Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.24 0 0 3
m-s-m Creative Commons License 2011.01.24 0 0 2

"Figyelmeztette egy európai uniós hivatal a francia kormányt, hogy többet kell tennie a Strasbourg mellett élő veszélyeztetett hörcsögök ügyében. Az országot bírsággal is sújthatják, amennyiben az Európai Bíróság úgy dönt, hogy nem tettek eleget az Európai Bizottság 2008-as végső figyelmeztetésének. ...

A főügyész ezért kijelentette, hogy Franciaország nem teljesítette az EU élőhelyvédelmi irányelve által előírt kötelezettségeit. Az érintett területen például számos gazdálkodó kukoricát vetett a hörcsög kedvenc tápláléka, a lucerna helyett."

MTI

m-s-m Creative Commons License 2011.01.24 0 0 1

Hát szia! :)

Előzmény: Törölt nick (0)


m-s-m Creative Commons License 2011.01.24 0 0 topiknyitó

 ~

"A felirat a bejárati ajtó felett ez volt: 'Kerülj kijjebb!' és Arthurék - igazán idegesen - kimentek.

 

Természetesen Belül volt a Kívül. Durva téglafal, masszív konnektorok, az ereszcsatorna jó állapotban, egy kerti ösvény, egy pár kis fa és néhány kifordított szoba.

 

- Helló - mondta John Watson, illetve Bumfordi, a Flúgtalan.

 

Jó, gondolták Arthurék magukban, a 'Helló' az valami olyan, amivel megbirkózunk.

 

- Helló - mondták, és mindannyian meglepetten mosolyogtak.

 

 

- A felesége valami doboz fogpiszkálót említett. - mondta Arthur egy fürkésző pillantás kíséretében, mintha attól félne, hogy a hölgy hirtelen kiugrik az ajtó mögül és újra megemlíti nekik.

 

Bumfordi a Flúgtalan felnevetett. Egy könnyű kis nevetés volt és úgy hallatszott, mintha nagyon régen sokat nevetett volna így, boldogan.

 

- Ó, igen - mondta - az akkor volt, amikor végül rájöttem, hogy a világ teljesen megőrült, és megépítettem a Menedékhelyet, hogy beletegyem. Nem nagy dolog, de azt reméltem, hogy így majd jobb lesz.

 

Ez volt az a rész, ahol Arthur kezdett ismét kissé ideges lenni.

 

- Itt - mondta Bumfordi, a Flúgtalan - most a Menedékhelyen kívül vagyunk. - Ismét rámutatott a durva téglafalra, a konnektorokra és az esőcsatornára - Menjetek keresztül azon az ajtón - mutatott rá az első ajtóra, amin eredetileg beléptek - és akkor bementek a Menedékhelyre. Megpróbáltam kedvesen dekorálni, hogy a bennlakók boldogok legyenek, de annyira kevés, amit egy ember tehet. Mostanában nem szívesen mennék be önszántamból. Ha mégis kedvem szottyan - bár újabban ez ritkán történik meg - egyszerűen csak ránézek a feliratra az ajtó felett és megrettenek.

 

- Arra? - kérdezte Fenchurch, és igazán izgatottan rámutatott egy kék plakettre, amire néhány utasítás volt írva.

 

- Igen. Ezek azok a szavak, amik végül is ilyen remetévé változtattak, amilyen mostanra lettem. Igazán hirtelen történt. Láttam a szavakat és tudtam, mit kell tennem.

 

A felirat ez volt:

 

'A pálcikát körülbelül a közepénél fogd meg. A kihegyezett végét vedd a szádba. Illeszd a fogaid közé, csorbíts ki, utána rághatod. Leginkább ki-be mozdulatokkal szokás.'

 

- Azt hiszem - mondta Bumfordi, a Flúgtalan -, hogy a civilizáció, ami annyira elvesztette a fejét, hogy részletes utasításra van szüksége ahhoz, hogy egy fogpiszkálót használni tudjon, az már nem az a civilizáció többé, amiben én élni tudok és amiben normális tudok maradni.

 

Ismét az Atlanti-óceánt bámulta, mintha arra biztatná, hogy dühöngjön, de az óceán csak feküdt lustán és a sárjáró libucokkal játszadozott."

Douglas Adams

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!