Keresés

Részletes keresés

Mantis Screamer Creative Commons License 2011.04.29 0 0 383

"A tényleges életfogytiglani szabadságvesztés az AI szerint sértheti a kegyetlen, embertelen vagy megalázó bánásmóddal kapcsolatos nemzetközi tilalmat, és az Emberi Jogok Európai Bírósága is nyilvánvalóvá tette, hogy a tényleges életfogytiglani szabadságvesztés ellentétes a kegyetlen és embertelen bánásmód tilalmával.

 

A szexuális irányultság kihagyása a diszkriminációmentesség alapjai közül leszűkítheti a magyar esélyegyenlőségi és egyenlő bánásmód törvény hatályát"

 

Még a Pillangóban olvastam, hogy vagy 20 év vagy halál, az életfogytiglan kegyetlen büntetés.

Na most egy pedofil sorozatgyilkos ne ússza már meg 20 évvel, szóval igaza van az AI-nak, hozzák vissza a halálbüntetést.

 

(igen Glavo, a pedofil papokra is vonatkozzon)

Előzmény: Glavo (373)
Glavo Creative Commons License 2011.04.28 0 0 382

Köszönjük magasröptű hozzászólásodat.

Előzmény: cabodaroca (379)
Cayman Island Creative Commons License 2011.04.25 0 0 380

Tiszta LMP-és banda. Nem kell velük foglalkozni.

Előzmény: Glavo (373)
cabodaroca Creative Commons License 2011.04.25 0 0 379

Kitértek arra is, hogy az új alkotmány előkészítheti egy, az azonos neműek közötti házasságot egyértelműen tiltó törvény meghozatalát, amely ellentétes lenne a nemzetközi és európai diszkriminációellenes normákkal, különös tekintettel a házasodáshoz és a családalapításhoz való joggal. Hangsúlyozták, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága megállapította: az azonos nemű párokat is megilleti a házasodáshoz és családalapításhoz való jog.

 

A szexuális irányultság kihagyása a diszkriminációmentesség alapjai közül leszűkítheti a magyar esélyegyenlőségi és egyenlő bánásmód törvény hatályát, amely egyébként tiltja a szexuális irányultságon és nemi identitáson alapuló megkülönböztetést a foglalkoztatás, az oktatás, a lakhatás, az egészségügy, valamint a javakhoz és szolgáltatásokhoz való hozzáférés területén - olvasható az AI közleményében.

 

Az AI 4 eszrevetelebol ketto a homokosok jogaiert kialt.

Errol van nagybaszo elvtarsak.

Ez a ceg is tele van buzaval :)

 

Előzmény: Glavo (373)
targyík Creative Commons License 2011.04.25 0 0 377

:(

Előzmény: Glavo (359)
Glavo Creative Commons License 2011.04.21 0 0 373

Az Amnesty International (AI) "mélyen aggasztónak" tartja, hogy az új alkotmány nemzetközi és európai emberi jogi normákat sért; a nemzetközi jogvédő szervezet az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben arra szólítja fel a köztársasági elnököt, hogy ne írja alá az alkotmányt.

Közleményükben kifejtették, hogy az alkotmány egyik cikke sértheti azt az elvet, hogy a magzat védelmére hozott intézkedéseknek nem szabad aláásniuk a nők jogait, többek között az élethez, a fizikai és szellemi egészség legmagasabb szintjének eléréséhez, a magánélethez, az önrendelkezéshez és az esélyegyenlőséghez, illetve a diszkrimináció tilalmát. Ezeket a jogokat több olyan nemzetközi egyezményben is rögzítették, amelyeket Magyarország ratifikált - közölték.

 

Kitértek arra is, hogy az új alkotmány előkészítheti egy, az azonos neműek közötti házasságot egyértelműen tiltó törvény meghozatalát, amely ellentétes lenne a nemzetközi és európai diszkriminációellenes normákkal, különös tekintettel a házasodáshoz és a családalapításhoz való joggal. Hangsúlyozták, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága megállapította: az azonos nemű párokat is megilleti a házasodáshoz és családalapításhoz való jog.

