Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2025.02.12 0 0 725

Egy heti Mounjaro 8.7

nagyanyo5:0 Creative Commons License 2025.01.25 0 0 724

Nekem naponta jó kemény, mint a qtyaszar:DDDDDDD Viszont:

Vajon miért nem lehet cenzurázni a rengeteg embert átverő hirdetéseket?????? Mert fizetnek a hirdetési lehetőségért????? Hamis világ:(((( 

Siemens vércukor és vérnyomásmérő szúrás nélkül, ujjból!!!!! Kamu, a Siemens sose foglalkozott ilyenekkel

Előzmény: Törölt nick (722)
Törölt nick Creative Commons License 2024.10.03 0 0 722

Irjon akinek 3 hetente fosása,hámyása van. Gracias.

cukroskata Creative Commons License 2011.12.06 0 0 721

Kedves Cukrosnénik és Bácsik, megalakítottam az Édes emberek klubját. Egyelőre egy tagja van, én :-)

Ez egy gyűjtőblog, gasztronómia, információk, jogi tanácsok cukorbetegeknek, naponta többször is frissülő oldalakkal. Tervezem fórumok létrehozását is.

A kezdetén tartok, örülnék, ha látogatnátok, és nyitott vagyok minden észrevételre, tanácsra.

http://dia.jewpi.net/

caterina3 Creative Commons License 2011.11.10 0 0 720

Nagyon szépen köszönöm! :-) Ezt kipróbálom! :-)

Előzmény: bbbogyó (719)
bbbogyó Creative Commons License 2011.11.10 0 0 719

Padlizsánkrém:

1 tojás sárgájából csinálok tartármártást, esetleg használok üzletben készen vett majonézt és ahhoz adok egy kis tejfölt és utánaízesítem . Megfőzöm a karfiolt, pagoda karfiolt vagy tököt, (a padlizsánt a gázlapon sütöm meg), villával széttöröm és belekeverem a tartármártásba. Megpucolok egy nagy fej vöröshagymát lereszelem esetleg nagyon apró kockára vágom és ezt is hozzáadom a tartárhoz. Általában utána kell sózni. Én a végén még botmixerrel krémesítem egy kicsit. Azonnal fogyasztható, de szerintem másnapra jobban összeérnek az ízek. Legtöbbször csak paradicsommal eszem. Na meg kenyérrel.

caterina3 Creative Commons License 2011.10.28 0 0 718

Sajnálom. :-(( Engem is, csak engem már vagy 15-17 éve, néhány száz kollégámmal együtt. Gyakorlatilag megszűnt a nagy kiadó, ahol dolgoztunk. Aztán nekem jött pár év napilapozás (azt utáltam), azt otthagytam, azóta meg maradt a szabadúszás. Mint a kutya vacsija, olyan.

Előzmény: Törölt nick (717)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.28 0 0 717

Nem, engem leépítettek. :-(

Előzmény: caterina3 (716)
caterina3 Creative Commons License 2011.10.28 0 0 716

Az sem rossz, és nem árt gyakorolni, hátha hosszú távon még alakulhat valami belőle. Te is "szabadúszol"?

Előzmény: Törölt nick (715)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.27 0 0 715

Nagyon köszönöm! Mostanában egyébként barátoknak honlapokat rakok össze drupal alapokon. Erre nincs jogosítványom, szóval pénzet azt nem keresek vele. ;-)

Előzmény: caterina3 (714)
caterina3 Creative Commons License 2011.10.27 0 0 714

Nem baj. :-)

A kollégám és barátunk, akivel együtt dolgozom, szintén tipográfus-tördelő. :-) Néha én is besegítettem neki régebben borítótervezésnél. Sajnos az utóbbi években neki is sokkal kevesebb munkája van. Ígérni nem ígérhetek semmit, de ha hallok olyat, amit ő nem tud vagy nem akar vállalni, szólok.

Előzmény: Törölt nick (713)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.27 0 0 713

Itt még nem jártam. Nem baj, ha rögtön offolok?

Nem azonos, de kapcsolodó szakmában ügyködnék. Tördelőszerkesztőként működtem az elmúlt években. (az itteni heje sírásom meg néha fura mondatszerkezeteim felvett, játék) Sajnos nagyon visszaeset a megrendelés. Eredetileg reprófotós voltam, majd szkenneres, van nyomdai technikusi papírom is (pont arra jó!), meg ez a tördelőszerkesztői.

Előzmény: caterina3 (712)
caterina3 Creative Commons License 2011.10.27 0 0 712

OPNI-szökevény, válaszolva a másik topicban feltett kérdésedre:

Attól függ, mivel foglalkozol. :-) Szöveggondozó vagyok.

