Keresés

Részletes keresés

mercury512 Creative Commons License 2014.12.25 0 0 76

Üdv! van nekem egy compaq 15-h093ng laptopom és azon linux mint17 operációs rendszer. újra telepítettem a rendszert és valamiért akadozik a kép.

gondolom a videókártya miatt. amikor be tölt a rendszer ezt írja ki: "Cinnamon jelenleg hardveres videógyársítás nélkül fut". mit kell beállítanom és hogyan?

Törölt nick Creative Commons License 2014.06.29 0 0 74

Sziasztok!

Különös problémával kapcsolatban kérnék segítséget.

A jelenség teljesen véletlenszerű (én nem tudom semmilyen tevékenységhez kötni).

Egyik pillanatról a másikra a monitor készenléti állapotba helyezi magát, majd a gép kettő másodpercen belül lekapcsolja magát. Rögtön bekapcsolva bekapcsol, de nem indul el, egy perc múlva történő bekapcsolás után betölt normálisan, hibát nem ír sehol sem, az operációs rendszer sem panaszkodik, hogy gondja lett volna a leállással.

Gondoltam, hogy az operációs rendszerben lehet a gond, ezért újrahúztam a rendszert, de a hiba néhány napon belül jelentkezett, sőt arra is volt példa, hogy a BIOS-ban történő járkálás alatt is ezt tette, ebből gondolom, hogy nem operációs rendszer függő.

Van valaki ötlete, hogy ez mitől lehet?

kisbetu Creative Commons License 2014.04.08 0 0 73

szervizbe kell vinni

Előzmény: eke67 (72)
eke67 Creative Commons License 2014.04.08 0 0 72
Üdv mindenkinek.

Olyan problèmàm lenne hogy a szàmitògèpem nem hoz be semmit a propeler elindul ès vinnyog 3-at ès leàll . Mit tegyek kèrlek segitsetek előre is köszönöm .
mercury512 Creative Commons License 2014.01.24 0 0 71

Üdv mindenkinek! 

van nekem egy TP-LINK TL-WR720N wifim ezt össze akartam kötni egy ARRIS CM820-modemel  és ezt dobta ki a wifi telepítőtője 

tudna nekem valaki segíteni? miért van ez?

mr_ricsi Creative Commons License 2012.10.07 0 0 70

A windowsban az automatikus újraindulást kapcsold ki, aztán a kék képernyőn a hibakódból kiindulva keresd a hibát.

Előzmény: FeNegyerek93 (69)
FeNegyerek93 Creative Commons License 2012.10.06 0 0 69

Jó estét!

A következő problémára várnék tanácsokat:

A számítógép (nem mai gyermek) időnként újraindul (úgy, mintha resetelnénk). Már sokminden próbálva volt benne: másik RAM, táp, VGA + kapott egy új ventilátort. Legutóbb az alaplapon találtam 3 púpos, illetve 1 kifolyt kondenzátort, kicseréltem őket. Sajnos a jelenség nem tűnt el. Lehet még valamit segíteni a dolgon, vagy go to kuka az alaplap?

(Alaplap: Asus k8N-es Deluxe).

A válaszokat előre is köszönöm!

harcsy Creative Commons License 2012.09.03 0 0 68

Az utolsó mondatodat szinte szóról-szóra említettem az illetőnek:))

Innentől rajta múlik, mit görcsöl.

Köszönöm mindenki tanácsait!!!!

Előzmény: mr_ricsi (67)
mr_ricsi Creative Commons License 2012.09.03 0 0 67

"Ráadásul, aki idáig "javította", nem elérhető."

Akkor patthelyzet van, nem? Tényleg ki kellene szedegetni a RAMokat, és egyenként letesztelni egy bootolható Memtest86+ progival, majd együtt a kettőt. De ha az eddigiekből jól vettem ki, ezt a "felszívódott" "szakember" kivételével senki nem képes végrehajtani a környéken.

Azt már végig sem akarom gondolni, hogy ez a falu vajon Pápua-Újguineában vagy az Amazonas vidékén található-e, és emiatt nem lehet egy távolsági buszjárattal a legközelebbi kisvárosban egy PCszervizbe elvinni.

Előzmény: harcsy (63)
mr_ricsi Creative Commons License 2012.09.03 0 0 66

"Újabb fejlemény ez az üzenet a gépen"

Ez az üzenet hogyan keletkezett, mi az előzménye? Ugyanis a RAMok nem tudnak éjszaka átmászni a másik foglalatba.

