Keresés

Részletes keresés

halaloszto Creative Commons License 2011.03.21 0 0 10

a jotallashoz nyugta alatt azt ertettem, hogy eleg hozza a nyugta.

 

a kamu nev termeszetesen tenyleg problemas, a valodi megoldas az, hogy nev es cim nelkul is lehet vasarolni egy kisker uzletben, es jotallast is lehet kapni szemelyes adatok megadasa nelkul. 

 

vajk

Előzmény: asdf_ (9)
asdf_ Creative Commons License 2011.03.21 0 0 9

Nyugtaval pont nem, mert a jotallasi igeny jotallasi jeggyel ervenyesitheto ;). Fizetesi bizonylat kizarolag csak akkor kell (es csak akkor kerhetik!), ha visszaterites, vagy (onkentes!) levasarlas tortenik javithatatlansag vagy cserelhetetlenseg okan.

 

Az altalam felsoroltaknal viszont mar csak meghatalmazassal jarhat el a panaszos. Kamu nev kamu cimre szolo szamla eseten ezt meg eleg nehez lesz elkovetni.

 

Előzmény: halaloszto (8)
halaloszto Creative Commons License 2011.03.21 0 0 8

A jotallas es hasonlok intezesehez egy nyugta teljesen megfelel. A jotallas fuggetlen attol, hogy ki vasarolta a termeket. Egyaltalan, a bolti vasarlas egy anonym dolog, es amig ezen jogszabaly nem valtoztat, onjelolt rendparti boltosoknak sem kellene.

 

vajk

Előzmény: asdf_ (7)
asdf_ Creative Commons License 2011.03.21 0 0 7

Ilyenkor szoktak asszem egy Keszpenzes vevo nevu (kamu)vevot felvenni a rendszerbe (bar ha jol tippelek, az emlitett esetben ez nem mukodne, mert a jelek szerint olyan a szamlazorendszeruk, hogy cim nelkul nem eszi meg a vevot). De a kiakadast amugy en sem ertem, ahol nincs penztargep, ott nem meglepo, hogy a papirolas egyeduli modja a nev+cimre adott szamla es most ki a ***-t erdekel, hogy gipszjakab bt. szamlazorendszereben benne vagyok? egy cseppet tenyleg uldozesi manias a dolog.

Arrol az aprosagrol nem is beszelve, hogy amennyiben vita merul fel a jotallas intezese soran, akkor a kedves vasarlo hogy a banatban fog:

- bekelteto testulethez

- fogyved hatosaghoz

- birosaghoz

fordulni, ha nem az o nevere fordul a szamla?

 

Abban viszont erosen ketelkedem, hogy ugyanazon nevnek kene a bankkartyan allnia, mint akinek a nevere szol a szamla, ez baromsag. Az egyetlen aminek egyeznie kell, az a bankkartyan es a vasarlo szemelyijeben szereplo nev.

halaloszto Creative Commons License 2011.03.21 0 0 6

1. az hogy kinek a nevere szol a szamla, meg hogy milyen bankkartyaval fizettek ki, az ket tok kulon dolog. Annyira, hogy a boltosnak a kartyan levo nevhez annyi koze van csak, hogy leellenorizze hogy a sajatod-e. Meg fel sem irhatja sehova.

 

2. nehogyma nevvel lakcimmel lehessen csak egy uzletben vasarolni. Miert? A mert csak az nem jo valasz. Es jogilag is meglesz a fogas a dolgon, mert az a fogalom hogy kisker uzlet, az egy csomo mindent meghataroz. Nem donthet onkenyesen egy csomo mindenrol, onnantol hogy o egy bolt, pl koteles nyitvatartasi idot meghirdetni, es azt betartani, borszin, nem, es hasonloktol fuggetlenul kiszolgalni, nyugtat adni, torvenyes fizetoeszkozt elfogadni, es hasonlok.

 

vajk

Előzmény: aabroncs (2)
Doky586 Creative Commons License 2011.03.20 0 0 5

"Szóval szégyelled a nevedet?"

mondja ezt valaki aki 2betűs nicket használ és nem adja meg a nevét a bemutatkozásnál.. no comment..

 

Írd le ide a nevedet és a címedet, az értékesebb berendezési tárgyaidat és azok árát.. hogy hihetőbbnek hangozzon a kijelentésed..

vagy paranoiás vagy? Tőlem is pont ezen adatokat kérték.

 

"természetesen teljesen igazuk volt"

melyik törvényre hivatkozol ?  paragrafusszáma?

