Keresés

Részletes keresés

szan49 Creative Commons License 2011.01.18 0 0 260

Na ugye, hogy ugye!!! Ez mindjárt más.

Előzmény: AS-220 (259)
AS-220 Creative Commons License 2011.01.18 0 0 259

Nem teljesen jó a fordítás.

Ha az eredeti balrazárt volt, akor a fordításnak így kellene kinézni:

"Hogy az Úr a te Istened vagyok féltékeny

Aoun ellenőrzés veder a - fiúk

Szóló - a jegyzetet, és - negyedek transzformátor

Tett a kedvesség több ezer Love

És megtartják parancsaimat:"

Előzmény: Törölt nick (254)
szan49 Creative Commons License 2011.01.18 0 0 258

Ilyen elegánsan még sohasem hülyéztek le.

De az is megeshet, hogy mégsem én vagyok annyira gyengeelméjű? Miféle veder? Minő transzformátor? Ez a szoknyás madár gúnyolódik velem?

Előzmény: kölcsönzői jelmez (257)
kölcsönzői jelmez Creative Commons License 2011.01.18 0 0 257

http://translate.google.com

szerintem király lett, a negyedek transzformátor pl. a személyes kedvencem :))

Hebrew to Hungarian translation 

"Hogy az Úr a te Istened vagyok féltékeny

Aoun ellenőrzés veder a - fiúk

Szóló - a jegyzetet, és - negyedek transzformátor

Tett a kedvesség több ezer Love

És megtartják parancsaimat:"

Előzmény: szan49 (256)
szan49 Creative Commons License 2011.01.18 0 0 256

Aha. Világos :)

Előzmény: Törölt nick (254)
Frontsebesz Creative Commons License 2011.01.18 0 0 255
Ekkora linkelest. Nem palyazod meg nyugdij-barbie posztjat? Meghogy a kommunizmus altal elkovetett bunok indoklasanal nem szerepelt "felsobbrendu entitastol" kapott felhatalmazas? Dehogynem, csak eppen "nepakaratnak" hivtak Isten, Jahve vagy Allah helyett. Gyakorlatilag magat az eszmet emeltek isteni statuszba, melynek materialis manifesztacioja a "dolgozok tomegeinek akarata es udve", papjai pedig a funkcionariusok voltak. Az "atnevelo taborokat" pedig olyan purgatoriumnak tekintheted ahol "fizikai munkaval probaltak meg a reszocializalas alatt kiegetni a karos ideologiak salakjat" az aldozatokbol. Akik ebbe tomegesen haltak bele veletlenul. Ennyit a nyilt sisakos kommunizmusrol.
Előzmény: Törölt nick (242)
Szótőmetsző igevonó Creative Commons License 2011.01.18 0 0 253

Előzmény: tütyüke (252)
tütyüke Creative Commons License 2011.01.18 0 0 252

Csak figyeld, mingyá jön az inkvizícióval, meg a teremtéstörténettel.

Előzmény: Detonátor (248)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.18 0 0 251

a vélemlénnyel nincs semmi baj. A topik címével van, mert az a hazugság. 

Előzmény: Törölt nick (245)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.18 0 0 250

"Tudod az nem mindegy, hogyan irtja az embereket: hogy közben azt hazudja a bűntől koszos, sáros szájából, hogy a saját érdekében van elevenen elégetve a megtisztulása végett az egyén (ugyan ha emlékezetem nem csal a tisztítótüzet Isten nem helyezte át a földi "helytartói" kezelésébe), vagy szimplán nyírja ki, mert nem tetszik a pofája."

azt ugye tudod, hogy most a holokausztot mentegeted?

Előzmény: Törölt nick (242)
Detonátor Creative Commons License 2011.01.18 0 0 249

De, nagyon is értettem.

Előzmény: Törölt nick (243)
Detonátor Creative Commons License 2011.01.18 0 0 248

És még nem is vergődtem, csak benéztem. Minek, vagy inkább kinek magyarázod a bizid? :-)

További kellemes tobzódást! :-P

Előzmény: Törölt nick (243)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.18 0 0 247

Ha ennyire értesz a témához, alapíts egyházat.

Az ő biznicük 2000 éve megy.

(szerintem azt ismerték fel, hogy sokat hoz nekik a konyhára, ha ti támadjátok őket.)

Előzmény: Törölt nick (246)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.18 0 0 246

Ingyenreklám.... :)) Most még többen fogják megnézni..... :)

Istenkémsegíííccs! Ha egyszer, csak egyszer belátnák azt, mennyire kontraproduktívak tudnak lenni az efféle megnyilatkozásaik, sokkal kevesebb problémájuk és sokkal több hívük lenne.... :)))

Előzmény: Törölt nick (244)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.18 0 0 245

No és te? Te érted? Lajos atya megfogalmazta a véleményét, itt meg mások megfogalmazták Lajos atya véleményéről a saját véleményüket. Fáj olvtársam? Nem baj, majd elmúlik. Amennyi joga a plébánosnak ilyen és ehhez hasonló gondolatok közreadására van, pont annyi joga van itt ezért bárkinek őt és a gondolatait lesújtó kritikával illetni, még ha az neked, meg a többi kereszténynek nem tetszik akkor is. 

