Keresés

Részletes keresés

Glavo Creative Commons License 2011.03.16 0 0 265

Azt nem hiszem, mert az állami társadalombiztosítás egyszerre akarja megoldani az egész társadalom gondját, így kénytelen jóval magasabb járulékokat beszedni.

Előzmény: Törölt nick (264)
Glavo Creative Commons License 2011.03.15 0 0 263

Ha magánbiztosítói rendszer lenne, akkor ez lenne az általános. Az ember olyan egészségbiztosítási szerződést kötne, amire szüksége van, aztán azt fizetné, függetlenül attól, hogy éppen mennyi a jövedelme.

Előzmény: Törölt nick (261)
Glavo Creative Commons License 2011.03.15 0 0 262

Te nem tudod, hogy milyen szar érzés minden 12-e előtt egymás után elutalni azokat az összegeket az államnak, amiért tudod, hogy semmit sem kapsz, pedig azt te kerested meg (esetleg éppen meg sem kerested, mert a válság miatt rosszul megy az üzlet, de utalni akkor is kell).

Előzmény: Híd (75)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.14 0 0 260

Sokuk talál helyet a magángazdaságban, a kis piszlicsáré cégeket leszámítva egyébként sincsen olyan hogy tiszta magángazdaság. Most annyiban támadt zavar a rendszerben hogy nem biztos hogy a szocik visszajönnek így szoci apparatcsik koppan ha csak annyit tudott felmutatni hogy ő puszipajtás mindekivel az mszp-ben, mert lehet hogy teljes kapcsolati hálók kerültek most körön kívül. De egy jó politikai beágyazottságú, szakmailag is kompetens, eljáró közigazgatási szakikkal jóban levő - és azok gyengéit ismerő -  embernek most sincs semmi félnivalója...

Előzmény: kireszavaztam (257)
sardonic Creative Commons License 2011.03.14 0 0 259
Ki akarja behajtani nagymenő? Elevenedbe vágott az adóellenőröknek már csak az említése is?

Miért nem nyilatkozol, hogy valóban veszteséges vagy?
Előzmény: Törölt nick (258)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.14 0 0 258

Kispajtás, te még az utcán sem láttál adóhivatalnokot, főleg olyat nem, aki érdekelt a büntetésedben, hála a köcsög Gyurcsánynak, aki ezt törvénybe is iktatta /hivatalnokok teljesítmény bérezése, bíróság, rendőrség, vámosok/.

 

Fingod sincs a dolgokról, annyira hülye vagy, hogy az fáj, még azt sem tudod, hogy mit fizet egy vállakozó, de be akarod hajtani ... miközben ezek a bevételek nem is léteznek, de te azért odabaszol .... köztisztviselőkém, a gazdaság nem úgy működik, ahogy a Rózsadombról képzelik a milliárdosok, ereszkedj a nép közé néha, tán tanulsz is valamit, mint Rasid bátyó, ő is ott jött rá ...

Előzmény: sardonic (243)
kireszavaztam Creative Commons License 2011.03.14 0 0 257

Tévedsz mert nem rettegnek, tárt karokkal várná mind a magánszféra de ők pénzről karierről lemondva küzdenek a népért, éjjel nappal hugyé szaré. Egyszerűen önfeláldozóak.

Előzmény: Törölt nick (256)
sardonic Creative Commons License 2011.03.14 0 0 255
Jogos. A (217)-t valamiért Neked tualjdonítottam. Bocsánat.
Előzmény: gajdailka (254)
gajdailka Creative Commons License 2011.03.14 0 0 254

Szép példája az szalmabáb érvelésnek, ha olyan állítással vitatkozunk, amelyet mi magunk adunk a másik fél szájába.

Most már ez az ikszedik alkalom volt, hogy ezt a terelést tapasztaltam részedről.

Részemről befejeztem.

Előzmény: sardonic (241)
sardonic Creative Commons License 2011.03.14 0 0 253
Nekem se jár utána nyugdíj. :-O
Előzmény: Törölt nick (249)
sardonic Creative Commons License 2011.03.14 0 0 252
Magasságos egek! :-D

Hát ilyenkor mégse jó a vállalkozói szabadság. :-D

Ha enyire jó dolga van a munkavállalóknak miért nem mész és vállalsz munkát?

Biztos arra is van valami ideológia. :-D
Előzmény: Törölt nick (250)
sardonic Creative Commons License 2011.03.14 0 0 251
(242)
Előzmény: kireszavaztam (247)
kireszavaztam Creative Commons License 2011.03.14 0 0 247

Hát barátom pedig így van. A munkáltatott burokban van egy vállalkozóhoz képest. Piaci áron adja el a munkaerejét, ezer szabály védi a munkaadóval szemben.