Előzmény: harcsy (61)
harcsy Creative Commons License 2012.09.02 0 0 65

Köszönöm !

Nem enyém a gond:)) Csak segíteni szeretnék valakinek.

Előzmény: kisbetu (64)
kisbetu Creative Commons License 2012.09.02 0 0 64

-egyik memóriát kiveszed

vagy

-beszerzel két egyformát

vagy

-szívsz a bios memóriabeállításaival

Előzmény: harcsy (63)
harcsy Creative Commons License 2012.09.02 0 0 63

Megy a fenét tovább :))

Lefagy, újraindul, nem akar dolgozni a masina.

Ráadásul, aki idáig "javította", nem elérhető.

Nem könnyű a vidéki, kisfalusi lét:((

Előzmény: kisbetu (62)
kisbetu Creative Commons License 2012.09.02 0 0 62

És?

Pont a legjobb résznél hagytad abba...

Megy tovább, vagy mi van?

(Két egyforma memóriamodullal szeretne dolgozni, mert az a hatékony, erre károg.)

Előzmény: harcsy (61)
harcsy Creative Commons License 2012.09.02 0 0 61

Ismét én....

Újabb fejlemény ez az üzenet a gépen:

""dual-channel operation requires identical paired dimms installed across both memory channels.
Bios has detected a non-optimal memory configuration.Changing the existing dimm configuration .Changing the existing dimm configuration can improve the systems memory bus bandwidht:channel A,dimm 0 sould match channel B,DIMM 0."

Ha tart még a türelmetekből.............:))

Előzmény: harcsy (60)
harcsy Creative Commons License 2012.08.30 0 0 60

Köszönöm mindkettőtöknek ! Megírom neki amit írtatok. Ő olyan nagyon alaphangon használja a gépet. Még kérdezni sem akar ide jönni pl.

DJG Creative Commons License 2012.08.30 0 0 59

Tudhatjuk például, milyen az a tápegység? Mert ha Codegent cserélt Codegenre, akkor például olyan mindegy...

Előzmény: harcsy (57)
mr_ricsi Creative Commons License 2012.08.30 0 0 58

A windows7 rendszeresen frissítheti magát a M$-tól, és az SP1 illetve az összes eddig megjelent frissítés telepítve van? Beleértve a .net és a java frissítéseit is?

Víruskereső van-e a gépen, a Tűzfal be volt-e kapcsolva folyamatosan az elmúlt időkben.

"újraindítás kikapcsolva volt. "

És a gazdája így sem látott soha kék képernyőt?

Előzmény: harcsy (57)
harcsy Creative Commons License 2012.08.29 0 0 57

Talán ismét segítesz!

Alaplap cserélve, újraindítás kikapcsolva volt. 

A mostani helyzet:

Írtam neki , nézze meg az eseménynaplót.

Ezt kaptam válaszul:

"Alkalmazásnál hibának írja:Native Wrapper.Nem tudom,mi lehet ez.
Másik hiba,amit gyakran miír:Windows Update Agent.
Egyszer írta ki:Dhcp. "

Előzmény: mr_ricsi (55)
harcsy Creative Commons License 2012.08.25 0 0 56

Köszönöm a válaszodat!

Kis falu, egyszem elérhető ""szerelővel". Csóri géptulajokkal.

Továbbítom az általad leírtakat szóról-szóra :-D

Cserét a mesternél már én is ajánlottam:))

Előzmény: mr_ricsi (55)
mr_ricsi Creative Commons License 2012.08.25 0 0 55

A windowsban ki kell kapcsolni az Automatikus újraindítást, és akkor lesz kék képernyő, rajta pedig hibaüzenet vagy hibakód.

A szerelőt pedig már rég le kellett volna cserélni egy hozzáértő szakemberre.

És ha valami csoda folytán az alaplap még nem volt cserélve, akkor a gombelemet ki kellene cserélni. (250-300 Ft)

Előzmény: harcsy (54)
harcsy Creative Commons License 2012.08.25 0 0 54

Szervusztok!

Ismerősömnek szeretnék segíteni.

