Keresés

Részletes keresés

Droopyear Creative Commons License 2011.03.16 0 0 73

Hat, jo regen lattam itt a polidilin turulmadarat, mostmar nem ereszkedik le a slepp koze, felvitte az isten a dolgat...

Előzmény: Törölt nick (53)
horex Creative Commons License 2011.03.16 0 0 72

Hát igen, ma már a tapsrt is fizetni kell

Bezzeg...

Bár akkor is felhatalmazást kértek a néptöl..

Előzmény: Törölt nick (69)
sajtoskenyér Creative Commons License 2011.03.16 0 0 71

Művészi produkció, jah. Ha jól tudom, Orbán egy miniszterelnök és nem színész. Ergo nekem ne játsza el a nép egyszerű gyermekét, aki Petőfi helyéről elszavalja, hogy Brüsszel kapja be, közben pedig tapsolják, mert milyen jó. Nem ezért fizetjük. Nem azért, hogy egy művészi produkció keretében nemzeti nagysággá avanzsáljuk, hanem azért, hogy legalább a nemzeti ünnepen próbálja meg ne a saját seggét nyalni (k.rv.jó alkotmányt csinálunk, bankadó meg egyebek, mekkora zseniálisak vagyunk). És főleg ne mondjon olyanokat, hogy ő mekkora áldozatokat fog, velünk együtt vállalni az országért. Mert egyelőre úgy tűnik, az ő fizetése nőtt, egy-két millió emberé csökkent.

A fenti érzéseim fényében képtelen vagyok megérteni, hogy melyik nyomorult píáros géniusznak jutott eszébe ez a statisztás akció. Mert hogy a tisztességes emberekben inkább undort keltett, mint csodálatot, az hót ziher....

péterkém Creative Commons License 2011.03.16 0 0 70

Íme a bizonyíték:

Végigolvasva ezt az eredendően ostoba felütésű topikot, na mit láttam? A fikanickek tobzódását: szám szerint min. 11 "új" társalkodótársunk (némelyikük többször is)hallatta szavát épp ebben a topikban! Ezeket ki fizeti? (a nick-névsort mindenki megtekintheti).

Előzmény: péterkém (61)
péterkém Creative Commons License 2011.03.16 0 0 68

Te tévedsz, de tragikusan!

A mai helyzethez bizony a te 100 "rugód" és néhány kiválasztott MÁS jóembernek a - spontán privatizációban résztvevő - 100 "rugó"-ja is hozzájárult! Sapienti sat!

Előzmény: Törölt nick (42)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.16 0 0 67

akkor aszondod már Orbánnak nincs is szüksége arra, hogy a baloldalt provokátorokkal lejárassa?

Előzmény: Matolcsi (63)
péterkém Creative Commons License 2011.03.16 0 0 66

Forrás?

Mondani, ide firkálni sokmindent lehet: Hic Rhodus hic salta!- mondta a művelt varég! Beleugrasz?

Csak most és csak a te kedvedért megvilágítom a kérdés lényegét: TUDOD BIZONYÍTANI?? Elő a bizonyítékaiddal!

Amúgy azt már meg sem kérdezem, hogy annó, amikor Széles Gábor "megvette" a Videotont, honnan volt neked hasonló befektethető tőkéd? És ha volt, miért nem fúrtad ki a pályázatból SZG-t?

Előzmény: Törölt nick (34)
péterkém Creative Commons License 2011.03.16 0 0 65

Lüzer?

Előzmény: Böbice2 (28)
péterkém Creative Commons License 2011.03.16 0 0 64

Valóban?

Előzmény: bzo77 (16)
Matolcsi Creative Commons License 2011.03.16 0 0 63

Azért mert ez már egy boldogabb, szebb világ. Győzött a forradalom, eljött a vastaps ideje

Előzmény: Törölt nick (60)
Pater Altenberg Creative Commons License 2011.03.16 0 0 62

Úgy van! Én nem válaszolok, én kérdezek:

Miért 2.0 számú a topik?

péterkém Creative Commons License 2011.03.16 0 0 61

Nem muszáj mindig, minden ostoba bejegyzésre válaszolni! Ez csak egy tanács: kizárólag önvédelmi célból! Néhány itt vitézkedő nick-név, részben másodlagos, részben el- ill. lekötelezett, nem több!