További kellemes fórumozást kívánok neked. :P

:-o)))

Előzmény: Detonátor (238)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.18 0 0 244

Jól közelít a hitetlenek felé. Így biztosan nem fog gyarapodni a hívek sora. Nosza, zárjuk be a színházakat. Legyen gondolatrendőrség, inkvizíció!

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.18 0 0 243

Az már meg sem lep, hogy nem értetted mire céloztam a pofáncsapással de mindegy. Megtanultatok szövegkörnyezetéből kiragadott mondatokkal takarózni és példálózni. Nem, nem fogom elmagyarázni mire vonatkozott, pár hozzászólással arrébb megtettem egy hozzád hasonló nagyokosnak, nincs kedvem még egyszer, nem vagyok gyógypedagógus. 

A keresztényi csúsztatásaid meg ritkán nem érdekelnek, tele van velük a fórum, van egy topik, ahol kilóra lehet ilyen és ehhez hasonló értetlenségről tanúskodó, mellébeszélő hozzászólásokat olvasni, egyszerűen immúnis vagyok már rá. Vergődjél csak....  :DDDD 

Előzmény: Detonátor (239)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.18 0 0 242

Valóban nem az. De nem is hirdették magukról közben a kommunisták, hogy olyan tanításokat követnek és olyan tanítások követésére buzdítanak, anno kényszerítenek másokat, amik szeretetet, megbocsájtást és megváltást hirdetnek minden földi halandó számára. Aki kimarad a nyájból, az meg megrohad, de minimum a pokol kénköves tüzén ég el..... Tudod az nem mindegy, hogyan irtja az embereket: hogy közben azt hazudja a bűntől koszos, sáros szájából, hogy a saját érdekében van elevenen elégetve a megtisztulása végett az egyén (ugyan ha emlékezetem nem csal a tisztítótüzet Isten nem helyezte át a földi "helytartói" kezelésébe), vagy szimplán nyírja ki, mert nem tetszik a pofája. Mindkettő gyilkos, csak az egyik megpróbálja elhitetni magáról, hogy neki ehhez joga volt és felhatalmazása egy felsőbb hatalomtól..... 

Előzmény: WasLos? (221)
szan49 Creative Commons License 2011.01.18 0 0 241

Játsszunk el a gondolattal: ezt a véleményt nem Lajos atya, hanem Lajos úr teszi közhírré. Akkor mi van? Semmi, legyintés, elnéző mosoly. De katolikus pap írta, s ettől elszabadulnak az indulatok. Mi sem jelzi jobban a hazai "szólásszabadság" helyzetét. Ha egyházi ember  butaságokat beszél, akkor minden ellenérv olyan színezetet kap, mintha magát az egyházat támadnák. Ez elszomorító.

Mindenütt vannak ostoba és nagyformátumú emberek. Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek A szó ünnepe című válogatásába belefér például József Attilának és Szabó Lőrincnek az élettársukhoz szóló remekműve, mert az érsek úr tudja, hogy a szeretet, a szerelem, a hűség igen bonyolult emberi érzés, amit nem lehet fekete-fehér alapon megítélni. 

Lajos atya szegény ezt nem tudja. Ez sem lenne baj, s az sem, hogy erről nyilatkozik. A tragédia az, hogy ezt nem bírálhatja senki, mert a vakhit azt diktálja, hogy a kritika nem a véleményéről, hanem az egyházról szól. És ez már tragédia.

Detonátor Creative Commons License 2011.01.18 0 0 240

"De - O tempora, o mores! Oda jutottunk, hogy egy falusi plébános is azt gondolhatja, hogy egy színházi darab ügyében monadnivalója lehet."

Igen, azt gondohatja, sőt, ezt ki is mondhatja. Mert demokráciában ez így szokás.

Előzmény: RogerWilco (61)
Detonátor Creative Commons License 2011.01.18 0 0 239

"Ki akar cenzorkodni? Könyörgöm, hát mondja, kit zavar? Ha minden áron hülyét akar csinálni magából is, egyházából is, tegye. Csak nyugodtan. :))"

Á, senki nem akar cenzorkodni, csak jól pofánhajítani:

"Ha egy hús-vér beszélgetőtárs lenne, már pofán lett volna baszva rég.... Az a nagy szerencséje, hogy nem az."

És én kérek elnézést...

Detonátor Creative Commons License 2011.01.18 0 0 238

"Lajos atya a véleményét fogalmazta meg, illetve azt, hogy nem ajánlja a filmet másoknak. totálisan joga van ehhez."

