A gazdaság fellendülőben, mukahelyek jönnek létre, a gyerekes dolgozó embereket támogatják adókkal, a forint elkezdett erősödni.
Az MSZP keltette lejáratásunk is csitul.
Az EU csak technikai kifogásokat talált a médiatörvényben, a nyugdíunk biztonságba került.
Hajrá Magyrország, hajrá magyrok!
"a kivitel meghaladta az 1800 milliárd forintot, a behozatal 1584 milliárd volt. Euróban számolva a kivitel 27, a behozatal 20 százalékkal nőtt tavaly februárhoz képest. A 221 milliárdos (816 millió eurós) többlet messze felülmúlja a várakozásokat, történelmi csúcsot jelent."
Hatalmas fordulat - imádják külföldön Magyarországot
Az elmúlt hetek folyamán a befektetők beleszerettek Magyarországba, fokozatosan erősödik a forint, csökkennek a hozamok és a kockázati felárak. Ez nagyrészt a Széll Kálmán Tervnek köszönhető, de a nemzetközi környezet is kedvezően alakul. A bizalomjavulás tagadhatatlan, ráadásul ha folytatódik, akkor további forinterősödés és komoly felár-javulás várható.
Az euró 267 közelében van, legutóbb tavaly májusban volt ilyen. A svájci frank 208 alatt, a dollár alig 188 fölött. Szerencsés a csillagállás. Tovább »
Remek növekedési adatokkal rukkoltak elő a gazdaságkutatók Több mint kétszázalékos GDP-növekedést várnak 2011. március 18. 11:38
MNO - NT Idén 2,3 százalékkal nő a bruttó hazai termék (GDP) 4,0 százalékos infláció mellett – mondta Petschnig Mária Zita a Pénzügykutató Zrt. pénteki budapesti tájékoztatóján.
Jelentősen nőtt a magyar gazdaság helyzetének javulásába vetett bizalom a befektetési szakemberek körében és egyre többen számítanak a forint erősödésére a BUX index emelkedésére a ZEW és az Erste Bank friss felmérése szerint.
Kössz. Ezt nem tudtam. Nekem valahogy ez az alapkamat dolog így jött le. De valóban nem is logikus, mert az tényleg egy önműködő pénzgyár lenne, ahogy írtam is.
A FIDESZ minél jobban igyekszik rátelepedni az emberek magánéletére. Ezt már megszokhattuk 10 éve is. (3 gyerek, 4 kerék, stb.) Akkor nem jött be, most meglátjuk, hogy sikerül-e.
Remélem, hogy az emberek, a választók ma még szuverénebbek. Ha nem, Magyarország 9-10 millió szolga hazája lesz.
Matolcsy rátenyerelt. Nem megy ki az MNB bankszámláról az, ami oda befolyt. NAV és egyebek. A kisjujját sem kell mozdítania. Ügyes ember ez, hiába szidják. Elvégre Ovi is kinevezte a jobbkezének. Faszt meg valszeg ballal ver. Fellegi??? :-))) (Csak vicceltem, ne bántsatok!!)
Hozzátenném. Nyilván itt nem egyösszegű betételhelyezésekről van szó. A minisztériunoknak az állam nem előre fizet a számlájukra egyösszegben év elején, hanem folyamatosan részletekben, felhasználásra, költésre Mellesleg a szabad pénzeszköz egy minisztériumnál is MNB-nél landol értelemszerűen. Most az történik, hogy felhasználás és költés helyett, szépen megy direkte MNB számlára az onnan lenyúlt keret. Ennek mellesleg van egy kis antikorrúpciós hatása is a konkrét szervezetekre. Megint olyan intézkedésről beszélünk, amelyeknek sok-sok jó kihatása is lehet.
Az intézkedések konzisztensek, összefüggőek egymást erősítő hatásúak.
Nők 40 év munkaviszonyt követően nyugdíjba vonulhatnak. Mi az összefüggés? Vajon hány bölcsödei és óvodai helyet spórolhat meg ezzel az állam? Mi a drágább? Állami bölcsödei és óvodai férőhelyeteket fenntartani, ne adj isten még ugye létre is hozni és építeni, avagy a nagyik nyugdíját fizetni. Ha szabad a nagyi, vajon kitölti-e az anya a három év gyesét, avagy két év gyedét, vagy van alternatívája minnél előbb visszamenni dolgozni. Sokan vannak ilyenek. (személyes tapasztalatom az, hogy egy fiatal nő adott esetben a mai világban képes megzakkanni a három évtől, ráadásul ugye 3 év a munkaerőpiacon ma túl hosszú idő, mert aki kimarad, az lemarad. túl gyorsak a változások) A család is mérlegelhet együtt, hiszen ha a nej, vagy a lány sokkal többet keresne ezzel a munkaerőpiacon, mint én most, akkor bizony bevállalom a feladatot. Nej és lány és az ánygyom meg gondolom esetleg megőrzésre bölcsöde helyett egyszerűbben adhatja le oda megörzésre. A gyereknek is sokkal jobb. (tulajdonképpen emlőleválasztást követően mehet is a dolog, ami ugye átlag olyan egy év. (Remélem))
Itt van ez az örökbefogadási dolog is. Eddig 8-10 hónap volt. Ez 5-6-ra rövidül. És még megfejelik egy lehetőséggel, hogy fél év gyesellátás jár 10-éves korig az anyának. 2500-an várnak 1500 igényelt örökbe fogadható (mindenki minnél fiatalabbat szeretne) gyerekre. Kérdésem. Mi az olcsóbb az államnak? Az állami gondozottakra költött fejkvóta, avagy az a plusz gyes az örökbefogadó anyáknak? És mi az összefüggés azzal esetleg, hogy SZJA gyermekkedvezmények, amire ugye a biológiai problémák miatt gyermektelenségre ítélt szülők is, most majd jobban kihasználhatnak, azaz az előnyökkel majd élhetnek.
Szóval én kitartok azon nézetem mellett, hogy igenis végre jóirányba mennek a dolgok. Konzisztensen. Az intézkedések hatásai egymást erősítve, felturbósítva. Szerintem.