Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.02 0 0 74

Licit! Én 101-et.

Előzmény: Demokrapia (70)
Demokrapia Creative Commons License 2011.10.01 0 0 70

Aki úgy gondolja befellegzett az eurónak, az adja a felesleges euróját nekem. Egy euroért adok akár 100 forintot is.

Szüfra Zsett Creative Commons License 2011.09.30 0 0 66

Mi történne, ha felbomlana az eurózóna?

Van, aki azt mondja, nincs más lehetőség. Ha viszont bomlik az euróövezet, jöhet a 30-as évek szegénysége. Sötét hangok Londonból. Tovább »

forrás: Index.hu

Egy sötétebb képet festenek az euró jövöjéről...

Törölt nick Creative Commons License 2011.09.30 0 0 65

Akkor most "ezek" buliznak :-))

Előzmény: eccehomo (64)
eccehomo Creative Commons License 2011.09.30 0 0 64

Vannak, akiknek az a legjobb, ha Mo.nak nagyon rosszul megy.

Előzmény: Törölt nick (63)
vízenkullogó Creative Commons License 2011.01.29 0 0 61

"Az eurónak befellegzett, vége van"

Nem eszik ilyen forrón a kását.

tépettsörte Creative Commons License 2011.01.28 0 0 60

Ha az euró megszűnik, Európa szűnik meg

Ezt Sarkozy jelentette ki a davosi gazdasági csúcson. A nyugati országok csigatempóban vánszorognak idén, Kína, India és Brazília szélsebesen növeli a GDP-jét. Tovább »

dögönbőgő Creative Commons License 2011.01.27 0 0 59

Mi is visszatérhetnénk a pengőnkhöz vagy a koronánkhoz.

Előzmény: tépettsörte (58)
tépettsörte Creative Commons License 2011.01.27 0 0 58

Valami nem kerek az euro körül.

Így robban fel az eurózóna

A befektetők többsége szerint 2016-ig több tagállam is kilép, minden kilencedik szerint már idén lesz olyan ország, amely visszatér a régi pénzéhez. Tovább »

vízenkullogó Creative Commons License 2011.01.24 0 0 57

"Az eurónak befellegzett, vége van"

Ez kinek lenne jó?

Előzmény: tépettsörte (-)
nagyanyo05 Creative Commons License 2011.01.16 0 0 55

Egyetlen kivezető út van, államosítani a bankokat! És persze erősen redukálni a számukat:)

Hogy itt milyen ribillió keletkeznék!:DD

Demokrapia Creative Commons License 2011.01.15 0 0 53

Vannak országok ahol nagyon igen. Például Izland és Írország.

Előzmény: Törölt nick (50)
Demokrapia Creative Commons License 2011.01.15 0 0 51

A függőséget és függetlenséget Magyarországon szokás félreértelmezni. Te is ebbe  a hibába esel. Bizony az országoknak nagyon nagy gazdasági szuverenitása van, természetesen egy globális piacon belül. A globális piac és a nemzeti erőforrások határozzák meg a függetlenség határait. De nagyban dönt a gazdasági sikerességről az adott ország politikai elitje, akik a társadalmi szokások és függőségek keretein belül mozognak. Magyarul a korrupció mértéke fontos tényező. Az önállóságot jelzi, hogy nagyon nagy különbségek vannak a kelet-európai országok fejlődési szakaszaiban. Ha túlzott volna a függőség, a fejlődés hasonló volna az összes országban. De közel sem hasonló, sőt egyes országokon belül is különbséget látni az országok kormányzati időszakaitól függően.

Előzmény: Törölt nick (49)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.15 0 0 49

Ezek az államok gazdaságilag messze vannak a szuverenitástól. Meg volt írva nekik az IMF.

A Német Márka etalon volt a piacon.

Most emelni kell a Merci árát a lúzerek miatt, hogy ugyan annyi dollárt kapjanak érte mint öt évvel ezelőtt. Lehet hogy nem baj, de szerintem ez infláció.

Nálunk is a "vallás miatt" volktak zavargások A Szentológusok meg akarták tériteni a népet.

Előzmény: Demokrapia (48)
Demokrapia Creative Commons License 2011.01.15 0 0 48

Zavargások egynyelvű országban is lehetnek. Magyarországon is voltak zavargások. Legalábbis láttam a tévében és hallottam valami szemkilövésről is.

Csak mellékesen most is működik az euró. Fene tudja, de én nagyon megkedveltem az eurót. Általában nem kell átváltogatnom, Magyarországon is tulajdonképpen mindenhol elfogadják. De tudom te nem erre gondoltál. De hát a probléma az, hogy nem az euró az oka a problémáknak. Ugyebár sem Ukrajnában, sem Romániában, sem Magyarországon, sem Izlandon, sem Szerbiában nem volt euró, mégis IMF nélkül csőd lett volna.