Előzmény: szabadság (8)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.16 0 0 60

tudod mit nem értek?

miért nem fizettek egy pár jóembert most is, akik anyáztak volna?

mondjuk Mestreházinál.

vagy mondjuk a Fidesznél, hiszen rögtön az ellenzék csürhéjének mutatkozhattak volna be:-)

Előzmény: Matolcsi (59)
Matolcsi Creative Commons License 2011.03.16 0 0 59

Én komolyan nem értem, miért csodálkozik mindenki azon, hogy statisztákat alkalmaz a FIDESZ egy nemzeti ünnepen ?

Évek óta, minden március 15-én ezt csinálja !

Annyi a változás, hogy korábban kereplőzni meg qvaanyázni kellett, most meg tapsolni.

Ez csak a szokásos eljárásuk volt

péterkém Creative Commons License 2011.03.16 0 0 58

Amilyen gyermekkorú vagy (ezen a néven) a Fórumon, annyira intaktnak, ill. feledékenynek mutatod magad!

Szóval a Nemzeti Múzeum lépcsőin ki is vette körül magát - élőpajzsként -GYERMEKEKKEL? Na meg ugyanezen alkalommal a Nemzeti Múzeum tympanonjában és a környező házak tetején kinek a besz..isága miatt álltak őrt állig felfegyverkezett mesterlövész kommandósok, az illető személyét érintően mindössze fütyüléssel kinyilvánító ünnepelni kész népesség ellen?

Horribile dictu: a Múzeum lépcsőin most helyet foglaló emberek is tapsoltak, NA ÉS? (hogy egy szoci - már el- és letagadott MSZP-s klasszikust idézzek)? Nem szabad nekik? És a többi, a Múzeum-kertben, a Kiskörút ezen szakaszán, az Astoriától a Kálvin térig összegyűlt többezer ember is fizetett klakkőr lett volna?

No és még egy különbség: GYF valóban a gyermekek szoros gyűrűjétől körülvéve adta elő a beszédét, ami - a hétteret látva - minden normális ember számára örökre undorító és megbocsáthatatlan!

Észrevetted ezt akkor? Akkor is ennyire felhorgadtál a kedvencedet körülvevő kommandósok miatt,

Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.16 0 0 57

oszt amúgy marhára nem értem miért baj ez.

a fideszesek ingyen álltak,a nem fideszeseknek fizettek érte, legalább kerestek egy kis pénzt:-)

Törölt nick Creative Commons License 2011.03.16 0 0 56

Nem tudod veletlenul,mennyit fizetnek egy profi tapsolonak?

Előzmény: zomike (46)
horex Creative Commons License 2011.03.16 0 0 55

Nem nevezhető hagyományos munkaszeződésnek

Jelenléti iv, személyes adatok, adószám és le kell jelenteni az apeh/?/-nél telefonon

A korábbi sms lehetőséget +szüntették

Persze minden foglalkoztatásra van kivétel és más szabály

Az 5napnál rövidebbnél elég a jelenléti iv, de persze ezt is le kell jelenteni

Ha egy statiszta-ugynökséggel kötöttek szeződést akkor meg azzal kell megirni/megkötni az alkalmazás elött

by horex

Előzmény: zomike (52)
zomike Creative Commons License 2011.03.16 0 0 52

Nem vagyok jogász, de tudtommal alkalmi munkavégzésre nem kell munkaszerződést kötni, ha az öt napnál rövidebb időtartamú. Valószínű, hogy ezeket az embereket nem az utcáról szedték össze, hanem valamilyen statiszta közvetítő ügynökséggel állnak kapcsolatban, ahol a kilétük tisztázott. Ez már elegendő az ilyenkor kötelező jelenléti ív elkészítéséhez.