 

Mig egy nyomorult vállalkozó azon is remeghet bemegy-e valaki hozzá bevételt generálni neki.

 

Egy dolgozó szarik erre.

Előzmény: sardonic (245)
kireszavaztam Creative Commons License 2011.03.14 0 0 246

Nár ne haragudj de nagy baromságokat írsz. Kötelezően kiírandó és betartandó munkaideje van ember.

 

Egyébként jellemző farizeusság, fenntartani egy módszereivel és hatalmas terheivel arra sugalló adórendszert és viszonyokat, hogy mindenki mocskos adócsaló és ezért kellenek ilyen mértékű terhek, majd csodálkozni mikor szembejön az új vállalkozó és meglátva az egészet rögtön azon gondolkozik hogyan lehetne ezeket a pofátlanul nagy terheket kikerülni. Ki az a hülye aki 70 százalékát be akarja fizetni a kivétjének különböző sarcok formájában.

 

No persze azért mert az egymást követő kormányok nyakló nélkül vették fel a hiteleket és most vissza kéne fizetni többek között.

 

Nem az élhetőséghez vannak igazítva a terhek és az így keletkezett állami bevétel után a kiadások, hanem fordítva, velünk fizettetik meg az elbaszott ezermilliárdokat.

Előzmény: sardonic (230)
sardonic Creative Commons License 2011.03.14 0 0 245
1./ bele kell kalkulálni a munkabérbe; bele is van, ha nincs, akkor IJ

2./ vs 4./ no comment

3./ tehát a lakosság nehezebb helyzete áttételesen csökkenti az e.v.-k bevételét. Ez nagyon szomorú, de miért elsősorban az e.v.-kat sajnáljam?

5./ ez sajnos szomrú, hogy folyamatosan újra és újra megtörténhet, de amíg a politikának az az érdeke, hogy saját maguk kényük-kedvük szerint tudjanak halászni a jogszabályok zavarosában, addig esély sincs rá hogy megváltozzzon...

De még mielőtt tovább is zúdítanád a példákat: egy szóval nem mondtam, hogy a helyzet egyszerű, csak elolvastam a topicnyitót, amiből úgy tűnik mintha a minimálbéres munkavállaló valami biztonságos burokból szemlélné az eseményeket, ezzel szemben az e.v.-k meg mint valami hősök küzdenének. Hát ez nagyon nincs így.

Előzmény: gajdailka (244)
gajdailka Creative Commons License 2011.03.14 0 0 244

Ha valaki nem az elefántcsonttoronyból tekint le, s olvasgatja  "Valóság" nevű nagybátyánk leveleit, akkor tudja:

 

1./ Alkalmazottaknak számos esetben jár dijazás,  amikor nem dolgoznak, könnyen kiiratja magát táppénzre a dolgozója akár már a terhesség megállapitásának pillanatától - jön a betegszabi, s onnan négy éven át még számos adminisztrativ jelentési kötelezettség

 

2./ Tán esett itt már szó a legális vállalkozások számos terhéről, ezzel szemben a svarcban dolgozó konkurrens nem fizet se Áfát, se Egb. és Munkaerőpiaci járulékot, se Nyugdijbiztositást, se iparűzési adót, és persze ÁFÁ-t sem. Nyugdij mellett dolgozó vállalkozó szintén mentesül e felsoroltakból.

Érthető? Vagy ide linkeljek jogszabályokat is ?

 

3./ Aki állami szinten megrendelésekből él, avagy Budapest utcáin jár, annak meglepő, hogy vidéken a lakossági vásárlőerőre alapozó kisiparos, kiskereskedő, cukrászda, büfé stb nagyon aggódik az általa TAPASZTALT zsugorodó árbevétel miatt.  Pl. ipartelepen a megszünt gyárak  mellett a büfék bezártak. A varrodák és butikok a kinaiak megjelenése óta megrogytak. Ha adósságválság van a lakosság körében, akkor fodrászhoz, kozmetikushoz,  szoláriumba is kevesebben járnak. Adjak linkeket?

 

4,/ Állami hatóságok: 2006. óta ha egy kisvállalkozóhoz benézett az ellenőr, annak mindig birság lett a vége, mert pl. nem volt kiirva, hogy az árak forintban értendők, vagy a sörök mellett a hűtőben talált egy kockasajtot. Egyébként pár éve teljeskörű vállalkozói igazolványcsere volt, telephely engedélyeztetési eljárás az iparosoknál, HACCP a vendéglátás, kiskereskedelem terén (az osztrákoknál nincs ilyen). Ombudsman is megállapitotta, hogy a kisvállalkozókat előszeretettel vizsgálja apekk, mert ők is szivesen mennek a könnyebb ellenállás irányába. Adjak linket ?

