Hardver:
CPU: AMD Athlon64 X2 5200+ 2,7 GHz
RAM: 2GB 800MHz DDR-II CSX
VGA: Gainward 9092-BLISS 9600GT 512MB
Alaplap: Gigabyte GA-M56S-S3, csere után: Gigabyte GA-M720-US3
Táp: 400W
Szóval az a gond, hogy amikor olyan alkalmazások futnak, amik a CPU-t megterhelik, akkor egyszerűen egy pár perc után kikapcsol. Tehát a Windows 7 normálisan megy, de már egy játéktól kikapcsol vagy elég csak a Google Earth-ot futtatnom 5 percig. Ezzel már elvittem oda ahol vettem, ott kicserélték az alaplapot utánna működött 2 hónapig. Másodjára is elvittem hozzájuk, szintén kicserélték az alaplapot és működött ideig-óráig. Most egy fél vagy talán több is, elvittem hozzájuk harmadjára is. Ki sem cseréltek semmit mert azt mondták, hogy elég volt frissíteni a BIOS-t. Működött egy darabig. Ez volt egy fél éve. Azóta nem érdekel, ezért nem is foglalkoztam vele, mert netre, stb jó volt. De most el akarom adni, de így senki nem fogja megvenni. Ezért szeretném kideríteni, hogy mi a baja. Ja és még a kezdeti időkben, amikor még nem vittem be a gépet, a helyi számtech boltban kértem segítseget. Ott azt mondták túlmelegszik a CPU; kicseréltem a házat: 20 cm-es ventillátor van az oldalán és 10 cm-es az elején. De akkor is csinálta. Gyanakodtak tápra is, mivel csak 400W-os van benne; kicserélték és úgy is csinálta. Mi lehet a gond?
Üdv! van nekem egy compaq 15-h093ng laptopom és azon linux mint17 operációs rendszer. újra telepítettem a rendszert és valamiért akadozik a kép.
gondolom a videókártya miatt. amikor be tölt a rendszer ezt írja ki: "Cinnamon jelenleg hardveres videógyársítás nélkül fut". mit kell beállítanom és hogyan?
Különös problémával kapcsolatban kérnék segítséget.
A jelenség teljesen véletlenszerű (én nem tudom semmilyen tevékenységhez kötni).
Egyik pillanatról a másikra a monitor készenléti állapotba helyezi magát, majd a gép kettő másodpercen belül lekapcsolja magát. Rögtön bekapcsolva bekapcsol, de nem indul el, egy perc múlva történő bekapcsolás után betölt normálisan, hibát nem ír sehol sem, az operációs rendszer sem panaszkodik, hogy gondja lett volna a leállással.
Gondoltam, hogy az operációs rendszerben lehet a gond, ezért újrahúztam a rendszert, de a hiba néhány napon belül jelentkezett, sőt arra is volt példa, hogy a BIOS-ban történő járkálás alatt is ezt tette, ebből gondolom, hogy nem operációs rendszer függő.
Olyan problèmàm lenne hogy a szàmitògèpem nem hoz be semmit a propeler elindul ès vinnyog 3-at ès leàll . Mit tegyek kèrlek segitsetek előre is köszönöm .
A számítógép (nem mai gyermek) időnként újraindul (úgy, mintha resetelnénk). Már sokminden próbálva volt benne: másik RAM, táp, VGA + kapott egy új ventilátort. Legutóbb az alaplapon találtam 3 púpos, illetve 1 kifolyt kondenzátort, kicseréltem őket. Sajnos a jelenség nem tűnt el. Lehet még valamit segíteni a dolgon, vagy go to kuka az alaplap?
Akkor patthelyzet van, nem? Tényleg ki kellene szedegetni a RAMokat, és egyenként letesztelni egy bootolható Memtest86+ progival, majd együtt a kettőt. De ha az eddigiekből jól vettem ki, ezt a "felszívódott" "szakember" kivételével senki nem képes végrehajtani a környéken.
Azt már végig sem akarom gondolni, hogy ez a falu vajon Pápua-Újguineában vagy az Amazonas vidékén található-e, és emiatt nem lehet egy távolsági buszjárattal a legközelebbi kisvárosban egy PCszervizbe elvinni.
""dual-channel operation requires identical paired dimms installed across both memory channels. Bios has detected a non-optimal memory configuration.Changing the existing dimm configuration .Changing the existing dimm configuration can improve the systems memory bus bandwidht:channel A,dimm 0 sould match channel B,DIMM 0."
A windows7 rendszeresen frissítheti magát a M$-tól, és az SP1 illetve az összes eddig megjelent frissítés telepítve van? Beleértve a .net és a java frissítéseit is?
Víruskereső van-e a gépen, a Tűzfal be volt-e kapcsolva folyamatosan az elmúlt időkben.
"Számítógéphez értőktől kérnék ötleteket:a gépem folyton lefagy.A szerelő kicserélte benne a hűtőpanelt(melegedett a gép),utána a tápegységet,gyakorlatilag minden fontosabb alkatrészt.A javítások után minden alkalommal 3,legfeljebb 4 napig prímán működik a gép,majd elkezd lefagyni megint.Bekapcsolni is nehéz,nemigen akar indulni.A szerelő már nem tudja szegény,mi lehet a baj.Ja,alaplap is jó.Ötletek? Most 2.napja működik a tápegység cseréje után.Most épp váratlanul kikapcsolt,újraindította magát.Elsőre nem sikerült neki,kínlódott,kikapcsolt megint,aztán újra tudott indulni. "
Nos vettem 1 új gépet és bármelyik játékkal játszok az FPS-em gondol 1et és pl:cod4 250-ről le esik 30-ra ilyenkor persze kapok 1 szép kis laggot és ez elég sűrűn előfordul ez kb ilyen fél másodpercig tart ez a leesés de élvezhetetlenné teszi a játékokat, gépem adatai CPU:AMD FX-4100 Quad Core 3.6GHz RAM:4GB DDR3 Alaplap: ASrock 970 Extreme 3 VGA: 7750hd 1gb GDDR5 Merevlemez: SAMSUNG HD252kj:ez a régi gépemből van pár éves már de lefuttattam a Hard Disk Sentinel nevű progit és azt írta hogy tökéletesen működik Monitorom egy lcd tv 1360 as felbontást bír de minden gamét 1024 be tolok. OP rendszerem: win7 64 bit
Üdv Mindenkinek. Van egy nagy problémám (kinek nincs). Tegnap egy asztali gépben ház csere volt. Cucc ki, cucc be új házba, bekapcs, se kép, se hang. Az áramot felveszi, winyó ketyeg, venti pörög, de még a jel sem jön ki a VGA-an. Először azt hittem BIOS, de miután kivettem az elemet, hogy pihizzen egy pár órát, továbbra sem mükszik. Mi kínja lehet? A konfigon nem változtattam. Rövidzárlat lehet valahol? A segítséget előre is köszönöm.
Van egy kb 5 éves Sungoo MP3 lejátszóm. Amikor vettem néhány alkalommal használtam a diktafon részét. Most úgy alakult hogy szükségem lenne rá, s tökéletesen működik, minden funkciója, rádió, diktafon, felvétel visszajátszása , lépésszámláló.. stb, de hiába másolok fel rá mp3 fájlokat , azokat nem tudom lejátszani, nem is ismeri fel azokat. Tudtok segíteni. Nem lehet hogy frissíteni kellene a firmvare-t de nem találok hozzá semmit a neten. Találkozott már valaki efféle problémával?