Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.08 0 0 167

Ez a web oldal (gondolom többen írták már) kamu nagy valószínűséggel.

Viszont lehet csak egy tanulmányt akartak végezni, mennyi embert érdekelne komolyan a dolog.

Én személy szerint soha nem vennék igénybe ilyen szolgáltatást.

A gyereknek egy lelki trauma, plusz én úgy érezném gyenge jellem vagyok.

MrJones Creative Commons License 2011.02.08 0 0 166

"2/ Az alkoholizmus nem szúrja senkinek a szemét olyan mértékben mint a dohányzás, pedig mintha egy kicsit károsabb hatással lenne a társadalomra."

 

Enne oka valszeg az lehet, hogy az aktuell Nagy Segg (USA) is úgy bebukott vele, hogy inkább nem próbálkozik. Így a nyaloncai (köztük mi) se.

Előzmény: Törölt nick (105)
MrJones Creative Commons License 2011.02.08 0 0 165

"Én viszont még a 38 év alatt sem voltam képes lerészegedni, akkor én dobhatom? :-)"

 

Ne dobjad, mert mi többen vagyunk, és erősebbek is. :)

Előzmény: Babco (82)
Gabiiiiii Creative Commons License 2011.02.07 0 0 162

mar en is ezt teszem:)

Előzmény: Törölt nick (160)
Gabiiiiii Creative Commons License 2011.02.06 0 0 159

te meg ne akard tudni,hogy en hova helyeztelek teged magamban,jobban jarsz

Előzmény: Törölt nick (157)
Gabiiiiii Creative Commons License 2011.02.06 0 0 158

eleg hamar kibekeztelek volna,elvegre nekem is a gyerekemrol van szo

Előzmény: Törölt nick (157)
Gabiiiiii Creative Commons License 2011.02.06 0 0 154

Egy osztálytársának heti  1000 forintot adok, aki minden nap megtelefonálja, hogy  Pityu hogyan viselkedett az iskolában"

 

hu,b+,ez rosszabb,mintha verned

Előzmény: Törölt nick (151)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2011.02.06 0 0 150

Ben Elton - Richard Curtis:

A végzetes verés

(ford. Galla Miklós)

 

Egy bentlakásos iskola igazgatójának irodájában vagyunk, ahová behívatták az egyik ott tanuló fiú édesanyját. 


– Jó reggelt kívánok, igazgató úr! 
– Á, Mrs. Pharkins, kedves öntõl, hogy befáradt. 
– Szóra sem érdemes, ha Tomyval valóban valami gond van, szeretném csírájában elfoljtani. 
– Az igazat megvallva, tényleg nincs minden rendben a fia körül. Újabban a viselkedése nagyon sok kívánnivalót hagy maga után. Egyáltalán nem vesz részt a közösség életében, távol marad a sportfoglalkozásoktól, és hetek óta nem írt leckét. 
– Hát ez hihetelen! 
– Az igazat megvallva, ha nem halt volna meg, kicsapnám. 
– Tessék??? 
– Jól hallotta, kicsapnám! Ha nem venném figyelembe, hogy a fia halott, repülne innen. 
– Tomy meghalt? 
– Igen, fönt fekszik a betegszobában. Merev és világoszöld. Én megpróbáltam a lelkére beszélni, de nem mozdul. 
– Tomy meghalt? 
– Borzasztóan szélsõséges a viselkedése. Az egyik pillanatban le-föl járkál a folyosón, másnap meg teljesen mozdulatlan, és bûzleni kezd. 
– Én ezt nem értem. Hogyan halt meg? 
– Fontos ez? 
– Igen, úgy gondolom. 
– A könyvtár miatt volt az egész. Tudja a fiúk elkezdtek könyveket kivinni aláírás nélkül. A maga fiát is elkaptuk, én verésben részesítettem, és eközben meghalt. De megnyugtathatom Mrs. Pharkins, a hangadót elcsíptük, így már semmi probléma nem lesz a könyvtári fegyelemmel. Tudja a kartotékrendszer bevezetésével…. 
– Jól értem, hogy maga agyonverte a fiamat? 
– Igen, de ne haragudjon, nem szoktam hozzá, hogy félbeszakítsanak. Tehát a kartotékrendszer bevezetésével… 
– Tulajdonképpen mi történt? 
– A fiúk belógtak a könytárba, és könyveket vittek el. 
– A verésnél mi történt? 
– Ja, akkor?! A fia az egyik pillanatban még hajolt, aztán már feküdt. 
– Holtan? 
– Olyasmi. Õszintén szólva Mrs. Pharkins kicsit betegesnek találom, hogy így vájkál a fia halálában. Itt most a gyerek hozzáállásáról van szó, és most már kezdem sejteni, hogy kitõl örökölte. 
– Én legalább nem vertem agyon! 
– Valóban nem, ez azonnal látszott rajta, amikor hozzánk került. Tûnõdtem is rajta: nem vált volna-e belõle egy egészen más gyerek, ha maga korábban már néhányszor agyonveri. 
– Maga megõrült!? 
– Igen, megõrülök a dühtõl, mert a szerda délutáni tanítás elmarad a temetés miatt. De ne haragudjon, mennem kell. 
– De hát ez képtelenség! 
– Igen az…. lenne, ha igaz lenne. 
– Mit mond? Hogy mondja? 
– Csak vicceltem, Mrs. Pharkins. 
– Hála Istennek! 
– Szombaton lesz a temetés. 