 

5./ Nagystilű csalók között "versenyezni"  - annyit tesz, mint egy gladiátor harca  12 kiéhezett oroszlánnal az arénában.  A körbetartozás vesztesei vajon kik? Hányszor léptek le az egyéni vállalkozók pénzével ingatlanfejlesztő  kft fővállalkozók jogászaik fedezékében, s annak biztos tudatával, hogy fantomizált cégükön sose lehet behajtani a tartozást.   Megyeri hid  - linkeljem?

Előzmény: sardonic (237)
sardonic Creative Commons License 2011.03.14 0 0 243
De nálunk olyanért is kérik a bevételt, ami nincs is, s ha nem fizeted be, akkor büntetnek, vagy fenyegetőznek. Jellemzően ilyen az elvárt adó, ilyen volt a dupla minimálbér, a vállalkozók különadója, s még amiről nem is tudok.

Értem. Amíg meg vagyonosodási vizsgálatok voltak, akkor az volt a baj.

Az a baj, hogy nem hagynak nyugodtan bűvészkedni. Világos.

Az mégis mitől van, hogy inkább befizetik a dupla járulékot, inkább fizet adót az elvárt nyereség után majdcsak mindenki?

Nem kötelező megtenni. Lehetőséged van a valós eredény után fizetni, csak vállalni kell az ellenőrzések nagyobb valószínűségét.

Ha valóban nincs meg az elvárt nyereséged, de egyébként mindent sazbályosan csinálsz, akkor nem kell megfizetni azt az adót.
Előzmény: Törölt nick (242)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.14 0 0 242

Ez mekkora! Rohadék alkalmazottak nem dolgoznak ingyen. Tkp. nem is csinálnak semmit csak elveszik a pénzt a szerencsétlen e.v.-tól.

 

Nem erről van szó, nem kell ezzel a kommunista hülyeségel jönni. Bizony a vállalkozón múlik, hogy jól működik-e egy cég, s ebben az alkalmazottak segítik a munkájukkal. De ne keverjük azért a két beosztást.

 

Hogy be kell vallani a jövedelmet? Meg vannak szabályok?

 

Nem. Szabályok mindenhol vannak.

 

De nálunk olyanért is kérik a bevételt, ami nincs is, s ha nem fizeted be, akkor büntetnek, vagy fenyegetőznek. Jellemzően ilyen az elvárt adó, ilyen volt a dupla minimálbér, a vállalkozók különadója, s még amiről nem is tudok.

 

Ezek gazdaságilag értelmezhetetlen adófajták, nemlétező bevételre kifejtett szemét sarcok.

 

Szóval az is hátrány, hogy nem tud jogászok nélkül csalni. Logikus.

 

Tipikus magyar mentalitás a tiéd.

 

 

Előzmény: sardonic (237)
sardonic Creative Commons License 2011.03.14 0 0 241
A pangást nyilván belekalkulálta az üzletmenetbe. Ha nem, akor lehet nem kellene erőltetni ezt az önfoglalkoztatás dolgot.

Másrészt roppant érdekes ötlet, hogy a "kegyelmi állapot" alatt teljesen jogosnak érzed, hogy csak a minimálbér után fizessenek járulékot, ezzel szemben a pangás alatt már ne fizessenek semmit.

Miért vagy ilyen szerény? Egyáltalán soha ne fizessenek semmit.
Előzmény: gajdailka (235)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.14 0 0 240

Rengetegen és rengetegszer tiltakoztak ellene mindenféle vállalkozók és mindenféle szervezeteik, nem csak az egyéniek. Az államnak meg az az érdeke, hogy így maradjon. Ennyi.

Előzmény: sardonic (239)
sardonic Creative Commons License 2011.03.14 0 0 239
Az a törvény valóban baromság, de ha ez az ő legnagyobb terhük, akkor miért nem fognak össze és próbálnak meg változtatni rajta? Attól, hogy ülnek othon és keseregnek rajta nem fog változni semmi... Ezek a nagyon önálló e.v-k mire vagy kire várnak mégis? Máskor olyan büszkék rá, hogy ők aztán mindent maguk intéznek.
Előzmény: gajdailka (234)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.14 0 0 238

Ez nem csak a magánvállalkozóknak gond. Egy norvég üzletfelem, nem is értette. Olyan pénzből adót fizetni, amit meg sem kaptál? Igaz, biztos lennének, akik ügyeskednének, ha nem kellene fizetni, de talán működjön jobban az adóhatóság és ne az ártatlanok szívjanak, a bűnösök helyett! Még szerencse, hogy a bűncselekményekből szerezett pénz után nem kell adót fizetni, mert, ha a tisztel rabló úr, esetleg nem fizeti meg, akkor ott lenne az adóhatóságnak, akit kiraboltak, és attól beszedné. Mert az állami bevételeknek be kell folynia, ha nem attól aki tartozik a valóságban, akkor bárkitől, akit elérhetnek!

