, sem azt tároló akkumulátorok.  Egy kazán verziónak már lehetne mérni a hatásfokát, és ha van, akkor a gazdaságosságát. Amennyiben meg működik és jó hatásfokkal, akkor el lehet zárni a gáz és olajvezetékeket és paksi atomerőművet is be lehet zárni. Hiszen az áramot is hatékonyabb lenne így előállítani.

 

Ezért alaposan meg kellene vizsgálni ezt a dolgot, mert sajnos Egely György, Gróf Spanyol eszmei támogatója, nagy handabandázó és Rodolfót megszégyenítő trükkökkel dolgozik. A videóban szereplő MULTIPLAZ-2500M-hez kísértetiesen hasonlító, vagy vele azonos, orosz gyártmányú kézi plazmavágószerű  kütyü energiaellátást kap. Az a minimum, hogy ilyenkor illene megnézni a villanyórát, hogy mekkora energiát használ el, aztán egy kicsit számolgatni, méregetni. Mert a vízbontás általunk ismert eddigi minden formája igen energia igényes és ez által plusz energia az így keletkezett hidrogén elégetésével nem nyerhető.

 

 

A "víz ég" hülyeségre: Jelenleg a teljes oxidációt nevezzük ÉGÉS-nek. A víz meg már tökéletesen elégett hidrogén, ami nem tud tovább égni. Ezért lehet a vizet és a széndioxidot is tűzoltásra használni. A széndioxid sem tud már tovább égni, mert tökéletesen elégett szén. Megint nagy energiával fel kell bontani és aztán lehet elégetni az egyik alkotórészét a szenet, oxigén segítségével. A felbontáshoz viszont jelentős energia szükséges. Összegezve tehát a "víz ég" hatásvadász kifejezés ugyan olyan bugyutaság, mintha valaki azt javasolja, hogy "fűtsön hamuval"

 

Az sem logikus, ha Gróf Spanyol Zoltán a "vízégőjével, vízautójával" annyira segíteni  akar a magyaroknak, akkor miért nem választja a legpraktikusabb és legcélszerűbb a megoldást? Adja el a találmányát jó sok pénzért bárkinek külföldön, csak olyan feltétellel, hogy Magyarország területén szabadon fel lehet használni. Mert nekünk ajándékba adja. Persze ezt nem fogja megtenni, mert manapság már ritka az olyan hülye ember, aki a kőleves receptjéért pénzt adna. Mert az állítólagos találmánya szerintem éppen ugyanolyan képtelen ötlet, mint aki a kőleves receptjétől remélné, hogy megoldódik az éhezés. Magyarán ez egy trükkös átverés, parasztvakítás.

 

Mit lehet tenni, hogy a paraszt észrevegye, hogy átverik és vakítják? Mert azon el sem gondolkozik, hogy ha 1 liter vízzel meg lehet tenni állítólag 100 km-t, akkor mi akadálya van  annak, hogy a kipufogó csövet, amelyen vízpára távozik összekössék a  vízbeszívó csővel és akárcsak az elefánt és a kisegér viccben, kész az örök élvezet, kész az örökmozgó.

 

Hát kérem szépen egyszerű a megoldás. 1 darab kő és egy liter víz és más semmi. Lássuk, hogy akkor lesz-e ebből leves és tényleg ég-e az égő, megy-e a kocsi? Semmiféle plusz só, káposzta meg kolbász, tehát semmiféle plusz áram és energiabevitel. Mert ugyebár a vízégő itt a felvételen is szépen becsatlakozik a paksi atomerőműre. A spanyol viaszhoz hasonlatos nevezetű feltaláló leírásai szerint meg áramra csak a folyamat beindításához van szükség. Nos akkor tessék már szépen kihúzni azt az atomerőmű összeköttetést biztosító madzagot a konnektorból és lássuk akkor meddig is ég még az a lángocska? Mert ha égve marad és sokáig, akkor van értelme értelmesebb embereknek is komolyabban foglalkozni vele.

 

- További videók, írások és a feltételezett plazmavágó főbb adatai: 

 

Index cikke

TotalCar cikke

Kételkedem, tehát vagyok -videó

Duna Tévé összeállítása

A vízautós hülyeség elpusztíthatatlan

A BME tájékoztatója: a  vízhajtású autóról

Körlevél-küldözgetőink kedvéért újratöltve: "gróf" Spanyol Zoltán és a "vízenergia"

 

MULTIPLAZ 2500M MŰSZAKI JELLEMZŐK:

Teljesítmény 2,8kW

Tápfeszültség 220 V 50hz

Súly 5,5 kp

Méret mm 325x115x170

Vágásmélység acélban 10 mm

Víz töltet 0,25 l

 

De hogy az elektron 2,04MeV energiát sugároz ki, ha a protonnal egy stabil neutront képez nem ismert, mi?