Munka? Nem könnyű manapság. Két-három éve még csaknem megszakadtam, annyi munkám volt (és gyakorlatilag húsz éve folyamatosan így volt), tavaly már kezdett bedögleni a dolog, most meg úgy kell kuncsorogni, és még így sincs folyamatosan. Most, miután elvettek szinte minden támogatást a kulturális szférától, már alig van munka. Nincs pénz a tudományos könyvkiadásra. Ha van munka, azt meg nagyon nehezen fizetik ki, és nagyon keveset fizetnek. Sokkal kevesebb árbevételt lehet összehozni, mint tíz éve (!), szó szerint a töredékét, és akkor a vásárlóerejét még nem említettük. Katasztrofális a helyzet, mindenféle túlzás nélkül.

Mivel ebből élek, mindez különösen kínosan érint. Te is szabadúszó vagy?

caterina3 Creative Commons License 2011.10.25 0 0 711

Köszönjük szépen! :-)

(És még Kata is a blogíró, úgy nézem! :-))

Előzmény: nori_sz (710)
nori_sz Creative Commons License 2011.10.25 0 0 710

Néhány recept mára, édesszájúaknak:

Jónak tűnik:

http://cukroskata.blogspot.com/2011/10/almas-suti-teszta-nelkul.html

Mai ebédem (édes, ámde gyorsan elkészíthető ebédre vágytam, mert kb. este 8-kor álltam neki):

20 g durumtésztát megfőztem, összekevertem kb. 150 g joghurttal és fűszerekkel, édesítővel kikevert túróval, és közben megolvasztottam és kimagoztam 200 g mirelit meggyet. Fogtam egy kis pléhbögrét, abba rétegeztem: túrós tésztát majd meggyet, fahéjjal szórtam, majd megint túró, megint meggy, fahéj, a tetejére vékonyan megint túró. A tetejére egy kis dió passzolt volna még szerintem, de annak híján így sütöttem kb. 20 percig. Az illata finom volt, az íze meg lassan kiderül. :)

És még egy, mostanában ezt a sütit szoktam sütni:

"Almatorta" (forrás: kifoztuk.hu)

• 6-7 db közepes alma
  • 1-2 tk fahéj
  • folyékony édesítő
  • 15 dkg liszt (felesben szoktam teljes kiőrlésű és sima lisztből) 
  • 1 dl olaj (nálam oliva)
  • 3 tojás
  • fél-1 zacskó sütőpor (recept szerint fél, én nem őrizgetem a maradékot :))
  • a recept szerint jár még bele 50 g aszalt vörösáfonya (de ezt én ált. kihagyom)
  • és kb. 10 dkg dió

Az almát kockázzuk (én ha szép, nem húzom az időt a hámozással), egy kis citromlével locsoljuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a fahéjjal. A tojásokat nem kell szétválasztani, de alaposan felverjük őket, édesítővel. Amikor már szép világos a felvert tojás, szép lassan hozzácsorgatjuk az olajat, majd apránként hozzákeverjük a lisztet. Ha túl sűrűnek tűnik a tészta, akkor egy kis tejjel, joghurttal hígíthatunk rajta. Olyan állagú legyen, hogy szépen bevonja az almadarabokat (épp csak vékonyan fogja tudni). Akár a tésztába is keverhetünk darált diót, de a süti tetejét mindenképp szórjuk meg vele. Ezután már csak a sütés van hátra :).

caterina3 Creative Commons License 2011.10.23 0 0 709

Bemásolom ide is Viviviki receptjét a másik topicból:

"Száraz rész, hozzávalókat elkeverni:

20 dkg tk. liszt

5 dkg finom liszt

5 dkg kókusz annyi langyos tejbe áztatva ami ellepi

1/2 teáskanál szódabikarbóna

2 tk. sütőpor

1/2 tk. fahéj, vagy mézeskalácspor pl.

Folyadékos rész, hozzávalókat egyneművé keverni:

1 tojás

6-8 dkg fruktóz (ki mennyire édesszájú)

12,5 dkg olvasztott margarin v. vaj

2,5 dl tejföl v. joghurt

tej

felkockázott gyümölcs ami akad, vegyesen is lehet: alma (3 közepes alma kb.), v. keményebb szilva (6-8 db. kb.), meggy

tetejére maréknyi durvára vágott dió

A száraz és nedves részt összedolgozzuk, ha kemény lenne hozzáadunk egy kis tejet, majd a gyümölcsöket. Kapszlival kibélelt formába tesszük, előmelegített 170 fokos sütőben kb. 45-50 perec (tűpróba, sütőpapíros takarás ha szükséges)."

caterina3 Creative Commons License 2011.09.26 0 0 708

Szia! :-) Gödöllő mellett. Bizony jól is jönne némi segítség, főként tavasszal gyomláláskor. :-) Sajnos most én sem nagyon tudok menni, mert a srácoknak beindult az iskola, így hét közben Pesten kell tartózkodnunk.

