Egy esetleges nem tervezett vasarlas elott alok. Nagy szerelmese vagyok a BMW boxer motorkerekparoknak. Erteni nem ertek hozzajuk de lehet most megis veszek egyet. Mellekelnek egy kepet es kerdeznem hogy mit lehet tudni a tipusrol. Allitolag 1959 es.
Szia szia. Nagyon szép az a 650p!! Esetleg nem tudsz nekem abban segíteni, hogy édesapám rendőrmotorjara (szinten xj650p) azt a feher szirénát hol tudnék beszerezni? ha van ötleted megírod nekem? Köszi!
A projektem végével maradtak K75 alkatrészek, ezek felkinálom eladásra. A tételek Bicskén ill. Törökbálinton találhatóak.
A két motor különösen érdekes lehet azoknak, akiknek nagyon sokat futott pl. rendőrmotor alapú gépük (café racer) van és bebiztositanák maguknak a következő 150ekm-t.
Ahogy látom, már egy bontott vizpumpa is horror árban van...
Az 51ekm-t futott kvázi komplett (1991), tartalmazza a teljes szivósort és légszűrőházat és az összes elektromos csatit. Ezt én használtam, de szimmering gyanú miatt ki lett szerelve. közben teljesen véltetlenül tartalékalkatrészeket vadászva a bajor erdőben egy K75-ös gyújtőnél találtam egy gyári új komplett motort, igy ez már nem került vissza bele. Minden le is lett papirozva az NKH-nál. A szimmeringet utána azért kicseréltem, csak a kupplungszerkezet kellene rárakni. Gyakorlatilag plug&play.
A másik motort, ami kb. 27ekm-t futott tartaléknak vettem Németországban. Származása bontói számlával igazolt.
Két kardán is van, az egyik felújitottan 0 km-es. Van két hátsó rugóstag is. A CDI-egység till.de-s, a fordulatszámtiltás 10.000-ig van átirva.
Ezeket majd sorban teszem fel a Jófogásra és az autoalkatresz.hu-ra. az árakat forintbarát és inflációbarát módon és az érezhetően az eBay-es árak alá szeretném belőni, nem is beszélve, hogy nincs nemzetközi shipping kötség, meg lehet ezeket nézni, mielőtt megveszi valaki. Józan beszélgetésekben partner vagyok, de ha valaki felhiv, hogy "Szia, 75e-ért viszek mindent, mikor talizunk?", akkor kinyomom.
Sziasztok, segítsetek, ha tudtok… Egy K75 RT tulaja vagyok, és kardántengely és a hátsó kihajtás találkozásánál elkoptak a fogak, így nem megy az erőátvitel a hátsó kerékre. Tudtok valami felújító helyet, vagy olyan alkatrész bázist, ahol találok ehhez a géphez alkatrészt?
Nekem egy K75 RT hűtőrácsom van. Enyhén sérült és sötétkék.
Majd lefényképezem ha érdekel.
A hátsó féktárcsás történetet megosztanám a nagyközönséggel, új fejezethez érkeztem!
Mint tudjuk ezek 'úszó' tárcsák. Az enyém már ütött (elküldtem köszörülésre, majd írok ha van eredmény).
Amit szereztem rá az is gyári, BMW, de újabb lehet mert lyukacsos és nem szegecsek hanem csavarok fogják össze.
A csavarok tehermentesítőkön mennek át, ezekből hiányzott 8 db (a 10-ből).
Leesztergáltattam őket, ez ment hamar.
Hónapokig kerestem a csavarok alá az M14 hullámos alateteket.
Sehol nem árulják polcról, de végül tudtam rendelni egy itthoni helyről.
Direkt többet rendeltem (hátha másnak is kell?)
Viszont! A gyári hullámos alátét 0,3 mm, ezek meg 1,5 mm-esek azaz 5x olyan vastagok!
Azért próbaképpen összeraktam ezekkel és elvittem műszakira.
Padon mérték, 19%-ot tért el és 1200 kN fékerőnél sem csúszott meg.
A motor levizsgázott.
Tudja valaki, hogy a hullámos alátétek jóval nagyobb vastagsága tudja befolyásolni negatív irányban a fék bármely elemét? Nem lesz baja a tárcsának tőle? Hosszú távon, nagyobb sebességnél.mi történik?
Óvatosan használom.
Valamint: honnan lehetne gyári vékony M14 hullámos alátéteket szerezni?
Sziasztok! Érdeklődnék hogy valakinél nem lapul esetleg egy ilyen hűtőtakaró idom? K75 RT lett átépítve és a hűtője gyárilag a K100-é a burkolatok miatt, ezért elméletileg a K100c idomja való rá. Hátha. Igazából mindig bennem van a félsz egy felugró kőtől. Biztos odavágna a hűtőnek és mellesleg úgy szebb lenne a gép. Illetve a műszerfalra keresnék elakadás jelző kapcsolót a gumis takaró részbe. Köszi előre is.
Szia! Szerintem kétféle ülés volt, egy és kétszemélyes. Nekem volt komfort egy ideig, de visszatettem a gyárit, (nekinyomta a térdemet az idomnak, nekem kényelmetlen volt), ami majdnem olyan, mint a tied. Az alaplemez ugyanaz volt, szivacs formája, és a varrás, esetleg a bőr minősége lehet más, szerintem. A tiéden is kicsit más a bőr szabásmintája, mint az enyémen. Szerintem keress egy jó kárpitost, aki szépen áthúzza, a szivaccsal nem hiszem, hogy gond van.
Lassan megőrülök, tudnátok segíteni beazonosítani az ülést a motoromon a csatolt fotó alapján?
Az OEM part szerint ezen a gépen (K100RS ABS) a "Low sliding dual seat" (cikkszám 52532324464) van, de azt hiszem az enyém nem ilyen, de már nem tudom. Hány féle ülés létezik tulajdonképp a K-kra?
Ugyanitt keresek a fényképen szereplővel azonos, jó állapotban lévő ülést, természetesen olcsón, vagy valakit, aki nem csilliárdos összegekért készít újat, vagy huzatolja át ezt.
Köszi! Nekem még az eredeti tárcsák vannak, vagy gyárira cserélték már, nem szerelhető. Cikkszám alapján a Brembo jóval olcsóbb találatokat ad, mint a BMW gyári alkatrészeknél. Persze így sem nevezhető olcsónak. A három tárcsa bőven 200000 felett lenne.
Szia! Sajnos hozzászólni nem tudok, de figyelek, mert nekem is már vékonyak a tárcsáim, sajnos mindhárom, jövő tavaszi projekt lesz a csere, ha anyagilag belefér! :-) Egy kérdés: mi az a tehermentesítő, amit írsz?
Az is komoly növekmény mostanában! :-) De tényleg drágábban hirdetnek mostanában, persze ez csak egy dolog, kérdés, mennyiért vásárolnak. De egy biztos, azért az árát tartja, mármint amennyiért vettem, annyit most is ér, de ez minden veteránra igaz. A Pannoniám már a sokszorosát éri nyolc év után.