Lapos, vagy szögletes a Föld a Biblia szerint? Vannak-e planétánknak végei, szélei és milyen állásban helyezkednek el az Úr tartóoszlopai, hogy megtarthassák a bolygót? A Földünket tartó oszlopok elsődleges és másodlagos funkciói megerősítik-e más, bibliai történetek igazát?
1Sámuel2.8 „Felemeli a porból a szegényt, És a sárból kihozza a szűkölködőt, Hogy ültesse hatalmasok mellé, És a dicsőségnek székét adja nékik; Mert az Úré a földnek oszlopai, És azokra helyezé a föld kerekségét.” - Jób38.4 „Hol voltál, mikor a földnek alapot vetettem? Mondd meg, ha tudsz valami okosat! 5.Ki határozta meg mértékeit, ugyan tudod-é; avagy ki húzta el felette a mérő zsinórt? 6.Mire bocsátották le oszlopait, avagy ki vetette fel szegeletkövét;” - Jel7.1” Ezek után láték négy angyalt állani a földnek négy szegletén, a földnek négy szelét tartva, hogy szél ne fújjon a földre, se a tengerre, se semmi élőfára.”
Csak, hogy értsed. Azon, hogy szánt-szándékkal félreértelmezted az adott vers "naptári napra" utalását, azon röptében átléptem, mert nyilvánvaló hülyéskedés. Én a hozzászólásomban arra próbáltam felhívni a figyelmet, hogy eleve a "gonosz" jelző sem azt jelenti itt, hogy valami szándékkal vagy indíttatással rendelkező actor amiről beszélnek. A görög eredetiben használt szónak olyan jelentésárnyalatai is vannak, amit nem lehetséges pontosan a magyarra átültetni.
de totál fos baromságot is írtál, miszerint rossz a fordítás. dehogy rossz, a magyar nyelvben a nap szó nem csak a Napot jelent, ezért ezt a bibliai részt csak a segghülye totálisan rosszindulatú emberek értik úgy hogy a Nap gonosz...
beírtál ide egy nagy okoskodást, nagy baromságot...
A kérdéses szó a "πονηρός" ami a bibliai szótár szerint (https://biblehub.com/greek/4190.htm) az egyik jelentésében időszakra használva "fáradság, bosszúság, veszély", azaz ha naptári nappal együtt használjuk, akkor a jelentése, hogy "borzalmasan kegyetlenül rossz nap, amit az ellenségednek se kívánsz". Tanulság: nem szabad leragadni a magyar fordítás szóhasználatánál, ugyanis a Bibliát NEM MAGYARUL írták, és az egyes nyelvek szavai nem full csereszabatosak.
tehát több nap van? és gonoszak? legyünk ennyire hülye nyelv-dekonstruálók hogy így fikázzuk a bibliát?"
.
Ateisták is megfigyelték, könnyen lehet több nap is! Vagy hét napból álló hét, vagy harmincegy napból álló hónap is vala.
Nem tudhatjuk, hogy gonosz napok, avagy gonosz Napok, meg általában miből mennyi van a bibliai leltár szerint.
Például az is látható, hogy az Atyának, Fiúnak külön tudata van és titkolnak dolgokat egymás elől.. Ebből következik, hogy legalább két (bibliai típusú) isten van.
.
Máté Evangéliuma:24:36Arról a napról és óráról pedig senki sem tud, az ég angyalai sem, hanem csak az én Atyám egyedül.
Márk Evangéliuma:13:32Arról a napról és óráról pedig senki semmit sem tud, sem az égben az angyalok, sem a Fiú, hanem csak az Atya.
.
Lehet, hogy az Atya ismeri az órát és a napot.
A Fiú meg ismeri a karórát, meg a Napot.
Persze így bonyolultabb a működés, de Laposföldön bármi megtörténhet.
Atya és Fiú ugyan titkolóznak kicsit maguk között, de alább le van írva, hogy igénylik egymás társaságát.
I. Korintus levél:12:21Nem mondhatja pedig a szem a kéznek: Nincs rád szükségem; vagy viszont a fej a lábaknak: Nem kelletek nékem.