Előzmény: Törölt nick (47)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.15 0 0 47

Lehet, hogy ezer év múlva ez az Eu övezetben is müködni fog, mint máshol.PL: India Kína

Akkor meg minek idegeskedni?

Nelegyünk türelmetlenek.

Indiában néha vannak zavargások...vagy nem??

Előzmény: Demokrapia (46)
Demokrapia Creative Commons License 2011.01.15 0 0 46

Hát ilyen alapon sok ország is megszűnne. Indiában úgy tudom 24 olyan nyelv van, amelyik beszélőinek száma meghaladja az 1 milliót. De hát sok ország nem egynyelvű. Svájc sem!

Magyarország elég nagy kivétel, mégsem világelső gazdaságilag. Magyarul, elég gyatra oldalról közelítesz a problémához.

Előzmény: Törölt nick (45)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.15 0 0 45

Majd lesz Görög, Ír, meg Portugál euró más más árfolyammal.

Ha felzárkoznak akkor újra lehet 1-1ben számolni.

Mekkora baromság olyan nemzeteket egy kalap alá vonni akik egymás szavát se értik.

Ki találta ezt ki???

Demokrapia Creative Commons License 2011.01.15 0 0 44

Csak megjegyzem az euró létrehozása előtt is mondtak ilyesmiket. Szerintem 100 év múlva is ugyanezt fogja olvasni a kedves olvasó. Minden hétre jut ilyen jós. De egyszer biztosan vége lesz az eurónak is, mint mindennek.

3x Creative Commons License 2011.01.15 0 0 43

Az anyagot kifizetted a dílerednek?

Előzmény: Törölt nick (41)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.15 0 0 41

Már látom is a forgatókönyvet!

1,Felbomlik az eurózóna,

2,Az eurózóna keltette zűrzavar nyomán felbomlik az egész EU,

3,Magyarországot megtámadja Románia, Szlovákia, Szerbia és felosztják maguk között, (örülhetnek a fa...pó turbómagyarok)

4,Oroszország visszafoglalja a Baltikumot,

5,Franciaország és Németország újra háborút indítanak egymás ellen (Svájc semleges),

6,Az USA, Kína és Oroszország a nevető harmadik.

7,Eddig kétszer teljesen leamortizáltuk a kontinenst, de sosem jöttünk ki belőle jobban.

Európának vége, európa gyarmat lesz!

nagyanyo05 Creative Commons License 2011.01.15 0 0 40

Paul Krugmann! Noná, hogy Nobeldíjas! Noná, hogy neki mindig igaza van! A világ rá figyel:D

megélhetési lakosság Creative Commons License 2011.01.15 0 0 37

még be sem léptünk, máris megy tönkrefele?

naergo Creative Commons License 2011.01.15 0 0 36

Üdv. Nem értem miért foglalkoznak az amerikaiak az Euróval. Miért tudnak ők mindig többet mint bárki és miért kell elhinni, hogy amit mondanak az igaz is. Mindenki tudja, hogy a nagy okosok miatt van a krízis. Azért mert ők többet akartak kaszálni mint amennyit vetettek.

A Nobel díjakat sem mindig azok kapták  akik a legokosabbak voltak. Az aki a legtöbbet tudott nyalizni és a saját érdekébe lobbizni.

uhuru1 Creative Commons License 2011.01.15 0 0 35

Sokáig él, akinek halálhírét költik.:)

silus2 Creative Commons License 2011.01.15 0 0 34

"Kína megint?"

Én is csak kérdezek, ha a keleti papírvevők kérik a fedezetet? Tudom a holnapután problémája.

Előzmény: Családos, Dolgozó, Vidéki (30)
Családos, Dolgozó, Vidéki Creative Commons License 2011.01.14 0 0 33

---65milliárd dollárt nyomatunki ki...

Előzmény: Családos, Dolgozó, Vidéki (32)
Családos, Dolgozó, Vidéki Creative Commons License 2011.01.14 0 0 32

Naja, könnyű másokat kritizálni, miközben havi 65milliárd nyomatunk ki a bankóprésekből és ezeken veszünk állampapírt... közben a gazdaság attól még bacik beindulni...

egyszercsak elszakad a húr, és jöhet az Amero.

Előzmény: Kagakusha (20)
Brummogo Creative Commons License 2011.01.14 0 0 31

"Azért mondom, minden bankár egy gennyláda, minde multicég egy rohadt lavór, minden tőzsdés patkányt agyon kell adóztatni..."

B+ kapitalizmus van ha nem vetted vóna észre. Versenyezzé te Kínával.

Előzmény: Törölt nick (24)
Családos, Dolgozó, Vidéki Creative Commons License 2011.01.14 0 0 30

Oké, de most hogy mindenki lebóvlizta  a görögöket, senki sem vesz állampapírt.

Ki vesz akkor? Kína megint?

Mert ha bedőlnek, dől a többi is...

Előzmény: Törölt nick (29)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!