...ha köztisztviselő voltál, és indoklás nélkül kirúgtak az állásodból. Vagy más helyen dolgoztál, de kirúgtak a manyup-nál maradás miatt. Ha nem tudod kifizetni a lakásodra felvett kölcsönt.
Nyugat-Európába mennél, azzal, hogy politikai okoból üldöz az Orbán-rendszer?
Vagy keresnél egy kommunista országot?
Az itteni brutálegykulcsosból nagyot lendült Szlovákia. Nőttek a társadalmon belüli különbségek is rendesen. De már megy nagyon a pampogás, hogy a gazdagokat jól le kellene húzni. Akkor megy vissza Szlovákia a mezőny végére, mi pedig Magyarországra.
Azt hogy disszidálni, nem úgy értettem, hogy szökni.
Hanem legálisan elutazni egy idegen országba, és ott letelepedési engedélyt kérni.
Ha az adott országban szükséges, politikai menedékjogot kérni hozzá.
Te aztán tisztában vagy a fogalmakkal. Feltételezem, hogy ráadásul sok nyelven is beszélsz, így nem lesz gondod a fórumozók által kiválasztott helyre legálisan politikai menedékjoggal disszidálnod :-)
"Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi! De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor a nemzet aljas vagy műveletlen."
Széchenyi okos fiú volt, de a romantika gyermeke.
Mi van ha a nép távolról sem bölcs, és a legkevésbé sem becsületes?
Abban persze objektiv igazság rejlik, hogy minden nép olyan kormányt kap, amit megérdemel.
"Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt megérdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi! De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor a nemzet aljas vagy műveletlen."
És még volt olyan ismerősöm, aki meg akarta nekem magyarázni, hogy miért nem lenne jó, ha visszahívhatóak lennének a képviselők. Lúzerország ez, én mondom. :((
hát talán azért mert "minister az szolga" tényleg döbbenet hogy ahogy az autó 2évente megy műszakira úgy egy képviselő nem megy "2évente műszakira" hogy maradhat vagy sem.
a mai világban már smsben kéne ha nem is minden évben de 2évente szavazni arról hogy Gipsz Jakab a munkáltatói révén ott ülhet e a parlamentben vagy sem.
ha már nem tudnak bennünket butaarcúnak nézni, és ilyen marha Michael Jackson imitátoros meg hazudozós, papagálykommandósés cigányozós marhaságokkal etetni akkor kinevelünk egy olyan induló politikus gárdát, akik végre nem a marhaságaikkal nyerik el ikszelő kacsóinkat, hanem az igazukkal.
aztán ezzel még nincs vége. kőkemény, de igazságos ellenzékkel kontrol alatt tartani, de nem akadályozni csakúgy dafke presztizskérdésből.
és hogy hogyan lehet ezt elérni?
hm...nem most kellett volna elkezdeni, mert mostmár minden év nagyon égetően számít, mert bizony csakis úgy lehet(ett volna) ha soha többet senki nem szavazna olyan pártra ami méltatlannak bizonyult a bizalomra.
ezzel egyrészt kihullanának, másrészt a következők megtanulnák, hogy nem járható út hülyének nézni a választókat.
persze ehhez a választónak kéne nem hülyének lenni.
Akkor te egész sokáig bírtad. Én már az elején felébredtem. Egész pontosan akkor, amikor 90-ben megszavazták maguknak a frissen megválasztott képviselők az akkori átlagbér többszörösét, majd közvetlenül utána a vissza nem hívhatóságot. Amit, hogy, hogy nem, egyik kormány se módosított azóta sem. És még volt olyan ismerősöm, aki meg akarta nekem magyarázni, hogy miért nem lenne jó, ha visszahívhatóak lennének a képviselők. Lúzerország ez, én mondom. :((
Én a rendszerváltáskor komolyan elhittem, hogy onnantól a jog, a józan ész vezérli majd a társadalmat. Kb. 10 éven át bíztam abban, hogy tisztul a helyzet. Kb. 2000. óta vagyok szkeptikus, pragmatikus.
Nem mi vagyunk az országért, hanem az ország miértünk.