 

A tényleges életfogytiglani szabadságvesztés az AI szerint sértheti a kegyetlen, embertelen vagy megalázó bánásmóddal kapcsolatos nemzetközi tilalmat, és az Emberi Jogok Európai Bírósága is nyilvánvalóvá tette, hogy a tényleges életfogytiglani szabadságvesztés ellentétes a kegyetlen és embertelen bánásmód tilalmával.

 

A szexuális irányultság kihagyása a diszkriminációmentesség alapjai közül leszűkítheti a magyar esélyegyenlőségi és egyenlő bánásmód törvény hatályát, amely egyébként tiltja a szexuális irányultságon és nemi identitáson alapuló megkülönböztetést a foglalkoztatás, az oktatás, a lakhatás, az egészségügy, valamint a javakhoz és szolgáltatásokhoz való hozzáférés területén - olvasható az AI közleményében.

 

Az Amnesty International ezért felszólítja a köztársasági elnököt, hogy ne írja alá az alkotmányt, és kérje fel az Országgyűlést a kifogásolt rendelkezések módosítására az európai emberi jogi normákkal összhangban. Az Amnesty International az Európai Uniót arra kéri: sürgősen tegyen meg minden szükséges lépést annak biztosítására, hogy Magyarország ne sérthesse meg az európai diszkriminációellenes normákat.

 

Csaba121 Creative Commons License 2011.04.20 0 0 371

Tudod, létezik olyan, hogy etika meg erkölcs.

Te bármit megtehetsz, akár átmehetsz a szomszédodhoz és megölheted.

Azért mert bármit megtehetsz, nem azt jelenti hogy meg is kell tenned!

Az erkölcs ott kezdődik, hogy bármit megtehetsz, mégsem teszed meg, mert az erkölcsi ítéleted megakadályoz ebben.

A demokrácia sem az, hogy ha hatalomra kerülsz, akkor már bármit megtehetsz.

Utoljára Rákosi volt az, aki mindig arra hivatkozott, hogy 99% választotta őt, azért tehet meg bármit, mert a nép nevében teszi, hisz mindenki rá szavazott.

Demokrácia az, ahol figyelembe veszik a kisebbségek érdekeit is, nem ahol azokat, akiknek nem tetszik az éppen aktuális politika, azokat nem kiáltják ki a nemzet ellenségének stb.

Tőlünk nyugatabbra a kormányzás bizonyos alapvető alapelvekből, mint a alapvető emberi jogok, a demokratikus jogállamiság alapvető elveiből és a liberális minimum elvéből következően megvalósuló képviseleti demokráciát jelenti.

Ha ezek sérülését látják, mint Magyarország esetében, akkor az ellen felemelik a szavukat, mert ők nem abból indulnak ki, hogy kétharmados fülkeforradalmár mentalitású diktátorok szerint bármit megtehetnek, hisz megvan rá a lehetőségük, hanem hogy ezek a tettek a hagyományos európai demokratikus és erkölcsi normák ellen vannak.

Előzmény: Törölt nick (367)
Glavo Creative Commons License 2011.04.20 0 0 370

Ha egyáltalán lesz még szabad választás Magyarországon, akkor a következőn elkergetjük a megkergült Orbánt, s az Országgyűlés első dolga lesz ezt a fideszes alaptörvényt eltörölni.

Előzmény: Törölt nick (367)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.19 0 0 369

Német reakció a magyar alkotmányra (ugyan mi a franc közük hozzá), aki kiadta: Werner Hoyer (born 17 November, 1951 in Wuppertal) is a German politician of the liberal Free Democratic Party of Germany (FDP)

 

Náluk még nem söpörték ki a szabad demokratákat a parlamentből.

 

Elmaradott nép ez a német! 