Előzmény: pindiy (236)
sardonic Creative Commons License 2011.03.14 0 0 237
ki kell izzadni az alkalmazottja juttatásait

Ez mekkora! Rohadék alkalmazottak nem dolgoznak ingyen. Tkp. nem is csinálnak semmit csak elveszik a pénzt a szerencsétlen e.v.-tól.

sok alacsonyabb vagy nulla közteherrel dolgozó konkurrense

Látsz némi összefüggést a citált ÁFA szabállyal?

1. árbevétel

Hát, ha már az árbevétel is kockázat, akkor tényleg nagy a baj.

2. erős kitettség az állami hatóságoknak

Hogy be kell vallani a jövedelmet? Meg vannak szabályok?

3. mert mögötte nem áll sok dörzsölt jogász, ő nem tudja a klasszikus "Kajla Ivrahim" módszerével fantomizálni a vállalkozását

Szóval az is hátrány, hogy nem tud jogászok nélkül csalni. Logikus.
Előzmény: gajdailka (232)
pindiy Creative Commons License 2011.03.14 0 0 236

nem a bevallás, hanem a fizetés....ha nem fizet ki a vevő, az áfát, akkor is 2 hónapon belül be kell fizetni.....igy aztán ez télleg a legnagyobb teher...

Előzmény: sardonic (205)
gajdailka Creative Commons License 2011.03.14 0 0 235

A lényeg nem jön át: az egyéni vállalkozás létezése minden pillanatában hasznot termel a politikai akarat  (álmok) szerint, csak halmozza a pénzt, s abból megy vidáman szabadságra. Valójában pedig, ha megy az üzlet, akkor húzza az igát akár napi 12 órában, mivel tudja jól: nem sokáig tart az ilyen kegyelmi állapot. Rövidesen beköszönt a pangás. De a pangás alatt is ugyanannyi az üzletének, műhelyének bérleti dija, ugyanannyi a havi TB járuléka, s naponta hozza a postás a horribilis közüzemi számlákat (a kisvállalkozókat arányaiban ez is sokkal érzékenyebben érinti - mert a svarcoló iparos lakossági tarifákat fizet /*már ha fizet egyáltalán*/, addig a vállalkozó számára eleve magasabb a tarifa).

Fiatalok - ha kicsit is belelátnak az egyéni vállalkozás rejtelmeiben - nem is választják ezt a formulát, jobban tetszik neki a "Kajla Ivrahim"-módszere.

Előzmény: sardonic (230)
gajdailka Creative Commons License 2011.03.14 0 0 234

és még azt azt ÁFÁ-t is meg kell fizetnie, amelyet a vevőjétől meg sem kapott ! S erre nem akaródzik egyetlen vitapartnernek sem valahogyan válaszolni, csupán ennyit: Ez a törvény! Biztosan István királyunk óta igy van.... (bár akkor olyan is volt: a tolvajnak le kell vágni a kezét.... azóta inkább a jogvédők gyámolítják őket, szegény megélhetési tolvaj:)

Előzmény: Törölt nick (233)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.14 0 0 233

Pontosan, az ev a legkockázatosabb forma, míg egy kft csak a meghatározott tőkéig felel, addig a vállalkozót halálra baszogathatják, nyúlhatják a házát, autóját, bármijét .....

Előzmény: gajdailka (232)
gajdailka Creative Commons License 2011.03.14 0 0 232

Az egyéni vállalkozó gyakran maga is munkaadó, ki kell izzadni az alkalmazottja juttatásait, plusz saját magának meg kell élni egy zsugorodó piacról, ahonnan sok alacsonyabb vagy nulla közteherrel dolgozó konkurrense elhalássza előle a vevőt, megrendelőt.

Az egyéni vállalkozó kockázata a legmagasabb 1. árbevétel, 2. erős kitettség az állami hatóságoknak, 3. mert mögötte nem áll sok dörzsölt jogász, ő nem tudja a klasszikus "Kajla Ivrahim" módszerével fantomizálni a vállalkozását, és eltűnni sok milliós adótartozással a balfenéken.

Előzmény: tmbg (202)
sardonic Creative Commons License 2011.03.14 0 0 231

Pont az lenne unfair, ha az e.v. nem fizetné a 27%-t.

Előzmény: kireszavaztam (229)
sardonic Creative Commons License 2011.03.14 0 0 230

Az e.v. nem munkaviszonyban dolgozik. Tényleg érthetetlen mit akarsz. Hogy legyen szabadsága egyáltalán? Akkor dolgozik amikor akar, nincs kötelező munkaideje, tehát szabadsága sem lehet...

 

Ha akar dolgozik, ha nem nem. Úgy szerevezi a dolgait ahogy akarja.

Előzmény: kireszavaztam (226)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!