Unerwünschter Gast Creative Commons License 2011.02.06 0 0 148

Én erre esküszöm.

Előzmény: Törölt nick (147)
Paparazzy Creative Commons License 2011.02.06 0 0 145


 
Nem megoldás a testi fenyítés

 

Hiába vélik sokan: a körmös, a pofon eltüntetné a fegyelmezetlenséget az iskolából, az erőszak erőszakot szül. Dr. Ranschburg Jenő szerint az agresszív felnőttek 85 százalékát verték gyermekkorában.


Úgy véli, az iskolai feszültséget, agressziót az is okozhatja, hogy társadalmunk nem gyermekbarát, és ezt a gyerekek is megérzik. A szülők pedig gyakran gondnak, tehernek érzik őket. 

˝Én is kaptam körmöst/pofont/barackot, mégis rendes ember lett belőlem˝ – érvelnek sokan, különösen az idősebb korosztályból, akik úgy oldanák meg a fokozódó iskolai agressziót, ahogy annak idején őket fegyelmezték. Amellett kardoskodnak, hogy a testi fenyítés bizonyos körülmények között hasznos lehet a nevelésben, és a pedagógusi eszköztár részévé válhatna. 

Már a kisbabáknál 

Egyesek ennél is tovább mennek: a testi fenyítést már a kisbabáknál ˝bevetnék˝. Az elmúlt hónapokban terjedt el az interneten Michael és Debi Pearl Gyermeket nevelni Isten félelmében című könyve, amely nemzetközi tiltakozást váltott ki vallásos és nem hívő emberek körében egyaránt. A könyv ugyanis állítja: a gyerekek zsarnok kis lázadók. A fegyelmezést már csecsemőkorban el kell kezdeni: ha meghúzzuk a baba haját, amikor szopás közben harap, leszokik róla. 

 A mai gyerekek már nem ˝nyelnék le˝ ugyanúgy a körmöst, a pofont, mint a nagyszüleik generációja.
Lehet ˝nevelni˝ vesszővel, fakanállal, vonalzóval, nadrágszíjjal: a lényeg, hogy a gyerek korosztályának megfelelő eszközt válasszunk – na és hogy fájdalmat okozzunk, mert ebből tanul az utód. A szerzők szerint testi fenyítéssel kell büntetni az engedetlenségnek számító duzzogást, a panaszkodást, a nyafogást, akár az ajakbiggyesztést is.

Lelki nyomorék 

Ranschburg Jenő gyermekpszichológus szintén olvasta a könyvet. Úgy véli: szerzői kóros személyiségek a szó pszichológiai értelmében, és amit írnak, annak minősítésére már nincsen szó. Megkérdeztük: milyen felnőtt válna egy gyerekből, akit ezen alapelvek szerint nevelnének? A szakember válasza: lelki értelemben nyomorék ember. 

Kell a szabály

– A gyereket nem lehet úgy kezelni, mint egy szép tárgyat, amit megmutogatunk a barátunknak, és utána visszakerül a fiókba. ˝Rosszasága˝ abból ered, hogy nem tárgy, hanem élőlény. Az egészséges lelkű gyerek igyekszik önmagává válni. Ha kell, szembemegy a világgal, ebből lesznek problémák és összeütközések is. Ezek nélkül azonban nem lehet gyereket nevelni. Aki úgy hajlik, mint a nád, azt keresi, ki parancsolhat neki, és megteszi, amit parancsolnak, az nem egészséges ember – érvelt dr. Ranschburg Jenő. – A gyerek mondjon nemet, ragaszkodjon a véleményéhez. Alkudozó pozícióban van a felnőttel szemben, a család, az iskola nem azonos a hadsereggel, ahol nem tűrnek ellenvéleményt. Persze szabályoknak lenniük kell – tette hozzá.