Bemásolom a gondját:

"Számítógéphez értőktől kérnék ötleteket:a gépem folyton lefagy.A szerelő kicserélte benne a hűtőpanelt(melegedett a gép),utána a tápegységet,gyakorlatilag minden fontosabb alkatrészt.A javítások után minden alkalommal 3,legfeljebb 4 napig prímán működik a gép,majd elkezd lefagyni megint.Bekapcsolni is nehéz,nemigen akar indulni.A szerelő már nem tudja szegény,mi lehet a baj.Ja,alaplap is jó.Ötletek?
Most 2.napja működik a tápegység cseréje után.Most épp váratlanul kikapcsolt,újraindította magát.Elsőre nem sikerült neki,kínlódott,kikapcsolt megint,aztán újra tudott indulni. "

skyner7 Creative Commons License 2012.08.09 0 0 53

esetleg valami ötlet mi lehet a baj?:SSSSSS

skyner7 Creative Commons License 2012.08.09 0 0 52

Nos vettem 1 új gépet és bármelyik játékkal játszok az FPS-em gondol 1et és pl:cod4 250-ről le esik 30-ra ilyenkor persze kapok 1 szép kis laggot és ez elég sűrűn előfordul ez kb ilyen fél másodpercig tart ez a leesés de élvezhetetlenné teszi a játékokat, gépem adatai 
CPU:AMD FX-4100 Quad Core 3.6GHz 
RAM:4GB DDR3 
Alaplap: ASrock 970 Extreme 3 
VGA: 7750hd 1gb GDDR5 
Merevlemez: SAMSUNG HD252kj:ez a régi gépemből van pár éves már de lefuttattam a Hard Disk Sentinel nevű progit és azt írta hogy tökéletesen működik 
Monitorom egy lcd tv 1360 as felbontást bír de minden gamét 1024 be tolok. 
OP rendszerem: win7 64 bit 

solari86 Creative Commons License 2012.07.21 0 0 51

Üdv Mindenkinek. Van egy nagy problémám (kinek nincs). Tegnap egy asztali gépben ház csere volt. Cucc ki, cucc be új házba, bekapcs, se kép, se hang. Az áramot felveszi, winyó ketyeg, venti pörög, de még a jel sem jön ki a VGA-an. Először azt hittem BIOS, de miután kivettem az elemet, hogy pihizzen egy pár órát, továbbra sem mükszik. Mi kínja lehet? A konfigon nem változtattam. Rövidzárlat lehet valahol? A segítséget előre is köszönöm. 

cnc-s Creative Commons License 2012.07.20 0 0 50

Helló Mindenki.

Van egy kb 5 éves Sungoo MP3 lejátszóm. Amikor vettem néhány alkalommal használtam a diktafon részét. Most úgy alakult hogy szükségem lenne rá, s tökéletesen működik, minden funkciója, rádió, diktafon, felvétel visszajátszása , lépésszámláló.. stb, de hiába másolok fel rá mp3 fájlokat , azokat nem tudom lejátszani, nem is ismeri fel azokat.  Tudtok segíteni. Nem lehet hogy frissíteni kellene a firmvare-t de nem találok hozzá semmit a neten. Találkozott már valaki efféle problémával?

mercury512 Creative Commons License 2012.07.12 0 0 49

Sziasztok nem tudom hagy jó helyen vagyok, de van nekem egy olyan problémám hogy bios frissítés sehogy se megy szinte már mindent próbáltam.

Légy szíves valaki írja le nekem hogyan kell előre is köszönöm  Alaplap neve MSI 845PE Max/Neo (MS-6580)

az msi-röl letöltött utility sem jó hozzá szerintem a floppys megoldás lesz jó.

Esetleg  majomparádéra megtudom hívni azt aki segít

wiesel Creative Commons License 2012.07.07 0 0 48

Végülis másra nem is nagyon óhajtottam használni. Köszönöm a választ! Üdv:

-w-

Előzmény: mr_ricsi (47)
mr_ricsi Creative Commons License 2012.07.07 0 0 47

Ez a hardvertípus adatok hordozására szolgál elsősorban. Vagy biztonsági mentések céljára. Nem napi rendszeres többórás használatra.

Előzmény: wiesel (46)
wiesel Creative Commons License 2012.07.05 0 0 46

Maga a külső vinyóról mi az általános vélemény? Megbízható? Vagy inkább aggódások helyett felejtsem el?

Előzmény: mr_ricsi (45)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!