Egyébként meg nem vagyok médium, hogy tudjam, hogy a valóságban hogy történt, de biztos vagyok benne, hogy van erre egy szabályos protokol.
A lényeg, hogy az, hogy azt nyilatkozták, hogy nem írtak szerződést még nem jelenti azt, hogy feketemunkások. 

Előzmény: horex (50)
horex Creative Commons License 2011.03.16 0 0 50

szerződést lehet szóban is kötni."

Munkaszerződést? Ne röhögtess! Minimum sms-ben be kell jelenteni az alkalmazottakat kezdés elött

Ez nem úri becsületszó

by horex

Előzmény: zomike (25)
horex Creative Commons License 2011.03.16 0 0 49

Olvasgatod néha az alkalmi munkaszerződés és az egyszeri megbizási szerződés feltételeit?

Szép is lenne ha csak akkor születne papir amikor a munkafelügyelő vagy az APEH kimegy

by horex

jut eszembe, APEH nem vizsgálódott a "helyszinen"? :))

Előzmény: zomike (38)
panabubus Creative Commons License 2011.03.16 0 0 47

Na akkor lehet hogy valami ilyesmi kontaktra kérne gyúrnom. Akár egy szakácskönyv keretein belül.

Pl. ilyenekre gondolok:

Gizi néni e heti receptje, ínyenceknek:
"Vedd ki a másik farkát a gatyájából, markold meg jól, és kezdd véle verni a csalánt. Mikor már eléggé megpuhult (hogy melyik, az most tökmindegy) akkor öltözködj fel nemzeti zászlóba vagy piros-fehérbe... Garantált a siker, neked meg aztán semm ibe se kerül... :) )

Előzmény: ezüstszalag (45)
zomike Creative Commons License 2011.03.16 0 0 46

Nem tudom, mert nem voltam ott. De ha felemeled a hangod és azt állítod, hogy feketén fizették a résztvevőket, akkor gondolom elvárható lenne, hogy utána nézzél, hogy mit állítasz. Mert az alapján ami a tudósításokban megjelent ez egyáltalán nem következik.

Az efféle műsorokat egyébként a kormány megrendeli, de ezek szervezése, koreografálása profi szervezők (cégek) feladata, akik, ha úgy tervezik meg a kompozíciót, hogy ötszáz ember áll a lépcsőkön, akkor nyilván fizetnek ötszáz statisztát, ha meg a művészi koncepció azt kívánja meg, akkor pedig üres az egész lépcső. Ez nem politikai kérdés.

Előzmény: Törölt nick (44)
ezüstszalag Creative Commons License 2011.03.16 0 0 45

Havi egymillióért fotózzák Orbánt
Index

A stop.hu  kérésére tette közzé szerződéses partnerei névsorát a Miniszterelnökség.

A listán szerepel Szapáry György amerikai nagykövet, aki kinevezéséig több mint hatmillióért adott tanácsokat.
A miniszterelnök honlapját a Vármegye Média és Kiadó Kft. gondozta tavaly július 29-e és december 31. között, nettó 4,13 millió forintért. A társaság két tulajdonosa Balogh Ákos Gergely, a Mandiner főszerkesztője, illetve Novák Tamás, a Biszku Béla egykori kommunista vezetőről készült dokumentumfilm alkotója.

A miniszterelnöki fotódokumentációt  Burger Barna fotós cége, a Fókusz Pókusz Kft. készíti tavaly júniustól idén márciusig nettó 7,5 millió forintért.

(A Magyar Nemzet a 2010-es kormányváltás előtt folyamatosan támadta Déri Miklóst, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon fotósát. Rendszeresen téma volt a lapban Déri megbízási szerződéseinek összege is - Déri szolgáltató Bt-jén keresztül állt szerződésben havi másfél millió forint körüli összegért a Miniszterelnöki Hivatallal, munkáját két másik fotós is segítette.)