A pedagógus eszközei 

A gyermekpszichológus azzal sem ért egyet, hogy a pedagógusok eszköztelenek lennének a tanulókkal szemben. – Sokan abból indulnak ki, hogy a gyerekek veleszületett természetüknél fogva rosszak és nehezen kezelhetők. Ha engedékenyek vagyunk velük, csak rosszat csinálnak. Holott a gyerekek se nem rosszak, se nem jóságosak. Viszont van bennük velük született kíváncsiság, érdeklődés, hogy magukba szívják a világból azt, ami érdekes. Ha a pedagógus ebből az alapállásból próbálja keresni az eszköztárát, kiderül, hogy nem is annyira eszköztelen.

Nem gyermekszerető a társadalom

A mai társadalom azonban nem gyermekszerető, hangsúlyozta a szakember, és ezt a kicsik pontosan tudják és érzik. Ez is oka lehet a fokozódó feszültségnek az osztálytermekben. Ő maga számos olyan helyzetbe ˝ütközött bele˝ az utcán, a játszótéren, amelyből kiderült: a gyerekek sokakat csak zavarnak, idegesítenek.

– Az emberek jó része morcos, ideges és elégedetlen. Keresi az okot, amivel saját sikertelenségét magyarázhatja, és a legkisebb ellenállás irányába halad. Megtalálja a gyereket, mert a gyerek és a felnőtt között alá-fölé rendeltségi viszony van – magyarázta meg a ˝gyermekellenes˝ hozzáállás egyik mozgatórugóját. A szülők is gyakran gondnak, tehertételnek érzik a gyereket, és eleve fegyelmezetlenségnek ítélik, ha individuum akar lenni. – A szülők, a pedagógusok ˝életüket és vérüket adnák˝ a gyerekért. Áldozatot azonban nem szívesen hoznak érte a hétköznapokban, például nem kapcsolják el az akciófilmet, ha a kicsi mesét nézne – mondta dr. Ranschburg Jenő. Egyre nagyobb a bizalmatlansági spirál a generációk között, és ez aggasztó – a buktatás, a körmös azonban csak növelné ezt a spirált.

 


Gabiiiiii Creative Commons License 2011.02.06 0 0 144

a tanarverosre gondolsz??

Előzmény: Törölt nick (143)
Gabiiiiii Creative Commons License 2011.02.06 0 0 142

biztos van ilyen is,a nok sem hibatlanok:)

 

De egyet biztosan tudok..Ha valaki kezet emel az en szememfenyere,meg akkor is,ha elbasztam a neveleset,eleg hamar a boncasztalon talalja magat,hat meg ha megkiserli peppe verni...Mire talaltak ki a nagykest,ha nem onvedelemre?

 

Anyuka erdemelt volna ket akkorat,hogy a fal adja neki a masikat,mikor hagyta,hogy osszeverjek a gyereket

Előzmény: horex (138)
horex Creative Commons License 2011.02.05 0 0 138

Gondolom, anyuka siránkozott "apa ne üssd, ne a fejét" már az első pofon után "elég lesz , megtanulta már" szoval alájátszott a gyereknek, az apjával szemben

 

Egyszer együtt éltem eg ygyermeke nővel elég sokáig

Kissráccal is nagyon jóban voltam, nem játszottam a pótapukát, jó haverok voltunk

A 8.-at elvégezve csináltak valami bulit és igérte 8-ra hazajön

9-10-11 óra semmi

A b.nőm persze elkezdett sápitozni

Mondtam, ugyan majd hazakerül/akkor még telefon nem volt/

"De majd jól mondd meg neki a magadét" uszitott

Ugyanmár! De addig-addig hergelt, mikor megérkezett a gyerek jól lebasztam, főleg hogy az anyját idegbe hozta

Kitűnt, az osztályfőnöknél volt valami gyerekbuli ami elhuzódott

A lényeg, az anyja azonnal "nekem esett" hogy jólvanna elég lesz , nem kell annyira megszidni"

Szidta a fene, lebasztam rendesen, de megigértem , első és utolsó hogy a kedvéért neki esek a gyereknek

Ember is lett a gyerekböl szerencsére :))

 

Szoval igy viselkednek azok az anyukák

by horex

Előzmény: Gabiiiiii (127)
Antisystem Creative Commons License 2011.02.05 0 0 136

ProWokál..:)))

Szokott ilyet tenni a férfiembör, ha már a bal alsó madárfogás se hozza meg az annyira vágyott megkönnyebbülést... ilyenkor jön a "ha nekem sz*r, másnak se legyen jobb"...

