Alighanem ugyanannyit kapnék, amennyit most Buci kapott. Tekintve az eset körülményeit (mind súlyosbító, egytől egyig), ez nem számít kiemelkedően kemény büntetésnek. Ha három év felett lenne, akkor talán, mert végső soron nem halt meg senki. De ez a 2 év 4 hónap teljesen a helyén van, akár egy celeb kapja, akár egy kisember.
Igazabol azert nyilt a topic, mert meg voltam lepve, hogy amugy ertelmesnek tuno emberek milyen modon velelmezik azt, hogy SA tetteire az altaluk javasolt felfuggesztett lenne a megoldas, mikor kozismert, hogy masok eseteben (ha ilyesmit tesznek) egyfelol sokkal gyorsabban szuletik itelet, masfelol pedig sulyosbito korulmenykent veszik figyelembe az ismetlodest.
A kiszabható maximumot, semmiképpen sem felfüggesztve + jogosítvány elvonást mondjuk 5 évre. Ne feledjük, ismétlődésről volt szó. Ez nem felelőtlenség, hanem szándékosság. Tehát 5 év letöltendő.
A bucika által okozott balesetben további 4 személy megsérült.
Ezen kívül összetört három autó.
Ráadásul meglógott a helyszinről, azaz a rendőröket nem várta meg. A lakásáról állitották elő.
Mi több: kokaint is "fogyasztott" -és kiváncsi vagyok, hol van még olyan európai ország, ahol ez nem súlyosbító körülmény...itt megúszta a kábszer ügyet azzal, hogy megígérte: soha többet és részt vesz egy csoport-terápián.
Mellesleg ezt az első, ittas vezetést követő baleset után is megigérte. Ti., hogy soha többet.
Ezek után a 28 hónap szerintem nagyon is kedvező lenne a számára. Fellebezés esetén mint most, én súlyosbítanám, mert azt látnám ebben a nézetben, hogy valójában olyan figurát alakít a művész úr, aki méltatlan a kedvezményre és a bizalomra.
Felmentésért ÉS/VAGY csökkentésért felebbezett az ügyvédje.
Én ezek után kiosztanám a három év letöltendö börtönt.
Részegen, vascsővel agyonverte részeg barátját (aki meghalt), a tanút is fejbe akarta vágni a csővel, de az lekushadt egy fal mögé, nem sikerült. No, egy ilyen fickó kapott 4 év 2 hónapot, előző tíz évben minden évben voltak lopással, verekedéssel kapcsolatos büntetései. 2/3-nál kijött, két hétre. Akkor rabolt pár ezer forintot, amiért kapott 4 év 8 hónapot és ketyeg neki a maradék odabent.
Honnan veszed, hogy 5-10 évvel a Stohl-féle bűncselekmény dömpingért én, büntetlen előélettel, mázlista lennék?
i) Alkoholos es kabitoszereres befolyasoltsag alatt vezetett. Nem eloszor es mar ezert kapott korabban.
ii) Alkoholos es kabitoszereres befolyasoltsag alatt okozott balesetet.
iii) A balesetben maradando seruleseket okozott masnak.
iv) Megprobalta masra kenni a sajat bajat.
Ezert Jordan Tamas es Bodrogi Gyula (es persze meg sokan masok - de ok a mediaipar szennyesebb reszebol valok, ezert nem szamitanak) ugy veli, hogy a felfuggesztett lenne a megfelelo.
Csak azert gondoltam megnyitni, mert olvastam, hogy Jordan Tamas es Bodrogi Gyula megmondtak, hogy szerintuk ennyiert hany ev jarna es milyen modon Stohl Bucinak.
A kisember bezzeg kapna vagy húsz évet, ha valakinek lefűrészelné a fejét, aztán meginná a vérét és megenné az agyvelejét, de a fejesek megússzák tizenöttel.