Keresés

Részletes keresés

smafu Creative Commons License 2011.06.30 0 0 504

Sosem üzleteltünk ilyen jól a világgal

Rekordra, két és félmilliárd euró fölé nőtt a külkereskedelmi többlet az első négy hónapban. Tovább »

forrás: Index.hu

ittanyar Creative Commons License 2011.04.08 0 0 503

Elöre a 180 % mielöbbi teljesítéséért!

Előzmény: ittanyar (502)
ittanyar Creative Commons License 2011.04.08 0 0 502

ÁHT márciusi hiánya az éves elöirányzat 108 %-a!

smafu Creative Commons License 2011.04.08 0 0 501

Németország ránt ki minket a kátyúból

A németek vásárolnak, mi meg elképesztő exportot produkálunk, még a GDP-növekedés is nagyobb lehet. Tovább »

"a kivitel meghaladta az 1800 milliárd forintot, a behozatal 1584 milliárd volt. Euróban számolva a kivitel 27, a behozatal 20 százalékkal nőtt tavaly februárhoz képest. A 221 milliárdos (816 millió eurós) többlet messze felülmúlja a várakozásokat, történelmi csúcsot jelent."

smafu Creative Commons License 2011.04.05 0 0 500

Lekerültünk a szégyenlistáról

Magyarország már nem tartozik a világ tíz legkockázatosabb állama közé. Tovább »

"Magyarország globális szinten a hatodik legnagyobb javulást tudja felmutatni a kockázati megítélés tekintetében"

Maaria Creative Commons License 2011.03.28 0 0 499

Már vártam az ilyen híreket. A kemény és hozzáértő munka legtöbbször megtermi a maga jó gyümölcseit.

Előzmény: smafu (497)
smafu Creative Commons License 2011.03.28 0 0 498

http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&place=index_kapcsolodo&nID=477786

Hatalmas fordulat - imádják külföldön Magyarországot

Az elmúlt hetek folyamán a befektetők beleszerettek Magyarországba, fokozatosan erősödik a forint, csökkennek a hozamok és a kockázati felárak. Ez nagyrészt a Széll Kálmán Tervnek köszönhető, de a nemzetközi környezet is kedvezően alakul. A bizalomjavulás tagadhatatlan, ráadásul ha folytatódik, akkor további forinterősödés és komoly felár-javulás várható.

smafu Creative Commons License 2011.03.25 0 0 497

FT: A brüsszeli elit elkezdheti átértékelni a magyar EU-elnökséget

A félidejébe érő magyar elnökség kompetensebbnek bizonyulhat, mint azt sokan várták. Tovább »

fwriter Creative Commons License 2011.03.24 0 0 496

Igen, mindig a piacnak kell hinni.

Jelenleg a piac hisz a magyar gazdaság stabilitásában.

Előzmény: smafu (495)
smafu Creative Commons License 2011.03.24 0 0 495

Megállíthatatlan a forint

Az euró 267 közelében van, legutóbb tavaly májusban volt ilyen. A svájci frank 208 alatt, a dollár alig 188 fölött. Szerencsés a csillagállás. Tovább »

smafu Creative Commons License 2011.03.24 0 0 494

Tetszik az S&P-nek az Orbán-csomag

A hitelminősítő megerősítette az adóskockázati besorolásunkat. Tovább »

smafu Creative Commons License 2011.03.18 0 0 493

http://www.mno.hu/portal/772187

Remek növekedési adatokkal rukkoltak elő a gazdaságkutatók
Több mint kétszázalékos GDP-növekedést várnak
2011. március 18. 11:38

MNO - NT
Idén 2,3 százalékkal nő a bruttó hazai termék (GDP) 4,0 százalékos infláció mellett – mondta Petschnig Mária Zita a Pénzügykutató Zrt. pénteki budapesti tájékoztatóján.

smafu Creative Commons License 2011.03.18 0 0 492

Nem tudom fog-e bármilyen szélsőjobboldali párt erősödni.