Szerinted értik, amit most index fórumra vetettél?

Előzmény: Törölt nick (143)
Detonátor Creative Commons License 2011.01.18 0 0 237

"A nemhíveket meg kímélje meg az efféle ajánlásoktól ... azok tudnak dönteni az atya nélkül is."

Gondolom, felnőtt ember vagy. Felnőttként vagy elfogadod, vagy nem az ajánlását. Senki ajánlását nem kötelező elolvasni, senki ajánlását nem muszáj elfogadni, kp.-nek venni. A döntés szabad. Te döndesz. Köpködni meg mi a faxnak? Van értelme?

Előzmény: Törölt nick (37)
Perichole Creative Commons License 2011.01.18 0 0 236

Mondhattad volna, hogy a 213-at is nézzem hozzá... De azért sikerült megfejtenem.

Egy papra azt mondani, hogy erkölcscsősz, röhejes. Mégis, mi lehetne még a fő vezérlő elve? Miért furcsa, hogy azt gondolja, nem helyénvaló népszerűsíteni a házasságtörést? Hiszen pap! Méghozzá katolikus!

Nem állítottam, hogy a rendezéssel, színészekkel, az előadás felfogásával van a baj. Nyilvánvaló, hogy az előadás tartalmával.

Úgyhogy nem értelek. De megtettem, amit kértél, elolvastalak.

Előzmény: nandras0824 (233)
Detonátor Creative Commons License 2011.01.18 0 0 235

"sem joga, sem köze nincsen ... hirdesse a templomban, a többitől coki!"

Tényleg-e? Oszt' miért nincsen neki joga, meg köze? Miért nem mondhatja ki, amit gondol? Azért, mert te azt mondod?

Vagy te egy cenzor, ne adj Isten egy médiatörvény? Nem, te rosszabb vagy ezeknél...

Előzmény: Törölt nick (9)
WasLos? Creative Commons License 2011.01.17 0 0 234

csak szólok:

nem azért vagyok katolikus mert a fidesz jobboldali - a kettő közt összefüggés nincs.

Előzmény: Törölt nick (230)
nandras0824 Creative Commons License 2011.01.17 0 0 233

goto 212

Előzmény: Perichole (231)
WasLos? Creative Commons License 2011.01.17 0 0 232

tudod, lehet hogy egyszerű vagyok meg minden.

De:

1) ajánlás kapcsán nem emlitek cenzúrát

2) véleményem szerint mindenki azt mond amit akar

3) Jelen esetben pedig nem én akarok szájkosarat tenni egy papra, mert az elmondta a véleményét egy darabról.

-------

de láccik stílus az ember:

mondtam rád:

"nagybaszó" - nem

mondtan kussoljatok - nem

--

per pill kussoltatni nem én akarok, hanem azok akik a papot akarják elhallgatatni,

Előzmény: nandras0824 (228)
Perichole Creative Commons License 2011.01.17 0 0 231

Úgy egyébként miért baj, hogy egy papnak ez a véleménye? Normális, hogy ez a véleménye, hiszen pap. Az is normális, hogy megosztja a hívőkkel, hiszen a pap egy közösség vezetője. Ezt a véleményt azonban nem bárkinek ajánlotta, hanem annak a közösségnek, amit vezet. Viszont senkire nézve nem kötelező.

Egy színdarab megítélése pedig semmi más, mint ízlés kérdése. Az egyik embernek tetszik, a másiknak nem.

Egyesek az ő véleményére adnak, mások meg Molnár Gál Péterére. És?

fehso2 Creative Commons License 2011.01.17 0 0 229

Azért ezeket a dolgokat történelmi kontextusban lehet csak vizsgálni!

A keresztes háborúkat a keresztény hitű európai államok vívták az iszlámmal szemben.

Előzményei voltak, hogy az iszlám betört nyugat és kelet felől is Európába.

A zsidókat és keresztényeket büntetlenül lehetett ölni.

Európa akkori erős államai mind benne voltak, németek, franciák, angolok.

A magyarok is nem egyszer érintettek voltak ezekben a háborúkban.I. László, II. András, Nándorfehérvári diadal.

Ha nem lenne világos, ezeknek a hadjáratoknak köszönhető, hogy Európa ma talán a világ legnormálisabb része!

A máglyahalál akkoriban súlyos büntetés volt, de elfogadott. Aragóniai II.Péter és II. Frigyes német-római császár törvényeiben is szerepelt.

Az inkvizíció sem kizárólag a pápasághoz tartozott. A legismertebb spanyol inkvizíció kifejezetten állami szervként működött.

Tudni kell azt is, hogy az indulása után nem sokkal az ítéleteket is a világi bíróságok hozták meg.

... stb.

Azért akkoriban más volt ám a társadalmi berendezkedés. Ezek a dolgok nem csak az egyházhoz köthetőek, hanem egyszerüen a kor volt ilyen.

Előzmény: nszethi (217)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!