Balogh Gábor világbajnok öttusázó sportügyekben ad tanácsokat tavaly júliustól május végéig 8 226 680 forintért. Tellér Gyula korábbi fideszes parlamenti képviselő A kormánypolitika társadalomelméleti hátterével kapcsolatos tanulmányok és politikai elemzések készítése címmel dolgozik 5,4 millióért. Hegedűs Zsuzsa szociológus 10 millió forintért ad tanácsokat Orbán Viktornak.

http://www.stop.hu

Böbice2 Creative Commons License 2011.03.16 0 0 41

Egy előadás statisztájának honorálása nem sikkasztás. Sikkasztás az, amikor Nokiás dobozban tulajdonítják el az adófizeték pénzét.

Előzmény: Törölt nick (32)
zomike Creative Commons License 2011.03.16 0 0 38

De a számla , az papíron kell legyen, csak szólok.

Igen, de amikor kérdezték őket, akkor még nem kaptak pénzt, hiszen azt nyilatkozták, hogy majd utána fizetnek nekik és azt, hogy még nem írtak alá semmit. Erre írtam, hogy attól még kötelezettséget vállalt a szervező és utána, a fizetéskor adhatott elismervényt. Tehát az, hogy a kifizetés előtt a szerplők nem írtak alá semmit, az egyáltalán nem jelenti azt, hogy feketén fizették ki őket.

Az egyébként nem meglepő, hogy itt senkit sem érdekel az, hogy ez valójában hogyan is történt...

Előzmény: Törölt nick (31)
Kimondhatom Creative Commons License 2011.03.16 0 0 37

Mondtam már, nekem a Gyurcsányék nem szóltak, neked meg Orbánék nem szóltak, hogy van eladó ócssóság! Tehát hülye duma most a: félünk, merazorbán ifjak boncsák a demokráciát! :-))

Szeizmorgológus Creative Commons License 2011.03.16 0 0 36

100 rongyod, neked ?

Ennyit ért a MARX ÖSSZESED ?

Kimondhatom Creative Commons License 2011.03.16 0 0 33

Olyan óccsón én is megvettem volna a Motimot, mint Gyurcsány, csak nekem nem szóltak. Most téged hagytak ki a statiszta szerepből. Egyszer fenn egyszer lenn, de persze mikor ti vagytok lennt, akkor nem ér a demokrácija, mi!

Előzmény: Törölt nick (32)
panabubus Creative Commons License 2011.03.16 0 0 30

Talán nem is akkora elírás, mondaná dr.Freud.  :)

Ha valaki számtamból csak hármas volt akár, az is le tudja vezetni:  a Magyar Sziget belépője X a látogatókkal - a zenekarok költsége - a 0 ft-os területdíj(mivel még mindig ingyen kapják évente) =  ne is egy ember gondtalan  megélhetése holmi "népvezérkedéssel" a következő évig.

De hogy kicsit tovább: 

-amikor az úgy nevezett (és ez így nem véletlen írva) Magyarok Házát   full-brutál discok számára adják ki bérbe;

-amikor "nagy népnemzeti" pártvezérek (és persze a másik oldal se kivétel ebből) buknak be  holmi elszámolás-képtelen  balhékkal...;

-amikor a kopjafákkal/székelykapuval díszített "nemzeti falu" tulajdonosa , mint Nagy Magyar  a kínai, koreai kereskedők piacából tengődik nem is rosszul...

-amikor az emélkezetes Kossuth-téri  "vezérkar" a mai napig egymásra mutogat  az adományokból bekaszált harminc milla nyomának bottal való üldözése közben:

akkor bizony elérkeztünk oda hogy épeszű ember nemigen menne ki tüntetgetni ma már az emlékezetes gyurcsányi "kurvázós" minősítése miatt....

Jó. Ne legyen "kurva orszg" mert ez így tényleg sokféleképp mértelmezhető.

DE a "kurvák országa"  megnevezést nem tartanám annyira erősnek.

Ez van.

Előzmény: Böbice2 (2)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!