Ezidáig a tapasztalat azt mutatta, hogy a szélsőjobb csak és kizárólag MSZP, SZDSZ kormányok alatt erősödött.

A nácik csak és kizárólag MSZP, SZDSZ kormányok alatt tarthattak februárban a várban dzsamborit.

Előzmény: mcelege (471)
smafu Creative Commons License 2011.03.18 0 0 491

http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&place=index_kapcsolodo&nID=476950

Hatalmasat javult Magyarország megítélése

Jelentősen nőtt a magyar gazdaság helyzetének javulásába vetett bizalom a befektetési szakemberek körében és egyre többen számítanak a forint erősödésére a BUX index emelkedésére a ZEW és az Erste Bank friss felmérése szerint.

mcelege Creative Commons License 2011.02.16 0 0 490

Kössz. Ezt nem tudtam. Nekem valahogy ez az alapkamat dolog így jött le. De valóban nem is logikus, mert az tényleg egy önműködő pénzgyár lenne, ahogy írtam is.

Előzmény: WYW (486)
Esbeta férje Creative Commons License 2011.02.13 0 0 489

Különbözőek vagyunk! Lehet, hogy te csak akkor veszed észre, ha már benn fekszenek az ágyadban. ;)

Előzmény: dj (488)
dj Creative Commons License 2011.02.13 0 0 488

"A FIDESZ minél jobban igyekszik rátelepedni az emberek magánéletére."

Na igen. És ez abból vezethető le, hogy te mondod :DDD

Előzmény: Esbeta férje (487)
Esbeta férje Creative Commons License 2011.02.13 0 0 487

A FIDESZ minél jobban igyekszik rátelepedni az emberek magánéletére. Ezt már megszokhattuk  10 éve is. (3 gyerek, 4 kerék, stb.) Akkor nem jött be, most meglátjuk, hogy sikerül-e.

Remélem, hogy az emberek, a választók ma még szuverénebbek. Ha nem, Magyarország 9-10 millió szolga hazája lesz.

Előzmény: mcelege (475)
WYW Creative Commons License 2011.02.13 0 0 486

Nem mondanék én rád semmi rosszat, csak szerényen megjegyzem hogy  a MNB-ben nincsenek kamatozó bankbetétek.

Előzmény: mcelege (475)
mcelege Creative Commons License 2011.02.13 0 0 485

Nem hát!

Előzmény: SchiSa (484)
SchiSa Creative Commons License 2011.02.13 0 0 484

Rohadjál meg!

nem vagyok én paradicsom...

Előzmény: mcelege (483)
mcelege Creative Commons License 2011.02.13 0 0 483

Vazze beelőztél. Rohadjál meg! Te vagy az okosabb!! :-(, ;-)))

Előzmény: SchiSa (481)
mcelege Creative Commons License 2011.02.13 0 0 482

:-)))

Matolcsy rátenyerelt. Nem megy ki az MNB bankszámláról az, ami oda befolyt. NAV és egyebek. A kisjujját sem kell mozdítania. Ügyes ember ez, hiába szidják. Elvégre Ovi is kinevezte a jobbkezének. Faszt meg valszeg ballal ver. Fellegi??? :-))) (Csak vicceltem, ne bántsatok!!) 

Előzmény: SchiSa (479)
SchiSa Creative Commons License 2011.02.13 0 0 481

szerintem meg kifizetésre sem kerül a minisztériumok felé

Előzmény: mcelege (478)
mcelege Creative Commons License 2011.02.13 0 0 480

Na azért nem teljesen. Ezt nevezhetjük belsőfolyamatilag ügyes kis, észrevétlen bankóprésnek is. Szerintem.

Előzmény: Törölt nick (477)
SchiSa Creative Commons License 2011.02.13 0 0 479

persze!

matolcsy viszi be személyesen.....

tudod: sorszám, árgus szemekkel figyel kijelző, pulthoz ballag, köszön....