 

Ez olyan mint amikor az abc-ben vennél kenyeret, de a pénztáros ragaszkodik hogy mondd meg a nevedet címedet, vagy nem adja..  semmi köze hozzá szerintem.

Előzmény: 3x (1)
missparker Creative Commons License 2011.03.20 0 0 4

Ja, és jótállási jegyet köteles adni, ha a termékre köteles jótállást vállalni a vonatkozó kormányrendelet szerint. Nem kötheti feltételekhez, pl. személyes adataid megadásához.

missparker Creative Commons License 2011.03.20 0 0 3

Semmilyen jogszabály nem írja elő, hogy a garancialevélnek legyen melléklete egy áfás számla (nyugtát hozzá szokták csatolni, de azt is csak azért, hogy ha vissza kell cserélni, vagy visszatéríteni az árát, ne legyen vita).

Semmi nem írja elő, hogy a kereskedőnek csak úgy szabad garanciát adnia, ha a vevő megadja személyes adatait. Ha ők így szokták, ez van az üzletszabályzatukban, és te nem adnád meg, akkor nem kell náluk vásárolni.

aabroncs Creative Commons License 2011.03.20 0 0 2

..természetesen teljesen igazuk volt. ..Nem is nagyon értem az aggályaidat, amernnyiben a vásárolt termékekre garanciát szeretnél..

 

Megkérdezhetem, hoy ilyen magas az eltitkolt jövedelmed, hogy félsz, megtudják, mit vásárolsz?

 

Tudod a rosszhiszemű séged, hogy a boltos egyben betörő is, nagyon durva!!!

 

Tényleg, mi bajod van?? Ha boltos korrektül jár el, már az is baj?? Örület ez az ország...

Előzmény: Doky586 (-)
3x Creative Commons License 2011.03.20 0 0 1

Szóval szégyelled a nevedet? Illetőleg paranoiás vagy? Illetőleg félsz az APEH-től? Mert ebből ilyesmire lehet következtetni...

Előzmény: Doky586 (-)
3x Creative Commons License 2011.03.20 0 0 0

J0G0S

Doky586 Creative Commons License 2011.03.20 0 0 topiknyitó

Sziasztok! Először rossz topikban kérdeztem, így nem kaptam választ

ezért így kérdezem.

 

Szóval pár napja egy kis elektronikai boltban vásároltam 10-20khuf közti összegért. De majdnem nem tudtam vásárolni. Az történt ugyanis hogy én nem kértem számlát, a blokk elég lett volna, de náluk ez így nem megy, csak áfás számlát tudnak adni a garancia miatt.

- Hát jó, legyen számla.

- De akkor mondjak nevet és címet amit a számlára írnak.

- blöfföltem egy nevet és címet

- mondják hogy ezen városban a számlázórendszerük szerint nincs ilyen utca

ezért nem tudják ezen címre kiállítani a számlát.

 

Ezen túl még az is súlyosbította a helyzetet hogy bankkártyával akarok fizetni. Az előttem levő vevő is azzal fizetett..

 

Ez volt a 2. problémájuk. Nem ugyanazon nevet adtam meg a számlához mint ami a bankkártyán szerepelt. Azt mondták ugyanannak a névnek muszáj szerepelnie a számlán mint a bankkártyán.. punktum.

 

Kérdéseim:

1. Egy kisker boltnak jogában áll leellenőrizni a vásárló által megadott nevet és címet?, és ha azon városban nincs olyan utca , vagy ha úgy gondolja a pénztáros hogy én nem ott lakok (pl a parlamant címét adom meg) akkor megtagadhatja a vásárlást ?

 

2. Bankkártyás fizetésnél csak olyan névre állíthat ki számlát amilyen név a bankkártyán szerepel?

(hogy a bankkártya az enyém azt természetesen fényképes igazolvánnyal tudom igazolni)

 

Ez így nekem nagyon személyes adatok begyűjtésének tünik, ideális adatokkal egy betörőnek (cím + értékek listája) aki pl. egyszemélyes kisboltot nyit..

 

A végén megoldották hogy megvehessem, mert ők is a nagykertől csak énmiattam hozatták be az árut, és az ő káruk lett volna ha rajtukmarad...

 

Én pedig újra és újra úgy akarok vásárolni hogy ne tudja a bolt (webshop) visszakövetni évekre hogy mikor milyen cikket vettem tőlük (névvel címmel) ..

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!