AliceCsodaországban01 Creative Commons License 2011.04.19 0 0 368

http://hetivalasz.hu/itthon/nem-akartak-kommentalni-az-esemenyeket-37095

 

"Fasiszta diktatúra": Kemény külföldi kritika érte Orbánékat "Ez az alkotmány Európa szégyene"

 

Ez van. :-(

Glavo Creative Commons License 2011.04.19 0 0 366

Nemsokára felesketik az embereket a tákolmányukra.

 

Szégyen, hogy Magyarországon, a 21. században ez megtörténhetett.

Előzmény: Törölt nick (365)
Glavo Creative Commons License 2011.04.17 0 0 364

Hibák a alkotmánytervezetben

 

2011. április 17.

 

A Himnusz-idézet idézőjeles használatát javasolják a nyelvészek az új alkotmányban, mert szerintük az "Isten, áldd meg a magyart!" sor különben akár jogi értelmű felszólításnak is tekinthető.

 

Az Országgyűlés Hivatala felkérte az MTA Nyelvtudományi Intézetét az új alkotmány szövegének helyesírási-nyelvhelyességi és stilisztikai szempontú vizsgálatára - értesült a Vasárnapi Hírek. Volt már ilyenre példa; az előző kormány a Polgári törvénykönyv esetében kért hasonló munkát. Három nyelvész helyesírási és nyelvi szempontok alapján vizsgálta a bő 30 oldalas alaptörvény-tervezetet, amelynek a végleges verzióját hétfőn fogadják el. A nyelvészek minden aggályosnak vélt esetet megvitattak és ennek alapján fogalmazták meg egységes álláspontjukat, amelyet javaslat formájában tártak az (OH) elé.

 

Komolyabb hibákat nem tartalmazott a szöveg; a jogi szaknyelv bonyolultabb mondatszerkesztési sajátosságaiból adódóan az írásjelhasználat szabályai okozták a legtöbb problémát. Közírók figyeltek fel az írásjelhasználat egy különös, értelemzavaró esetére az Alaptörvény tervezetében: mivel a mottóul használt Himnusz-idézet (Isten, áldd meg a magyart!) idézőjel nélkül szerepel, vagyis akár jogi értelmű felszólításnak is tekinthető. Az Országgyűlés sajtófőnöke a lapnak péntek délután nem tudott érdemi információval szolgálni az üggyel kapcsolatban.

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.16 0 0 363

Már bíztam abban, hogy húsz éve demokrácia után eltünnek a kommunista/fasiszta magabiztonsággal kritizálók!

Glavo Creative Commons License 2011.04.16 0 0 362

Igazad van, tényleg kicsit hosszú szöveg, de féltem, hogy ha csak linket adok meg, az eredetit könnyen eltüntethetik.

Előzmény: Mantis Screamer (357)
Glavo Creative Commons License 2011.04.16 0 0 361

Sokan próbálkoztak új alkotmány írásával, de Orbán sajnos meg is tette.

 

Tönkreteszi az országot, s az a tragikus, hogy ezt minidiktátort a magyar nép juttatta megint miniszterelnöki pozícióba, pedig 1998-2002 közötti tevékenysége alapján lehetett tudni, hogy kivel állunk szemben. A 2002 és 2008 közötti kényszerpihenő idején csak megöregedett, megkeseredett, s a bosszúvágy halmozódott fel a lelkében.

 

 

-komolyan- Creative Commons License 2011.04.16 0 0 360

Szoclib tákolmányok

 

http://forum.index.hu/Search/searchTopic

 

Glavo Creative Commons License 2011.04.16 0 0 359

Orbán ott volt a harmadik köztársaság megszületésénél, s most ő a magyar demokrácia sírásója.

dilis polizó Creative Commons License 2011.04.15 0 0 358

Soha nem gondoltam volna, hogy Orbán - bár szeret egész pályásan támadni -  ehhez a

- tartok tőle igaza van az átnevezőknek - "tákolmányhoz" a nevét adja.