 

ÜdV

Előzmény: Gabiiiiii (134)
Gabiiiiii Creative Commons License 2011.02.05 0 0 134

provokal

Előzmény: Antisystem (133)
Antisystem Creative Commons License 2011.02.05 0 0 133

Látod, olvtársunk tökéletesen hozza alant a túlkompenzált súlyos kisebbségi komplexus tünettanát...

 

ÜdV

Előzmény: Gabiiiiii (131)
Gabiiiiii Creative Commons License 2011.02.05 0 0 131

ha eddig nem is,de remelem,eleted folyaman te is talalkozol olyannal,aki erosebb nalad es ezt a legnagyobb orommel ki is probalja rajtad,kejes vigyorral verve szet a fejedet..Csak hogy tudd,milyen erzes

Előzmény: Törölt nick (129)
Gabiiiiii Creative Commons License 2011.02.05 0 0 130

ahogy elnezem,teged is igy neveltek,meg is artott az agyadnak,eleg maradando karosodast szenvedtel

Előzmény: Törölt nick (129)
Holdkooros Creative Commons License 2011.02.05 0 0 128

„Mind meghalt/alúl maradt ezért az elvért.” MAJDnem mind – Mahatma Gandhinak viszont – állítólag – bejött ez (vagy vmi ehhez hasonló) az elv: India felszabadult...

Előzmény: horex (114)
Gabiiiiii Creative Commons License 2011.02.05 0 0 127

ja,es erdekelne,hogy addig anyuka mit csinalt,amig peppe vertek a gyereket?????????????? Ha addig untyumpuntyum volt,nehez elhinnem,hogy mosolyogva nezte,hogy "nevelik" a gyereket...

Előzmény: horex (124)
Gabiiiiii Creative Commons License 2011.02.05 0 0 126

egy csonka csaladban konnyebben elofordulnak hibak,ott nincs kivel megosztani a feleloseget..De ebben az esetben minden a mamara van tolva

Előzmény: horex (124)
rumcake Creative Commons License 2011.02.05 0 0 125

"Mondom a fiamnak akkor: Tudod ugyi, Ricsikém hogy mikor mertél volna te ilyet csinálni 8 évesen.?!

 

Mire a fiam: "Már régen nem élnék, de csináltál volna helyettem 2 normálist!"

 

Igazán nem szeretném összezavarni a gondolatmenetedet, de azóta sem tudok rájönni, hogy hogyan csináltál volna két "normális" gyereket, miután megölted volna a fiadat. Vagy azt gondolod, hogy a kedvedért, állami költségen átoperálták volna a Bélát a szegedi Csillagban?!

 

Ne segíts! Kitalálom: A fiad a te eszedet örökölte... :-DDD

Előzmény: Törölt nick (81)
horex Creative Commons License 2011.02.05 0 0 124

Én semmit nem találok ki, az olvtárs irta , hogy a gyereknevelés a mama dolga volt

Amikor az eredménytelen lett, vette elő a korbácsot

 

De az általam idézett családnál is a mama nevelte a gyereket, külön éltek akkor még,

heti 2-3 látogatás volt

Amikor összekltöztek akkor is a papa dolgozott este lerogyott a kannásbor/vermuth mellé/nem volt részeges/ és úgy tűnik beleszart a gyerek tanittatásába, nevelésébe

8 osztály után ebbe-abba belekapott a gyerek, aztán semmi, se végzettség se tudás,

most leszázalékolva

Mi lesz a ha a szülők meghalnak, vagy akárcsak az apa, aki keresi a pénzt

 

by horex

Előzmény: Gabiiiiii (122)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2011.02.05 0 0 123

Sajnos fellelhető ez a "ló másik oldalára" hozzáállás apai részről: ráhagyja a gyerek nevelését az anyára, de ha már megelégeli, amit a gyerek művel, akkor meg szinte tőle kell megvédeni a végén a gyereket... Természetesen akinek nem inge, ne vegye magára.