Előzmény: WYW (474)
mcelege Creative Commons License 2011.02.13 0 0 478

Hozzátenném. Nyilván itt nem egyösszegű betételhelyezésekről van szó. A minisztériunoknak az állam nem előre fizet a számlájukra egyösszegben év elején, hanem folyamatosan részletekben, felhasználásra, költésre Mellesleg a szabad pénzeszköz egy minisztériumnál is MNB-nél landol értelemszerűen. Most az történik, hogy felhasználás és költés helyett, szépen megy direkte MNB számlára az onnan lenyúlt keret. Ennek mellesleg van egy kis antikorrúpciós hatása is a konkrét szervezetekre. Megint olyan intézkedésről beszélünk, amelyeknek sok-sok jó kihatása is lehet.

Előzmény: mcelege (476)
mcelege Creative Commons License 2011.02.13 0 0 476

Nem. De majdnem. (Az örök kétség kísértsen minden utamon ugye! :-))

Előzmény: WYW (474)
mcelege Creative Commons License 2011.02.13 0 0 475

Továbbá........

Az intézkedések konzisztensek, összefüggőek egymást erősítő hatásúak.

Nők 40 év munkaviszonyt követően nyugdíjba vonulhatnak. Mi az összefüggés? Vajon hány bölcsödei és óvodai helyet spórolhat meg ezzel az állam? Mi a drágább? Állami bölcsödei és óvodai férőhelyeteket fenntartani, ne adj isten még ugye létre is hozni és építeni, avagy a nagyik nyugdíját fizetni. Ha szabad a nagyi, vajon kitölti-e az anya a három év gyesét, avagy két év gyedét, vagy van alternatívája minnél előbb visszamenni dolgozni. Sokan vannak ilyenek. (személyes tapasztalatom az, hogy egy fiatal nő adott esetben a mai világban képes megzakkanni a három évtől, ráadásul ugye 3 év a munkaerőpiacon ma túl hosszú idő, mert aki kimarad, az lemarad. túl gyorsak a változások) A család is mérlegelhet együtt, hiszen ha a nej, vagy a lány sokkal többet keresne ezzel a munkaerőpiacon, mint én most, akkor bizony bevállalom a feladatot. Nej és lány és az ánygyom meg gondolom esetleg megőrzésre bölcsöde helyett egyszerűbben adhatja le oda megörzésre. A gyereknek is sokkal jobb. (tulajdonképpen emlőleválasztást követően mehet is a dolog, ami ugye átlag olyan egy év. (Remélem))

Itt van ez az örökbefogadási dolog is. Eddig 8-10 hónap volt. Ez 5-6-ra rövidül. És még megfejelik egy lehetőséggel, hogy fél év gyesellátás jár 10-éves korig az anyának. 2500-an várnak 1500 igényelt örökbe fogadható (mindenki minnél fiatalabbat szeretne) gyerekre. Kérdésem. Mi az olcsóbb az államnak? Az állami gondozottakra költött fejkvóta, avagy az a plusz gyes az örökbefogadó anyáknak? És mi az összefüggés azzal esetleg, hogy SZJA gyermekkedvezmények, amire ugye a biológiai problémák miatt gyermektelenségre ítélt szülők is, most majd jobban kihasználhatnak, azaz az előnyökkel majd élhetnek.

Szóval én kitartok azon nézetem mellett, hogy igenis végre jóirányba mennek a dolgok. Konzisztensen. Az intézkedések hatásai egymást erősítve, felturbósítva. Szerintem.

WYW Creative Commons License 2011.02.13 0 0 474

"Bebaccák az MNB-be, és szépen kamatyozik felhasználásig a kissé túlsrófolt alapkamaton."

Ebben biztos vagy?

Előzmény: mcelege (473)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!