Előzmény: pk1 (170)
pk1 Creative Commons License 2020.07.15 0 0 170

A gróf úr nem gróf és nem úr.

Az viszont igaz, hogy nem is kövér.

Előzmény: linkerDS (169)
linkerDS Creative Commons License 2020.06.09 0 0 169

Sziasztok, nem vagyok hozzáértő, ha butaságot írok, világosítsatok fel! Arra gondoltam, hogy ha a gróf úr elképzelése működne, akkor szerintem a világon nem léteznének kövér emberek, hiszen nem kellene a szervezetnek zsírszövetben tárolni az energiaforrást, hiszen a vízből is kivonhatná az energiát. A természet az evolúció során erre valamiért nem jött rá? 

Bokenyb Creative Commons License 2019.04.01 -1 0 168

Ez is megjavult, igaz másik jelszó kellett hozzá. 

Bénázok egy kicsit... :) 

Francia nyelven megvan a Pantone gázosító működési elve, ábrákkal, ha valakit érdekel, szívesen elküldöm a hivatkozást hozzá, ha még aktív... . 

 

Előzmény: bokenyb2 (167)
bokenyb2 Creative Commons License 2019.04.01 -1 0 167

Tisztelt fórumozók!

 

Ismét Bőkény Barnabás vagyok, igaz, másik nicknévvel... Valamiért nem tudtam belépni a régi jelszavammal, ezért készítettem egy újat...

Annak örülök, hogy beindult a fórum, csak annak nem, hogy eltértek a tárgytól. 

Jó Magyar szokás szerint egymásnak ugrottak, ahelyett, hogy elmés gondolataikat közölnék. 

Én még csak ismerkedek a víz tulajdonságaival, bár már 800 órát eltöltöttem ezzel is. Leginkább cikkek és videók ismeretanyagának elsajátításával telt az idő. 

Olyan fontos és alap dolgokkal nem foglalkoztam sokat, mint a mértékegységek, gondolván, abban nem hibázhatok.  Tévedtem ... 

Nem jött az e-mail címemre érdeklődő levél, ezért azt gondoltam, felajánlom még egyszer a Paul Pantone gázosító, vízbontó készülék ismertetésének lehetőségét. 

Szívesen küldenék az érdeklődőknek, e-mail címükre, cikkek hivatkozási pontjait, s képeket. 

Ez a szerkezet nálam 32 percet üzemelt. Nem biztos a teljes siker, de egy próbálkozást megér. 

Jó lenne megint olyanokat olvasni, mint a régebbi hozzászólások. 

pk1 Creative Commons License 2019.04.01 0 0 166

A mainzi egyetemen Otten kollégád - ő ki? Öregkatona? Tud egyáltalán valamire válaszolni?

Előzmény: szaszg+++ (164)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2019.03.31 0 0 165

háááát..... a nap az süt, az biztos. Vannak mérhető dolgok, mint pl atomok súlya, nem kell azokat egyenként. Lehet, hogy nincs, de atom sincs, az csak egy modell ami segíti a gondolkodást ha keressük a módját pl elpusztítani egy várost vagy ilyesmi.

Előzmény: szaszg+++ (155)
szaszg+++ Creative Commons License 2019.03.31 0 0 164

A mainzi egyetemen megkérdeztem Otten kollégámat, miböl állnak az atommagok és a neutrínók, nem tudott egyikre sem válaszolni.

Előzmény: construct (162)
szaszg+++ Creative Commons License 2019.03.31 0 0 163

A hozzászólásaim minőségét te ugyan nem tudod megitélni!!!

Előzmény: construct (162)
construct Creative Commons License 2019.03.31 0 1 162

A hozzászólásaid minőségéből viszont az látszik, hogy elég alapvető kulturális és szakmai hiányosságaid vannak. Ilyen gyenge volt a fizika oktatása a Mainzi Gutenberg Egyetemen, vagy csak neked nem sikerült ott alaposabb tudásra és természettudományos szemléletre szert tenned?

Előzmény: szaszg+++ (161)
szaszg+++ Creative Commons License 2019.03.29 -2 0 161

Nem akartam olyan hülye maradni mint te!

Előzmény: JimmyQ (160)
JimmyQ Creative Commons License 2019.03.29 0 1 160

Azt, amiben Lázár Jánosnak nyalizol egy kis pénzért? Azt már ismerjük.

Meg azt is, amikor a Szovjet katonai attasénak bájologtál.

Hason csúszásban elég gyakorlottnak látszol.

Ilyen tehetséggel kár volt disszidálnod. Erre itthon is szabad a pálya.