 

 

Ámbár történelmi tapasztalat:  eredendően  legfaszább politikusról is kiderűlt utólag, hogy ő mégsem a legfaszább, sőt,

 

jobb sorsra  volt ugyan  érdemes, de

 

   -  mégiscsak ő volt a sorsának kovácsa,

 

   - és  mint utóbb bizonyította: csapnivaló kovács volt, sőt

   - a szavazóit magasról leszarta, kiárusította, megvetette stb.stb.

Mantis Screamer Creative Commons License 2011.04.15 0 0 357

Elég lett volna a link.

Előzmény: Glavo (355)
asta Creative Commons License 2011.04.15 0 0 356

Törvényes joga van, csak erkölcsi joga nincs.:O)

 

És ez később nagy problémákat fog okozni. Ezzel bár magukat szeretnék, de az alkotmányuk rövid úton való megsemmisítését betonozták bele:O)))

Előzmény: Törölt nick (351)
Glavo Creative Commons License 2011.04.15 0 0 355

1944 megítélése a Fidesz-alkotmányban

Ungváry Krisztián
2011. április 15.

Nemrégiben 41 társammal nyilatkozatot írtam alá, amelyben aggályainkat fejeztük ki a Fidesz–KDNP alkotmánytervezete miatt. Az alkotmányozás problematikus pontjaira már számos szerző felhívta a figyelmet, így ezeket felesleges volna megismételni. Egyetlen preambulumállítással foglalkozom itt részletesebben, mivel mint cseppben a tenger, megmutatkozik benne az egész munka alkalmatlansága.

A preambulum leszögezi, hogy „Hazánk 1944. március tizenkilencedikén elveszített állami önrendelkezésének visszaállítását 1990. május másodikától, az első szabadon választott népképviselet megalakulásától számítjuk.” Az idézett meghatározás hazug, elfogadhatatlan és szakmailag indokolhatatlan, mert elrabolja nemzeti történelmünk egy részét. Kezdjük az elejével. Máskor nem tenném, de most szándékosan törekszem arra, hogy első körben értékelés nélkül fogalmazzak, mivel épp az ellen kívánok érvelni, hogy történelmi tényekről törvény írja elő a vélemény nyilvánításának módját.

Magyarország német megszállása után a magyar parlament változatlanul tovább működött. A Sztójay-kormány intézkedéseit ez a parlament minden kényszer nélkül megszavazta. Az egyes képviselőkre, akik 1939-ben általános és titkos választással jutottak mandátumhoz, nem nehezedett semmilyen konkrét külső nyomás. A kormány kivétel nélkül olyan miniszterekből állt, akik korábban is miniszterek voltak – tevékenységüket nem kényszerből, hanem meggyőződésből végezték. A kormányzat intézkedései nem robbantottak ki országos sztrájkokat, nem vezettek tömeges elégedetlenséghez vagy fegyveres ellenálláshoz. Ellenkezőleg. A már régóta előkészített és gyakorlatilag német segítség nélkül (Eichmann 50 munkatársával szemben 200 000 magyar hivatalnok állt) lebonyolított „zsidótlanítás” következtében egy ideig az életszínvonal emelkedése következett be. A külföldi devizák, a nemesfémek, valamint az ingatlanok és ingóságok árszínvonala a Sztójay-kormány működése következtében soha nem látott mélységbe zuhant. 437 000 ember vagyonát  vonták el, ebből viszont igen sokan juthattak olyan javakhoz, amelyekről korábban még álmodni sem mertek.

Más intézkedéseket is felsorolhatnék, amelyekről vélemény kérdése, hogy morálisan vállalhatóak-e, illetve hogy az ország hasznára váltak-e vagy sem, de ténykérdés, hogy a magyar Országgyűlés többsége szuverén elhatározásból egyetértett vele. Ilyen például az a döntés, hogy a magyar királyi honvédség továbbra is vegyen részt a III. Birodalom oldalán a háborúban.