Előzmény: hibis (706)
bm613 Creative Commons License 2011.09.26 0 0 707

Mosolyjel, pl. :-)

Szóval csak viccelt, ezt akartam mondani.

Előzmény: hibis (705)
hibis Creative Commons License 2011.09.26 0 0 706

Szia!

Holvan az a koránkelős telek?

Megyek segíteni, kapok érte egy kis mozgást ill. értelmes lehetőséget és sorolhatnám még mit pld. hosszú életet.

Mert hogy a tunyaság a mozgáshiány megöli a testet.

Előzmény: caterina3 (704)
hibis Creative Commons License 2011.09.26 0 0 705

Szia!

Miaz a smiley? esetleg semmi?

Előzmény: bm613 (703)
caterina3 Creative Commons License 2011.09.23 0 0 704

Szia! Igen, ez így van, ahogy írod. Én a telken valósággal újjászületek. Nem szeretem a telet, amikor beszorulunk a lakásba. Nem szeretek a büdös, tömött utcákon sétálgatni sem. Sajnos a mi környékünk olyan rossz levegőjűvé vált az utóbbi évtizedekben a sok hadd ne minősítsem, milyen ember miatt, akik állandóan mindenhová motorizálva mennek, és pöfögtetik nekünk a bűzös kipufogógázt, hogy nem nagy kedve van az embernek egyáltalán kimenni az utcára. Pedig tizenöt-húsz évvel ezelőtt itt még jó levegő volt.

A telken viszont már hajnalban rohanok kifelé locsolni, kapirgálni, :-)) sokszor előbb kelek, mint a nap, és kint tekintem meg a napfelkeltét. :-) És harapni lehet a levegőt! :-)

Előzmény: hibis (702)
bm613 Creative Commons License 2011.09.23 0 0 703

Szerintem képzelj oda egy baromi nagy smileyt :D

Előzmény: hibis (701)
hibis Creative Commons License 2011.09.23 0 0 702

Szia!

A telken lakni, tartózkodni a betegségünk miatt is jó.

Van alkalom mozogni, növényeket és a házikót ápolni, locsolni, napozni, szóval tenni, venni.

Az pedig égeti a cukrot.  Esetleg még fogyaszt is.

A városi otthonok nem igazán adnak erre.

Kondi teremre meg nincs pénz, és nincs kedve se az embernek a kigyúrt figurák között létezni.

Az utcán vagy a szabadban futni pedig (én legalábbis) nem tudok. 50 m után muszáj leállni.

Tudom, lehet gyalogolni, vagy sétálni is. Azt sem szeretek. Dolgozni valamit, fizikailag, alkotni az jó.

Előzmény: caterina3 (698)
hibis Creative Commons License 2011.09.23 0 0 701

Szia!

Mondj valamit légyszives arról a karszalagrol.

Nekem akkor karszalagom volt utoljára mikor én voltam a napos.

Szóval írj róla légyszíve, akár E-mailben is.

Előzmény: bakibaby (697)
caterina3 Creative Commons License 2011.09.22 0 0 700

:-))

Előzmény: bakibaby (699)
bakibaby Creative Commons License 2011.09.22 0 0 699

"lent laktam a telken közel három hónapig" - Jól tetted!

"nem nagyon csábított intenzív netezésre" - Még jobban tetted :-)!

bb

Előzmény: caterina3 (698)
caterina3 Creative Commons License 2011.09.22 0 0 698

:-)))

Szia! :-) Én például lent laktam a telken közel három hónapig és az idegesítően lassú mobilnet nem nagyon csábított intenzív netezésre. :-)) De ott vagyunk a másik topicban, ez itt a "locsogós" topic (receptek stb.), :-) az pedig az érdemi infók helye.

Előzmény: hibis (696)
bakibaby Creative Commons License 2011.09.22 0 0 697

Szia, meggyógyultunk. Én például mágneses karszalagot hordok. Azóta normális a cukrom. Ha kell, tudok küldeni.

bb

Előzmény: hibis (696)
hibis Creative Commons License 2011.09.22 0 0 696

Sziasztok!

Ezen az oldalon mindenki meggyógyult, vagy meghalt?

Három hónapja nem ír itt senki, pedig előtte intenzív élet folyt itt.

caterina3 Creative Commons License 2011.06.08 0 0 695

Ez igaz! És legalább az árát is kiegyenlíti valamelyest! :-)

Előzmény: bm613 (694)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!