Előzmény: Gabiiiiii (122)
Gabiiiiii Creative Commons License 2011.02.05 0 0 122

mi az,hogy a mama nevelte?? A kedves papa hol a feszkes feneben volt?? Messzirol nezte,mive nevelik a gyereket?? Ki ne talald mar,hogy egyedul a mama feleosege egyedul egy teljes csaladban a gyerek felrenevelese

Előzmény: horex (113)
Antisystem Creative Commons License 2011.02.05 0 0 121

Nyertél:)

 

ÜdV

Előzmény: Babco (120)
Babco Creative Commons License 2011.02.05 0 0 120

tudod mi történne valójában, 100% biztonsággal? Hosszabban is élnénk 3 évvel, egészségesebbek is lennénk hatvanas éveinkben - ergo a burzsi, a rohadt kapitalizmus nyerne még vagy 5 évet, hogy kizsákmányolhasson,

 

Szerintem sürgősen keress más pszichiátert, mert a mostani nem ért el eredményeket. :-))))

Gondolom a kötelező tüdőszűrésre sem jársz, mert kötelező és különben is csak azért akarnának időben megtalálni egy betegséget hogy meggyógyítsanak és tovább kizsákmányoljanak.

Előzmény: Antisystem (119)
Antisystem Creative Commons License 2011.02.05 0 0 119

Dehogy felejtkezem, n.b. amikor ez fénykorát élte, én is ahhoz a csoporthoz tartoztam...

 

Viszont az imént tényleg elfelejtkeztem a legfontosabb érvről... ugye a dohányzástól mentesség elvileg meghosszabbítja a várható élettartamot mintegy 3 évvel... egy olyan korban, amikor az egész civilizációnkban már most is mindenki az aktív/eltartott aránnyal van elfoglalva, és a nyugdíjkorhatár emelésének szükségességéről polémiázik... tudod mi történne valójában, 100% biztonsággal? Hosszabban is élnénk 3 évvel, egészségesebbek is lennénk hatvanas éveinkben - ergo a burzsi, a rohadt kapitalizmus nyerne még vagy 5 évet, hogy kizsákmányolhasson, én meg jutalmul szívhatnék még 5 évet sacckb - és egyáltalán nem a boldog, nyugalmas időskorom lenne hosszabb...

 

ÜdV

Előzmény: Babco (118)
Babco Creative Commons License 2011.02.05 0 0 118

A dohányosok kiemelt csesztetése teljesen független attól, hogy mennyire bunkók vagy szolidárisak a dohányosok,

 

De biza, arról rendszeresen elfelejtkezel, hogy volt egy - nem is kicsi - csoport, akiknek a jogait érdekeit egyszerűen nem vették figyelembe.

Előzmény: Antisystem (104)
Antisystem Creative Commons License 2011.02.05 0 0 117

Értem én persze a jézusi tanitásokat , de Jézus a kufárokat sem szép szóval terelte ki a templomokbol hanem korbáccsa

Ez bizony így van a keresztény tanítások szerint... purification of the temple - a Templom megtisztítása... gyönyörű jelenet...

http://www.google.hu/images?hl=hu&rlz=1T4IRFD_huHU412HU412&q=purification+of+the+temple&wrapid=tlif129689503989010&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1659&bih=782

 

Szabadjon megjegyeznem, hogy az Ujtestamentum szerint ez az egyetlen eset, amikor Jézus annyira felindult, hogy fizikai erőszakhoz folyamodott...

És hát mint sokminden az Ujtestamentumban, ez is egy Ótestamentumi jelenet megismétlése, megerősítése - n.b. annak a jelenetnek, amikor Mózes lejöbvén Sionnak hegyéről, meglátja az Aranybornyú körül táncikáló népet, haragra gerjed, és szétveri az Aranyborjút... (szintén az egyetlen, ahol Mózest sikerül ennyire kiakasztani)...

 

És akkor ugye már csak azt kell megnézni, hogy mi az a szörnű, égbekiálltó bűn, ami ennyre kiborítja a két jeles embert, mi a közös a templomban kufárkodókban meg az aranybornyú imádásában...

Hát az bizony a profán keverése a szent dolgokkal, a rohadt tulajdon, vagyon szentséggé kanonizálása...

 

Bizony mondom Néked felebarátom, bizony én is képzeletben soxor nyulnék a korbács után, amikor valaki nekem a tulajdon SZENTSÉGÉT emlegeti...  de csak és kizárólag felnőttekkel szemben, kik tudják, mit tesznek...:)))

 

ÜdV

Előzmény: horex (114)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!