Az teljesen igaz, hogy Magyarország Kormányzóját, Horthy Miklóst a német megszállás jelentősen korlátozta cselekvőképességében. Az államfő és a kormány szuverenitása azonban nem ugyanaz. Az államfő ugyanis ahogy ma is, akkor is csupán választások alapján létrejövő erőviszonyokat szentesített. Jelenlegi államfőnk kifejtette, nem fék, hanem motor kíván lenni a nemzeti együttműködés rendszerében – de önállóságának esetleges hiányosságai okán mégsem gondolná senki sem, hogy Magyarország függetlensége veszélyben volna. Az az indoklás sem állja meg a helyét, hogy az ország azért vesztette volna el függetlenségét, mert területén idegen csapatok állomásoztak. Ez a körülmény ugyanis 1990 után is fennáll, de a NATO-katonák jelenléte éppúgy nem kelt közfelháborodást, ahogyan 1944-ben sem tört ki tiltakozó hullám azért, mert a Magyarországgal egy szövetségi rendszerbe tartozó Német Birodalom katonasága hazánkba érkezett.

Mint említettem, a preambulumtervezet elrabolja nemzeti történelmünk egy részét. Ha ugyanis az ország függetlenségét a német megszállás után elvesztette volna, akkor azok a történelmi szempontból minden bizonnyal évszázadokon át megemlékezéseket kiváltó (szégyenteljes) tettek, amelyek Magyarország lakosságának összetételét, valamint az ország ingó- és ingatlanvagyonának nagyságát jelentősen megváltoztatták, nem hazánk politikusainak felelőssége körébe tartoznának. A felelősséget más viselhetné. Nyilván, éppen ez a cél.

A kormány vonatkozó preambulumjavaslata a maga szempontjából következetlen is. Nehezen egyeztethető össze az az állítás, hogy a bolsevizmus ellen harcoló katonák „Európa hősei voltak” (Demokrata-címlap, 2004. február 5.), miközben egy olyan ország katonájaként harcoltak, amely függetlenségét elvesztette volna. Más bábjaként harcoló katonák nem lehetnek nemzeti hősök.

Hozzá kell tennem azt is, hogy az alkotmányozási javaslat az 1944-es év magyar döntéshozóinak szándékaival is homlokegyenest ellentétes, akik döntéseiket mély meggyőződésből hozták, és mindazok, akik ma is pozitív személyeknek tekintik e döntéshozókat a politikai térfél jobboldalán, bizonyára ma is büszkék e személyekre és döntéseikre. Schiberna Ferenc veszprémi főispán 1944. június 25-én hálaadó istentisztetetet, Te Deumot hirdetett a veszprémi ferences templomba, megünneplendő a kormányzat történelmi léptékű cselekedeteit. Balogh Sándor, Debrecen polgármestere „Nemzeti Vagyongyarapodás” címmel hozott határozatot azon értékek kezeléséről, amelyek megmaradt honfitársaink kezelésébe kerülhettek. A „fölös vásárlóerő megszüntetését” és a nemzet egyetemének gazdagodását ünnepelte mindenütt a magyar közigazgatás. Az elosztást „nagy jelentőségű szociális akció” címmel rendeletileg is kodifikálták. Endre László belügyi államtitkár kifejtette, hogy a kormányzat intézkedéseinek jelentőségét „csak a következő nemzedék” fogja tudni igazán értékelni. Mindehhez az akkori Magyarországnak nincs igazán köze? Ez ne volna magyar szégyen? Mentsük fel a jobboldal mai utódait a szembenézéstől?