Előzmény: szaszg+++ (158)
pk1 Creative Commons License 2019.03.29 0 0 159

Jó trükk. Ebben a szarságban persze nincs benne, de amíg megtalálom, addig bele is írhatod. Vagy nem, téged az sem érdekel.

Előzmény: szaszg+++ (158)
szaszg+++ Creative Commons License 2019.03.29 -1 0 158

Megosztottam www.atomsz.com

Előzmény: pk1 (157)
pk1 Creative Commons License 2019.03.29 0 0 157

Na látod. Ezt értettem az előbb az alatt, hogy "megtárgyaltuk". Te sem tudsz semmi többet erről, különben trollkodás helyett megosztanád.

Előzmény: szaszg+++ (156)
szaszg+++ Creative Commons License 2019.03.29 0 0 156

"jómagam azonban csakugyan tudatlan vagyok ebben az ügyben." Miért vagy olyan szerény, miért nem mondod hogy az egész fizikában tudatlan vagy?

Előzmény: pk1 (152)
szaszg+++ Creative Commons License 2019.03.29 0 0 155

Magfúzió valóságban nem is létezik! Hiába is erölködnek az ITER-rel a magfizikusok!

Előzmény: zöldkomcsi: (154)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2019.03.29 -1 0 154

Szerintem a magfúziót írtad valójában. Csak generálni a neutront ugyan az lenne mit öszenyomni 2 protont és akkor távozik 1 neutron.

Előzmény: szaszg+++ (150)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2019.03.29 -1 0 153

igazán, de szó szerint hideg fúzió az a 0K fok valamilyen közelségében lenne amikor az anyaghullámok már összefolynak.

pk1 Creative Commons License 2019.03.29 0 0 152

"ti meg egy kukkot sem tudtatok hozzá szólni, nem hogy "megtárgyalni"."

 

Mások nevében nem nyilatkozhatok, jómagam azonban csakugyan tudatlan vagyok ebben az ügyben. Nem tudom pl., hogy milyen frekvenciájú és erősségű elektromágneses sugárzással mehet a dolog, és mi is konkrétan a hullámforrás. Írásaid alapján úgy tűnik, te tudod. Hát elő a farbával. (Aztán majd én is leírom, hogy mit tapasztaltam.)

Előzmény: szaszg+++ (150)
szaszg+++ Creative Commons License 2019.03.29 0 0 151

"Ha tudományos publikáció nincs is Kanzius "vízégetéséről", videofelvétel azért akad róla. Így az olajfaló állatkával van egy műfajban."

 

Az olajfaló állatkával a súlyos és a tehetelen tömeg azonossága van egy müfajban, meg az E = mc2 reláció is.

 

 

Előzmény: pk1 (147)
szaszg+++ Creative Commons License 2019.03.29 0 0 150

Mi a fenét "tárgyaltatok ti meg"? Én csak azt mondtam, hogy a Kanzius effektusban nyilválvalóan a "víz ég" és hogy én értem is miért.

 

De ti meg egy kukkot sem tudtatok hozzá szólni, nem hogy "megtárgyalni".

 

Előzmény: pk1 (149)
pk1 Creative Commons License 2019.03.29 0 0 149

Nem, hanem a tieddel, mivel te is itt voltál, sőt éppen te hoztad szóba akkor is.

Előzmény: szaszg+++ (148)
szaszg+++ Creative Commons License 2019.03.29 0 0 148

Te "Kanziust is megtárgyaltuk már itt tavaly.." Kivel tárgyaltátok meg? A saját seggetekkel?

Előzmény: pk1 (147)
pk1 Creative Commons License 2019.03.29 0 0 147

Kanziust is megtárgyaltuk már itt tavaly, kb. olyan eredménnyel, mint a Stern-Gerlach kísérletet. Emlékezhetsz arra, hogy akkor részleteket kértem, hogy otthon ki tudjam próbálni. Na, azt a sunnyogást, amivel erre reagáltatok! :o)

 

U.i: Ha tudományos publikáció nincs is Kanzius "vízégetéséről", videofelvétel azért akad róla. Így az olajfaló állatkával van egy műfajban.

Előzmény: szaszg+++ (146)
szaszg+++ Creative Commons License 2019.03.29 0 0 146

Ismerem a Kanzius effektust https://en.wikipedia.org/wiki/John_Kanzius

 

Előzmény: pk1 (145)
pk1 Creative Commons License 2019.03.29 0 0 145

Te fizetsz még villanyszámlát?

Előzmény: szaszg+++ (144)
szaszg+++ Creative Commons License 2019.03.29 0 0 144

A hidrogén égése:

 

H-atom -> stabil neutron + 2.04 MeV-energia.

Előzmény: zöldkomcsi: (143)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!