Sziasztok! Ide várjuk csillagrendszerünkről készített fotókat. Úgy látom, hogy elég sokunkat érdekel, így gondoltam nyitok erre egy topikot. Tudom, hogy volt már ehhez hasonló kezdeményezés de bizonyítsuk be, hogy ez életképes marad. A fotók mellé megírhatjátok, hogy mivel és milyen beállításokkal készültek. Jó képfeltöltést és időtöltést kívánok! Üdv.
Már rég óta, foglalkoztat az a gondolat, hogy némi ft. rászánjak egy állványra és a forgató mechanikára. De nem igazán tudom mit kellene beszereznem, hogy szép képeket tudjak készíteni. Szeret infót kapni, tőletek. Köszi!
a lezuhanó UARS műhold, ha jól látom éppen most halad el a legközelebb hazánkhoz. majd 90perc múlva, mikor már sötétedik, ismét ezen a pályán fog elhaladni.
Az irány és a felvétel idejének ismerete ehhez elengedhetetlen. Első ötletem valamelyik Földön belüli pályájú bolygó (Vénusz, Merkur), bár azok szabad szemmel is láthatóak, csak nappal nehéz észrevenni őket. Azért UFOt nem ilyen könnyű fotózni. :-)
arabok 1es számú airbus 380-asát fotóztam. majd ahogy elhúzott a gép, a csík mellett észrevettem egy fényes pontot, rögtön katt. megnézem szabad szemmel de, nem láttam. ismét keresőbe nézve, kis idő múlva meg is találtam, ekkor készült a második kép, amin már távolabb volt a csíktól. vagy a fényes pont változtatta meg a helyét, vagy csak a szél fújta el a csíkot. harmadjára már nem találtam meg. nekem úgy tűnik mintha egy festetlen fém tárgy lenne.
Ez nem lett olyan jó, de összehasonlítás céljából, ugyanazzal a felszereléssel készült, kb ugyanúgy, csak nem a városból, mint a lenti sombrero galaxis kép:
Ez pedig a Szélkerék Galaxis, túl kevés képet lőttem, nameg ezeken már nagyon látszik, hogy tényleg vezetni kellene a távcsövet, sorry az amatőrködéskért, remélem azért nem baj, hogy megosztom őket.
Orion köd, kihagyhatatlan téma. A zaj egy sajnálatos hibás beállítás és a mégsajnálatosabb felhők támadása műve, csak pár képet tudtam kattintani, mielőtt eltakarták volna, de annyira nem vészes, szerintem.
Jobb klikk a megjelent képedre, majd kép címének másolása, ez után beilleszted a kommentedbe a kapott linket és a BIG-et, vagy a THM-et átírod IMG-re és már kész is, csak el kell küldeni a kommentedet. Egyébként, nagyon szép részletgazdag fotót készítettél.