Mindez korántsem csak a II. világháborús bűncselekményeket érinti. A magyarországi németek kitelepítését 1945-ben a magyar kormány nemcsak megszavazta, hanem a kormány tagjainak többsége az ország közvéleményére hivatkozott, és kiemelte – ugyanúgy, mint más kormánytagok a zsidókkal szemben fél évvel korábban –, hogy egyedülálló történelmi alkalom kínálkozik egy nemzeti sorskérdés megoldására. Szakasits Árpád könyörtelenséget követelt, Kovács Imre a megmaradó svábokat zárt telepekre gyűjtötte volna, Teleki Géza a „magyar faj” egészségének megőrzéséről beszélt, Erdei Ferenc azt tartotta lényegesnek, hogy gyakorlatilag mindenki kitelepíthető legyen. Mindez jóval a potsdami értekezlet előtt történt – amely egyébként sem kötelezte, hanem a magyar kormány kérése alapján lehetővé tette a kitelepítést. Az új alkotmány szerint ezért nem Magyarországé a felelősség. Igaz ugyan, hogy a szovjet megszállás alatt működő kormányok egyike sem volt szuverén, de az alkotmány preambulumából az is következik, hogy az önrendelkezés hiányában a felelősség is a nullával egyenlő. Holott erről szó sem lehet, mivel bizonyos mozgástérrel minden politikus rendelkezhetett.

A történelem értékelése mindenkinek szíve-joga. Értékítélet kérdése, hogy tömeggyilkosoknak vagy nemzeti hősöknek tartjuk 1944 magyar politikai szereplőit. Mindenki jobban jár azonban, ha a történelmi értékelést se alkotmány, se más jogszabály nem írja elő. Ha mégis jogszabály, különösen pedig alkotmány szabályozza a történelmi korszakok értékelését, akkor az értékítéleteinkért nem mi lennénk felelősek, hanem maga az alkotmány.

A büntetőjogi felelősséget történelmi tetteikért az érintetteknek kell vállalniuk, és a felelősségre vonás 1945 után többnyire meg is történt – olykor jogilag rendkívül problematikus eljárásokkal. Felelőssége azonban van az utókornak is, ha nem is büntetőjogi értelemben: tisztességesen szembenézni a történelmével. Ez az alkotmányterv ezt alapvetően akadályozza.

(a szerző történész)

micimackó2 Creative Commons License 2011.04.15 0 0 354

kis probléma:

 

1, a fidesz vezetői nem ismerik el a jelenleg hatályos alkotmányt legitimnek.....

 

2, akkor viszont a jelelnleg hatályos alkotmány alapján történt megválasztásuk és hatalomgyakorlásuk is illegitim.....

Előzmény: Törölt nick (351)
Glavo Creative Commons License 2011.04.15 0 0 353

Kénytelenek leszünk majd forradalmi úton megváltoztatni.

Előzmény: Törölt nick (351)
asta Creative Commons License 2011.04.14 0 0 348

Ha igaz:O))) Bár komoly kihívást nem jelentene:O)))

Előzmény: Glavo (345)
Mantis Screamer Creative Commons License 2011.04.14 0 0 346

"Pont azt kapta, ami várható volt"

 

Legalábbis amit megérdemelt. Illetve van még amit megérdemelne.....

Előzmény: asta (344)
Glavo Creative Commons License 2011.04.14 0 0 345

Viszont lehet, hogy jobb a helyesírása.

Előzmény: asta (344)
asta Creative Commons License 2011.04.14 0 0 344

Szili egy hülye karrierista. Pont azt kapta, ami várható volt, csak az egybites eszével ezt nem volt képes felfogni.

 

Akkor sem volt egy halvány gondolata sem, mikor KE elnök óhajtott volna lenni.

 

Most meg nemmel szavaz....röhej:O)))

Előzmény: toloba (337)
Mantis Screamer Creative Commons License 2011.04.14 0 0 343

Pedig van benne tapasztalata, Gyurcsány ellen is jó későn kelt fel.

Előzmény: Törölt nick (340)
Mantis Screamer Creative Commons License 2011.04.14 0 0 342

Nem mondom hogy bonyolult a te világod, mely fideszcsáperekre és nem fideszcsáperekre oszlik.

Előzmény: Csahoss (208)
Glavo Creative Commons License 2011.04.13 0 0 339

A 20.-21. századi magyar politikusok tényleg elég középszerűek voltak és sajnos ma is azok. Ha csak a magyar államfőket végigvesszük, siralmas a lista.

Előzmény: Törölt nick (336)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!